×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще предадат ли на Русия шефа на Службата за сигурност на Украйна заради атентата в Москва?


Ще предадат ли на Русия шефа на Службата за сигурност на Украйна заради атентата в Москва?
Васил Малюк е признал, че Службата за сигурност на Украйна стои и зад атаките срещу Кримския мост. Властите в Москва настояват за екстрадирането му в Русия
01 Април 2024, Понеделник, 07:26 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Телеграм/"Другая Украина"

От Киев отговориха, че това били цинични искания, идвайки от една терористична държава, а от САЩ зоват за разрешаване на конфликта с ядрени удари

Русия поиска от Украйна да й предаде ръководителя на службите за сигурност, както и други лица, свързани с терористични актове, извършени на руска територия, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на руското министерство на външните работи, информира БТА.

"Русия отправи към украинските власти исканията си за незабавно арестуване и екстрадиция на всички онези, които са свързани с въпросните терористични актове", се казва в изявление на ведомството. В него се изброяват и тези актове.

От Службата за сигурност на Украйна обаче заявиха, че исканията на Русия към Киев са "без стойност" и "цинични", идвайки от една терористична държава, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

 

В изявлението от руското МВР се казва, че сред онези, за които Русия е поискала да й бъдат предадени от Украйна, е и  Васил Малюк, който е ръководител на Украинската служба за сигурност и който е признал, че неговата служба стои зад атаките срещу моста, свързващ Крим с руската континентална част, извършени откакто Кремъл през февруари 2022 г. нахлу в Украйна.

"Руската страна призовава режима на Киев незабавно да преустанови всякаква подкрепа за терористична дейност, да екстрадира виновните страни и да компенсира жертвите за понесените щети", се казва още в изявлението.

 

"Нарушение на задълженията на Украйна, произтичащи от антитерористичните конвенции, ще доведат до търсене на сметка от нея според условията на международното право", се казва още в текста.

В него се споменава и масовото убийство на 22 март в концертната зала в Подмосковието. Там жертвите бяха 144, а ранените над 360.

"Ислямска държава" пое отговорност за тази атака, а американски представители казаха, че разузнаването е показало, че атаката е била извършена от афганистанския клон на ИД - "Ислямска държава  - Хорасан".

Руските следователи казаха миналата седмица, че са открили доказателства, че въоръжените нападатели от концертната зала били свързани с "украински националисти", припомня Ройтерс. Киев отрича всякаква връзка с атаката.

Днес Александър Бастрикин, ръководителят на Руския следствен комитет, заяви, че работата за установяване на това кой стои зад атаката продължава.

Службата за сигурност на Украйна пък припомни, че самият руски президент Владимир Путин е обект на международна заповед за арест.

"Изявленията относно тероризма звучат особено цинично, идвайки от самата терористична държава", се казва в изявление на Службата за сигурност на Украйна. "Затова всякакви думи от страна на руското министерството на външните работи са без стойност и цинични", допълва службата.

Миналия вторник Малюк се присмя на заповед, издадена срещу него от руски съд в рамките на разследване за смъртоносна експлозия през 2022 г. на Кримския мост. 

 

Междувременно американският писател и бивш офицер от американското разузнаване Скот Ритер написа в своя телеграм канал, че конгресменът Тим Уолбърг от Републиканската партия е призовал за "разрешаване" на конфликтите в Украйна и в Газа с ядрени удари.

„Не трябва да харчим нито цент за хуманитарна помощ. Трябва да е като с Нагасаки и Хирошима. Същото трябва да се случи и в Украйна. Победете Путин бързо! Вместо да харчим 80% от средствата си в Украйна за хуманитарни цели, трябва да ги вложим за изгонване на руските войски, ако това е целта ни“, каза американският политик, цитиран от Ритер. 

В същото време опозиционното издание „Другая Украина“ пише, че основната заплаха за властите в Киев през лятото ще са изборите за Европейски парламент. 

Отбелязва се, че през юни на стария континент ще има избори за Европейски парламент. Евентуалният успех на крайнодесните партии на тези избори може да повлияе негативно на доставките на оръжия за Киев, коментира британският в. „Телеграф“.

„Основната заплаха за Украйна през лятото са изборите за Европейски парламент“, пише вестникът. Десните партии в ЕС демонстрират силни позиции, някои от които срещу доставките на оръжия за Украйна и санкциите срещу Русия. А някои дори искат Европа напълно да премахне санкциите срещу Руската федерация и да тласне Украйна към мирни преговори, се казва в статията.

Известно е също, че след оставката на Шарл Мишел от поста ръководител на Европейския съвет той може да бъде заменен от унгарския премиер Виктор Орбан.
 

 


В категории: Войната в Украйна


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
17
Коментара по темата
17.
Барон Мюнхаузен
02.04.2024 15:16:39
0
2
Да , ще го предадат след украинските избори. Впрочем те кога бяха?
16.
чужди СМИ
02.04.2024 02:23:00
0
2
Руски СМИ:
"Съдейки по изказването на директора на ФСБ Александър Бортников
Фактът, че специалните служби знаят имената на организаторите на терористичните атаки и последвалият призив на руското външно министерство към украинските власти с искане да спрат да подкрепят терористите, тази седмица ще бъде много ярка за политически събития.
От една страна, можем да очакваме Украйна да бъде призната за терористична държава, вероятно с промяна в името на войната от СВО на КTO."
Подобен е коментара на Хал Търнър:
"Русия настоява за арест на ръководителя на СБУ на Украйна Васил Малюк - Работа с терористите от ИД"
https://cutt.ly/Ew38DdEG
Руското външно министерство поиска от Украйна да арестува Васил Малюк и да го предаде на Русия за това, че е работил с ISIS за терористичната атака в Москва и за това, че е поел отговорност за атаката на Кримския мост през 2022 г.
Очевидно Украйна *никога* няма да направи това. . . и това чака Русия . . .
Когато Украйна отрече... ще бъдат поставени правните основания за определяне на СБУ като терористична организация.
Всички поддръжници на терористичната организация. също ще бъдат обозначени като терористични организации.
Тогава политическото ръководство и ВСУ могат да бъдат умишлено насочени военно насочени от Русия.
Това също може да усложни чуждестранната помощ за Украйна.
След като Украйна откаже, Русия може да обяви целия украински режим за материални поддръжници на тероризма, а самото украинско правителство за инфраструктурата на тероризма – като по този начин отвори пътя за Русия да унищожи умишлено всичко.
15.
Коментатор
01.04.2024 12:11:07
6
11
Аз лично искам всички страни от нато да станат цел за ядрени удари. Искам на всички предатели, фашисти, наркомани и джендъри да им измрат целите семейства от рак и жажда, щом няма друг начин да се отървем от тези демони.
Да бъде потоп!
14.
rusia
01.04.2024 09:51:24
4
10
she im go sloji na vsi4ki nakraq a nie she se ozartame koi pat da xvanem
13.
vanga
01.04.2024 09:50:05
5
9
s rusiq trqbva da varvim i da ne predavame ....kvo napravixme e predadoxme i varvim sled sme6niq zapad kade e stanal kenef ot narkomani i bezdomnici i migranti
12.
Марк Твен
01.04.2024 09:35:54
7
5
Продължавай да се чудиш, явно само в това те бива. Чуденка. Да не сте случайно роднини с Чудомир?
11.
Реално
01.04.2024 09:05:42
12
14
БГ-атланиците май са путински шпиони и подлоги. Три десетилетия ни разправят как Русия е слаба и утре ще се разпадне, а тя се оказва силна и само расте през това време.
10.
Az
01.04.2024 09:02:06
18
24
МАМИЦАТА ВИ уСраински ФАШИСТИ
МАЛКО ВИ МАЧКАТ БРАТУШКИТЕ
СЛАВА РОССИИ
9.
Сту
01.04.2024 08:37:29
20
6
Марк Твен, чудя се, коя от двете ти мозъчни клетки, предназначени да обслужват единствено първични физически нужди е решила да еволюира в мнение.
8.
Сту
01.04.2024 08:37:27
20
7
Марк Твен, чудя се, коя от двете ти мозъчни клетки, предназначени да обслужват единствено първични физически нужди е решила да еволюира в мнение.
7.
Сту
01.04.2024 08:37:23
21
9
Марк Твен, чудя се, коя от двете ти мозъчни клетки, предназначени да обслужват единствено първични физически нужди е решила да еволюира в мнение.
6.
Марк Твен
01.04.2024 08:22:03
15
33
Укронацитата запалиха партийния дом през 2014 в който изгоряха живи хора. Десет години по-късно картинката се повтаря. Нацистът не разбира от превъзпитание, Нацистът разбира само и единствено от денацификация. Нацистът разбира от заравяне надълкобо. Или в язовира на Ясна поляна, там ще ти е близо. Там единствено нацистът намира покой. Разпозна ли се? Спи скокойно. Ще свърши бързо.
5.
Да,след като путин се предаде на Международния съд
01.04.2024 08:12:10
26
15
...
4.
Дуньо Простия
01.04.2024 08:09:47
6
12
Много ви е тъпа първоаприлската шега.
3.
Тц Тц Тц
01.04.2024 08:07:39
34
17
Кремълскити шизофрениси хахаха
Как превърнаха най-голямата страна в светът в най-голямата психушка.
Ужаст! Шок! БОНБЪЪЪЪ!
ПРЕЗ ден си фантазират, че удрят сградата на разузнаването и 100 пъти убиха на ужким Буданов, Малюк, Залужни и така вече втора година, и през ден лъжат, че тепърва ще ги унищожат. Кремълски болвани.
Ватенките се оказаха най-празните амеби в човешката история.
2.
Терористи са !
01.04.2024 08:04:47
11
24
Дария Дугина, на 29 години, взривена дистанционнно в колата си !
1.
дебили бургас
01.04.2024 08:03:29
30
15
Ха ха ха, мислех, че само у нас има кукундели като Киртака, Кокорка, Гнома, Парапетната Лена..... ама то и в Раша имало кухи кратуни. Тея хора имат ли връзка с главния мозък?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори