×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Орбан: Нямаме избор - трябва да окупираме Брюксел


15 Март 2024, Петък, 16:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Орбан разкритикува ЕС и западните страни в речта си

Унгарският премиер Виктор Орбан мобилизира подкрепата за своята запазена марка десен популизъм по време на днешната си реч по случай националния празник на страната, призовавайки събралите се привърженици да му помогнат да „окупира Брюксел“ на изборите за Европейски парламент това лято, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Речта на Орбан по случай националния празник на страната – въстанието на унгарците от 1848 г. срещу властта на Хабсбургите, беше насочена срещу Европейския съюз. Подобно на другите си изказвания през последните години унгарският премиер го сравни с империите, окупирали Унгария през вековете. Застанал на стъпалата на Националния музей в центъра на Будапеща, Орбан представи резкия контраст между собствената си страна и „Западния свят“, който обвини, че се е откъснал от корените си и е станал източник на разруха.

"Там смятат, че домът е просто място. Ние, унгарците знаем, че това не е вярно", допълни той, цитиран от онлайн изданието "Мадяр Хирлап".

„Започват войни, разрушават светове, преначертават национални граници и оголват всичко като скакалци. Ние, унгарците живеем по различен начин и искаме да живеем по различен начин“, заяви той пред събралото се множество, голяма част от което беше докарано с автобуси до столицата. АП припомня, че Орбан говори по-малко от три месеца преди изборите в ЕС, на които се очаква на целия континент да има ръст на крайнодесните партии, които споделят много от ключовите позиции на Орбан.

Съпротивата срещу имиграцията и правата на сексуалните малцинства, както и ударението върху националната гордост и суверенитета бяха силно застъпени в изказването му по повод националния празник, което често придобиваше тона на предизборна реч. „Брюксел не е първата империя, хвърлила поглед на Унгария. Народите в Европа днес се страхуват, че Брюксел ще им отнеме свободите […] Ако искаме да запазим свободата и суверенитета на Унгария, нямаме избор: трябва да окупираме Брюксел“, заяви Орбан.

"Ние сме като Давид, когото Голиат е по-добре да избягва. На 15 март обърнахме сами целия свят наопаки, през 1956 г. разтърсихме световния комунизъм, а през 1989 г. изкъртихме първата тухла от Берлинската стена", допълни той, цитиран от "Мадяр Хирлап".

Според АП в Унгария има засилено политическо напрежение след оставката от миналия месец на президента на страната Каталин Новак и на правосъдния министър Юдит Варга след скандал, свързан с амнистия. Това подложи на силен натиск правителството на Орбан, който е на власт от 2010 г. Отношенията на Унгария с партньори и съюзници също се обтегнаха през последните месеци.

Така вчера в реч по случай 25-та годишнина от присъединяването на Унгария в НАТО, посланикът на САЩ в Будапеща Дейвид Пресман подчерта, че правителството на Орбан „изглежда има малък интерес в конструктивния диалог“ за разрешаване на различията. Същевременно според дипломата властите в Будапеща „се отнасят към САЩ като към противник, правейки политически избори, които все повече ги изолират“.

Докато Орбан се надява на успех това лято за консервативните сили в Европа, той също така установи близки връзки и с американската десница, включително с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Миналата седмица унгарският лидер посети САЩ, където се срещна с Тръмп в неговото имение във Флорида и открито му пожела победа на президентските избори през ноември.

В днешната си реч Орбан заяви, че подкрепата за Тръмп показва, че американските гласоподаватели „се бунтуват“ и предсказа политически изменения, които ще са в полза на консервативните сили в Европа и САЩ през 2024 г. „Тази година ще е година на обрат. В началото ѝ бяхме все още сами, а до края ѝ ще сме мнозинство“, заключи министър-председателят на Унгария.


В категории: Животът


7
Коментара
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
7
Коментара по темата
7.
МАГНИТ ски
16.03.2024 04:40:18
5
5
Света се управлява от ЕВРЕЙСК..ИТЕ ФАМИЛИИ РОТШИЛД РОКФЕЛЕР АНИЕЛИ И ДРУГИ...
6.
XX
16.03.2024 00:43:10
6
15
Прав е! Сегашният ЕС трябва да бъде разрушен!
5.
ЯИН
15.03.2024 23:14:10
5
11
Нашият Орбан кога ще се роди?
4.
А
15.03.2024 19:28:08
19
9
2 и 3 путлер пуделчета се наредили до курбан орбан дето путкин го държи видео как взема 10 милки Евро боса руска мафия
3.
До 2
15.03.2024 19:15:35
8
13
Не знам дали франсетата ще намерят нов Де Гол, ама швабите са на път да фалират, както през 20-те на 20 век и намерят нов национал-социалист, като австриеца с мустачките. А после чуе ли се Зиг хай, света си заминава!
2.
Дернев
15.03.2024 18:13:31
13
29
Прав е. Но най-важното е французите да се отърват по-най-бързият от Макрон. Франция е изключително важно за изграждането на СЕЩ и Европа за европейцита, а това с него няма да стане. Съобразява се много с Германия, а тя със САЩ. Французите трябва да намерят новия Де Гол.
1.
XX
15.03.2024 17:47:24
30
15
Не, наглецо - имате. Излизайте от ЕС, връщайте парите и плащайте 7-8% лихва по външния дълг, докато ви дойде акълът.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори