×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кабинетът „Денков“ падна – топката отива в Радев и Борисов


Кабинетът „Денков“ падна – топката отива в Радев и Борисов
Изненади нямаше - парламентът одобри оставката на Денков с единодушие
06 Март 2024, Сряда, 11:24 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Пленарните дебати в НС по темата често преминаваха добрия тон

Единодушно, с 216 гласа „за“, Народното събрание (НС) прие оставката на премиера Николай Денков, с което прекрати правомощията на настоящия Министерски съвет. Кабинетът „Денков“ обаче продължава да работи до избора на друго правителство.

Топката сега отива при президента. Той трябва да стартира консултациите за ново правителство с парламентарните формации и да даде тласък на рулетката с проучвателните мандати. Първият мандат се полага на най-голямата формация – ГЕРБ, чийто лидер е Бойко Борисов.

Дебатите за подадената оставка на премиера Денков продълиха около два часа, като често преминаваха добрия тон. При гласуването изненади обаче нямаше. 

Оставката на премиера бе отдавна планирана. Тя е резултат от договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ за ротация на министър-председателя на деветия месец от управлението. През последните седмици отношенията между двете формации обаче се изострира неимоверно. Това доведе до сериозни съмнения дали ротацията ще се състои и повдигна въпроса какъв ще е форматът на евентуалното следващо правителство с мнозинство от същите две политически сили. 

 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
:(
06.03.2024 17:51:17
2
2
Очилатия дебил, който е на принципа "След мен и потоп", изпрати БТР-ите за Украйна точно два дни преди да хвърли оставката и на практика създава предпоставка към страната ни за военен конфликт с Русия.
14.
Журналя
06.03.2024 14:32:05
8
8
Ами не е паднало, подаде оставка както беше договорено. Само за няколко месеца постигна много повече отколкото всички останали направиха за 20 години. Не е идеално, но всичко останало изглежда много по-зле. ГЕРБ и ДПС са се наточили да ,скрият и продължат кражбите, руската червена скрита коалиция БСП, ИТН и Израждане дебнат отзад, скритата алтернатива е червеният руски фатмак прецедента. Това е положението.
13.
Ха ха
06.03.2024 14:20:46
0
4
Тулупа къде го наместиха, този демократичен ДНК тест.
12.
Оставка
06.03.2024 14:16:23
1
9
Оставка боклуци
11.
Браво,Денков !
06.03.2024 14:09:24
12
9
Изкара един успешен мандат
10.
чл.99
06.03.2024 13:25:24
3
4
Интересно Президентът дали е чел Конституцията?
Т.нар. "сглобка" с ротация на две мутренски партии са противоконституционни: ИЛИ има СЛУЖЕБНО правителство, ИЛИ има ПОСТОЯННО Правителство по чл.99 от Конституцията с ПОСТОЯННИ Премиер и министри от "най голямата по численост парламентарна група" или при неуспех със съставяне на правителство, от следващата по численост парламентарна група.
https://lex.bg/laws/ldoc/521957377
9.
Скармоз
06.03.2024 13:14:12
1
3
Сега 3 месеца преговори, май нищо не е Паднало и след това ще се сглобят, ако Боса нямаc93d9 Главоболие.
8.
Хитрец банкянски
06.03.2024 12:55:33
2
2
и чекат баче Бойко , да дойде да ги опраска с двеста. Доволни да останат ...
7.
До 4
06.03.2024 12:55:30
10
12
Кое му е достойното на този индивид? Подаде оставка,защото такава им беше уговорката,пълен малоумник като цяло!Марионетка!
6.
Еваларка!
06.03.2024 12:48:36
12
2
... ама как си личат "просто-глупавите" и на какво се радват...
5.
сапуня
06.03.2024 12:42:16
11
9
Като гледах как Денков слезе от трибуната, май беше с памперс ... стараешесе да не разплиска съдържанието му!
4.
Достойна постъпка! Браво, Денков!
06.03.2024 12:24:52
25
16
Първия достоен премиер от много време насам. Браво на Денков! За съжаление Габриел е марионетка и разликата между двамата ще лъсне бързо. Лисицов 'падна' само те издавали като чедо на зеления чорап или като некомпетентен.
3.
Чекмеджета
06.03.2024 11:51:16
2
19
Тиквата отново се гласи за Премиер чрез свързаното лице Мара Гаргамел
2.
Хахахахахаха
06.03.2024 11:50:35
1
27
"Падна "
Хахахахахахахахахаха. Всичко си беше планирано, вие тъпи ли сте или да?
1.
Хахаха
06.03.2024 11:38:27
3
16
Първия премиер в историята който си подава оставка .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори