Разкриваме тайната! С тази рецепта пържените ви картофи винаги ще са хрупкави и добре изпечени
Ще си оближете пръстите
Днес ви разкриваме тайната на хрупкавите домашни пържени картофи. Тази рецепта е най-сполучливата.
Необходими продукти
картофи – 4 бр., големи
зехтин – 3 с.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.
Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.
Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви.
Картофките се поръсват със солта и черния пипер.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
