×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извинете, че ме няма, работя като административен председател на ДПС


Извинете, че ме няма, работя като административен председател на ДПС
Мустафа Карадайъ, изглежда, смята да е фантомен депутат на заплата поне до 24 февруари
25 Януари 2024, Четвъртък, 18:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, стоп-кадър: bTV

Мустафа Карадайъ не е стъпвал на заседания в НС, откакто подаде оставка като водач на партията, но отсъствията му се извиняват

Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка като председател на ДПС на 7 ноември 2023 г. На 8 ноември той бе отстранен и като председател на парламентарната група (ПГ). Мястото му като водач на групата зае Делян Пеевски. Оттогава Карадайъ не е стъпвал в пленарната зала и не е участвал в заседания на парламентарни комисии.

На 16 ноември той бе отстранен и от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Тя бе единствената, на която бе член.

Същевременно името на Мустафа Карадайъ не фигурира в парламентарния регистър на депутатите с неоправдани отсъствия. Т.е. липсата му от Народното събрание (НС) е надлежно извинявана от ръководството на парламента. Практиката в предишни Народни събрания бе процедурата по оправдаване на отсъствията да минава през председателя на съответната парламентарна група и председателя на НС.

Още на 15 декември отправихме питане до пресцентъра на ДПС какви са причините за отсъствието на Мустафа Карадайъ, както и оправдавано ли е това от председателя на ПГ и на НС. Към момента отговор от там няма.

Народните представители не получават „надник“, ако отсъстват неоправдано от заседания. Явно обаче не е такъв случаят с Мустафа Карадайъ и той, изглежда, продължава да получава заплатата си въпреки системното си отсъствие.

Потърсихме г-н Карадайъ за коментар, но той отказа да говори.

Единственото интервю, което даде след изчезването му от парламентарната арена, бе пред БНТ преди десетина дни.

След въпрос защо не ходи на работа в Народното събрание, той обясни, че не искал да е на политическия терен след подадената оставка като председател на ДПС. От друга страна, той почти всеки ден бил в централата на партията.

„Административният процес в партията не е спрял. Аз съм председател на ДПС в оставка“, обясни Мустафа Карадайъ. „Така че аз си върша работата“, добави той.

С други думи, Карадайъ продължава официално да е лидер на ДПС. Това се потвърждава и от Регистъра на политическите партии.

След участието си в БНТ Мустафа Карадайъ е бил пресрещнат от репортери от други телевизии, както показаха новинарски репортажи тогава.

Ще запази ли мястото си в пленарната зала като депутат Карадайъ посочи, че ще решава след Националната конференция на партията през февруари, съобщи тогава bTV.

T.e. председателят на ДПС в оставка смята да продължава да е на същия режим поне до 24 февруари, за когато е насрочена конференцията. Тогава трябва да бъде избран новият лидер на ДПС. Или по-скоро – новите лидери.

Припомняме, че около седмица след оставката на Карадайъ Делян Пеевски бе обявил, че ще се кандидатира за лидерския пост и че партията ще има само един председател.

Месец и половина по-късно ситуацията се промени съществено. В самото начало на новата година почетният председател и най-голям авторитет в ДПС Ахмед Доган направи обръщение към партийния актив.

„Дълго време съзнателно се самоизолирах и затова имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живото колективно тяло на ДПС. ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация“, предупреди Доган.

„Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на „изход" в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров“, заяви още Ахмед Доган. Изглежда, той бе видял опасност в едноличното ръководене на партията от Пеевски.

Интервюто си Мустафа Карадайъ даде седмица след това. Той си позволи критики към партията в посока, че някои структури работели само срещу пари. Но и заяви, че е в много добри отношения и с Доган, и с Пеевски.

До 24 февруари може да има допълнително развитие на интригите по върховете на ДПС. Дотогава Мустафа Карадайъ ще е формален председател на партията и вероятно все така номинален депутат – с извинени отсъствия и на държавна заплата.

 


В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Климбооо
26.01.2024 12:49:02
0
2
Въх....а казаха,че работи като сюбнетчия по Анадола..
4.
Бебо
25.01.2024 20:57:10
1
18
Дебелия държи парите,Дебелия !
3.
Ха ха ха
25.01.2024 19:51:29
2
16
Хем го няма, хем работи, още един феномен.
2.
Evstati
25.01.2024 19:49:55
2
12
Келеш
1.
Kele64e ot flagman
25.01.2024 18:52:55
0
15
Любимеца на флагман
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори