×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

15-годишният тийнейджър, когото Рамзан Кадиров готви за свой наследник


15-годишният тийнейджър, когото Рамзан Кадиров готви за свой наследник
Адам Кадиров, който е третият син на чеченския лидер се оформя като любимец на баща си и според мнозина именно той е готвен да поеме в един момент властта в страната.
18 Декември 2023, Понеделник, 21:30 ч.
Автор: Флагман.бг

За този син на Кадиров започна да се говори повече през това лято, след като се появи видео как той пребива затворник, който е изгорил Корана

За Адам Кадиров - третият син на чеченския лидер Рамзан Кадиров, това бяха няколко наистина силни месеца. През октомври и ноември той получи общо девет награди, включително званието "Герой на Чечения", орден "Трудова доблест на Русия" и орден "За заслуги към Кабардино-Балкарската република".

Паралелно с това беше назначен за началник на отдела по сигурността на чеченския президент и му беше поверено да следи стрелкови батальон. Доста добро постижение за 15-годишен тийнейджър. За този син на Кадиров започна да се говори повече през това лято, след като се появи видео как той пребива затворник, който е изгорил Корана - побой, за който баща му обяви, че го е накарал да се гордее със сина си.

Медиите в Чеченската република, част от Руската федерация, описват младежа като смелчак, който дори се е сражавал във войната в Украйна, като там бил пленил украински войник. Акцентира се на това, че Адам е носител на награда за борба с тероризма, както и на победата му в шампионата по тактическа стрелба, където успява да задмине представители на руските специални части.

Всичко това накара много западни медии да спекулират дали по този начин Рамзан Кадиров не подготвя Адам като за свой бъдещ наследник начело на Чечения.

На фона на множеството (недоказани засега) слухове за влошеното здраве на чеченския лидер, мнозина експерти смятат, че това е своеобразно "посочване на наследник" - сигнал, който се дава както към руския президент Владимир Путин, така и към хората с амбиции за власт в страната.

"Изглежда сякаш Кадиров посочва наследника си и своевременно го представя на Путин, след което получава някакви знаци за приемането на Адам като наследник от ислямските републики", коментира пред "Дойче веле" руският политолог Николай Петров.

Ахмат Кадиров-младши на посещение при руския президент Владимир Путин

Въпреки това обаче други анализатори призовават да не се прибързва със заключенията, тъй като са намесени повече фактори.

Адам е трети син на Рамзан Кадиров от общо 14-те деца на чеченския лидер. И макар сегашната вълна от похвали към него да го карат да изпъква, подобни похвали има и към двамата му по-големи братя - 17-годишния Ахмат и 16-годишния Зелимхан Кадиров.

И тримата братя често придружават баща си по официални събития, биват отличавани с награди, а чеченските медии ги описват като младежи за пример. През март тази година, ден преди сватбата си, Ахмат се срещна на четири очи с Владимир Путин в Москва, като тогава се появиха слухове, че Кадиров и Кремъл подготвят именно него за официален наследник.

Младежът е студент по право в първи курс в Чеченския държавен университет. През септември 2022 г. стана ясно, че Ахмат, който е кръстен на дядо си, е оглавил всички младежки асоциации в републиката, като кандидатурата му е била подкрепена лично от руския министър на образованието Сергей Кравцов.

Зелимхан също присъства често в новините на чеченските медии.

През декември 2022 г. той имаше официален дебют като боксьор лека категория в ММА организацията на баща си Absolute Championship Akhmat-Mixed Martial Arts (ACA-MMA). Неговият профил на сайта на организацията обаче показва, че Зелимхан е имал само един двубой досега.

Междувременно три от по-големите им сестри вече имат официални постове в чеченското правителство. 24-годишната Айшат е министър на културата на Чечня, 23-годишната Хадижат е начело на местната система за здравеопазване, а 20-годишната Хутмат е заместник-началник на секретариата на Кадиров.

Преди да влязат на държавна работа, и трите млади жени имат опит в различни бизнеси на семейството на Кадиров, докато са били тийнейджърки.

Все пак трябва да се отчете, че макар всички по-големи деца на Рамзан Кадиров да получават внимание и постове, именно Адам е този, който сякаш се радва на най-много облаги.

Според Ибрахим Янгулбаев, който е син на бивш съдия от Върховния съд на Чечения, Адам получава повече внимание и лесни победи от другите деца на лидера. По думите му в централния офис на една от най-големите строителни компании в Грозни, за която се смята, че изцяло е под контрола на семейството на Кадиров, на стената виси снимка на Адам - това може да се види в Instagram.

"Даже в Чечения е трудно да си представим, че бизнесмен ще закачи на стената снимката на чуждо дете", изтъква Янгулбаев, като според него това е поредният знак, че това е част от кампанията да се изгради образа на един бъдещ лидер.

По-проблематичното е, че информациите за Адам до момента са, че той проявява изблици на агресия и е свикнал с това да му се угажда и да бъде тикан напред. Една история разказва как преди шест години той е получил медал от първенство по ММА, след като съдиите му присъдили несъществуващ нокаут. Още докато е на шест години, представители на мюсюлманското духовенство в страната обявиха, че малкият Адам знаел вече наизуст абсолютно целия Коран - нещо, което на възрастни хора отнема години усилия.

Младежът също така редовно шофира големия си джип, въпреки че по закон няма необходимите години за това, а цялостното му поведение говори за пренебрежение към законите и правилата.

Източник: Webcafe.bg


В категории: Войната в Украйна


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
7
Коментара по темата
7.
Мадиров
19.12.2023 20:06:17
0
1
Боклук до боклука - явно цялото семейство са такива. Чудя се кога ще видим Кадирови избесени на улицата от собствения им народ.
6.
Лили пОткин
19.12.2023 06:42:33
2
11
Веднага за награда и двамата да получат по-една коза!
За дъртия Кадир дърта коза, а за малкото Кадирче младо йере!

Слаба рУспии!
5.
Марин Габриела
18.12.2023 23:00:42
6
4
кви са тия маняци
4.
Някой
18.12.2023 22:53:25
7
12
Замириса на тиня и на прости руски лизачи. Гнусно чувство. Тези са за пример за нашите русофили.
3.
1
18.12.2023 22:45:59
1
12
другия ким шуробаджанашки
2.
Тик ток спецназа
18.12.2023 22:16:01
5
22
Бие крепостните селяни на Батюшката нс 2000 км от украйна,инак полша ше превземе.
Тоя малкия дето преби 1 човек вързан руснак пред камерите не беше ли?
Колко хорошо е в рсша а драги русофиле
1.
Шишко
18.12.2023 21:59:21
1
11
Кадиров
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори