×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Освен че сме най-нещастните в ЕС, живеем и най-кратко


Освен че сме най-нещастните в ЕС, живеем и най-кратко
България е пред демографски апокалипсис - раждаемостта е ниска, а смъртността твърде висока за развита страна
17 Декември 2023, Неделя, 16:31 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Средната продължителност за живота в страната ни е 70 години 

След като българите се оказаха най-нещастната нация в ЕС (ВИЖТЕ ТУК) излезе и друго проучване на "Евростат", което установи, че продължителността на живота в България е най-ниска.Средната продължителност в общността е малко над 80 години, докато у нас тя е 71 години и четири месеца.

Мъжете в България живеят средно 68 години, а жените - 75 години и един месец.

У нас най-къса средна продължителност на живота е в северозападната част на страната – около 70 години. Това е регионът с най-кратка продължителност на живот в целия Европейски съюз. Най-дълго в България, според статистиката, живеят хората в югозападната част на страната - средно 72 години и три месеца.

Най-дълго европейците живеят в Испания. Там средната продължителност достига малко над 85 години.

Специалистите твърдят, че освен условията, върху продължителността на живота огромна роля имат и гените. "Това какви варианти на гените сме унаследили не означава, че ние ще живеем еди колко си години и еди колко си часа, а определя най-общо някаква рамка от там нататък обаче колко дълго ще живеем зависи и от фактори на средата и ние хората можем да влияем на тях", заяви д-р Елица Бечева-Крайчир, ръководител на лабораторията по медицинска генетика.

 


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
59
Коментара по темата
59.
...
19.12.2023 12:40:58
0
4
Генерално хората са склонни към нездравословен начин на живот. И по-зле ще става не само в България. Глобално се мрънка колко всички са бедни и резултатът ще бъде базов доход за всички. Онези, които и сега ги мързи ще пият бира по цял ден и ще седят пред телевизора. Това няма да ги направи по-щастливи :) Но по-глупави със сигурност. Като следствие на горното и животът им ще се скъси. Имам някакво странно заблуждения, че см е най-нещастни и най-ограбени... лошата новина е, че много имат същото усещане и то е лъжовно. Щастието е състояние на ума. Всеки сам си избира дали да е щастлив. От там се решава и за начина на живот и продължителността му. Тук изключвам хронично болните хора, разбира се.
58.
Естествен процес
18.12.2023 23:41:02
0
3
Номер 4- за жалост, най-точния коментар
57.
Фекрет Стораро
18.12.2023 23:04:06
1
3
тая статия нямаше ли я преди две седмици същата
56.
zxcs
18.12.2023 22:04:46
0
5
като сте бездарни и мързеливи полуидиoти ше сте бедни и нещастни така ше сте
55.
Аз до 41,42,43,49,50,51,52
18.12.2023 19:28:54
1
11
... огромни поздравления за подробно описаната достатъчно цялостна картина...
... от няколко години се канех да напиша това, но така и не ми се започваме...
... е Вие успяхте!!!

П.с.
Написаното е безценно, но "не е лъжица за всяка уста "!
Поздравления! Бъдете жив/а и здрав/а!!!
54.
ХХ
18.12.2023 15:55:41
0
4
До 41

"Българският политически модел е в жестока криза, /отвъд всяка възможност за поправка." - а как е в ЕС?
53.
XX
18.12.2023 15:46:14
1
2
До 2

"... защото комунягите и внуците са прогонили децата в чужбина" - бас държа, че децата са избягали, за да са по-далеч от неграмотен, некадърен, но затова пък злобен, про'с'так като теб.
52.
Д-р Хаус
18.12.2023 12:47:49
1
6
Успоредно с формирането на политическия абсентизъм и размиването на културно-цивилизационните основи на нацията, стратезите на "управлявания" хаос пристъпват към реализацията на третия етап на своята технология - овладяването на лостовете за икономическо управление и формирането вътре в конкретната държава на контролирани от тях елити. Тази задача се реализира посредством активното "внедряване" в националната икономика на транснационалните корпорации, транснационалните престъпни организации, както и на наднационални агентури и организации, контролирани от инициаторите на стратегията на "управлявания" хаос. Най-често това става чрез глобализацията на икономическите процеси и интегрирането на националната държава в различни международни икономически организации, в които тя така и не става пълноправен участник. Системата, подготвяща (или по-скоро "отглеждаща") антинационалните елити, които обслужват интересите на глобалния господар, е една и съща без оглед на регона, в който се реализира тази технология. Формирането на мрежи от агенти за влияние, осигуряващи оркестрирането на хаос и последващото овладяване на държавното управление, се осъществява чрез подбора на подходящите личности още по време на следването им в съответните държави и последваща допълнителна подготовка в престижни американски (западни) университети, където те получават необходимите познания за осъществяване на качествен икономически анализ на ключовите предприятия и отрасли на икономиката с цел тяхната бъдеща приватизация и преминаването им в ръцете на транснационалните корпорации. По правило, въпросните кадри първоначално стават университетски преподаватели, а след това преминават на държавна служба, като част от тях получават възможността да се превърнат в олигарси. При първоначалния им подбор е особено важно те да са неособено богати, умни, цинични, алчни и космополитно настроени. Те не трябва да са привързани към родината си или да ги е грижа за държавата. Нито пък да се смятат за длъжни да защитават и образоват собствния си народ. Понятия, като "съвест", "патриотизъм" или "солидарност" са им напълно чужди, те се стремят не към популярност сред масите, а по-скоро към максимално влияние върху управляващите в съответната държава. Освен това, трябва да са догматично предани на идеята за "пълното освобождаване на икономиката" и "свободния пазар" и, разбира се, да са достатъчно послушни на отвъдокеанските си кукловоди и международните финансови организации.
51.
След Бурята
18.12.2023 12:44:53
0
7
В момента прекариатът се състои от три фракции, поради което е класа в процес на създаване, а не класа за себе си. Първата фракция се състои от онези, които попадат в прекариата от общностите на работническата класа. Липсва им образование и се чувстват лишени поради изгубеното минало. Техните предшественици имаха трудова сигурност, пенсии и т.н. Те искат това минало. Мнозина слушат психопати-популисти и неофашисти, които приписват своята несигурност на мигрантите и малцинствата. В цяла Европа и другаде мнозина гласуват за националистически, ксенофобски и расистки дневен ред. Втората фракция се състои от мигранти и малцинства, които се чувстват лишени от дом, жизнеспособно настояще. Най-често те държат наведени глави, концентрирайки се върху оцеляването. Но когато политиките заплашват дори това, те се бунтуват в дни на ярост или се присъединяват към някаква фундаменталистка кауза. Те са крайните обитатели, лишени от права навсякъде. Третата група са интелигентните, образованите, предимно млади. Те страдат от относителни лишения, като им е отказано бъдеще, живот на достойнство и удовлетворение. Но те не слушат неофашистите; те гледат да възстановят бъдеще, като се стремят да създадат хармонично общество, основано на равенство, свобода и екологична устойчивост. Сред третата група се засилва усещането, че те не са просто жертви, а могат да отвърнат на удара. Тази част от прекариата иска да се бори за трансформиращ дневен ред, предназначен да премахне себе си чрез преодоляване на условията, които го определят. Въпреки това, прекариатът е новата опасна класа, защото всички в нея отхвърлят основните политически институции. Много от тях не са гласували. Това не означава, че те са политически апатични, просто че основните партии и политици не са разбрали техните нужди или стремежи. За разлика от стария социалистически проект, борбата ще бъде за преразпределение на ресурсите, необходими за личностно развитие в екологично устойчиво общество: сигурност, контрол върху времето, качествено пространство (включително общите), освобождаващо образование, финансови знания и капитал. Всички са по-неравномерно разпределени от доходите. Прекариатът няма сигурност, няма контрол над времето, натъпкан е в обедняващо пространство и губи общите блага (. .), обект е на комерсифициращо образование, липсват му финансови познания и му се отказва достъп до капитал. Оформя се контрадвижение. Прекариатът отново се ангажира с политика. След неолибералната антиутопия Бъдещето отново е на дневен ред.
50.
Новата излишна (опасна) класа
18.12.2023 12:42:16
0
10
за „прекариите“ е характерно т.нар. „четири А“:
Първо "А" - anxiety – т.е. тревога поради неопределеноста на цялостното им съществуване;
Второ "А" - alienation – отчуждение поради факта, че са принудени да се занимават с работа която не са желали, за нея не са учили и просто са принудени да я вършат поради липса на друга възможност и която презират, защото смятат, че потенциалът им далеч надхвърля възможностите, което предлага съответното работно място. Но също така и поради тази непрекъсната смяна, временен, непостоянен и непълен характер на работното място и извършваното, често пъти непрестижно и даже неморално занятие;
Трето "А" – anomie – невъзможност за самоидентификация поради разкъсване на социалните връзки, на всичко което свързва „прекария“ по един или друг начин с обществото;
Четвертото "А" - anger – злоба идваща в резултат на горните три "А".
Трябва да се каже ясно, че в България една значителна част от заетите са реално „прекариат
49.
Божков лайв
18.12.2023 11:33:45
0
9
В България се възпроизвежда късния социализъм, в който не беше важно кой си и какво правиш, а чий роднина си, от кой клан идваш, откъде произхождаш, от рило-родопския партизански отряд или от шопския партизански отряд. Тогава започна една очевидна феодализация на отношенията и тя продължава и днес.
48.
...
18.12.2023 10:21:37
1
3
Цигарите и наднормено тегло са най-големите бичове
47.
Истината
18.12.2023 07:45:10
0
4
Средната продължителност на живота е 70г в мечтите на някой статистик. 70г вече доживяват броени хора, а повечето мрем като мухи на по 50-60
46.
Хайа
18.12.2023 07:43:37
1
6
Най бедни и най нещастни сме в Бургас
45.
Хмм
18.12.2023 07:14:58
0
6
Според мен има няколко основни фактора, които допринасят за ниската продължителност на живота в България:

Нездравословен начин на живот. Българите са склонни към нездравословен начин на живот, който включва нездравословно хранене, прекомерен прием на алкохол и тютюнопушене. Тези фактори са водещи причини за смъртност в България.
Недостатъчни инвестиции в здравеопазването. Българският здравен сектор е недофинансиран и не успява да осигури на населението качествена медицинска помощ. Това води до по-високи нива на смъртност от предотвратими заболявания.
Социално-икономически проблеми. България е страна с ниски доходи и високи нива на бедност. Това води до стрес и тревожност, които също могат да имат отрицателен ефект върху здравето и продължителността на живота.
За да се подобри продължителността на живота в България, са необходими мерки за подобряване на здравословния начин на живот на населението, увеличаване на инвестициите в здравеопазването и решаване на социално-икономическите проблеми.

Ето някои конкретни мерки, които могат да бъдат предприети:

Превантивни мерки. Важно е да се насърчава здравословният начин на живот чрез образование и пропаганда.
Подобряване на достъпа до медицински услуги. Необходимо е да се подобрят условията в здравните заведения и да се увеличи броят на медицинските специалисти.
Икономически мерки. Необходимо е да се повишат доходите на населението и да се намалят нивата на бедност.
44.
Mango v UK
17.12.2023 23:16:16
1
16
Ай стига са оплаквайте тъпири.Само пафкате цигарки и сте забили по кафета и чалготеки и са чудите за кво нямате развитие,нито щастие.Още се чудете!!!
43.
Периферна пиратска крепост
17.12.2023 23:15:58
3
15
((България е феодално съсловно общество, в което скоро няма да може да се живее.)) То е разделено между няколко съсловия и кланове и клики, ((които се съобразяват единствено и само по между си.)) ((Никой не обръща внимание на обикновения българин, който е изчезващ вид.)) България повярва на своето червено дворянство, което се провали исторически. Някои от тях успяха с куфарите и с имотите си, успяха да се транскрибират и превърнат в собственици на някакви извън български структури. У нас при този неуспешен капитализъм , който се развива, може да има само „термидор“. Или нещо българско. Аз не държа непременно диктатора да говори с френски акцент. ((В България няма място за истинско позитивно творческо развитие на обществените отношения.)) ((Третата световна война е започнала и България ефективно се готви за нея.))
42.
Ти си Европа
17.12.2023 23:14:36
1
15
.... времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм. Аз за това смятам, че в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. ((Режими от рода на нашия политически режим не могат дори да бъдат реформирани.))
В България е прието, като се явиш на сцената, да се обявиш за реформатор, но всички усилия на всички реформатори не са достатъчни да се реформира тази система. Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, ((а могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано.)) Това е така, защото режимите не разчитат на никаква ВЪТРЕШНА легитимност. Една система, която е нелегитимна, не може да живее пълноценен живот. Тя се феодализира и почва да регресира до съсловни и родово-племенни и кръвни връзки. В България се възпроизвежда късния социализъм, в който не беше важно кой си и какво правиш, а чий роднина си, от кой клан идваш, откъде произхождаш, от рило-родопския партизански отряд или от шопския партизански отряд. Тогава започна една очевидна феодализация на отношенията и тя продължава и днес. Днес зависи дали си от групата на "Продължаваме промяната", дали си от тесния или широкия кръг на бате Бойко. Българската демокрация все още си стои нарисувана. 70% от българите не желаят да участват в тази игра. Българите в своето мнозинство отказват да подписват празни чекове.
41.
4та национална катастрофа
17.12.2023 23:13:19
2
14
Разпада се социо-политическата система, защото това, което в България наричаме демокрация, е първо дефектно и второ - дисфункционално. Българският политически модел е в жестока криза, /отвъд всяка възможност за поправка./ ((Да, превръщането на България в глобално евро-сметище беше просто цената, която субектът на властта беше съгласен охотно да заплати, за да постигне целите си - ((защото Властта е винаги в името на Себе си.)) ((Тя е такава реалност, която не вижда причини за себе си извън себе си.)) Особен тип реалност - тези, които я притежават, могат да си мислят каквото си искат, но самата Власт като реалност е винаги при себе си и се разширява.)) ((Това е разбиване на големия обществен интерес, разрушаване на обществото, заради интереса на някаква частна съсловна група.)) ((Това, образно казано, е интересът на червея за сметка на ябълката.)) Много добре помня как преди години, разговаряйки с представителите на това съсловие, те не криеха своята злобна, саркастична омраза към всички останали: „Народецът ли? Ха, ха, ха..." Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. ((Едната, малката група пирати, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор.)) ((Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр.)) Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието ((за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос.))
40.
Рак
17.12.2023 22:04:54
0
11
На 70г дай боже всекиму да си отиде, доволен от живота с внуци и деца около него. Лошото е че рак и болести ни убиват по рано
39.
?
17.12.2023 22:01:41
1
9
Хората по селата може да живеят 70г, ама в градовете абсурд
38.
Онзи
17.12.2023 21:58:05
1
12
С този застоял начин на живот, пушене и наднормено тегло и 70г са много. Личните ми впечатления са че живеем средно под 70, ама статистика - стъкмистика
37.
Pf
17.12.2023 21:56:25
1
15
А бургазлии със заплатите ни от 800лв живеем хем бедно хем малкл
36.
ХХ
17.12.2023 21:27:39
3
11
До 26

"А ве тъпан, ттпан, ти за франчайз чувал ли си." - абе про'с'так неграмотен, в Холандия, дето едва ли българи управляват Лидл на франчайз, ягодите им делят първото място с друга верига по количество пестициди. Пък ти вярвай на рекламите за тестване на 700 вида остатъчни вещества.
35.
XX
17.12.2023 21:23:58
4
8
До 34

"Шайка разбойници ни управляват. ПП_ДБ_ДПС_ГЕРБ" - ми като СТЕ про'с'таци и си ги избирате, защото ви харесват, ще си ви управляват.
34.
градски
17.12.2023 20:50:08
4
5
Нормално. Шайка разбойници ни управляват. ПП_ДБ_ДПС_ГЕРБ
33.
След Чернобилската авария
17.12.2023 20:44:50
2
9
Гинем като мухи от онкологични заболявания.
32.
..
17.12.2023 20:35:00
2
10
Посочете ми един човек който е дебел с наднормено тегло, съответно обездвижен защото дебелината не позволява спорт, да взима хапчета , да е пушач и да живее до 70. Няма такъв човек. Обикновено такъв човек на 50-60 сме го опели. Всичко зависи от начина на живот и от личните избори.
31.
Защото
17.12.2023 19:14:58
1
15
Защото българинът не знае как да си живее живота. Тук никой не знае какво яде. Никой не знае какво има в киселото мляко? Какво има в месото? Тук и проверка да направят не казват фирмите нарушители. Никой не казва какво е месото и от къде идва? Дали не е старо с години престояло във фризерите на някоя държава? Масово не се казва какво ядем. А затова това сa си виновни българите. Такива законотворци си избират. Има и друго което му липсва на българина, но там вече си е манталитета на българите.
30.
Други
17.12.2023 18:47:22
1
8
чудесни предпразнични новини...? Дерзайте, че има още живи все пак!
29.
До 25ти
17.12.2023 18:22:53
10
9
Всичките тези фирми в България се управляват от....БЪЛГАРИ. Ай, стига пак другите да са ви виновни. Научете се да си поемате отговорността, кауни. На крива ракета космосът й е виновен.
28.
До 26
17.12.2023 18:21:48
4
13
Франчайз е кочана в гъза ти, набит през прашките ти. Всички фирми изброени по долу са чужди ! Австрийски, немски, канадски, италиански и още много има. Бордовете на директорите и собствениците не са никакви българи, камо ли комунисти педита такива пъпчиви сифилистични, безмозъчни
27.
До 25
17.12.2023 18:16:59
8
5
А ве тъпан, тъпан, ти за франчайз чувал ли си.
Поне 3/4 от споменатите от теб фирми са от бордове от бивши коминисти или свързани такива,има фирмен регистър, виж кои са в бородовете стига се прави на разсеян,.
26.
До 25
17.12.2023 18:15:43
8
4
А ве тъпан, ттпан, ти за франчайз чувал ли си.
Поне 3/5 от споменатите от теб дирми са от бордове от бивши коминисти или свързани такива,има фирмен регистър, виж кои са в бородовете стига се прави на разсеян,.
25.
До 24
17.12.2023 18:10:03
6
17
ЕВН,Била, Карфур,Кауфланд, Дънди прешън, А1,Виваком, Райфайзен, Булбанк и всички банки, Мак доналдс, Лидъл и т.н и т.н. комунисти ли са бе дебил неземен ? Тях кой ги назначи, пак Луканов ли маам ви мекокитковска глупава, лъжлива. Кой ги назначи тях , и те ли са комунисти бе идиот ? А Луканов кой му помогна да свали истинските комунисти ? Кой му раздаде куфарчетата знаеш ли дебил лъжлив
24.
4та национална катастрофа
17.12.2023 18:08:04
7
13
Който живее по старото учение, той винаги ще бъде роб на себе си и на условията. Такъв човек все повече и повече остарява. Осиромашава. докато най-после умира и го занасят с кола на гробищата.
23.
Do 22
17.12.2023 18:03:43
6
3
Той 15 ти писа ве, Луканов назначи селяните комунисти за милионери... Твойте, твойте избиха народа.
22.
!!!!!!!!!!!!
17.12.2023 17:57:21
6
29
От над 9 400 000 българи в България през 89та до сега капитализма изби и прогони над 4 000 000 . Днес сме под 5 000 000. Масово изтребление и прогонване на населението ни. Геноцид който и през турско робство не е съществувал в такъв размер
21.
Tik tok
17.12.2023 17:54:06
1
14
Щото сме прости
20.
До 18
17.12.2023 17:52:26
7
10
Ти статистка за онкоболните преди 1989 г. видял ли си. Криеше се за раковите заболявания, за да не скочи народа.
Сигурно американците преди 1989 г. бяха забранилина жените, които не са раждали да работят в завода, за да се минимизират последствията от рак.
И вече 30 г. кметовете все ни казват колко е чист въздуха... планински.
19.
До КОМУНИСТ
17.12.2023 17:47:24
5
4
Ето кой не си е пил хапчетата днес. Хайде, дядо, време е за почивка.
18.
15
17.12.2023 17:46:08
9
18
Това стана след 89та бе дебил. След социализма. Тогава започна избиването на българина и унищожението на България. Без педерастки номера моля, казвайте истината
17.
До 13 i 14
17.12.2023 17:45:32
8
8
Така е, капиталистите построиха нефтохимически завод насред плодородна земя. Ама хубаво е, че внуците скоро ще го закрият
16.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
17.12.2023 17:45:03
2
11
ТО ПРИ ТОЯ НЕЩАСТЕН ЖИВОТ ЗА КВО ВИ Е ДА ЖИВЕЕТЕ ДЪЛГО??????????? ЗА ПОВЕЧЕ МЪКИ ЛИ ????????????
15.
До 11
17.12.2023 17:42:49
4
11
Не забравяй, как Луканов ги назначи за комунисти, твойте събратя, явно ти си нямал късмет да се уредиш за куфарче.
Нали си спомняш. Некадърника селянин, назначен за директор на предприятие, като го съсипеше, го назначаваха за шеф на отрасъла... да съсипе и него. После им раздадоха куфарчета (кредити) и вече 30 години доубиват България.
Ама какво може да се очаква от едни крадци от мандри преди 1944 год. Като видели, че царската полиция не ги търси, слезли от планината и се врекли във вечна вярност на руските окупатори, ако не ги съдят за кражбите. Крадци... от кофтия мат'риал.
14.
Така така
17.12.2023 17:36:50
5
20
В социализма средната продължителност беше 75 години ! Още от тогава някои хора си живеят и над 90. Днес е 40 години.
13.
P0R VDovec s golem poreЦ
17.12.2023 17:35:36
6
17
Чуждите вериги бавно ,но славно ни избиват. Вижте само колко онко болни се появиха, пълно е...и не само възрастни ,но и деца и подрастващи
12.
Дааааа
17.12.2023 17:32:15
0
17
Българина е убиван много по млад, не лъжете.
11.
КОМУНИСТ
17.12.2023 17:28:19
6
23
Средната продължителност на живота в България е 45 години ! Много от хората ги запалват, изтравят, "самоубиват" под 40 още. Благодарение на капитализма, алчността на бизнеса, на робовладелците превърнали храната ни в отрова. Благодарение на тормоза на капиталистите, болестите, нервите, притесненията на които е подложен народа. Гробищните паркове нямат места вече. Много млади хора пратиха там изродите.
10.
Бург
17.12.2023 17:24:25
9
21
Сега, както обикновено, на Ганьо от Странджа ще му е виновен всеки друг, само не той самия. Истината разбира се е малко по-различна. Съвсем нормално е българина да живее най-кратко. Българина пуши, като комин. Налива се с домашен алкохол ежедневно. Почти напълно е обездвижен. Не на последно място, няма никаква здравна култура,тук се ходи на лекар, обикновено когато е твърде късно, а за профилактика почти никой не е чувал. Стреса и крайната агресия само допълват без друго отчайващата картина.
9.
Пенсионер
17.12.2023 17:17:39
2
38
Мъжете в България живеят средно 68 години, а пенсионната възраст е 67 години!

Пенсионната система си е чиста пирамида!

Работа до гроб, буквално! Без коментар!
8.
Xaxaxaxaхахахаха
17.12.2023 17:10:24
2
22
Ама пък има евтино пиИнИ, цигари, кИбапчИта, "балкански калмари", кючеци, всеки бавноразвиващ може да вземе шофьорска книжка, и Тянков ТВ.

Шъ съ опраиме, като дойде "Възраждане" на власт. Коцето шъ нъ направи най-щастливите и богатите не в Европа, а в света.
7.
Алах Акбар
17.12.2023 17:06:07
11
9
Слава на Алах!!
6.
*********
17.12.2023 17:02:28
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Жалко
17.12.2023 16:59:45
1
24
Глупости, средната продължителност на живота е под 70г. Кой доживява до 70? Хората около мен доста преди 70 си отидоха
4.
Естествен процес
17.12.2023 16:56:13
4
18
Този народ заслужава да бъде затрит.
3.
Бургазлия
17.12.2023 16:54:25
10
21
Принципно сме нещастни , защото съветските "паметници" продължават да стърчат , а комунистическите фамилии се пребоядисаха като демократи , но останаха верни на Русия и Путин
2.
Дааа
17.12.2023 16:48:32
9
32
Защото сме най-бедни, най-нещастни и най-рано умираме, се пенсионираме най-късно. Ползваш пишман пенсия 5 години, която не стига даже за лекарства, но си умираш и сам, защото комунягите и внуците са прогонили децата в чужбина.
В Европа средно ползват 15-20 г. с круйзи, почивки из цял свят. Тук нашите не могат да излязат от интензивното от болести.
Мръсна крадлива сган комунистичска.
1.
Разбирач
17.12.2023 16:40:54
11
12
Каква е тая глупост в българия средно 71 г , а в Европейския съюз 81...е как сръвнявате една държава срещу двайсет?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори