×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На Боби Михайлов ще му се доплаче от тази новина


26 Ноември 2023, Неделя, 13:21 ч.
Автор: Флагман

Коце Хаджииванов май ще стане защитен свидетел на прокуратурата срещу схемите на БФС

Eксфутболният бос Костадин Хаджииванов, по-известен като Коце Маца се появи след дълго отсъствие. Той получи награда за сериозен принос във футбола. Плакетът му бе връчен лично от петричкия кмет Димитър Бръчков пред хиляди запалянковци на стадион Цар Самуил по случай 100-годишнината на местния футболен клуб „Беласица“.

В сравнение с последните му снимки от преди десетилетие, побелял и доста състарен, Коце Маца живее като истински баровец в Петрич към днешна дата. Съвсем скоро обаче може да му се наложи да развали спокойствието си, защото се очертава да е защитен свидетел срещу Боби Михайлов, твърди Уикенд.

И.д. главен прокурор Борислав Сарафов съобщи, че срещу Боби Михайлов и останалите в БФС започва разследване за злоупотреба с държавни пари, черно тото и уговорени мачове.

„Коце Маца е наясно с всички схеми за черното тото. И ако властите наистина искат да разследват Михайлов, Коцето може най-добре да им каже всичко, тъй като са работили в комбина по уреждането на мачовете и резултатите“, разкрива източник от прокуратурата.

Костадин Хаджииванов в първата си публична поява след 10-годишно изгнание в чужбина

Легендарният вратар, който тотално се провали като шеф на БСП, вече се появи на снимка, на която е заедно с Коце Маца и шефа на тото мафията Дан Тан от Сингапур.

Коце Маца прекара около 10 години в изгнание, след като бе изобличен като един от босовете на световен мафиотски синдикат за черно тото и манипулиране на резултати от футболни срещи. Дълго време се криеше в чужбина – според слуховете първо в Макао, а след това в Гърция.

Бяха го заснели на сафари в Танзания, където застреля жив слон. Следите му отвеждаха някъде към Солун, там имал бизнес.

В края на август миналата година, той се появи за пръв път на публично събитие – погребението на депутата от ДПС и негов близък приятел Камен Костадинов. Оказва се, че оттогава Коце Маца е останал да си живее в Петрич. Отдавна вече не се занимавал с черно тото. Прекарвал по-голяма част от времето си по заведения с авери.

„Същият тузар е като преди 20 години, само където е остарял“, споделят от обкръжението му. Пускал редовните си лафове като „Къцкаш ли?“, което на пернишки диалект означава дали някой е пернал нещо чуждо.

Останал и до днес много близък с Румен Попов – Джаич, спортен директор на „Беласица“ от времето, когато Коце Маса бе собственик и президент на клуба.

Вилата на Джаича в с. Камена била нещо като ловна база, откъдето Коце Маца и дружинката му ходели да бият диви свине. Човекът дори си имал редовно разрешително за лов. С една дума – гледа си живота.

Кой всъщност е Костадин Хаджииванов?

Известният като Коце Маца милионер от Петрич се появява във футбола ни през 1997 г., когато поема местния тим „Беласица“. Не след дълго го вкарва в „А“ група. Официалният му бизнес е търговия с мебели, най-вече от Италия. Занимава се и с ред други начинания, някои на ръба на закона.

Жени се за Мисис България 2004 Радост Чолакова, а на сватбата му кумуват Илиана Раева и Наско Сираков. По-късно Коце Маца е арестуван в германския град Аугсбург и осъден за нелегална търговия с цигари.

През 2011 г. изведнъж се оказва, че Костадин Хаджииванов всъщност е един от босовете на световния престъпен синдикат за черно тото. Международно разследване в Италия, Финландия и Унгария доказва, че българинът е бил един от шестимата акционери на най-мощната тогава организация за манипулиране на резултати от футболни мачове. Как започва всичко? Според разследването на италианските власти европейско-азиатската банда е сформирана през 2008 г. Неин бос е сингапурецът Тан Сеет Енг, по-известен в престъпните среди като Дан Тан. Той дърпа конците от имението си в Сингапур, където е и централата с компютрите. На територията на Европа мачовете се уреждат от „Бандата на циганите”, към която се числи и Коце Маца. Вербуват играчи, треньори, съдии и шефове на футболни клубове посредством подкупи и шантажи.

Всичко това става ясно, след като арестуват сингапуреца Уилсън Радж Перумал, един от членовете на синдиката. Той става защитен свидетел на разследванията в ред страни, а по-късно публикува и книгата си „Кралете на черното тото“.

По думите на Перумал, Костадин Хаджииванов се е оказал истински новатор в черното тото. „Той работеше със съвсем други методи. Докато аз например манипулирах мачовете чрез футболисти, треньори и съдии, Коста работеше направо с президентите на клубовете и футболните федерации. Имаше мощни връзки в Турция и Гърция, където президентите на клубове не отказваха да вършат мръсна работа за него. По този начин Дан и останалите направиха луди пари с черното тото в Турция и Гърция”, разказва още сингапурецът.

Хаджииванов първо е разкрит при разследване в Италия на съдията следовател Гуидо Салвини. Топи го Перумал, който след това го описва и в книгата си. Относно „Беласица” сингапурецът разказва: „През сезон 2008 – 2009 Коста имаше собствен клуб в България. Отборът играеше в „А” група, както се нарича българската топ лига. След като обаче Коста излезе от затвора в Германия, и двамата с Дан решиха да го закрият. Това стана постепенно, като отборът губеше мачовете си. На всеки от тях слагаха по 100 000 долара. Залагаше се на брой голове, както и на периодите от мача, в които ще бъдат вкарани. Така в края на сезона отборът изпадна. Само че Коста вече беше осребрил това изпадане, натрупа достатъчно пари от залаганията и вече можеше да се включи като акционер в синдиката на Дан“. Българският футбол, който тогава се управлява от Борислав Михайлов също се оказва впримчен в мрежите на мафията. Съществуват ред свидетелства за мачове от първенството ни, уредени за черно тото. Процъфтява и трансграничният трафик на футболни съдии от България, които манипулират резултати в Европа, Африка и Латинска Америка. Вкарват в схемите и националния отбор на България. „Черешката на тортата“ се явява мачът България – Естония (2:2), игран на 09.02.2011 г. в Анталия. Това са точно 40 дни след въпросната среща в Сингапур, на която Боби Михайлов е заснет с мафиотите.

В този мач нелегалният унгарски съдия Ленгел дава 4 дузпи, за да излезе в залозите голям брой голове. Гръмва жесток скандал. Всички разбират, че мафията е наредила резултатите. Малко по-късно Уилсън Радж Перумал е арестуван във Финландия по обвинение за уреждане на мачове от тамошното първенство. Прави пълни признания в съда, след това е прехвърлен в Италия и Унгария. Там също сътрудничи на властите със статут на защитен свидетел. В резултат на неговите разкрития абсолютно всички от тото синдиката, начело с Дан Тан, са арестувани. Без един – Костадин Хаджииванов, който известно време се крие по света, а днес си живее в Петрич. 


В категории: Спорт


9
Коментара по темата
9.
Бай Иван
02.12.2023 15:39:33
0
0
Шеф на БСП????
8.
И какво?
28.11.2023 20:48:01
1
1
Накрая Перуката ще се срещне с прокурора Сарафов в "Осемте джуджета" в София, ще си плати, и делото ще бъде приключено...
7.
Ха ха
27.11.2023 19:03:38
1
8
Коце Маца ако се разприказва футболът у нас ще бъде окончателно приключен.
6.
Ехаааа
27.11.2023 18:41:27
1
7
Перукян.....жендът плешив!
5.
BARO
27.11.2023 12:08:35
4
2
Грешка 1994г.
4.
BARO
27.11.2023 12:05:17
0
13
Всеки ден четем и слушаме, такива новини.
Никой вече не вярва на такива работи защото такива като него никой не ги закача и всичко се покрива и се разминава. Цяла България е срещу Перуката, Лечков с ехидната си усмивка и другите покрай тях, а никой не ги докосва защото те самите си ковът законите. НАГЛОСТ, НАГЛОСТ, НАГЛОСТ. Няма ли Президент, Премиер и т.н. които да се намесят а цял свят да гледа какво е в България и ще чакаме да ни приемат в еврозоната. Аз лично не искам и да гледам кадри от световното през 2004г.
3.
Дони
27.11.2023 10:26:45
1
23
ВСИЧКО Е ПОРНОГРАФИЯ В БЪЛГАРИЯ И ЗА ТОВА НИЩО НА НИКОЙ НЯМА ДА СЕ НАВРЕДИ ,ВСИЧКИ СА ВОДА НЕНАПИТА И ЧИСТИ СЪЛЗИ
2.
Христо Стоичков
26.11.2023 21:28:04
18
22
Христо Стоичков съм , здравейте Българи , ще взема да се кандидатирам за президент на БФС , вие сте ми приятели , обичам ви
1.
Бай Люксембургски
26.11.2023 14:11:15
11
62
Всички други арестуванипо целия свят, само Коце маца се "крие" по време на цялото управление на Боко Тиквата в Петрич.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори