×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предсрочните избори неизбежни? Пиар експерт заговори за ПП като за покойник


Предсрочните избори неизбежни? Пиар експерт заговори за ПП като за покойник
ДПС да се превърне в новата национална партия на мястото на тези политически сили, които ще бъдат убити в следващите месеци, прогнозира пиар експертът Диана Дамянова
23 Ноември 2023, Четвъртък, 10:32 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Искането на оставката на вътрешният министър е публичен провал, коментира Христо Панчугов. Сега Денков ще спре ли да е премиер, след като не я получава, попита политологът

Догодина ще имаме избори 2 в 1 – европейски и национални. Това прогнозира социологът Кънчо Стойчев. 

„Продължаваме промяната“ ще се провалят без никакво съмнение. Тридесетина души са в парламента и не си давайки сметка за това, но поемат цялата отговорност за управлението на страната. Естествено останалите партии са изключително щастливи, че има такива“, каза той в „Тази сутрин“ по Нова телевизия, а след това изтъкна, че вероятно по време на вота за Европейски парламент през юни ще отсяваме с гласовете си кандидатите за бъдещото Народно събрание. 

Още в началото на дискусията в студиото за бъдещето на сглобката водещата Мария Цънцарова припомни думите на Делян Пеевски, че най-хубавото предстои, казани след неуспешният опит на опозицията да събори кабинета „Денков“ с вот на недоверие. 

„Може да очакваме ДПС да се превърне в новата национална партия на мястото на тези политически сили, които ще бъдат убити в следващите месеци, а може би година. Със сигурност има проблем с „Продължаваме промяната“. Ще плати висока цена за съдружието с Бойко Борисов, Пеевски и т.н. Не знам как ще свърши коалиционната връзка между ПП и ДБ, но със сигурност се отваря луфт и той ще бъде зает“, коментира пък пиар експертът Диана Дамянова.

„Моето усещане е, че в България става това, което казва Пеевски“, добави тя. 

Мираж ще остане оставката на вътрешният министър, възкликна Цънцарова. 

„Ако депутатът от ДПС премисли, може и да падне Стоянов, но в България има нов голям политически играч. Аз го наричам новият Пеевски“, заяви Дамянова. 

„Потенциал ДСП да стане голямата партия има. Не го свързвам с части от други умиращи партии, колкото с огромната част от българите, които не гласуват“, каза пък Стойчев. 

Това е единствената партия, която системно образова млади кадри, добави той.

Според него ДПС е и единствената дясна политическа сила у нас.

„Десните хора в България не са представени. Това е пробизнес партия. Дошло е времето да се излезе извън вота на етническите турци и да се погледне по-нашироко. Досега това не бе възможно, но вече е“, подчерта социологът. 

За 30 години те успяха да изградят своя икономически, образователен и културен елит, добави той.

Остава да се каже, че това е все пак корпоративна партия, прекъсна го политологът Христо Панчугов.

„Не знам дали ДПС ще се превърне в национална партия, но тя е перфектната ситуация, в която винаги е функционирала чудесно – да управлява без да е в управлението. В този момент най-големият проблем на това правителство е, че има две такива партии. ГЕРБ и ДПС са декларирали подкрепа за едно управляващо мнозинство, но не носят отговорност за властта“, коментира той.

„Ако има нещо, което спешно трябва да се реши, е този проблем. Има тенденция това правителство да обърне тенденцията за плащане на цената и някак си да вкара смислен разговор за това, което предстои да се прави. Ако не успеят да го направят след ротацията може да видим едно съвсем ново правителство“, заяви политологът. 

„Партиите, които управляват, без да са в управлението, обаче не са две, а три. „Демократична България“ има равно количество министри, колкото и ГЕРБ – 1. Христо Иванов ясно се дистанцира от изпълнителната власт, а в същото време поема отговорност за всички задачи, които са национални – конституцията и т.н.“, уточни Кънчо Стойчев.

„ПП играят игра, която е исторически непозната. Те правят серия от избори и говорят за арестуване на конкурентите. Издигат това като първи свой лозунг. След това правят правителство с тях и тогава идва моментът Х, а публиката не им вярва. Когато театърът е фалшив, накрая и ръкоплясканията са фалшиви“, коментира Дамянова.

„Да поискаш оставката на вътрешния си министър без да си го договорил с партньорите, е публичен провал. Малко преди това е направено същото и със заместник-председателят на ДАНС и нея не си получил. Очевидно има някакъв много по-системен проблем, който трябва да бъде отстранен“, каза пък Панчугов. 

„Единственият начин е да се потърси подкрепата на българските граждани, а вече шест месеца не се прави това. Не видяхме обяснение по нито една от темите, по които имаше конфликт. Няма министри, които да казват защо искат да направят едно или друго. Не виждаме и Денков в тази ситуация, който освен че не иска да е премиер на правителство, което бие българските граждани, не разбрах за друга причина да иска оставката на Стоянов. Сега ще спре ли да е премиер, след като не я получава? Колко ще я чака?“, попита той. 

„Правят се заявки, които после не могат да бъдат изпълнени. Това води до разпад на доверието“, обясни политологът. 

„Политиците от ПП все още не искат да схванат разликата между декларирано и направено. Рано сутринта се събуждаме и правим декларация. Опитаха се да започнат промяна на Конституцията през смяна на националния празник. Никой с никого не го е обсъдил. Ако го бяха дискутирали поне с 5-6 души, всеки щели да им каже, че пипат в минна зона. Това е търсене на оригиналност без почва. Може да се е родило в глава на съветник“, изтъкна Дамянова. 

Тази идея не се е родила в глава, а в някакъв крайник, защото такава глупост не може да се измисли, каза пък социологът. 

„Имаме треньор (б.а. премиерът), който не може да каже кой да влезе и кой да излезе в отбора. Излиза, че някой друг управлява“, каза още той.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Радев кажи си,ще те разберем,няма да ти простим
23.11.2023 12:10:48
3
13
Не е случайно назначението на Кире аптекаря,Радев е знаел,но на Прокопи не може да откаже!
Далавераджии,ДДС измамници,фалиращи фирми,офшоркаджии с крадени пари....да не забравя и дъртите комунисти-канибали!!!
Това е изборът на Радев,това са му целите:
Абе пари ми дайте и не ме питайте ни за Кире Канадецо,ни за Грипен, ни за какво ша ги харча!!!
Аз пари искам,не акъл!
На мене като на фатмак,акъл не ми требе!
Мирно,свободно,строй се,преброй се,от мен до другото дърво!!!!!!
5.
За да сме добре Борисов 4 да се избере
23.11.2023 12:07:25
4
12
Голямо писукане от прокопиевите тролове!
Направо се кефя като им чета тъпите опорки,спуснати от Иво червенобузестия :))))
Естествено,че ББ е виновен за тъпотията на Мунчо,виновен е и за падналите самолети,виновен е и за лакомията и простотията на Мунчо и Прокопи,виновен е и за ДС съветниците на Мунчо,които го помпят,че е новия Цар,защото е непризнато дете на Т.Ж. :))))
Мунчо и Мунчовците напълниха торбите,чрез Узун0в, сега е момента да избягат на Вирджините при сметките си!!!
Утре ще бъде късно,бай Ставри им е подготвил ВИП килии северно изложение към Русия!!!
4.
787
23.11.2023 11:23:18
14
15
ДПС трябва да се закрие като партия, Доган беше казал на една среща с активна им , че той раздава порциите и все още е така.
Гербавите са патерица на Пеевски , Прокопиев и посолството.
3.
komentar
23.11.2023 11:16:50
10
17
Това е пиарката на ПП за парламентарните избори , която ги насочваше , вероятно умишлено ,в грешна посока.
2.
Хахахах
23.11.2023 11:14:45
7
16
Добитъците, освен че се оказаха пълен провал, се оказаха и пълни пендели! Обаче завъртяха малоумниците гейпарадци на к@ра си! ХАХАХАХХАХАХ
1.
Платени социолози бол
23.11.2023 11:09:21
16
17
Само за Боко никой не говори.Той е безсмъртен
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори