×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гавра в Хелзинки! Изгорял руски танк цъфна пред парламента


23 Ноември 2023, Четвъртък, 11:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Напрежението между държавите расте след затварянето на няколко КПП

 

Финландия се изгаври с Русия, след като властите разрешиха разполагането пред парламента на изгорял руски танк. Русия подаде официално оплакване, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Изгорелият танк Т-72Б3 е бил изложен на показ в събота в рамките на инициатива на две проукраински организации във Финландия, за да напомня на хората за военния конфликт в Украйна, отбелязва Ройтерс, като припомня, че напрежението между Москва и Хелзинки е нараснало от присъединяването на Финландия към НАТО по-рано тази година в отговор на руската инвазия в Украйна. Отношенията между двете съседни държави се обтегнаха още повече миналата седмица, когато Финландия затвори четири контролно-пропускателни пункта на границата с Русия, предава dnes.bg.

Руското посолство във Финландия е изпратило протестна нота по повод танка до финландското министерство на външните работи, наричайки акцията кощунствена и обръщайки внимание на снизхождението, проявено от властите в Хелзинки, съобщи ТАСС.

"Струва ми се, че никой не може да даде обяснение защо Финландия участва в подобни акции. Възможно е те - имам предвид на ниво "държавно ръководство" - да не са способни да разберат колко са неуместни подобни акции на площада, намиращ се на няколко минути пеша от двореца "Финландия", където през 1975 година се полагаха основите на европейската сигурност и сътрудничество", заяви говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС. Руската агенция допълва, че танкът е бил докаран от Естония. Захарова е обвинила Финландия в "русофобия", посочва Ройтерс.

Захарова обвини Хелзинки и за проблемите с бежанците. Финландия затвори граничните пунктове в опит да пресече наплива от мигранти, за които твърди, че са насочвани преднамерено от Русия към границата.

"Ние сме отворени за диалог, особено що се отнася до граничните въпроси", заяви говорителката на руското външно министерство, като допълни, че Русия, "разбира се", ще предприеме ответни мерки, ако Финландия затвори и останалите ГКПП по общата граница с Русия. Захарова не уточни какви ще бъдат въпросните мерки.

Москва е подала официално оплакване по въпроса и до финландското посолство в Русия.

Захарова каза още, че в момента взаимоотношенията между Русия и САЩ се крепят на изключително тънка нишка, която може да се скъса във всеки един момент, предаде Ройтерс, като допълни, че по думите на говорителката действията на Вашингтон могат да имат "непредвидими последствия".

 


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
А ТАКЪВ
24.11.2023 08:28:41
0
3
do 10
точно в десетката бро......добре го нахендри......!!!!!
хахахаха
13.
Дърт команъз от Хоминтерна
24.11.2023 07:59:46
4
2
Има ли чалъм да ме изтърмъчи някой бурятин ако е останал жив в танка ако може гол да ме одупи върху оръдието по време на любоовта ще пеем широка халка мая радная.
Аз ще съм облечен като Зоя Космодемянская,той като Будьони.
После ще се задоволяваме със сърпове чукове и пвтолъчки. Да здраствует Хоминтерна.
12.
Хан Крум
24.11.2023 07:05:02
4
3
Не е евтино днес да докараш стар руски танк от украинското поле…явно са го взели от Полша и са го обгорили. Западняците са стиснати задници, пари дават само ако ще получат нещо голямо в замяна. Като управлението на България срещу няколко гранта :)
11.
*********
23.11.2023 19:35:09
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
До 9 Бай
23.11.2023 18:35:45
2
4
Тебе бай пеньо бай димо и Ахмат сила
Всички те знаят. Ти беше вжАнглия, Германия, Франция и навсякъде умираха от глад.
Да ама многократно те изобличиха че си дърто алкаш ерген русофилин живеещ с мама и изпиващ пенсията и.
Така че бай... Спирай алкото и тормоза над майка си и спирай да ходиш на гарата където ходеше и Владо Кузов, и остави циганетата на мира.
Ходил бил във Финландия. Той катеричка виждал само в гората и като шпионира през ключалката на банята, бил тука бил там. Аве гладен алкаш ти ако си пътувал и виждал ще пишеш ли дежурните си алкопростотии.
9.
Бай....
23.11.2023 17:48:47
8
5
Бил съм във Финландия няколко пъти. Финландките жадуват за здрав кур, а финландците за дрога и алкохол. Това е евангелистката истина!
8.
1
23.11.2023 16:00:51
0
3
https://news.bg/int-politics/norvegiya-sashto-gotova-da-zatvori-granitsata-si-s-rusiya.html НОРВЕГИЯ ЗАТВАРЯ ГРАНИЦА
7.
Ххс
23.11.2023 13:20:03
10
10
Ко? Не?
Може ли да е орка и да не гори.
Откакто укрите гасят ватенките как собаки, сичко роспийско чист анекдот.
https://youtu.be/rSzfIpPplxI?si=s5fBX1T2kM_6GbiL
На милиционера педократ орките се превърнаха в най-добрия фойерверк.
Прости ватенки с резинови галоши.
Предайте на бай педерДимо че сталин така ги нищи фините, че 200 000 ватенки огънаха калниците и сталин разстреля 5тима генерали и още десетки командири от среден ранг.
Предайте на педерметоДимо, че изброените от него територии са 9% от територията на Финландия и го питайте този пинделАлкаш, защо Сталин седна нампреговори след като искаше да прилапа Финландия?
Малка 5 милиона Финландия тогава цепна ватенките на педерметоДимоСпълните дупки.
Важна подробност е че въпроснотомпедерме под статия за Херсон пишеше че Херсон щял да бъде месомелачка за укрите. Дори твърдеше че се хващал на бас и ако загуби щял да остави майка си за една седмица в Шекер махала при ромите.
Ииии на другия ден ватенките избягаха от Херсон и в коментарите Бай Димо беше направен заташак.
педерметоДимо ХАХАХА.
6.
Важна новина
23.11.2023 13:04:53
7
19
В изгорелия танк са открити следните вещи откраднати от руските мародери: пералня-1 бр., килим(запазен)- 2 бр., бельо(използвано)- 4 бр, керамично тоалетно цукало(пукнато)- 1бр.
Открити са и орки(мъртви)- 2½ бр.
5.
Путин до 1,2 и 3
23.11.2023 12:11:01
5
23
Так держать ребята, с;лед 3 дни сме в Киев!
4.
Не може да е изгорял,
23.11.2023 12:03:30
11
14
а само обгорял! Ако беше изгорял, нямаше да го описвате, а щяхте да изсмучете нещо друго от пръстите си/или да го препечатате от друг източник, но да си го припишете като "Автор Флагман.БГ"/.
3.
Хахахах
23.11.2023 11:48:30
16
33
И в Германия сложиха такъв танк, обаче хората отидоха да носят цветя, за разлика от нашите гейпарадски олигофрени!
2.
Бай Димо
23.11.2023 11:39:26
23
34
Би ги Джугашвили в Зимната война, 1940 г. Загубиха Карелия, Салла, Петсамо и вместо да кротуват, се присъединиха към НАТО. По време на студената война, водеха неутрална попитика, най-вече благодарение на президента им Урхо Кеконен. Сега обаче станаха и те подлоги на нагло-саксите. Руският атом ще е насочен винаги към тях. Забравят да си върнат териториите.
1.
Това са простотии
23.11.2023 11:38:12
22
31
Но фините не се отличават много със акъл!
Пък и те още не могат да си простят загубата на Карелия , затова са такива русофоби!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще "Първи май е олицетворение на просветеното общество", каза още държавният глава Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Прогноза за времето - сряда, 1 май 2024 г. 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия Доц. Румен Драгнов разкри, че вечерята в южната ни съседка била два пъти по-скъпа, а в Турция цените били близки до нашите Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки В едно от родилните отделения в града от 12 родилки, 7 са непълнолетни Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството В народната традиция обичаят повелява да се бере здравец Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края на 2024 г. Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Певецът и каскадьорът имат голяма вражда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Автомобилът им е бил ударен от камион Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени
Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори