×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъден на 18 години затвор за убийството на бургаски бизнесмен изчезна преди да влезе в затвора


Осъден на 18 години затвор за убийството на бургаски бизнесмен изчезна преди да влезе в затвора
Стоян Колев (в овала) постоя зад решетките по време на разследването и до приключване на делото на първа инстанция, след това излезе на свобода, а преди влизане в сила на присъдата изчезна
Тема в развитие
Съдебната гротеска „Гранити” приключи, четат присъдите в понеделник Майката на убития бос на "Гранити" Стоян Стоянов: Да разпуснат съда, ние да се саморазправяме Бащата на екзекутирания бизнесмен Стоян Стоянов не доживя да види убийците на сина си зад решетките Изчезнаха ключови свидетели по делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов И съдружник на убития Стоян Стоянов заподозрян - часове след отвличането Ангел Христев бил на тайна среща край бензиностанция в Пазарджик Любовницата на килъра Индианеца натопи в съда топченгета, подправили й показанията Магистрат от Върховния съд последно видял жив отвлечения шеф на „Гранити” Ухо в Бургаския затвор за убийството на шефа на „Гранити”? Любовницата на убития бизнесмен Стоянов оттегли иска си за 600 хил. лв. Съдия Захариев гони журналисти от буксуващото дело за убийството на бизнесмена Стоянов Тръгна мегапроцесът за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов Любовницата на убития Стоянов иска 500 000 лв. кръвнина, делото пак зацикли Галин Костов дава милион и 600 хиляди, съдът го пуска под домашен арест Заради пробойни на прокурор, за 4-ти път връщат делото „Гранити” Четвърти обвиняем по делото "Гранити" прибран зад решетките Прокурорът по делото „Гранити“ е луд?
виж още
скрий
14 Ноември 2023, Вторник, 12:45 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Стоян Колев е в неизвестност от юли т.г., обявен е за общодържавно и международно издирване

Стоян Колев, който бе осъден на 18 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, собственик на една от най-големите строителни фирми в региона преди 15-ина години – „Гранити“, е в неизвестност от няколко месеца, научи Флагман.бг.

Дни преди Върховният касационен съд да се произнесе и потвърди окончателната присъда по делото за екзекуцията на Стоянов, Стоян Колев е изчезнал безследно.

Поне по документи не е напускал страната, но го няма на нито един от известните му адреси.

От собствени източници Флагман.бг узна, че е обявен за общодържавно и международно издирване.

Според непотвърдена информация под наблюдение е била поставена съпругата и децата му, които са във Варна, но нямало данни да ги е посещавал, нито да се е свързвал с тях.

Вероятно Колев никога няма да се появи и да понесе отговорност за убийството на боса на „Гранити“. Ще останат само трите години, прекарани зад решетките, докато течеше разследването и гледането на делото на първа инстанция – Бургаския окръжен съд.

Абсурдът по делото, придобило гражданственост като „Гранити“, е още по-голям, защото от петимата обвиняеми бяха осъдени трима – Станислав Михайлов (поръчител), Стоян Колев (организатор) и Стоян Петров (съучастник). През юли т.г. те получиха между 18 и 20 години затвор.

Станислав Михайлов обаче също е в неизвестност – още от 2009 година. Той е бивш директор на Агенцията по държавни вземания и според разследващите в основата на конфликта му със Стоян Стоянов е парцел от 2,5 дка край ж.к.“Меден рудник“.  

Предполага се, че часове преди арестите на заподозрените през 2009 година Михайлов е бил предупреден и е напуснал страната. Личната му карта е изтекла през 2010 година. Съмненията са, че живее под чужда самоличност в Испания.

Но това не е всичко, защото скоро и друг от виновниците, може да се окаже на свобода.

Става въпрос за Стоян Петров, който е организирал отвличането и убийството на бургаския строителен предприемач.

Проверка на Флагман.бг показа, че Петров в момента изтърпява 20-годишна присъда за друго убийство, която е постановена през 2010 година от Варненския окръжен съд.

20-те години за ликвидирането на Стоян Стоянов още не са приведени. Но както се оказва може и да не се случи, защото през на 20-ти септември т.г. той е поискал кумулация на присъдите си.

На първа инстанция съдът му е дал за двете убийства общо 20 години(!), което означава, че съвсем скоро той може да излезе на свобода или най-малкото да поиска условно предсрочно наказание.

Прокуратурата е обжалвала определението. Жалбата ще се гледа на втора инстанция на 20-ти ноември от Апелативния съд в Бургас. Държавното обвинение иска да му се прибавят поне 10 години за убийството на Стоян Стоянов. Дали това ще се случи – ще проследим след седмица.

Eдна от последните снимки на Стоян Стоянов - от 2007 година. Малко известен факт е, че месеци преди да го отвлекат и убият той си беше наел сицилиански охранители, тъй като разви невиждан по мащаби бизнес, получаваше заплахи и нямаше никакво доверие на българските гардове, че могат да го пазят от мафията. Впоследствие обаче се успокои и освободи охраната си, което се оказа фатално за него

Припомняме, че Стоян Стоянов, съсобственик на строителната фирма „Гранити“, бе отвлечен и убит на 6-ти срещу 7-ми март 2008 година.

През 2009 година трупът бе открит край несебърското село Паницово.

Разследването установи, че физическите убийци на Стоянов са Манол Хаджиев-Индианеца и Златко Калайджиев. Те са били наети от Стоян Петров. Впоследствие Петров е дал нова мокра поръчка – този път на серийния килър Недялко Димитров-Момата, който е ликвидирал Индианеца и Калайджиев. Разследването бе безпрецедентно за бургаската полиция тогава и стигна до върха на пирамидата, установявайки всички замесени.

Делото обаче вървеше много тежко в съдебна фаза и продължи над 15 години, преминавайки през три съдебни района – Бургас, Варна и Велико Търново.

Флагман.бг разговаря с майката на строителния предприемач Стоян Стоянов – Милка, която живее в родния си Сливен. Тя отгледа сина на бизнесмена от първия му брак – Герман.

Очаквайте по-късно днес във Флагман.бг интервюто на Милка Господинова!

Серийният килър Недялко Димитров-Момата също бе замесен в този случай. Той е бил нает от Стоян Петров, за да ликвидира физическите убийци на Стоян Стоянов - Манол Хаджиев-Индианеца и Златко Калайджиев
Стоян Стоянов бе едва на 35 години. Хора, които са работили с него го описват като "невероятно умен човек"
Стоянов с последната си приятелката Мария, която е бивша жена на небезизвестния в ъндърграунда Тодор Стамов-Малкотърновския. В един момент на разследването и Стамов бе сред заподозрените, но се установи, че няма нищо общо. Мария има дете от Стоянов - момиче, което вече е на 15 години и живее с нея във Великобритания 

 


В категории: Разследване


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
15
Коментара по темата
15.
Стоян Колев
15.11.2023 02:18:29
0
1
Хектоооооор…?!
14.
ххахахах
14.11.2023 18:16:00
6
6
И колкото да си умен тоз праз освен мадо на марийчето друго не даде.
Марийчето избега в Испания ,друг като Стоянчо не може намери.
Сега продава сливата си за една вечеря + десерт 1 път на ден
13.
Зорница Тъпата
14.11.2023 16:55:49
5
9
Таз Мария колко е грозна горката.
Може съм плоска в гърдите ,но с уста съм ненадмината.
Поморийки ми завиждат,ама какво се прави,дърта съм ама не са давам .
Отдолу за по малко от 30лв.ме миришат.,,,не давам инак
12.
баси филма
14.11.2023 14:52:39
0
24
стоян стоянов, стоян петров, стоян колев, иван колев... вече ги обърках кой кой е...
11.
В съдебната ни система
14.11.2023 14:29:59
1
29
Си има доста народ за опандизване
Къовеши да идва и да ги почва,иначе няма оправия.
10.
*********
14.11.2023 14:17:45
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Даааам
14.11.2023 13:39:40
2
23
Разбира се че бившия окръжен съдия Галин Костов бе оправдан! Бивши няма, връзките и зависимостите остават.
8.
До1
14.11.2023 13:37:04
0
7
А от първия какво отскубна ха-ха
7.
ГРАЖДАНИН
14.11.2023 13:35:36
1
38
защо не сме като във САЩ... да се натрупват присъдите,а не да се излежава само най голямата......
6.
*********
14.11.2023 13:34:15
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Правосъдие по български!
14.11.2023 13:33:44
1
42
Много често става така,че докато чакат големи присъди се разхождат на свобода,а после изведнъж потъват в дън земя.
4.
Крушо
14.11.2023 13:31:06
0
35
Като много други бягащи от правосъдието преминават незаконно границата със Сърбия и от там в Албания. Някои остават в Албания други с кораб до Иатлия или Испания. Полицията много добре знае за този канал.
3.
Фекрет Стораро
14.11.2023 13:23:23
0
72
15 години немогат да вкарат един в пандела хаха, После протестират за по-големи заплати ти да видиш
2.
Който иска да вярва
14.11.2023 13:08:16
5
30
Разследването бе безпрецедентно за бургаската полиция тогава и стигна до върха на пирамидата, установявайки всички замесени.
-----
Смея да твърдя, че при подобни престъпления никога не се стига до върха на пирамидата, камо ли пък да се установят всички замесени. Това може да стане при битови скандали и любителски престъпления. При профи екзекуциите всичко е изпипано и са взети всички мерки дори да се подкупят хора от системата, за да може ако се намери някаква следа тя никога да не види бял свят
1.
Дааааа
14.11.2023 13:04:57
6
39
Тая Мария от един боклук, че на друг за пари и накрая на улицата пак за продан. Отскубнала е нещо от втория
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори