×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поисках президентът да освободи председателя на ДАНС, обяви премиерът Денков


Поисках президентът да освободи председателя на ДАНС, обяви премиерът Денков
Повод за искането на Денков е отказ на Пламен Тончев да предложи освобождаване на заместника си Деньо Денев
03 Ноември 2023, Петък, 19:07 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Радев може да откаже отстраняването на Пламен Тончев, който е негово назначение

Премиерът Николай Денков е поискал от президента да освободи председателя на ДАНС Пламен Тончев. Това съобщи министър-председателят с извънредно изявление в Министерския съвет (МС). Той изложи няколко мотива. Повод за искането на Денков е отказ на Тончев да предложи освобождаване на заместника си Деньо Денев. Последният е автор на справката от миналата седмица, която предизвика отмяна на машинното гласуване за първия тур на местните избори. 

"Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано предложение за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на агенцията Деньо Денев. Вместо очакваното предложение получих отказ заради, цитирам, липса на аргументи", каза Денков. Според него справката на Денев от 26 октомври съдържала "непроверени и манипулативни твърдения и внушения". 

"С тази справка ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване на първия тур на изборите. Според доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията тази справка е в нарушение на закона в частта противозаконна дейност срещу обществения ред. Отказът на председателя на ДАНС да освободи своя заместник, след като преди изборите не ми предостави поискан от мен доклад за потенциалните рискове, ми дава два ясни сигнала. Първо - че г-н Тончев одобрява незаконните действия на Денев. Второ - че няма възражение срещу злонамереното използване на тази справка за дестабилизиране на изборния процес. Тези действия разчитам като съзнателен удар върху националната сигурност и демокрацията в България. И това е пореден случай, в който председателят на ДАНС не изпълнява задълженията си. Затова преди малко изпратих на президента Румен Радев мотивите си за освобождаването на Пламен Тончев от поста председател на ДАНС", заяви още министър-председателят. 

Освен "незаконната намеса на ДАНС в местните избори" той изложи и още няколко причини за решението си. Преди седмица България влязла в сивия списък на страните за пране на пари. А основна координираща институция за изпълнение на препоръките на съответния комитет на Съвета към Европа за борба с това явление била именно ДАНС. 

Той припомни и за позиция на ДАНС от 30 май, изразена в Народното събрание, с която били направени недопустими политически коментари. Николай Денков изложи и други аргументи. Неприемането на годишен доклад на ДАНС от парламента било също прецедент. 

В момента липсвали доверие и координация между правителството и агенцията в условия на променящи се вътрешни и външни политически фактори. 

След журналистически въпрос премиерът заяви, че все още няма нова кандидатура за шеф на ДАНС. 

Припомняме, че Пламен Тончев бе назначен за председател на агенцията от президента през 2021 г. по предложение на назначеното от него служебно правителство с премиер Стефан Янев. Затова и е напълно възможно Румен Радев да откаже да уволни Тончев. 

След въпрос как ще работи оттук нататък с шефа на ДАНС, ако президентът откаже да го освободи, Денков заяви: "Нека да подчертая, че правителството е това, което координира работата на службите. Така че аз трябва да мога да работя с ръководствата на службите. Това е част от моята работа. Това, че е загубено доверието и за това има причини, - както казах ще публикуваме доклада, - е проблем на ръководството на ДАНС."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
123fd
05.11.2023 10:14:44
0
2
Захарова: София получи ценни указания от САЩ преди да изгони руския журналист. И грант от $ 900 000
10907 | 4 ноем. 2023 | 16:00

Говорителят на руското външно министерство допълни, че Вашингтон е платил почти 1 милион долара чрез специализирана субсидия от Държавния департамент, формално - за "повишаване на медийната грамотност"



Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че отнемането на акредитацията на кореспондента на "Российская газета" в София Александър Гацак е станало под диктовката на Съединените щати.



След това решение последва нареждане към кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров да напусне Русия.



Според Мария Захарова българското правителство е получило ясни „ценни инструкции“ от САЩ няколко дни преди да бъде отнета акредитацията на кореспондента на "Российская газета" Александър Гацак в България.



Русия нареди на български журналист да напусне страната като ответна мярка, отбелязва ТАСС. В съобщението е цитирана и реакцията на БНР, че става дума за опит акредитирането да се използва като инструмент за натиск от страна на Русия.



Говорителката на руското външно министерство отбеляза, че няколко дни преди скандала с руския журналист в София е пристигнала Лиз Алън - заместник-държавен секретар по публична дипломация и обществени въпроси.



"Българското правителство получи ясни насоки как да провежда "публична дипломация": цензура, експулсиране на руски журналисти, каза Захарова. Тя допълни, че Вашингтон е платил почти 1 милион долара чрез специализирана субсидия от Държавния департамент, формално - за "повишаване на медийната грамотност".



Оказва се, че цената за изгонването на руски кореспондент от страната струва към $900 000 долара. Лоялността към Вашингтон е безценна“, добавя Захарова, цитирана от ТАСС.



Лоялността към Вашингтон е безценна", допълва Захарова.

Тя заяви, че ако София върне акредитацията на кореспондента на "Российская газета" , Москва веднага ще акредитира Ангел Григоров:



"Единствено Вашингтон е безразличен към съдбата на Григоров и българската публика, както винаги, както винаги е бил безразличен към съдбата и живота на гражданите и националните интереси дори на така наречените си съюзници.



Повтарям още веднъж: ако в България бъде акредитиран кореспондент на "Российская газета", ние ще отговорим по същия начин - ще акредитираме български журналист.", отбелязва Мария Захарова.



Източник БНР
25.
Dimitar
04.11.2023 19:19:58
1
4
Денков грозник такъв другата седмица идва и вашият ред за освобождаване
Предатели мръсни ПП-ДБ
ДАНО ГОРИТЕ В АДА
24.
А
04.11.2023 16:32:07
2
6
А хибридите в МВР които са на пенсия и заплата,кога ще бъдат махнати???
23.
Ю
04.11.2023 14:26:47
4
5
И ние май до президента ще пишем,да махне това недоразумение.Управляват,напук на всякаква логика.Арестуваха се,записи,заплахи,гражданство,ДС ,корупция и т.н.
22.
Черният лебед
04.11.2023 12:53:48
5
16
Времето на мишката Денков и другите със свалени гащи скоро свършва!Светът се върти,върти без край както винаги! Дъглас Макгрегър : Украйна свърши, САЩ ще продължи напред, както винаги!
21.
Георги
04.11.2023 11:59:37
15
2
Дрисков,Тукмаков,Дебелаков,Сфинаров,Ахмаков,Угодничев сглобката работи само под зоркия надзор на господаря,ама за малко да ги изтървеш и ще се изпохапят!
20.
Театрална постановка
04.11.2023 08:00:44
7
36
Флашките са готови за действие, пипетките и парапетите са барнали машините за манипулиране на вота.
Кака Лена хищната хиена ще бъде първа писта на пилона.
19.
До 15
04.11.2023 06:55:03
26
12
Да, УСА амбасадата и те са много доволни от неговото изказване. Веднага се поправи еднокнижника. Иначе щеше да влезе по-рано в "ония списък" .
18.
gg
04.11.2023 00:41:33
9
42
Представете си, ако имаха машини, като заключат вратата, какво печатане щеше да настане.
17.
Хххх
03.11.2023 22:33:49
8
45
Тия са ебаааааси наглите копелета!
16.
До 9
03.11.2023 22:14:33
7
39
Квичахте вие имбецилите пред ЦИК, видя се колко са малоумните, които гласуват, а процентно нямате и 2%. Тъжно е, че и грантовете ще ви спрат, а държавна работа няма.
15.
Много изкусно изявление на Борисов
03.11.2023 22:12:04
6
45
След като вече е запалил в редиците на ГЕРБ „огъня на бунта“ срещу ППДБ с изявлението „по-добре за държавна собственост...“ и че ППДБ „мърсуват“ срещу ГЕРБ, тази вечер какво казва: „Ние трябва да подкрепим кандидата на правителството“.
Да му мисли „кандидатът на правителството“ с този надигащ се антиправителствен гняв, подсилван от политическата нелепост, интелектуална несъстоятелност и мракобесен морален товар на самия кандидат.
14.
12 Мнение-Съмнение
03.11.2023 21:33:14
9
50
Видя се от камерите как представителите на ПП-ДБ генерираха хартиен вот за престъпниците ПП-ДБ!
Напомня ми как се пулеше в камерата Ивайло Мирчев ДБ политик и IT предприемач, същото смешно театро с предсадателя на СИК, човек на ПП-ДБ!
Заповедта на Киро Престъпника е да се нарушава закона, защото иначе са под 10% ПиПетките!
Това са фактите!
13.
ДАНС им пречат на престъпниците ПП/ДБ
03.11.2023 21:24:11
11
52
Кирчо и Божанов рекетират министър, той е с охрана, а Христо Иванов при Цурето казва:
- Не виждам нищо притеснително, питах, не е вярно.
- Но той е с охрана?!
- Спокойно, нищо няма да се докаже…
Само за миг си представете новината като “депутати на ГЕРБ рекетират министър на ГЕРБ” и какво щеше да говори Христо Иванов. Или “депутати на ДПС рекетират свой министър”. Замислихте ли се за момент?! Е точно за такъв безпринципен плазмодий става въпрос.

Само истински скотове могат да гласуват за тези хора, само истински дегенерати.
12.
Мнение
03.11.2023 21:19:56
30
26
За Бай Ганьо сто процента машинно гласуване. Видя се от камерите в СИК как се драска върху бюлетини. Не може да ми искат лична карта за гласуване и после някой дебил да ми подправя вота!!
11.
Евро-Атлантик
03.11.2023 20:48:58
13
41
Машини + наш ДАНС = Ала Бала Власт Форевър !

Трябвало е ДАНС да си затвори очите за закононарушенията на Зам. Министърът ли ?
А Министърът ходи с охрана, защото бил заплашван от Кирил Петков.
10.
Цв
03.11.2023 20:27:05
23
52
Хайде първо ти и правителството ви некадърно аут, а после претенциите ви. Такава некадърна история сте. А ти Денков, не знаеш на кой свят се намираш!
9.
Въййй
03.11.2023 20:26:13
55
31
Браво Денков! Ще гласувам пак за вас. На мен ми е достатъчно, че шибаните копейки квичат от всяко ваше действие. Това е музика за ушите ми!
8.
Бай Ганьо
03.11.2023 20:20:03
24
27
Тези държавни агенции са пълни с доносници на заплата към БКП -бивша, политически зависима структура.. Ако беше "тиквата" министър председател ще сам да уволни тия цървули от ДАНС.
7.
Само така
03.11.2023 20:13:45
49
31
Браво Денков! Мачкай поръчкаджиите с 6000-8000 лева заплата. За два стотинки работа не са свършили само интриги и саботажи. Добре че беше контраразузнаването на Северна Македония да им каже, че поповете от руската църква в центъра на София са офицери от руските тайни служби. Не че е нещо ново. Навремето великата държавна сигурност научи, че има преврат в Турция от емисия на радио Хоризонт в която се цитираше Франс прес.
6.
B&W
03.11.2023 19:57:54
10
42
Аз пък искам импийчмънт на ушатия маимун от село Славяново
5.
ТБС
03.11.2023 19:41:45
21
46
А ние искаме президентът да отстрани гнусния плъх.
4.
Хаха
03.11.2023 19:36:40
16
45
Оставка марионетка
3.
От полковника до капитана
03.11.2023 19:35:59
25
41
Що не си евеш тката майчина ве джендър в униформа?
2.
XX
03.11.2023 19:17:42
29
63
Хахаха...
Шарлатанинът иска да разкара тези дето си вършат работата.
1.
Капитана
03.11.2023 19:13:00
44
63
А ние искаме ти да се скриеш в дън земя, куче продажно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори