Рецепта за сладко суфле с тиква
Неустоим есенен десерт
Необходими продукти:
тиква - около 1 кг
яйца - 4 бр.
брашно - 150 г
масло - 30 г
захар - 200 г
прясно мляко - 400 мл
канела - 1/2 чаена лъжичка
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да обелите тиквата и да я настържете на ренде. Загрейте маслото, добавете настърганата тиква и задушавайте до омекване.
Когато омекне, добавете брашното, разбъркайте и оставете oще 4-5 минути на тих огън. Свалете от котлона и ги оставете да се охладят.
Към охладената тиква се добавят захарта, млякото, предварително разбитите яйца и канелата. Сместа се разбива енергично и се прехвърля в предварително намазнен съд за печене. Печете на 200 градуса до готовност.
Преди поднасяне може да поръсите суфлето с пудра захар, пише Actualno.com.
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
