×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истинските десни в Бургас се вдигнаха – твърдо с Димитър Николов за кмет и срещу левите политики на ПП, ДБ и БСП


Истинските десни в Бургас се вдигнаха – твърдо с Димитър Николов за кмет и срещу левите политики на ПП, ДБ и БСП
Препълнената зала посрещна Петър Москов като доказателство, че автентичната синя тъкан се възстановява
23 Октомври 2023, Понеделник, 17:58 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Листата с кандидати за общински съветници на КОД включва разпознаваеми личности на активното гражданско общество

Бургас отдавна не е събирал на едно място толкова единомислие и готовност за битка в тежкото за държавата време на упадък и арогантно левичарство.

Препълнената аула на Бургаския свободен университет посрещна лидера на Консервативното обединение на десницата д-р Петър Москов в неделя вечерта като доказателство, че истинските седесари, бащите на демокрацията и техните синове не само са съхранили през годините тук духа на автентичното синьо, но са и приобщили част от патриотите, и са готови обединени да покажат резултата с №22 на 29 октомври.

Представена бе пълната листа с кандидати за общински съветници на КОД, които можете да видите по-долу.

Водачът Станимир Апостолов е вече два мандата  зам.председател на ОбС, следват го почтени и достойни хора 

Флагман публикува цялата реч на д-р Москов, която представлява основата, върху която ще се надгражда в следващите 4 години:  

„Нашата синя тъкан се възстановява - в Бургас, в София, възстановява се и в другите населени места. Защото кръвта вода не става!

Защото, както всички сме си казали - КОД не е самоцел, а средище и платформа за обединение. Да се върнем, да продължим, с общността си, с целите и с идеите си.

Силната и видима организация на КОД в Бургас са олицетворение на тази теза. В нея се срещнаха огромна част от СДС Бургас, хора от ДСБ, които до този момент бяха резервирани към партийна принадлежност. Това се превърна в общност, която пълни зали, може да бъде видима на избори, да постига резултат, защото така трябва. Знам, защото го виждам в обиколките ни в цялата страна. На тези избори КОД ще стъпи видимо в огромна част от Общинските съвети в страната, заедно с листите за общински съветници и с кметове, които ще бъдат избрани. Това ще бъде и здравата основа за развитие на партията. Тя ще бъде много силна предпоставка за качествен, различен резултат на парламентарните избори, които сякаш вече се задават.

Безкрайно удоволствие и гордост е да види човек листата на КОД - Бургас и качествено и количествено, защото има значение. Тя не включва само членове и активисти на КОД, напротив. Включва много представители на активното гражданско обществото - лекари, учители, инженери, архитекти, спортисти, хора с административен опит, хора на науката, на културата. Пъстра, прекрасна палитра на десен Бургас. Смисълът на  такава листа е да дава платформа на смислени почтени и достойни хора. Не задължително партийни членове, но хора,  които да могат да направят нещо за града си и за държавата си.

Това правим ние в момента. Надявам се, че и в тази кампания и в следващи, с общи усилия,  тези хора ще намерят и пътя си към общността на КОД. Не само да бъдат част от политическата платформа. Надявам се, че този процес в Бургас ще продължи.

В Бургас КОД застава в подкрепа на действащия кмет г-н Димитър Николов. Причините са основно две – първата е нашата оценка за него, че е добър кмет, а когато нещо е добро, то трябва да бъде подкрепено. Втората е, че успешното управление на кмета на Бургас се дължи в голяма степен и на Вас и на Вашите представители, които сте избрали в Общинския съвет, те  гарантираха политическо мнозинство, формулираха и защитаваха политическите позиции и решения на Общинския съвет, които кметът изпълняваше.

Това добро управление на кмета е и ваша заслуга. Подкрепяме г-н Димитър Николов за кандидат за кмет и КОД е ясна, дясна политическа алтернатива на ГЕРБ за доверието на бургазлии за изборите за общински съветници.

Отварям една скоба. През годините допуснахме грешки. Ние, онова дясно, което някои от нас помнят, а други са израснали с приказките за него. Грешката беше, че идеологическата десница, тази която знае защо тръгна през 1989-та година,  се довери, разчиташе на голямата центристка партия  ГЕРБ. Оставихме усилието на тях, казаха че те като по-големи, по-силни, по-влиятелни, могат да довършат започнатото с усилие, с което през годините ние не успяхме.  Беше грешка! От този процес ние отслабнахме. В този процес на места ние се обезличихме и  загубихме рефлексите си за битка. В този процес  позволихме на откровени леви партии като "Промяната" и "Да, България" да привличат десни хора, които считаха, че онези леви са някакъв контрапункт на лошите управленски практики на ГЕРБ там, където те съществуваха. Това беше грешка и трябва да я отчетем.  На това трябва да се сложи край сега. С явяването ни на тези избори. Трябва да върнем рефлекса си за битка и да сложим отново доспехите. Със силата на идеите си, с опита от поуките за грешките си, да се преборим за доверието на хората. Защото само дясното може да извърши работата на дясното.

ГЕРБ е голяма, центриска, деидеологизирана партия, те са възможен партньор. Но, ако няма десница, която да канализира и  води процеса, нещата завършват лошо и с победа на лявото. Това е мисията, която КОД трябва да изпълни като средище на дясното. Подкрепяме Димитър Николов за кмет и сме дясна политическа алтернатива на ГЕРБ за доверието на бургазлии и коректив от гледна точка на нашите представители в бъдещия Общински съвет. Дясна бариера пред всяка от левите политики, които се предлагат. Говоря за целия спектър от "ДБ", ПП и БСП. Това трябва да бъде нашата битка.

Сред множеството бе и най-успешният областен управител на Бургас Вълчо Чолаков (2014-2021), дългогодишен лидер на СДС, верен последовател на консерватизма и реалното дясно

В основата на разликата между дясното и лявото е отношението към публичните пари, към нашите пари от данъци и такси. Едните раздават, а другите инвестират ефективно. Колко от Вас, хора с професии, плащащи данъци, знаят къде и как средствата от данъци се изразходват във Вашия град или махала? Не знаете, нали. Защото е много по-удобно така. Принципът на КОД, с който нашите представители, кандидати за кметове и Общински съвет, вървят напред за доверието на хората е следният - който плаща повече, трябва да получава повече. Две трети, на две преки. Или фигуративно казано, две трети от данъците, които давате да остават и се инвестират на две преки от мястото, на което живеете. Това означава, че данъците, които плащат хората ще са с много по-висока данъчна оценка.

Нашите общински съветници ще отстояват това в ОбС – Бургас!"

Още снимки от събитието вижте тук:

Чуйте водача на листата на КОД в Бургас Станимир Апостолов:

Листата с кандидати за общински съветници на КОД в Бургас, бюлетината е с №22:

    101. Станимир Димитров Апостолов
    102. Светослав Кирилов Тодоров
    103. Милен Димитров Георгиев
    104. Николай Стефанов Бойчев
    105. Георги Митев Митев
    106. Димитър Панайотов Костов
    107. Марина Иванова Змеева-Маркова
    108. Лидия Иванова Дренчева
    109. Николай Стоянов Гочев
    110. Тошко Димитров Желев
    111. Антоан Жечев Парчев
    112. Антон Трайков Бинчев
    113. Пенчо Димитров Христов
    114. Станислава Златева Гръкова
    115. Симеон Кънчев Николов
    116. Емил Савов Фортунов
    117. Димитър Митков Колев
    118. Таня Петкова Колева
    119. Иван Стефанов Георгиев
    120. Елена Костадинова Атанасова
    121. Таня Иванова Георгиева
    122. Димо Йорданов Терзиев
    123. Веселин Весков Стоянов
    124. Иван Костов Сабрутов
    125. Светослав Христов Николов
    126. Добринка Градоева Французова
    127. Станислав Златев Баръмов
    128. Стоянка Драганова Неделчева
    129. Румен Панайотов Гърков
    130. Деница Димитрова Иванова
    131. Йордан Божилов Георгиев
    132. Недялка Баева Баева
    133. Илиан Иванов Илчев
    134. Ростислав Стефанов Йонев
    135. Иван Живков Драголов
    136. Янка Стефанова Стоянова
    137. Пролетина Петрова Донакова
    138. Олеся Иванова Карабаджакова
    139. Силвия Дикова Савева
    140. Паскалина Георгиева Бангеева
    141. Стелла Мирославова Москова
    142. Светла Иванова Данданова
    143. Иван Радостинов Иванов
    144. Даниела Илиева Ангелова
    145. Димо Христов Тодоров
    146. Таня Христова Божинова
    147. Иван Маринов Киров
    148. Красимир Иванов Иванов
    149. Веселин Илиев Николов
    150. Тошко Добрев Иванов
    151. Георги Василев Манев

 




Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
България Всички новини
Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори