×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мариела Кирова и Манол Тодоров от „Български възход“: Поставяме си високи цели, защото само така ще постигнем добри резултати


Мариела Кирова и Манол Тодоров от „Български възход“: Поставяме си високи цели, защото само така ще постигнем добри резултати
Двамата кандидати за общински съветници са активни личности, които от години са част от обществения живот на града
17 Октомври 2023, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Пресцентър ПП Български възход

Инициатори са на социални събития и кампании, свързани със здравословния начин на живот при децата, подрастващите и техните родители

Мариела Кирова заема водещо място в бургаската листа на кандидатите за общински съветници на ПП „Български възход“. Партията е с номер 20 в бюлетината, а Кирова е с преференция номер 106. Казва, че иска дъщеря й да израсне в една по-благоприятна и безопасна среда. И за да получи този шанс, тя като майка, се чувствам длъжна да преследвам тази цел-до край!

МАРИЕЛА КИРОВА - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 106

- Г-жо Кирова,  Вие сте млад и доста деен човек. Знаем, че работите едновременно по няколко проекта. Разкажете ни с какво се занимавате в момента?

- Аз съм директор на Дом за стари хора. От няколко години работим, заедно с моя брат, по този проект и влагаме много енергия и емоционален заряд в него. Това е дом с по- различна визия за старостта. Аз го наричам проводник на здраве и щастие и съм си поставила задачата да го превърнем в еталон в грижата за възрастни хора в страната.

Отделно от това, като един от организаторите и Национален координатор на „ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ“, от година и половина работя за създаването и внедряването на програма за ранна превенция на употребата на наркотични вещества от деца. В своята същност това е информационно-образователна програма за деца и родители, която ще се прилага като извънкласна дейност, по желание и ще спомага за цялостното формиране на личността.

- Да разбираме ли, че социалните теми са Ваш основен приоритет?

- Всяка тема, свързана с опазването на живота и здравето на децата и тяхното благосъстояние са от първостепенно значение за мен. Моите лични приоритети са  въвеждането на политики за повишаване на емоционалната интелигентност и социални умения на децата, с активното участие на техните родители и социални политики, насочени към възрастните хора.

- Какво ви прави толкова социално ангажирана?

- Дъщеря ми е моята най-силна мотивация. Като родители имаме няколко основни отговорности и това са да опазим живота и здравето на децата си, да възпитаваме в правилни ценности, да мотивираме към активен и здравословен живот, да поддържаме и надграждаме отношения, базирани на доверие, обич и подкрепа, да даваме добър личен пример и да осигурим конкурентно предимство на нашите деца. Това са трудни задачи и се изисква много работа по успешното им изпълнение. Програмата, върху която работим ще подпомага родителите в тази насока. Връзката родител- дете- среда е от основно значение в процеса на детското развитие.

Аз съм изключително емоционален и емпатичен човек. Просто съм такава. И винаги съм търсила социален ефект от дейностите, на които се посвещавам.  С натрупването на личен и професионален опит в годините се убедих, че обществото, в което живеем е болно и страда. И това влияе на всеки един от нас. Едно цвете не може да расте здраво, ако почвата, в която е посято е заразена. Много често хората дори не си дават за сметка за това. Искрено вярвам, че ако подобрим начина, по който си взаимодействаме и общуваме един с друг, това ще доведе до подобряване на качеството на живот на всеки един от нас, а от там и на обществото като цяло.

- Г-жо Кирова, това ли са причините, които ви провокираха да се кандидатирате за общински съветник на предстоящите местни избори?

- Да. За мен, Общински съвет е средство, чрез което да постигаш цели, които да допринесат за благосъстоянието на жителите на дадено населено място и развитието на общността. Аз съм си поставила няколко конкретни задачи и ще работя отговорно и упорито по тяхното реализиране.

- Какви са тези задачи? С какво ще допринесете Вие, за да се подобри живота в Община Бургас?

- Ще работя за внедряване на иновативна програма за ранна превенция на употребата на наркотични вещества сред деца. Програма за родители и деца, приложима в семейна, училищна и социална среда. Другата област, в която ще работя като личен приоритет е развиването на дейности за мотивиране към активно и здравословно остаряване на възрастните хора. Наблюдават се тенденции за нарастване на социалната изолация с напредването на възрастта, което е пречка за осъществяване на активния и достоен живот на възрастните хора. Социалната изолация е свързана както с факти от личния живот на възрастните, така и с ограничения в сферата на публичните услуги. Недостатъчни са дейностите, насочени към социализиране на възрастните, както и дейностите, инициирани от самите възрастни хора.

Колегата й Манол Тодоров беше един от много дейните общински съветници в изминалия мандат на местния парламент и винаги се е отличавал с много социално ангажирани инициативи. Тодоров е втори в листата на ПП „Български възход“ и може да бъде подкрепен с номер 20 в бюлетината и с преференция 102.

МАНОЛ ТОДОРОВ - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 102

- Господин Тодоров, Вие също през годините сте били изключително социално ангажиран, какво ви е провокирало да го правите?

- Както и Мариела, аз съм на мнение, че в живота си човек трябва да дава каквото може и да помага на възможно по-голям брой хора. Именно това ме е карало в годините да бъде и толкова социално ангажиран. Смятам, че когато си помагаме можем по-лесно да преминаваме през всички трудности, които ни поднася ежедневието.

- През изминалия мандат в ОбС Бургас, доста хора ви определят като един от най-активните и дейни общински съветници. Доволен ли сте от свършената от вас работа в този мандат?

- Ако трябва с една дума да отговоря, тя е да, доволен съм. Мандатът ни беше изключително труден в много трудни години, които между другото не са отминали. Ще напомня на хората, че не малка част от мандата ни мина под знака на пандемия и онлайн заседания, а за един общински съвет това е изключително трудно. Все пак, въпреки всички трудности ние сме внесли над 60 докладни и питания в общински съвет. Мисля си, че изпращам един успешен мандат, в който изпълних голяма част от предизборната си програма.

- А имали проблеми и въпроси от вашата програма, които не успяхте да решите в изминалия мандат? Все пак участвате в местното управление в много трудни години – пандемия, война в близка до нас държава, огромна инфлация?

- Разбира се! 4 години не са толкова много, за да могат да се решат безброй проблеми и въпроси. Има неща, за които дори един мандат не стига, както е нашата идея за гробището за домашни любимци например. Там има толкова много административна работа, която трябва да се свърши преди да се стигне до реално изграждане на подобен гробищен парк. В крайна сметка обаче успяхме да задвижим въпроси, които доста години са висящи в Бургас. Ще се повторим, но в години на пандемия, война и инфлация един общински съветник няма безброй възможности, чрез които да повлияе на живота на своите съграждани. Все пак проблеми има и винаги ще има върху какво да работи общинският съвет, особено ако има дейни и активни съветници. Пожелавам в следващия мандат, те са са колкото се може повече.

- Да разбираме ли, че и за следващите 4 години си поставяте високи цели в местния парламент?

- Естествено! Иначе нямаше да се кандидатирам. Свикнал съм да гоня високи цели, защото само така може да постигаме добри резултати. Като основни приоритети на нашата листа са: въвеждане на пряко избираеми районни кметове в гр. Бургас, насърчаване и улесняване провеждането на местни референдуми по въпроси с важно обществено значение, въвеждане на по-ниски прагове като допустими стойности на замърсяване, стимулиране на разделно събиране и оползотворяване на  биоразградими отпадъци, намаляване обхвата на синя и зелена зона и въвеждане на лимитирано почасово паркиране около общински и държавни институции, въвеждането на две детски общински програми за здравословно хранене и превенция от употреба на наркотици, намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и ограничаване нелоялната конкуренция от страна на общината към бизнеса.

 




България Всички новини
Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Звездата от сезон 1 на романтичното шоу Александра не е имала никак лесно детство DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл Хипермаркетът предлага на клиентите и партньорите си най-новите строителни материали и продукти Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще "Първи май е олицетворение на просветеното общество", каза още държавният глава Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Прогноза за времето - сряда, 1 май 2024 г. 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия Доц. Румен Драганов разкри, че вечерята в южната ни съседка била два пъти по-скъпа, а в Турция цените били близки до нашите Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки В едно от родилните отделения в града от 12 родилки, 7 са непълнолетни Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството В народната традиция обичаят повелява да се бере здравец Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края на 2024 г. Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Певецът и каскадьорът имат голяма вражда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение
Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори