×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отложиха делото срещу княгиня Калина за март
  • Почина съпругата на Йосиф Сърчаджиев - сценаристката Райна Томова-Сърчаджиева
  • Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста срещу 3000 лв. гаранция
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мариела Кирова и Манол Тодоров от „Български възход“: Поставяме си високи цели, защото само така ще постигнем добри резултати


Мариела Кирова и Манол Тодоров от „Български възход“: Поставяме си високи цели, защото само така ще постигнем добри резултати
Двамата кандидати за общински съветници са активни личности, които от години са част от обществения живот на града
17 Октомври 2023, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Пресцентър ПП Български възход

Инициатори са на социални събития и кампании, свързани със здравословния начин на живот при децата, подрастващите и техните родители

Мариела Кирова заема водещо място в бургаската листа на кандидатите за общински съветници на ПП „Български възход“. Партията е с номер 20 в бюлетината, а Кирова е с преференция номер 106. Казва, че иска дъщеря й да израсне в една по-благоприятна и безопасна среда. И за да получи този шанс, тя като майка, се чувствам длъжна да преследвам тази цел-до край!

МАРИЕЛА КИРОВА - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 106

- Г-жо Кирова,  Вие сте млад и доста деен човек. Знаем, че работите едновременно по няколко проекта. Разкажете ни с какво се занимавате в момента?

- Аз съм директор на Дом за стари хора. От няколко години работим, заедно с моя брат, по този проект и влагаме много енергия и емоционален заряд в него. Това е дом с по- различна визия за старостта. Аз го наричам проводник на здраве и щастие и съм си поставила задачата да го превърнем в еталон в грижата за възрастни хора в страната.

Отделно от това, като един от организаторите и Национален координатор на „ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ“, от година и половина работя за създаването и внедряването на програма за ранна превенция на употребата на наркотични вещества от деца. В своята същност това е информационно-образователна програма за деца и родители, която ще се прилага като извънкласна дейност, по желание и ще спомага за цялостното формиране на личността.

- Да разбираме ли, че социалните теми са Ваш основен приоритет?

- Всяка тема, свързана с опазването на живота и здравето на децата и тяхното благосъстояние са от първостепенно значение за мен. Моите лични приоритети са  въвеждането на политики за повишаване на емоционалната интелигентност и социални умения на децата, с активното участие на техните родители и социални политики, насочени към възрастните хора.

- Какво ви прави толкова социално ангажирана?

- Дъщеря ми е моята най-силна мотивация. Като родители имаме няколко основни отговорности и това са да опазим живота и здравето на децата си, да възпитаваме в правилни ценности, да мотивираме към активен и здравословен живот, да поддържаме и надграждаме отношения, базирани на доверие, обич и подкрепа, да даваме добър личен пример и да осигурим конкурентно предимство на нашите деца. Това са трудни задачи и се изисква много работа по успешното им изпълнение. Програмата, върху която работим ще подпомага родителите в тази насока. Връзката родител- дете- среда е от основно значение в процеса на детското развитие.

Аз съм изключително емоционален и емпатичен човек. Просто съм такава. И винаги съм търсила социален ефект от дейностите, на които се посвещавам.  С натрупването на личен и професионален опит в годините се убедих, че обществото, в което живеем е болно и страда. И това влияе на всеки един от нас. Едно цвете не може да расте здраво, ако почвата, в която е посято е заразена. Много често хората дори не си дават за сметка за това. Искрено вярвам, че ако подобрим начина, по който си взаимодействаме и общуваме един с друг, това ще доведе до подобряване на качеството на живот на всеки един от нас, а от там и на обществото като цяло.

- Г-жо Кирова, това ли са причините, които ви провокираха да се кандидатирате за общински съветник на предстоящите местни избори?

- Да. За мен, Общински съвет е средство, чрез което да постигаш цели, които да допринесат за благосъстоянието на жителите на дадено населено място и развитието на общността. Аз съм си поставила няколко конкретни задачи и ще работя отговорно и упорито по тяхното реализиране.

- Какви са тези задачи? С какво ще допринесете Вие, за да се подобри живота в Община Бургас?

- Ще работя за внедряване на иновативна програма за ранна превенция на употребата на наркотични вещества сред деца. Програма за родители и деца, приложима в семейна, училищна и социална среда. Другата област, в която ще работя като личен приоритет е развиването на дейности за мотивиране към активно и здравословно остаряване на възрастните хора. Наблюдават се тенденции за нарастване на социалната изолация с напредването на възрастта, което е пречка за осъществяване на активния и достоен живот на възрастните хора. Социалната изолация е свързана както с факти от личния живот на възрастните, така и с ограничения в сферата на публичните услуги. Недостатъчни са дейностите, насочени към социализиране на възрастните, както и дейностите, инициирани от самите възрастни хора.

Колегата й Манол Тодоров беше един от много дейните общински съветници в изминалия мандат на местния парламент и винаги се е отличавал с много социално ангажирани инициативи. Тодоров е втори в листата на ПП „Български възход“ и може да бъде подкрепен с номер 20 в бюлетината и с преференция 102.

МАНОЛ ТОДОРОВ - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 102

- Господин Тодоров, Вие също през годините сте били изключително социално ангажиран, какво ви е провокирало да го правите?

- Както и Мариела, аз съм на мнение, че в живота си човек трябва да дава каквото може и да помага на възможно по-голям брой хора. Именно това ме е карало в годините да бъде и толкова социално ангажиран. Смятам, че когато си помагаме можем по-лесно да преминаваме през всички трудности, които ни поднася ежедневието.

- През изминалия мандат в ОбС Бургас, доста хора ви определят като един от най-активните и дейни общински съветници. Доволен ли сте от свършената от вас работа в този мандат?

- Ако трябва с една дума да отговоря, тя е да, доволен съм. Мандатът ни беше изключително труден в много трудни години, които между другото не са отминали. Ще напомня на хората, че не малка част от мандата ни мина под знака на пандемия и онлайн заседания, а за един общински съвет това е изключително трудно. Все пак, въпреки всички трудности ние сме внесли над 60 докладни и питания в общински съвет. Мисля си, че изпращам един успешен мандат, в който изпълних голяма част от предизборната си програма.

- А имали проблеми и въпроси от вашата програма, които не успяхте да решите в изминалия мандат? Все пак участвате в местното управление в много трудни години – пандемия, война в близка до нас държава, огромна инфлация?

- Разбира се! 4 години не са толкова много, за да могат да се решат безброй проблеми и въпроси. Има неща, за които дори един мандат не стига, както е нашата идея за гробището за домашни любимци например. Там има толкова много административна работа, която трябва да се свърши преди да се стигне до реално изграждане на подобен гробищен парк. В крайна сметка обаче успяхме да задвижим въпроси, които доста години са висящи в Бургас. Ще се повторим, но в години на пандемия, война и инфлация един общински съветник няма безброй възможности, чрез които да повлияе на живота на своите съграждани. Все пак проблеми има и винаги ще има върху какво да работи общинският съвет, особено ако има дейни и активни съветници. Пожелавам в следващия мандат, те са са колкото се може повече.

- Да разбираме ли, че и за следващите 4 години си поставяте високи цели в местния парламент?

- Естествено! Иначе нямаше да се кандидатирам. Свикнал съм да гоня високи цели, защото само така може да постигаме добри резултати. Като основни приоритети на нашата листа са: въвеждане на пряко избираеми районни кметове в гр. Бургас, насърчаване и улесняване провеждането на местни референдуми по въпроси с важно обществено значение, въвеждане на по-ниски прагове като допустими стойности на замърсяване, стимулиране на разделно събиране и оползотворяване на  биоразградими отпадъци, намаляване обхвата на синя и зелена зона и въвеждане на лимитирано почасово паркиране около общински и държавни институции, въвеждането на две детски общински програми за здравословно хранене и превенция от употреба на наркотици, намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и ограничаване нелоялната конкуренция от страна на общината към бизнеса.

 
България Всички новини
Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Експерти споделят 4 лесни упражнения Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Пак е в ареста за денонощие, след като драснал клечката на ел. таблото на десетки апартаменти, но дали пак ще го пуснат да се вихри още Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Само допреди 2 години бе абсурдно дори да си помислим, че машина може да „рисува”, днес вече и „снима с камера” Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Вижте полезни съвети - къде и кога са пазарните дни, какво да си купим и как да плащаме 5 дихателни упражнения за работа на мозъка 5 дихателни упражнения за работа на мозъка Ние правим около 17 000 вдишвания на ден без да се замисляме Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън 24-годишната Владимира е непозната в  родния си град, тъй като от 20 години живее в Испания Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Широко разпространено е мнението, че тези витамини са ефективни Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Не е заради изборите и затова, че не успяха да се преборят за балотаж в Разград, заяви Ралица Цветанова Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа каква е причината, обяви шефът на Районния съд Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Младежът е завършил престижна кулинарна академия, известни ресторантьори в София се надпреварват за него
Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Въпреки това психолозите препоръчват да си дадете време да се възстановите и да позволите на тялото да се адаптира към нова щастлива връзка В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо Много честа проява на хронична венозна недостатъчност, засягаща 25% от жените до 15% от мъжете, са изкривените, разширени повърхностни вени с 4 mm или повече Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Учените са доказали, че днес от 30 до 40% от общото възрастно население на нашата планета има проблеми със съня Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Вижте кои храни да използвате  Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на Бургас Защо Благо мрази Слави Защо Благо мрази Слави Благой изобщо не обича прякора си Джизъса Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Предстои преглед на залата в Бургас и подписване на договор до края на месеца X спря акаунта на съпругата на Навални X спря акаунта на съпругата на Навални Кремъл отрече да е замесен и заяви, че твърденията, че руският лидер е отговорен, са неприемливи Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Фънки се спука да будалка Мара Отварачката  Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Признанието е от самата шеф Божана 
Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР МВР ще установи как се развивал убитият във времето като ученик и войник Виц на деня Виц на деня Попитали една жена:
- Каква е разликата между "Ох" и "Ах"?
- Разликата е пет сантиметра!
Виц на деня Виц на деня Врачка, отседнала в хотел, пита камериерката в коридора:
- Какво е менюто днес?
Камериерката си мърмори зад гърба ѝ: "Б*си врачката, не знае какво е менюто..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не отблъсква толкова много купувачите, колкото желанието на пpoдавачите да им помогнат с нещо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори