×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РЗИ-Бургас иска въвеждане на мерки в детските градини и училищата заради „новия вариант” на коронавируса


РЗИ-Бургас иска въвеждане на мерки в детските градини и училищата заради „новия вариант” на коронавируса
Няма да се допускат болни деца, ще се дезинфектират помещенията и ще се въведе „филтър” за постъпване на учениците - отново. Скоро и маски?
10 Октомври 2023, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Идеята е на министъра на здравеопазването - 70-годишния Христо Хинков, който е психиатър с богат стаж

Очаквано, с настъпването на есента и застудяването броят на заболелите от респираторните инфекции, познати доскоро като „грип” и „настинка”, започна да се повишава.

Също толкова очаквано, още преди повече от месец по медиите на запад и у нас започнаха да се прокрадват дописки за поредния „нов вариант” на новия вариант на коронавируса, причиняващ заболяване, познато като ковид.

Новият коронавирус прилича на изстинка, но болният трудно си поемал дъх от кашлицата

Въпреки че говорещите глави на „експертите” у нас повтаряха, че има ръст на заболеваемостта, те уточняваха, че този път инфекцията няма да „убие баба ви”, но е силно заразна. Или не е, така и не можаха да се разберат и синхронизират. Сега обаче с настоятелен тон директорът на РЗИ-Бургас е поискал с писмо до Димитър Николов да се въведат мерки в детските градини и училищата. Изненада.

До какво доведе онлайн обучението ли? Средният успех на матурите по БЕЛ за Бургас е... 3.45

„Във връзка с писмо от министъра на здравеопазването относно нарастване броя на новооткритите случаи на положителни лица за КОВИД-19 и повишаване на тежестта на протичане на коронавирусната инфекция у нас, е необходимо да се предприемат следните мерки в детските градини и училищата на територията на общината:

Стриктно провеждане на ежедневен филтър при постъпване на децата/учениците в ДГ/училищата;

Недопускане на деца/ученици с клинични оплаквания на заразни заболявания в ДГ/училище;

Стриктно спазване на изискванията за почистване и дезинфекция на всички помещения в ДГ/училището, включително редовното им проветряване.”

Това е съдържанието на писмото, адресирано до Димитър Николов от Георги Паздеров.

Министърът на здравеопазването към момента е 70-годишният проф. Христо Хинков - психиатър по специалност, който от 22 години работи в т.нар. Национален център по обществено здраве и анализи - сложна по структура и значение част от Министерството на здравеопазването, която извършва научна дейност по: „Опазване на общественото здраве; Промоция на здравето и профилактика на болестите; Информационно осигуряване на управлението на здравеопазването” - от официалния им сайт. Хинков е назначен на поста министър с мандата на ПП-ДБ.

Няколко „истини” за COVID, които се оказаха абсолютна лъжа

В последния ден на септември, гуруто на ковид пандемията проф. Тодор Кантарджиев, обясни в прав текст, че „новият вариант” не е толкова опасен, защото не е смъртоносен. В същото време обаче той препоръча именно горните „мерки”, както и... носенето на маски в помещения с повече хора. И ключово - ваксини.

5 въпроса, които да си зададете, преди да се ваксинирате

Три дни преди изказването му от Министерството на здравеопазването съобщиха официално, че поставянето на пристигналите наскоро нови 80 640 дози за ваксина срещу „подвариант ХВВ 1.5 на Омикрон” е започнало.

Софийската районна прокуратура отсече в полза на доц. Мангъров: Няма данни дали ваксините са опасни, или не

"Огромен" ръст на заболеваемостта се отчита към края на септември (вдясно на графиката)
"Тежкото протичане" на новия вариант (на варианта на варианта на варианта на варианта) не се отчита от статистиката

Сбъднаха ли се „странните прогнози” на Флагман за пандемията през 2022 г.

А относно заболеваемостта, която растяла и тежестта, с която инфекцията протичала - статистиката е категорична. Няма такова нещо. Ръстът, ако може той да се нарече така, е следствие на редицата сезонни респираторни заболявания, част от които така наречените „тестове за ковид” отчитат като ковид.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
17
Коментара по темата
17.
Grrrr
11.10.2023 14:17:45
0
3
Трябва да се вземат мерки против алчни лекари и фармацевтични компании! Ковид има само в алчните ви и празни глави! Не ви ли е срам да продължавате да лъжите и всявате паника! В момента е най-болното време от годината предразполагащо към грип и настинки. Само ковид ви е главите!!!
16.
Един СОПОЛ ковид не прави
11.10.2023 12:30:48
0
5
Едно време трябваше да си пред умирало, за да не ходиш на градина/ училище. Сега за пъпка от комар, затварят цели градове в инфекциозното. Що за прост народ сме, да вярваме на тази помия, която се бълва по медиите?!? Грип има, винаги е имало и ще има, ама нали трябва да се точат парички от тук и там. Направо е изумително колко тъпи кратунки има в наща клета държавица. Овце с промити мозъци, не можещи да видят по-дълеч от теливизионния екран, като коне с капаци.... Прост ни е народа и по прост ще става, ако продължаваме да допускаме тази пумия да се лее!!!
15.
Иван
11.10.2023 04:23:02
0
26
Ами тогава предлагам да се започне първо затваряне,на Моловете там е бъкано с хора който се разкарват безделно.
14.
Тук е.
11.10.2023 00:11:45
15
5
Днес пътувах с БДЖ, в общ вагон.Я имаше петима здрави, я не! Дъртаците са най -нагли. Всичките са с алергичен ринит.Дейба тяхната майка, и биологичното оръжие просто.
13.
!:
10.10.2023 23:43:11
6
8
Давай, Русчев, тук си сила. Следващата статия трябва да ти е новия свръхзаразен щам...Все пак да има импресии.
12.
ТБС
10.10.2023 22:47:21
6
29
РЗИ имат ли изолат на вируса, за да докажат съществуването му? То и аз искам много неща, най-много искам в РЗИ да има умни индивиди, а не прости и продажни имбецили
11.
SAMO PREZIDENTSKA REPUBLIKA
10.10.2023 22:13:37
6
20
Minalata esen upravlyava slujebno pravitrlstvo i byahme zabravili za tazi prostotiya, saga tova hermafroditno upravlenie, obslujva farmacefti4nite gadove. OSTAVKA. SAMO PREZIDENTSKA REPUBLIKA.
10.
Tiriol
10.10.2023 22:05:53
2
18
Тоя Плондеров да внимава,коронката има два края
9.
Rrr
10.10.2023 22:00:00
8
31
Уважаеми те майки , си гледат децата , а не да обикалят Моловете, болни , суполиви, и кашлящи, ги пращат на градина!!!
8.
Стефан Бургаски
10.10.2023 21:57:52
8
31
Няма да се спрат... Докато не ни унищожат!!!
7.
777
10.10.2023 21:43:11
12
46
ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
6.
УУУУУ
10.10.2023 21:41:23
12
49
Изроди, и този път ако народа се подаде значе Това е много прост народ"ОВЦЕ"
5.
Винкел
10.10.2023 21:15:02
7
39
Айде спрете се бе, .....айде махайте пейките пак то да беше.........ама акъл как да ви налеем ....няма се опрайм още 3000 г.
4.
Георги
10.10.2023 21:12:00
9
51
Иска някой пак да точи здраво!За това ли виждам все повече да се мъкнат пак с парцали!Днеска гледам върви глупендера сам в колата и си носи маската да не би да се самозарази!
3.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
10.10.2023 21:11:50
7
54
Да ви таковам единия родител!!! Продажните медии раздуват спукан балон! Целия свят вече разбра че това е една мощна простащина! Никъв Вирус няма да затрие българина а простотията му и алчните политици!
2.
*********
10.10.2023 21:10:46
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Бай Димо
10.10.2023 21:07:32
12
61
Дъ Гъ Дъ и доктори, и психиатри и всички идиоти!
Децата ТРЯБВА да са на училище. Стига с тия корони, стига с тия п*тки майни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори