×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Софийската районна прокуратура отсече в полза на доц. Мангъров: Няма данни дали ваксините са опасни, или не


Софийската районна прокуратура отсече в полза на доц. Мангъров: Няма данни дали ваксините са опасни, или не
Доказалият се педиатър и инфекционист няма да бъде разследван, както се искаше на ръководството на Българския лекарски съюз
13 Декември 2022, Вторник, 10:27 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Вижте интересната аргументация на държавното обвинение

Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу доказания педиатър и инфекционист доц. Атанас Мангъров заради изказванията му за ваксините. Според прокурор Константин Сулев, сигналът на д-р Иван Маджаров – председател на УС на Българския лекарски съюз, че доц. Мангъров е направил изказване, което не е етично, не е коректно и всява паника, не може да се вземе под внимание поради ред причини.

Става въпрос, разбира се, за участието на инфекциониста в предаването „На фокус” – още във времето, когато в национален ефир беше модерно да се говори за COVID. Тогава той заяви, че има починали хора вследствие на това, че са си сложили ваксина, както и че има такива, които се заразяват, боледуват тежко и дори умират, въпреки че са поставили такава.

„Министерството на здравеопазването сочат, че нямат информация за извършени изследвания по отношение на причината за леталния изход при починали от ковид-19”, пише в постановлението си прокурор Сулев. Интересен прочит на същото това изречение би могъл да се направи от гледна точка на това, че определени институции провеждат определени и угодни на тях изследвания, вместо други такива, които биха могли да покажат по-обективно истината. Но това е друг въпрос.

„Това твърдение”, продължава Сулев, „означава, че не може категорично да се приеме, че казаното от доц. Мангъров е абсолютно невярно, защото дори Министерстовто на здравеопазването не може (или не иска, бел.а.) категорично да заяви, че ваксинираните лица не са починали в резултат на поставяне на ковид ваксина – такива изследвания не са правени”.

Отново интересен прочит би бил, че според МЗ, което почти 3 години следва чинно наратива от Запад, това че не е направено изследване за дадено нещо, означава, че то не съществува. Тук отново трябва да намесим индоктринирането на лекари и медици по време на пандемията, които войнствено защитаваха всичко, което им се снася от СЗО без да поставят под въпрос дори и най-абсурдните протоколи при лечението на пациенти. Но постановлението продължава:

„Във връзка с твърденията на доц. Мангъров относно починалата в УМБАЛ „Св. Анна” пациентка, а именно, че е във връзка с поставената ѝ ковид ваксина, може да се приеме, че твърдението му НЕ Е невярно, защото видно от писмото от лечебното заведение до Изпълнителната агенция по лекарствата се подозира сериозна или неочаквана нежелана лекарствена реакция от приложената ваксина. По отношение на твърдението на доц. Мангъров за настъпили усложнения при пациент в резултат на ваксинация, Изпълнителната агенция „Медицински надзор” твърди, че не е установена връзка между заболяването и поставянето на ковид ваксина. Видно обаче от писмото на Изпълнителната агенция по лекарствата е, че „е потвърден риск от много рядко срещан синдром на тромбоцитопения от разрешаващата институция – Европейската агенция на лекарствата. С други думи налице е официален източник, който потвърждава, че е възможно ваксина да причини синдром на тромбоза”, пише още прокурор Сулев в своите аргументи да отхвърли образуването на досъдебно производство срещу доц. Мангъров по настояване на Българския лекарски съюз.

Последни данни от Европа и света показват именно завишен процент на тромбози в последната година – на какво се дължи това, тепърва ще става ясно, но засега не можем да не пропуснем съвпадението с ваксинационния процес. Още едно такова съвпадение е статистиката за завишената смъртност в Европа по причини – такава се отбелязва най-значително в страните с най-висок процент на ваксинация, докато България, където мнозинството от населението – защото е „Ганьо” или заради нещо друго – не се ваксинира, смъртността (по данни на НСИ) е по-ниска спрямо тази през 2019 г. – преди пандемията.

Интересен още е и един нов, измислен във Великобритания синдром, наречен крайно красноречиво като „Синдром на неочакваната смърт”, при който млади и здрави хора падат на земята и... просто умират от сърдечни пристъпи. Но това е съвсем друга тема.

Засега това, което можем да видим е, че прокуратурата отказва да се съобрази с желанието на Българския лекарски съюз да атакува свой колега, който между другото бе направено опит да бъде изгонен от Съюза заради изказванията си – същите тези, които сега, с поглед към миналото, когато вече имаме много повече опит, не изглеждат толкова неразумни и абсурдни, колкото ни се представяха усилено в годините на пандемията.

 


В категории: Здраве , Темида


17
Коментара по темата
17.
от 16 до минусите
13.12.2022 19:21:12
0
0
айде бе кво слагате минуси? Що не отговорите като сте толкоз "навътре" нали много ги разбирате? 5г васкини пдф-и с изтекли планове за пандемия и т.н. Айде кажете какво ни чака или като нямате какво да кажете цвъкате минусчета?
16.
До 15
13.12.2022 15:54:45
5
0
о и какво точно са измислили просветени? Кажи илюминате а.к.а. просветен? Айде нали много си навътре в космическия ред сподели какво ни чака ? Или ще кажеш като сектантите - то си пише там в книгите четете?
15.
До 14
13.12.2022 15:27:25
1
3
Те няма да ти наложат същото, друго са измислили.
14.
888
13.12.2022 14:15:57
4
9
Ако ни наложат пак тези мерки за ваксините и маските трябва да не ги спазваме само така ще преборим този бизнес
13.
бургазлия
13.12.2022 13:50:51
2
14
Мангъров вярва във ваксините и си ваксинира внучките. Не вярва в Ковид ваксината и затова го съдиха, защото с изказванията им разваляше бизнеса.
12.
до 9.
13.12.2022 13:28:38
5
3
Ти като искаш мри ,никой не те спира,защото като те чета и ти си в числото на нечитавите,а и ще товариш здравната каса,тъй че чао,дай път на нормалните.
11.
11
13.12.2022 12:31:49
3
7
Прав сте №9,само дето по-добре да го нарекат "неестествен подбор"! Отровен въздух,всякакви излъчватели,стрес и боклучави храни..Чудничко ще си живуркат модифициращите се човечЕта.
10.
До 2
13.12.2022 12:10:00
0
0
Минералната вода е полезна по принцип.
9.
До 8
13.12.2022 12:02:46
6
10
Дано да измрем. Не че ще си включа 5г то, понеже 4 ме устройва, ама то като си си умен и си правиш заключения, друго си е. Па дано умрем. Голям кеф. Най-после ще останат най-читавите в естествения подбор. И ще си пишат по 5г то, щото ще са малко, и рядко ще се виждат.
8.
Загрижен
13.12.2022 11:39:06
19
15
Сега няколко милиарда ваксинирани ще умрът и ще остане само ганьо от възраждане. Ама ганьо те пак ще те пръскат отгоре докато те убият, слагай шапката от фолио и изключвай 5 г-то на телефона.
7.
Реалист
13.12.2022 11:27:53
9
17
След тези изнесени факти може ли правителството на ПП да бъде осъдено, че плащаше по 70лв на пенсионерите да бъдат опитни мишки????
6.
Анти Ваксър
13.12.2022 11:22:17
7
26
Мангъра е прав! Моя роднина почина 6 часа след ваксиниране и мои познати бяха на прага на смъртта след 1-вата ваксина! А много други отключиха авто имунни заболявания и шибаните доктори не могат да дадат логическо обяснение от къде са се получили тези аномалии!
Образно казано, ваксината е да довърши тези, които не успях да си отидат от този свят.
5.
Дааааа
13.12.2022 11:05:24
5
26
БЛС е мафиотска организация създадена да защитава престъпниците, убийците в докторската гилдия. Всички участващи в БЛС са избили стотици хиляди повече хора от ВИС, СИК, БСП, Герб, ДПС взети заедно.
4.
:) :) :)
13.12.2022 10:51:40
4
24
Много приятна новина!
БЛС ... здравейте, спите ли добре?
3.
Да
13.12.2022 10:48:25
8
31
Ей го първия Гошо, вярваш в науката. Пич, такива вярващи си отиват всеки ден внезапно. Даже двама журналисти на Световното, здрави млади прави се сринаха вече, ама айде, вярвай си. И си носи маската. Гледам че навън още и а такива екземпляри.
2.
Ме
13.12.2022 10:46:08
5
43
А браво. Мангъров опази българите от "внезапната смърт". В цяла Европа, САЩ и Австралия има около 15 процента екстра смъртност с необясним произход. И седят и се чудят "ама защо". ДеСантис във Флорида почва разследване и там тепърва ще се вдига дим. Въобще в новините по света определени теми са забранени. Включително Туитър файловете на Мъск, където тепърва ще излизат гадости за Ковид и Фаучи. И не, вече не са теории на конспирацията....
1.
Гошо
13.12.2022 10:45:48
42
17
Идиоти. Данни има повече отколкото за всички други ваксини, които са били произвеждани някога, но прокуратурата САМА СИ ПРЕЦЕНЯ. Пълни олигофрени. 99.9% от научния консенсус им казва едно, ама те разбира се са просветените, които знаят "истината". Ей заради такива като мангърката над 30 000 човека си отидоха безмислено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори