×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Хамас“ не би атакувала толкова дръзко без челния пример на Русия


„Хамас“ не би атакувала толкова дръзко без челния пример на Русия
Ракета, изстреляна от „Хамас“ откъм ивицата Газа, току-що е ударила центъра на Тел Авив. Масираната палестинска атака завари Израел неподготвен за нея.
Ключови думи: Хамас, Израел, Европа, Русия
Тема в развитие
Палестинците държат над 150 заложници, Румяна Бъчварова очаква драматично развитие Деца и болни старици отвлечени, посланикът на Израел у нас нарече терористите зверове Ужас край израелски АЕЦ! Палестинците атакуват военна база, осигуряваща сигурността на централата? Цените на петрола скочиха след нападението "Хамас" Втора група българи се връщат от Израел Клане на музикален фест, главорезите от Хамас убиха над 260 души Трима от ръководството на НС и Габриел посрещат евакуираните от Израел Премиерът свиква заседание на Националния контратерористичен център Израел удари Ливан „Хамас“ не би атакувала толкова дръзко без челния пример на Русия Българите на летището в Тел Авив вече са спокойни – чакат правителствения „Еърбъс“ Правителственият „Еърбъс“ с министър на борда излетя за Израел за евакуация 56 българи са блокирани в епицентъра на военния конфликт в Израел, посолството ги заряза, дори не им занесе вода Въоръжени терористи стрелят по улиците, има заложници и отвлечени, каза българка от Израел Във война сме, каза Нетаняху след атаката от Хамас Израелският премиер: Ще победим Хамас Палестина изстреля от ивицата Газа десетки ракети към Израел
виж още
скрий
08 Октомври 2023, Неделя, 10:04 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Западът днес е по-хилав откогато и да било. Терористите правилно са отчели това, затова са решили да действат

Най-масовата и кървава атака над Израел от години насам стресна много хора и предизвика сериозни реакции. Тя бе впечатляваща дори на фона на течащата от повече от година и половина касапница в Украйна. Както и на фона на другата проточила се война, която обаче е далеч от „цивилизования свят“, затова големите медии я сбутват в малки колонки – продължаващата вече 8 години агресия на Саудитска Арабия в Йемен.

Подобна арогантна акция над цялата територия на Израел, съчетаваща едновременно стотици изстреляни ракети, сухопътна операция в южните населени места и масово отвличане на заложници от израелските селища в палестинските земи стана възможна именно заради тези две войни и реакцията на Запада към тях. Терористичната организация „Хамас“, която действа от едната от двете палестински територии, окупирани от Израел – ивицата Газа, и стои зад случилото се в събота, и преди не се е славила с нищо по-малко от войнолюбие и кръвожадност. Но никога не би се решила на подобна толкова мащабна агресия, ако нямаше светлия пример на Русия и Саудитска Арабия, и ако не виждаше вялата реакция на това от страна на т. нар. единен Запад. Оттеглил се през глава от Афганистан, готов на всичко само и само да не го въвличат по никакъв начин в нови конфликти и да не му нарушават спокойствието, затънал в доволство и занимания с любимите си сто полове, истанбулски конвенции, политики на идентичностите, непеота, финансирани от Давос, зелени сделки, климатични промени и останалите втръснали точки от либерал-глобалисткия дневен ред, Западът в момента представлява карикатура на самия себе си. Той все още е притегателен за хилядите мигранти, с които се изпълва ежедневно, все още разполага с най-добрите оръжия на света. Но същевременно е хилав, изнежен и твърде боязлив. Осем години той не е в състояние да принуди съюзниците си саудитци да спрат да убиват хора в Йемен. Повече от година и половина се тутка и не дава на Украйна самолети, а без авиация война не се печели. Терористите от „Хамас“ много правилно са разбрали всичко това и са решили да действат. Израел вече отговори масирано, но хилавият Запад ще си кротува. Ще се включат на пълни обороти различните световни говорилни, ще се свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, но празни приказки не решават военни проблеми.

А проблемът между Израел и Палестина е още от 1948 година. Тогава току-що основаната ООН гласува решение за признаване на две държави - Израел и Палестина. Втората обаче и до ден днешен продължава да се намира под израелска окупация. В София на „Джеймс Баучер“ има палестинско посолство. Но то не представлява световно призната държава. Остатък е от времената на Тодор Живков, който в жест на добра воля го разкрива като представителство на Организацията за освобождение на Палестина на приятеля му Ясер Арафат.

Много анализатори обичат да повтарят, че палестинците сами са си виновни за това положение. Те действително отказват първоначалния план на ООН за признаване на независимост, а след това и още няколко след него, защото не са доволни от орязаните територии, които им се отреждат. Вечен спор с Израел е и Йерусалим, който двете страни не могат да си разделят. Днес Палестина не просто все още не е получила независимост, но Израел всекидневно и последователно „гризе“ от нейните територии. Няма да минат още 20 години и от Палестина може да не остане съвсем нищо. Израелците непрекъснато завземат нейни земи, върху които изграждат т. нар. еврейски селища на палестинска територия. Това нахално поведение няма как да води до мир. То ежечасно подклажда екстремистки настроения сред младите - пък и не съвсем млади - палестинци. С което се хранят организации като „Хамас“. И като се има предвид, че Израел обича да завзема не само палестински територии, а е отхапал земи и от Сирия и Ливан, то няма нищо чудно, че тази държава е постоянно във война с почти всички съседи. Едните постоянно си крадат нови и нови чужди земи, другите отвръщат с ракети и тероризъм.

Какво се случва с Палестина от 1947 година насам. След като през 1948 г. Палестина не постига независимост по плана на ООН, изготвен предната година, Израел постепенно започва да „отхапва“ палестински земи. Днес от тях не е останало много.

Има и още една причина, която вероятно е стояла в основата на съботната касапница в Израел. След десетилетия в арабска изолация, еврейската държава успя към Египет и Йордания, признали я в миналото, да добави и Обединените арабски емирства, Бахрейн, Судан и Мароко, с които установи дипломатически отношения преди 3 години. Много източници твърдят, че следваща в списъка е Саудитска Арабия, преговорите с която са в напреднала фаза. Атаката от събота, и по-точно масираният израелски отговор, при който загинаха много повече палестинци, може да послужи за припомняне на саудитците за палестинските проблеми и охлаждане на ентусиазма им да се помиряват с Израел.

„Хамас“ е в много топли отношения с ислямистките власти в Иран, от които получава оръжия и финансиране. По случайност в момента и Русия също е в дружеска прегръдка с Техеран, който я зарежда всекидневно с дронове, които да убиват украинци. Западът гледа страхливо отстрани. По-подходящ момент за агресия едва ли би могъл да има. Остава да видим към кого ще е насочена следващата.


В категории: Политика


Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 1
Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
29
Коментара по темата
29.
доста изкривен поглед за събитията
11.10.2023 09:26:21
1
1
✔️Божков да бе погледнал поне изказването на Ердоган, който обеща да подкрепи палестинците:
"Раздялата" на Турция със САЩ: RT Ердоган направи "пламенни" изявления - "Вие обучавате терористи" - Какъв бизнес има американският самолетоносач в района?
https://cutt.ly/twmQw9ty
✔️Божков дори не прави разлика между Хамас и Хизбула, което е непростимо.
"Как Израел помогна за създаването на Хамас" https://cutt.ly/zwmxvyes
✔️Да беше погледнал анализа на Стивън бен-Нун, Israeli News Live.
"Атаката на Хамас ще доведе до Трета световна война"
https://youtu.be/cdmDMhZrKUU
Стивън бен-Нун също нарича Хамас "собствено творение на Израел":
✔️Да бе погледнал последния анализ от WSJ:
"Хизбула е иранско прокси, точно както Ал-Кайда и ISIS са американско-израелски прокси. Хамас беше в лагера на силно подкрепяното от Великобритания Мюсюлманско братство, но се смени.
Офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран са работили с Хамас от август, за да ръководят въздушните, сухопътните и морските нападения, съобщи WSJ, позовавайки се на източници от Хамас и Хизбула.
Това може да обясни защо системите за наблюдение на Израел са слепи. Предполага се, че са деактивирани от трета страна.
Може би сега е моментът да си припомним варианта Samsom, което означава, че Израел има ядрени ракети, насочени към всички западни столици, в случай че те не помогнат на Израел, ако Израел желае. Това е най-голямото ядрено изнудване. Кенеди трябваше да плати с живота си, когато се опита да направи нещо по въпроса.
Хал Търнър съобщава, че израелският посланик в Москва Александър Бен Цви е заплашил да използва ядрени оръжия, първо „малки“ в района, а в противен случай срещу Иран.
И да се надяваме, че Хизбула ще унищожи Димона, преди Израел да ни хвърли в глобална ядрена война, за да се сбъдне тяхното лудо пророчество за края на времето."
28.
Гунчо
10.10.2023 23:04:30
0
4
Да,Русия е виновна и за 11 септември,и за горещините през лятото,и за всичко,което ви дойде на ум ,да не говорим за Израел,за създаването на Израел,за това,че Израел е нападнат...,и скоро и за Тайван ще е виновна.
27.
Капитана
09.10.2023 17:30:14
3
4
Божидарчо, ти по природа ли си толкова прост или си взеамал допълнителни уроци някъде?
26.
Божка, пак ли ти?
08.10.2023 20:55:34
5
8
Божка спри с тъпотиите! Сооред мен е срамно да се наричаш журналист. Факти имаш ли в статията или само свободни съчинения в стил "Една жена каза"
25.
Накратко
08.10.2023 17:55:32
11
7
Русофил = Идиот . Утре като ти смачкат грозната мутра с колове и юмруци , крещейки ти в лицето аллах акбар , тогава ли ще разбереш къде зимуват раците . Ама ще е късно вече. Кадиров за вас мишки.
24.
Кую
08.10.2023 17:16:44
4
18
Не ви ли писна от пропаганда? Отново Русия виновна. Азси мисля за Бурунди.
23.
Sss
08.10.2023 16:12:06
4
12
Чифутска статия
22.
Mu
08.10.2023 16:03:41
2
8
Пък педагозите казват, че боят не възпитавал ...само бой и мъндръсане- английска мъдрост.
60 хиляди англичани с векове управляват един милион индийци
21.
до 4 Мислещ
08.10.2023 14:06:19
3
13
И тъй като обичаш да мислиш: Отдавна Израел контролира всичко, свързано с ивицата Газа - земя, въздух, транспорт, храна ... Как тогава ,,Хамас'' се снабдява с всичкото това оръжие, с което атакува Израел? И как хилядите бойци на ,,Хамас'' преминаваха на територията на Сирия, за да се бият на страната на Ислямска държава срещу войниците на Асад? По прокопани тунели? Хахахахаха... Дори някои еврейски граждани твърдят, че ,,Хамас'' са създадени с пари на Израел. Светът не се движи по черно-бялата схема.
20.
XX
08.10.2023 13:52:15
5
21
Хамас следват примера на Израел и НАТО.
19.
Me
08.10.2023 13:37:46
6
34
Аххаха! Пак Путин виновен. Луди сте. Хапчетата пиете ли си, или само гледате рецептата?
18.
Даа
08.10.2023 12:38:22
15
46
Оказва се, че Хамас атакува Израел със западните оръжия, които Запада дава на Украйна. Тя пък ги продава на Хамас. Това е положението. Продължавайте да давате помощи на Украйна!
17.
Последни международни новини
08.10.2023 12:07:29
30
19
Както се очакваше и Хизбула се включи във войната. Започнали са обстрели на израелските позиции в с Ливан. Сега целия свят ще види какво е малката 9 милиинна държаяа Израел.
Терористите от Хамаз и Хизбула ще бъдат разбивани и в Ливан и в Сирия и ще почустват силата на израелска държава.
16.
r
08.10.2023 12:04:08
6
8
VCHERA PROCHETOI GAY MAFIATA I NIAKOLKO LEVI EVREI VUV USA VECHE PUSKAHA TEZI TEORII SUS TUAHNATA VECHNA OMRAZA KUM HRISTIANI I KUM TRADICIONNA RUSIA. KAKVO DA KAJA ZA GAYOVETE i LIBERALNITE EVREI? KAKVO DA KAJA ZA GLUPAVITE JENI KOITO SAMO GLEDAT DA VINIAT MUJEGE???? NIKOGA EVREISKIA BANKER NE E VINOVEN NIKOGA KRALSKOTO KORUPCIONNO SEMEHSTVO NE E VINOVNO. OBACHE RUSIA NEZAVISIMA I SVOBODNA VSE IM E PROBLEM CHE NE IM PUSKA GAYOVETE.
15.
ХХ
08.10.2023 11:42:55
14
6
Лидера на Хамаз има ли обвинение за похищение на хиляди деца, някои с загинали родители, други със живи родители?
Няма такова нещо, а от парашката редовно връщат групи деца(понеже не е вярно, че са в парашка) , след трудно посредничество на Турция, ООН и още хиляди са в парашкия.
14.
Конспиратор
08.10.2023 11:34:50
5
25
Според конспиративната теория, това си е завършека на войната в .....
Украйна !!
Ко ?
Не.
Ама да.
Целта на странната война в Украйна е образуването на Хазарският Каганат, Новият Израел на територията на бивша Украйна със столица Уман.
Сегашните събития ще провокират изселването на еврейте в новите територии
13.
Атанас Стефанов Проруски Пергиш
08.10.2023 11:31:29
19
6
Русия жъ пубеди целия свят дори и извънземните защото действа по спецназ тия помагаха на украйна анатенааа,анатемааа
12.
Хммм
08.10.2023 11:28:57
11
36
Да! Путин е виновен! Не си и помисляйте, че проблема е една изкуствено създадена държава...
11.
2121
08.10.2023 11:10:27
3
4
EU and Europe must stop interfere other countries Politik.Stop all the financial help to the countries who want to have nothing to do with EU and Europe.EU and Europe must care more about their own people.There are lots of poverty in EU and Europe but they turn their blind eyes but instead giving million of Dollars to countries that defies them and laughing about EU and Europe.
10.
......
08.10.2023 11:04:58
8
16
Браво 7-Тони!!! Абсолютно си прав за всичко!
9.
,, така така
08.10.2023 11:04:26
24
18
Само че не точно. Теритата взеха заложници, поограбиха малко покъщнина, има достатъчно водеа как мъкнат покъщнина от домовете на израелтяните, но приликите свършват до тука.
Никой не видя да мъкнат тоалетни, гърнета и дори и израелците не са казали да има насилени деца(момчета и момичета) и бабички, а за масови гробове с жени и деца и цивилни, въобше.
Така че, моля терористите да не се приравняват към почти великата мародерпедофил армия!
8.
Лъжа е
08.10.2023 11:00:45
5
49
Тенденциозна и манипулативна статия.Добре, че има здравомислещи реалисти с нормален ум да не ви се връзват на евтините платени драсканици.Ударихте тъпомера по плиткоумие и повърхностност.
7.
тони
08.10.2023 10:53:21
18
65
Всеки поне малко запознат с Палестинския проблем, би застанал зад палестинците и тяхната борба. Прочетете историята и ще разберете как е създадена тази фалшива държава Израел, с какво насилие и смърт са се нанесли на тези територии и какви вреди са нанесли на целия Близък Изток. Не е пресилено да се каже, че ако не бяха евреите нямаше да ги има поне 70% от конфликтите по света.
И не случайно САЩ и Англия твърдо подкрепят Израел- те са бича, който разпалва войните, от които после да се издържат както САЩ, така и Англия. Та САЩ без войни са загубени, затова и ги разпалват на всяка цена.
6.
Божков Божков
08.10.2023 10:47:42
14
57
Егати анализатора. СМЯХ !
Всички проукрайнски разбирачи днес това се опитват да наложат като теза.

Израел е сложна държава в която 1/3 е рускоговоряща.
Без съгласието на Сталин, Израел нямаше да го има.
Изключително благодарна за приноса на СССР за унищожението на фашизма.
И при тези дълбоки връзки Израел-Русия, да приписваш такава роля на руснаците показва меко казано, незнания и плитък ум.
5.
RVG
08.10.2023 10:44:48
12
60
Защо пак намесвате Русия ,Тея проблеми си ги имаха много преди това.Жалко обвинение..все тя виновна,онея със свастиките забравихте във Украйна,снарядите по деца,и Бандера.Аре пропаганда..взе да писва.Видяхте ги тука и на запад какви са украинчетата...
4.
Мислещ,
08.10.2023 10:38:03
46
18
откъде Хамас има ракети? Чудна работа, нали? 100% руски са, понеже са мизерници и искат и други да изгорят заедно с тях, и подлеци - пушкалата са доставени или от Башар Асад или от иранците. Саудитите и те играят едно калайджийско хоро...9/8
3.
предлагам
08.10.2023 10:30:49
5
36
всички политически анализатори да си скъсат дипломите и засрамено да си мълчат.Защото Божидар казва всичко,че и карти сложил,които доста противоречат на твърденията му.
2.
така така
08.10.2023 10:16:15
18
87
Айде пак Русия... вече съвсем се излагате!
1.
мислещ
08.10.2023 10:10:58
22
99
Знаех си, че Путин е виновен и за това.
И за загубата на Лудогорец с 1:7 е виновен. И за затворените ни въглищни централи е виновен.
Въобще каквито и да е проблеми да има, все руснаците са виновни. Като в типичен холивудски филм за дебили!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Според държавния глава законодателството трябва да позволява бързо и качествено изграждане на важните за България обекти Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Заповядайте на 14 май 2024г., вторник, от 19.30 ч. на площад "Тройката", ще има много музика, игри и изненади
Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори