Рецепта за вкусно брауни с тъмен шоколад
Уникален десерт
Продукти:
8 супени лъжици разтопено масло
1 чаша кристална захар
2 големи яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 супени лъжици олио
3/4 чаша неподсладено какао на прах
1/2 чаша брашно
2 чаени лъжички царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаша нарязан натурален шоколад
Приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете подходяща форма за печене и оставете настрана. В голяма купа разбийте разтопеното масло и захарта до пухкавост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте отново. Добавете какаото и олиото. Отделно комбинирайте брашното, царевичното нишесте, содата за хляб и солта и ги добавете към основната смес. Когато се получи гладко тесто без бучки може да добавите шоколада.
Тестото се изсипва в намазнена с масло форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса за около 25 – 30 минути. Тестото трябва да е стегнало, а в центъра като тествате с клечка за зъби или дървен шиш да не е течно, а да има прикрепени влажни трохи.
Внимавайте да не препечете десерта. След като браунито изстине може да сервирате.
Мбапе изравни рекорда на Роналдо и му посвети гол
Спряно е преминаването на тирове на границата с Гърция
Тези 3 зодии най-накрая се отърват от дългове и заеми, ще получат големи пари преди Нова година
Олимпийският шампион Семен Новиков отказва централизираната подготовка
Разбиха голяма престъпна група за разпространение на наркотици
Мбапе изравни рекорда на Роналдо и му посвети гол
21/12/2025, Неделя 12:37
0
Джошуа предизвика Фюри: 24 часа да подпишеш
Първан Симеонов: Радев е пред труден избор
Девет убити при стрелба в таверна в ЮАР
Министър Георгиев за починалия в САЩ българин: Имам увереност в действията на американските власти
Шаби Алонсо защити Винисиус след освиркванията: Знаем, че можем по-добре
Подценяваният виновник за лошия сън: защо възглавницата е по-важна, отколкото мислим
Отиде си създателят на Ретро музей Варна - Цветан Атанасов
