×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изплува джипът на съдия Москова, мистерия с последните им минути живот


Изплува джипът на съдия Москова, мистерия с последните им минути живот
Това е белият Нисан Juke, който бе изваден току-що от водолазите
15 Септември 2023, Петък, 12:20 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Има две версии за смъртта им, според първата са изпаднали в паника и са се удавили в джипа преди автоматичното отваряне на прозорците, а според втората са опитали да се отскубнат, но са пометени от вълната 

„Нисан“-ът на съдия Мария Москова, с който тя и дъщеря й д-р Даниела Йорданова бяха пометени от потопа в Царево, току-що бе засечен в морето, съобщиха очевидци за Флагман.бг. Водолазите, които са на разположение на Кризисния щаб предприеха операция по оглед на място и изваждането на SUV-а на повърхността. Той е открит на дъното до Пристанището.

В последните дни морето започна да се избистря и успокоява, а бурният прилив вече се оттегли, поради което таванът на белия „Juke“ е станал видим.

При първоначалния оглед водолазите установиха, че и четирите му прозореца са отворени.  Някои от новите серии автомобили имат защитни системи, които активират автоматично спускане на стъклата при запълване на купето с вода.Вероятно това се е случило и с „Нисан“-а на съдия Москова.

Нисанът бе забелязан по този начин в морето 

Но как майката и дъщерята са загинали?

Днес ще бъдат обсъждани две версии:

Едната е свързана с бърза реакция при рухването на моста и пропадането на автомобила в късото дере, отстоящо на неповече от 30-ина метра от морето. В тези 10-15 секунди, докато течението носи автомобила към морето е възможно те да са опитали да излязат, отваряйки прозорците автоматично. Но не е било по силите им, защото водата мощно е нахлувала в купето и буквално го е хвърлила в морето.

От друга страна, източник от разследването разказа пред Флагман.бг, че при изваждането на телата на съдия Мария Москова и д-р Даниела Йорданова, на 6 септември, ден след трагедията, основно впечатление е направило състоянието на китките им.

Пръстите им са били счупени – възможно е да са полагали свръхусилия да се спасят. Двете жени са изпаднали в паника при отнасянето на джипа към морето и са започнали да се борят за живота си. Възможно е да са изпаднали в паника и да се удавили преди автоматичното отваряне на стъклата, а след като това се е случило телата им да са изплували във водата.

По „Нисан“-а има сериозни поражения в дясната половина, което показва, че колата се е ударила поне няколко пъти първо при пропадането, а после при отнасянето от потопа.


В категории: Царево


Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 0
16
Коментара по темата
16.
Аз
16.09.2023 15:25:22
3
17
Трагедията е ужасна и няма никакво значение как са загинали,а защо?Защо просто един проливен дъжд направи толкова поразии като след потоп?Кои са причините и кой е отговорен за тях?
А иначе съчувствам за загубата и на двете жени и още повече за дъщерята,която е била призвана и е спасявала животи пък било то и на животни.
15.
Ц
16.09.2023 01:29:22
15
23
Абе май като гледам не са отишли за кучета, а да спасяват джипа или в паниката да се спасяват чрез него. Как така ще се навреш в кола, пък било то и високопроходима като гледаш какво става. И с лодка да беше пак е опасно. Качваш се някъде на висок етаж на по масивна сграда и чакаш. По възможност с телефон или някаква сигнализация че си там.
14.
Запознат
15.09.2023 18:13:33
43
19
За жалост тези жени си отидоха заради собствената си простотия, отишли в пороя да спасяват две кучета!
13.
Аз
15.09.2023 17:47:14
9
24
Опел Мока е колата на Москова.Стига сте писали глупости.
12.
Иван
15.09.2023 17:35:18
3
13
Е, сега, купи такава кола, или някаква друга, да чакаш катаклизъм и да се надяваш да оцелееш. Всичко е минало. За починалите всичко е свършило, а за роднините остава мъката, докато са живи. Поклон!
11.
Мeханиk
15.09.2023 15:40:10
22
20
къв Джип е Nissan Juke бе, овчари ???
Тва е картонена кола,която на ръце може да вдигнеши и носиш,която прост дъждовен ручей ще размекне разпадне и отнесе където си ще и се сетите. Няма тегло- нито шофьора ни пътниците оцеляват при най елементарен сблъсък. Купувайте сигурни и солидни високи 4-5 тонни коли не се правете на Батмани.
10.
Не ги ровете
15.09.2023 15:37:52
7
44
Отидоха си жените, не ни пука за колата. Стига сте сипвали сол в раната на семействата, оставете ги да скърбят един ден без да виждат нова статия за близките си.
9.
Важно е
15.09.2023 15:26:42
6
58
НЕ КАК СА ЗАГИНАЛИ, А ЗАЩО СА ЗАГИНАЛИ!? ПРИЧИНА И СЛЕДСТВИЕ! ПРОПАДНАЛА ЧАСТ ОТ НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ НА МОСТА, А НЕ КОЛОНА! ТАМ ТЪРСЕТЕ ВИНОВНИЯ! ОСТАНАЛОТО Е МЪЛЧАНИЕ! БОГ ДА ГИ ПРОСТИ, СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ!
8.
до Дидо
15.09.2023 15:07:32
24
18
“И де­ца­та є ня­ма да по­ми­лу­вам, по­не­же те са де­ца от блуд­с­т­во. За­що­то май­ка им блуд­с­т­ву­ва, ос­ра­ми се оная, ко­я­то ги за­че­на, по­не­же каз­ва­ше: ще тръг­на по­дир лю­бов­ни­ци­те си, ко­и­то ми да­ват хляб и во­да, въл­на и лен, дър­ве­но мас­ло и пи­ти­е­та” (Ос. 2:4-5).

“Же­ни­те им (на не­ра­зум­ни­те) са нес­мис­ле­ни и де­ца­та им ло­ши, прок­лет е ро­дът им” (Прем. 3:12).

“Де­ца­та на пре­лю­бо­дей­ци­те ще бъ­дат не­съ­вър­ше­ни, и се­ме­то от без­за­кон­на пос­те­ля ще из­чез­не” (Прем. 3:16).

“...за­що­то ужа­сен е кра­ят на неп­ра­вед­ния род” (Прем. 3:19).

“Ба­щи­те ни гре­ши­ха: тях ги ня­ма ве­че, а ние тър­пим на­ка­за­ние за тех­ни­те без­за­ко­ния” (Плач. 5:7).
7.
Третата версия е вярната !
15.09.2023 14:47:45
14
20
Ако са счупени пръстите на ръцете им, това подсказва че прозорците са се затворили автономно при навлизане на водата и жените са опитвали да ги задържат отворени и излезнат през тях. Явно са успели но навлизането Нисанчето в морето ги е удавило. Иначе как щяха да изплуват телата им след 32 часа , ако стъклата на вратите са бири вдигнати и вратите както се вижда са затворени. Флагман, язък ви че сте уши на куките, да бяхте се консултирали и с експерти по автомобилни катастрофи в екстремни условия. Мир на праха им жените, без тях елита Царево оредя на макс
6.
Дидо
15.09.2023 14:22:59
13
36
Няма карма, няма справедливост, няма нищо "там, горе"!За майката не знам, но дъщерята - млада, хубава, обича и се грижи за животинките, помага на бездомните и изхвърлени кучета и котки и какво - умира особенно мъчително, осъзнавайки какво ще стане с нея и майка й!Гражданите казват само хубави неща за нея...ЗАЩО?Няма карма, няма справедливост, няма нищо "там, горе"!Като се случи нещо хубаво - благодарим на Господ, като стане трагедия - "Неведоми са пътищата божий"?Да бе!!
5.
Принц
15.09.2023 14:21:05
9
61
Ееее само те ли са жертва на потопа за другите двама защо няма нищо защото не са известни ли много грозно много
4.
Бургазлия
15.09.2023 14:17:01
6
17
До 3
Отговаряш ми така, защото....?!?!
Нещо не схванах. Може би, защото съм пещерняк?!
3.
до 2
15.09.2023 14:08:17
31
7
Що не си останеш в пещерата, пещерняко?
2.
Бургазлия
15.09.2023 13:33:26
8
82
Флагман, стига търсете сензации в човешките трагедии!
Как точно и при какви обстоятелства са починали, няма никакво значение. Да почиват в мир!
1.
Nostradamus
15.09.2023 13:14:50
2
95
Да почиват в мир!
Бог да ги прости!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Прогноза за неделя - 12 май 2024 г.  Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж В народната представа се свързва с много по-древни езически повелители на небесните летни бури – град, дъжд, огнена стихия Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори