×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сините в Бургас недоволни от изборите в региона, но пак крепят Мартин Димитров


Сините в Бургас недоволни от изборите в региона, но пак крепят Мартин Димитров
Костадин Марков е недоволен от резултатите от вота в областта, но пак ще даде рамо на Мартин Димитров, както това се случва вече години наред
21 Ноември 2011, Понеделник, 12:58 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Ивелина ДОНЧЕВА

Според лидера на СДС Костадин Марков най-голям успех е резултатът в Айтос, най-зле е в Сунгурларе, Руен, Средец и Малко Търново

Бургаското СДС пак дава рамо на лидера Мартин Димитров, чието място на върха на партията отново се клати преди Националния съвет и е повод за противоречия вътре в партията. Същевременно ударите са не еднолично срещу Димитров, а срещу целия Национален изпълнителен съвет, в който от Бургас членува общинския съветник Вълчо Чолаков като зам. лидер, както и братът на местния лидер на СДС Костадин Марков – Борис Марков, който е шеф на националния предизборен щаб.

Позицията на бургаската синя структура е била определена на областен съвет на партията. „Мотивът ни е, че в ситуация на евентуални предсрочни парламентарни избори не може да всяваме допълнителни катаклизми в организацията, защото ако се стигне до смяната на Димитров, трябва да се проведат нови вътрешни избори.”, каза Костадин Марков. Димитров поиска вот на доверие, който ще бъде гласуван утре.

На форума в централата на СДС на бул. „Богориди” 34 е бил направен анализ на изминалите местни избори и представянето на партията в региона, от които е видно за широката публика, че сините буквално изчезнаха от политическата карта на областта с изключение на три общини – Айтос, Приморско и Камено. Костадин Марков обаче не определи незавидното положение на формацията като провал, а като „незадоволително представяне”. Най-голям ръст на доверие сините отчитат в Айтос, където имат 1500 гласа като се има предвид, че на минали избори не са надхвърляли повече от 300-400. Припомняме, че там партията участва с кандидат за кмет в лицето на собственика на търговска верига „Перла” Стоян Колев, който на вота през 2007 година беше един от ключовите участници и стигна до балотаж с бившия кмет Евгени Врабчев от БСП. Сега Колев се класира едва пети. В Приморско пък кандидатът им за кмет Златин Бодуров е местен солиден бизнесмен и не е партиен член, той влезе в изборите ентусиазиран и стана общински съветник, заедно с шефката на местното СДС Миглена Барцулева.

След местните избори областната структура на СДС в Бургас се затвори напълно и не даде публично оценка за представянето си на вота.

За свой най-слаб резултат в СДС сочат традиционно общините, където партията по принцип няма влияние като Сунгурларе, Руен, Средец, Малко Търново.


В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова 13/06/2024, Четвъртък 10:41 2
Бой в италианския парламент
Бой в италианския парламент 13/06/2024, Четвъртък 08:24 2
11
Коментара по темата
11.
Тошко Петров
30.01.2012 08:57:59
0
2
Крайно време е всички да научат, че Другаря Чолаков е внедрен комунист в редиците на СДС. Цялото ръководство начело с глупака Марков знаят за какво става въпрос, но си траят. За това няма високи резултати на изборите. Чолаков беше секретар на Общинската Избирателна Комисия на местните избори 2007 г. в Созопол. Комунистите бяха тогава на власт там и го назначиха за Директор на Общинска фирма "Търговия" и той раздаваше общински заведения под наем на комунистите. Дори се заяждаше със Седесарите в Созопол. С две думи обслужваше комунистите в Созопол. Партийният секретар на БСП му е кръстник, а той самият е кръстник на общински съветник от БСП.
10.
Vanea
22.11.2011 12:27:09
0
1
http://www.youtube.com/watch?v=aTdM4dpHv0M&feature=feedlik
9.
сдс бургас
22.11.2011 01:49:31
4
5
Коцето и брат му трябва да си ходят.Те приватизира и след това ликвидираха сдс.В главите им са само схеми,сметки и никаква политическа компетентност.Много грешни решения,много груби грешки и ги повтарят.Те ликвидираха и Мартин.Незнам още той как не се е осетил.Но и тримата са за смяна.
8.
алилуя
21.11.2011 22:29:01
1
3
Какво седесе в Камено- какъв успех бе, то сбирщина от нам си какви партии, някаква си коалиция.Да паднеш от 1200 на 600 гласа за победа ли го имате. Пълен провал с белия /червен/ вожд начело.
7.
дето ше ви оправи
21.11.2011 22:09:59
3
3
Човека си чука партийната секретарка, прибира си парите от поръчките - хич не го интересува политика, десни идеи и такива глупости! Утре ще закрие СДС и пак ще остане милионер!
6.
Asen Prodanov, Burgas
21.11.2011 18:57:28
3
4
За съжаление, с всяка изминала година СДС (и в регионален и в национален мащаб) се отдалечава бавно, но непрестанно от времето, когато беше реална политическа сила. Причините за това са много, но почти всички са по вина на националното и на регионалните ръководства. Вземат се недалновидни решения, политиканства се на дребно, водят се вътрешно партийни битки за лидерство. Отдавна вече в СДС няма личности, които да спрат този катастрофален спад, да стабилизират партията и да почнат да качват рейтинга й. Резултатите от това лъсват на избори, което пък води до обезличаване на идеите и последваща загуба на електорат и привърженици. Като бивш многогодишен член на СДС следя развитието (ако все още може така да се каже) на партията и за съжаление не констатирам тенденция за положителна промяна през следващите година, две. За по-далечна перспектива не смея да гадая.
5.
Топчо
21.11.2011 18:21:52
1
1
Крепи брат си Костадине,крепи го....Ти си подай оставката да ти кажа.
4.
СЕДЕСАР
21.11.2011 17:26:21
2
1
Коцето избива комплекси,най добър не е резултата в Айтос.Така успокоява собствената си съвест защото това беше негова схема.Има общини с по-добри резултати.Където кандидатите сините станаха трети и имат над 13%
3.
Mr. Clean
21.11.2011 17:14:21
7
3
Ама чакайте сега! Стоян Колев не беше ли от ДПС на предните избори в Айтос?
2.
Mr. Proper
21.11.2011 15:27:28
3
4
Марш от софрата казва предния коментар, ама как да стане? Те са залепнали за покривката като мазни петна.
1.
Само ГЕРБ!
21.11.2011 14:51:30
8
5
СДС ли? Кои бяха пък тези? Някой помни ли ги, бръсне ли ги за слива, та се пъчат още? Народа на изборите припозна и доказа истинското "дясно" и ни подкрепи със 70%! Аре марш от софрата, стига ви толкова! Вие сте минало бешело - като БСП. Марш при тях в ъгъла и си взимайте и Мартинчо Недоносчето да прави компания на Сергейчо Хамстера!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Валя Баканска се отдаде на градинарството Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, категорични са медиците Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова "Не съм вземала любовника на колежката си", твърди Бодурова Защо изборната активност в България е толкова ниска? Защо изборната активност в България е толкова ниска? Проблемът е многопластов и само такова може да бъде решението му Първата „Мис България“ живее без стотинка пенсия Бранимира съветва, преди да ходят на избори, политиците да прочетат поне 1 книга Петима американски пианисти ще участват в майсторските класове на „Солинария“ Петима американски пианисти ще участват в майсторските класове на „Солинария“ Силно международно присъствие на 4-ото издание на младежкия арт фестивал Симеон Дянков готов да се върне като министър в кабинет „Борисов IV” Симеон Дянков готов да се върне като министър в кабинет „Борисов IV” Финансистът, който се прочу с бюджета, наречен „постната птица“, прогнозира, че лидерът на ГЕРБ ще е отново премиер Служебно правителство II без Главчев ли ще ни управлява? Защо мълчи Бойко Борисов? Служебно правителство II без Главчев ли ще ни управлява? Защо мълчи Бойко Борисов? Победата на ГЕРБ е пирова – спечелиха изборите, но загубиха това, което имаха, коментира Валерия Велева Ад във Велико Търново след бурята, над 100 автомобила в Шереметя потрошени Ад във Велико Търново след бурята, над 100 автомобила в Шереметя потрошени Очаква се и днес градушка, кметът на старопрестолния град свика кризисен щаб Празника на семейството събира бургазлии във Ветрен тази събота Празника на семейството събира бургазлии във Ветрен тази събота Много изненади, томболи с големи награди, и спортни активности и състезания за всички членове на семейството, както и за бъдещи татковци и мами, очакват посетителите на „Празникът на семейството“
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори