×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Денков за ПП и ГЕРБ: Този съюз докара стомашни киселини на някои


Николай Денков за ПП и ГЕРБ: Този съюз докара стомашни киселини на някои
Хиляди са освободени по време на служебното управление само за 1 година. Съвместно с Мария Габриел и ръководството на ГЕРБ одобрихме всички министри. Даже сменихме някои с хора, предложени от ГЕРБ и одобрени от мен, посочи той
28 Август 2023, Понеделник, 13:54 ч.
Автор: Флагман.бг

Въпросът за преяждане с власт е в другата посока, категоричен е премиерът

Няма “химическа” формула, събрала ПП и ГЕРБ, просто България бе загубила пътя си. Това заявява премиерът Николай Денков в интервю за "24 часа". "Този съюз докара стомашни киселини на някои, но въпросът за преяждане с власт трябва да е в другата посока - хиляди са освободени по време на служебното управление само за 1 година", заявява той. Денков отговори на критиките и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Съвместно с Мария Габриел и ръководството на ГЕРБ одобрихме всички министри. Даже сменихме някои с хора, предложени от ГЕРБ и одобрени от мен и от ръководството на ПП-ДБ. ГЕРБ имат в правителството предложени от тях заместник-министри, областни и заместник областни управители, заместник-председатели на ДАНС, ДАТО, служба “Военно разузнаване”, както и нови изпълнителни директори на АЕЦ, Български енергиен холдинг, “Напоителни системи”. Следователно всяка критика на г-н Борисов към правителството е критика и към хората, номинирани и одобрени и от ГЕРБ".

Той припомни, че в края на юли т.г. ПП-ДБ е представил на ГЕРБ механизъм за вземане на кадрови решения, за извършване на ротацията и за изпълнение на законодателната програма. По темата с енергетиката, Денков посочи, че трябва внимателно да се направим прехода от руски към неруски петрол. “Лукойл” са длъжни да плащат 40% данък, който отива за заплати, пенсии и образование.

По думите му България може да загуби 1,6 млрд. лв. от ЕС, ако няма споразумение със синдикатите за затварянето на въглищните централи На въпрос относно убийството на Алексей Петров и връщането на бизнесмена Васил Божков в България, Денков отговори, че очаква прокуратурата и съдът да си свършат работата и по двата случая. Относно поисканата оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров, Денков отговори, че докладът на вътрешния министър с мотивите за освобождаването е на сайта на МВР.

"Всеки може да види, че там няма нито един политически мотив, а много ясни професионални аргументи. Нека да дам пример - за по-малко от година има шестима загинали полицаи при изпълнение на техния служебен дълг. Не помня през последните 20 г. това да се е случвало. Има друг пример, в който майката на една последваща жертва многократно е подавала сигнали към МВР, а то не е реагирало и човекът след това е бил убит. Има трети случай - за Митко от Цалапица, в който се оказва, че отново МВР не е действало добре. Всичко това са отговорности на главния секретар", посочи той.

"Този случай се използва много често заедно с твърдението за “политическа чистка” в различните министерства, служби и т.н. Само за последната една година обаче служебните правителства са освободили около 2700 човека в Министерството на транспорта и съобщенията и неговите поделения, около 600 човека в Министерството на финансите, от които 400 са в НАП, около 1000 в Министерството на земеделието и храните. Това е станало само в последната година, когато е управлявал служебният кабинет. Така че е добре да се замислим кой всъщност е преял с власт, кой иска да държи контрола", заявява той.

Относно напрежението между управляващите и президента, Денков отрича той да е предизвиквал напрежението по никакъв начин.

"Напротив - и аз, и правителството се опитваме да си свършим спокойно работата, докато напрежението, изкуствено, бих казал, се предизвиква от другата страна. Защо? Това е въпрос, който трябва да бъде отправен в другата посока. Това, което ние през цялото време правим, е да успокояваме обстановката, за да можем да си свършим по-добре работата", заяви той.

По думите му има 500 задачи пред правителството за година и половина. Фокусът в правителството е изцяло към изпълнение на управленската програма Денков обясни, че след девет месеца управление, когато трябва да направят ротация с вицепремиера Мария Габриел, вероятно той ще се върне към МОН. Министър-председателят посочи и защо има нужда от реформи в службите за сигурност.

"Няколко пъти вече ясно съм казвал, че службите показват слабост в две основни направления - борбата с корупцията и борбата с чуждите влияния в България. Затова и сменихме част от заместниците в тях през последните седмици. Дали това ще бъде достатъчно, за да се справят по-добре службите в тези направления, предстои да видим.


В категории: Политика


Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 0
Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 3
15
Коментара по темата
15.
ТБС
28.08.2023 21:34:06
2
3
Гнусни паразити предизвикват отвращение бе имбецил. Мислиш се за велик с етикетите, които си слагаш, а нямаш два грама мозък в черепната си кутия. Нито си академик, нито си професор, жалко заменимо същество, ще ти останат само спомените за етикети.
14.
Академична мишка
28.08.2023 16:57:14
2
8
Вижте ме каква насрана академична мишка съм.Езикът на тялото подсказва много за минжитурката скрита в него.
13.
Ало, Враца?
28.08.2023 16:47:00
2
8
Обяснете, на тоя човек, с големите научни титли, че стоманите киселини се пораждат от лоша стомашна среда и наличие на проблем.
12.
Доктор Ливайн
28.08.2023 16:40:38
2
6
А на теб да не ти дойде сюргюн?
11.
Весо
28.08.2023 16:30:52
1
7
А хибридите в МВР дето осма година са на пенсия и заплата,кога ще ги освободят???
10.
!!!!
28.08.2023 16:21:56
3
11
Айде стига ни го навирайте тоя траверс!!!
9.
Киселинчо
28.08.2023 16:03:23
4
18
На мен невестулката Денков ми кара повръщания, не мога да си изчистя телевизора, толкова е натрапчиво.
8.
Трезвомислещ
28.08.2023 15:40:17
5
27
Назначеният от Посолството за премиер "академик" отново ръси мозък и се упражнява да дърдори.

Нагъл, мрънкаш послушко!
7.
Еххх
28.08.2023 15:35:42
5
14
А на Денков- болка от зад :)))))
6.
До 2
28.08.2023 15:25:32
11
6
Описваш руZката действителност ли,добри Човече?
5.
Да!
28.08.2023 15:09:11
5
21
Повръшани се от вас!
4.
Лост
28.08.2023 14:42:20
3
16
Значи нямало да сменя министри.А той щял да се върне в МОН .Ами излиза,че сегашният министър нищо не върши.
3.
Спирито Санто
28.08.2023 14:14:56
5
18
Пу..о маримкин
2.
Lamasti
28.08.2023 14:08:25
5
14
Всекидневно носени на костюми допринася канцерогенни вещества вещества в човешкия организъм.От такива мнение не се иска. Проблема е че:Не се знае дали ще бъде жив след няколко часа.
1.
Гражданин
28.08.2023 14:01:41
1
26
Обърнете внимание на образованието в Бургас. Има крещяща необходимост от спешни мерки, вкл. и от персонални промени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика  Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Детето се е родило на 10 април и носи името Калоян Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори