×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски е заявил пред Денков желанието да купи реактора на АЕЦ "Белене"


22 Август 2023, Вторник, 14:11 ч.
Автор: Флагман.бг

В момента Министерството на енергетиката прави оценка на активите

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди интереса на неговата страна за закупуване на двата български реактора от неосъществената АЕЦ „Белене“ и оборудването към тях.

Премиерът акад. Николай Денков ще посрещне министър-председателите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Йон-Марчел Чолаку на 9 октомври т.г. в резиденция „Евксиноград“. Поканени са също председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Молдова Мая Санду. Срещата беше договорена по време на еднодневното посещение на акад. Денков в Атина вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Основна тема на разговорите край Варна ще бъде регионалната свързаност и по-конкретно проектът за коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с възможност за удължаване към Молдова. Идеята е по трасето да бъде изградена модерна транспортна, комуникационна и енергийна инфраструктура, която ще активизира икономическите, а и политическите връзки между включените държави. Бъдещият коридор ще функционира още по-ефективно, когато всички страни по трасето станат членки на Шенгенското пространство и границите между тях отпаднат.

Европейският съюз (ЕС), Гърция, държавите от Западните Балкани, България, Румъния и Молдова подкрепят постигането на устойчив мир в Украйна на базата на мирния план на украинския президент Володимир Зеленски. Те заявиха това снощи на вечеря в Атина, чийто домакин беше гръцкият премиер Мицотакис. Освен лидерите на изброените държави, в събитието се включиха също председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Володимир Зеленски.

Мишел и фон дер Лайен потвърдиха интереса на ЕС към разширяване на съюза както към Западните Балкани, така и към Молдова и Украйна. Този процес обаче трябва да върви едновременно с реформи в тези държави, подчертаха европейските лидери.

В Атина президентът Зеленски за пореден път благодари на премиера акад. Денков за помощта, предоставена от България на Украйна. На среща между двамата министър-председателят припомни на украинския държавен глава, че вече има решение на българското правителство за изпращане в Украйна на сто бронетранспортьора от Министерството на вътрешните работи. За приключване на процедурата се очаква ратификация от парламента.

Зеленски потвърди интереса на неговата страна за закупуване на двата български реактора от неосъществената АЕЦ „Белене“ и оборудването към тях. В момента Министерството на енергетиката прави оценка на активите, обясни премиерът.

Предвид агресивното поведение на Русия в Черно море, украинският президент постави въпроса за съгласувани усилия на черноморските държави членки на НАТО за осигуряване на сигурността там. Украйна вече води разговори на тази тема с Турция и Румъния и отправи покана към България да се включи в тях.


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Тоягата
22.08.2023 17:38:51
3
12
Евроаналните педали как се пътят,чак пяна им излезе на устата.Много неща ще искат да продадат и да ъсвоят,но няма да имат възможност,още 1 или 2 грешни стъпки,и ще усетят любовта на народа още малко и България ще пламне.И тия паразити в Парламента, ще са окачени по стълбовете,със счупени глезените и колена,а за десерт,Тиквички или Патладжан в големите пърдялници.Нато вън от България, барабар с европедалите и техните ценности.И още нещо последно,нашите си го в празните кратни,краварите колкото и да цвилят ще бъдат принудени по един или друг начин да напуснат Европа,,в границите до 97г.И нека злобата и племето започне сега.Хахахахахаха.КРаварите с краварското посолство трябва да се затвори,и ония дърт пенделсон посланика геронтофил,трябва да се отзове.Немедлено.
10.
До 7
22.08.2023 16:09:27
4
11
Искрено се надявам да си истинско евроатлантическо хюмне!! Поне ще те думкат цял живот отзад, без риск да се размножаваш!!
Ясен ли бях, малолетно педалче??!
9.
Бай....
22.08.2023 15:40:04
18
8
Да ги взема, ама НАТО и Краварите ще вземат Росенец , Атия и Созопол ! Очаквайте скоро!
8.
до 7
22.08.2023 15:34:39
14
20
Абе ти нормален ли си? Ти американоробска психика ли имаш? Искаш тоя наркоман да притежава ядрени реактори ли? разсъждаваш ли изобщо или повтаряш опорките от "козяк"? и чиба ще викаш на майка си....европедалче нещастно.
7.
до 6 роСИФИЛИСтика
22.08.2023 15:24:33
15
22
Еми земи си ги у вас реакторите и си ги наври в ГЪЗО, гнида росоробска!
Аре чиба мастиьо долна!
6.
изроди
22.08.2023 15:17:28
33
18
тия нормални ли са.....разпродадоха българия. Няма ли кой да ги спре. баста....ще ни оставят по без нищо...идиоти продажни
5.
До 2
22.08.2023 15:12:22
8
15
Р.Овч. ти ли си гнидо- продажна ?
4.
Браво,добра вест
22.08.2023 15:11:07
13
9
Ще влезе някой лев в републиканския бюджет
3.
Слава Украйна
22.08.2023 14:32:49
31
32
Реално няма по-добър купувач. Да се отървем веднъж за винаги от руските отрепки и активите им.

Копейките що не са пред Росенец да го пазят?
2.
123
22.08.2023 14:24:30
34
26
Продадохте България , идиоти! Академик Денков си пълни портфейла, ама няма да му трябват тези парички, т.к. зеленото наркоманче му трябват реакторите да затрие Европа.
1.
Марк Твен
22.08.2023 14:23:46
34
18
Ти да видиш! Тази руZZка подлога зеленски, ще купува ватнишки реактори. Иронията на страна, с какво ще ги плати? В гривни ли? Да знаем какво да пишем на пясъка. Гривни или рублей.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори