×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черноморско харакири за България, докато се договаряме с големите туроператори за Лято 2024


Черноморско харакири за България, докато се договаряме с големите туроператори за Лято 2024
След раздуханата истерия браншът ще претърпи огромни щети, но къде са двамата ресорни министри Юлиян Попов и Зарица Динкова
21 Август 2023, Понеделник, 10:40 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

И не се ли касае за престъпни действия срещу родния туризъм, да сте чули Гърция, Турция или други дестинации в океана да тръбят, че на плажа им е гадно, а във водата им буквално ще умрете

Преди няколко дни, баш в разгара на летния туристически сезон, беше активно тиражирана информацията, че общо проучване между асоциация „Активни потребители” и Софийския  университет е установило масово замърсяване с ешерихия коли по родните плажове. Проверени били 11 плажа, на повечето имало замърсяване с бактерията, а на един от плажовете то е било в пъти над нормата.

„Когато има ешерихия коли, това е привнесено или с отпадъци, или с мръсни ръце. Замърсяването е предизвикано от човека”, заяви Сергей Иванов от асоциацията, като побърза да обяви, че два плажа са най-проблемни – в Царево и Приморско. Изследването сочело, че замърсяването на Попския плаж на Царево е 41 пъти над нормата.

Как реагира държавата?

При толкова сериозни констатации, които поставят в сериозен риск остатъка от сезона, трябваше да последва мигновена реакция от страна на държавните структури. Но тя, реакцията, за пореден път беше по-скоро колеблива, по-скоро половинчата и по-скоро недостатъчна

Министърът на околната среда и водите

Първо министърът на околната среда и водите Юлиян Попов заяви, че няма нищо притеснително, освен замърсяванията, които ние си правим по родното Черноморие, като насочи критиките си към общините, чието задължение било да изграждат, построяват и поддържат пречиствателни инсталации, а самото министерство, било ангажирано само с „европейското финансиране на водни цикли”. На следващия ден написа статус в профила си във Фейсбук, в който обясни, че Черноморието ни е чисто и не е опасно.

Седмица по-рано Попов беше написал и друг пост, който гласеше, че „непречистени отходни води волно се изливат тук и там из най-чудните ни Черноморски заливи и сякаш не притесняват никого”, а за сметка на това имало масова паника заради един взривен язовир в Украйна. Всъщност в последната публикация на стената му също беше спомената Нова Каховка, която „никога не е представлявала значителен риск за Черноморието ни не е замърсила крайбрежните води”, което негово изказване не би било никакъв проблем, ако обаче пропуснем предишните му колебливи изявления, касаещи евентуално замърсяване, идващо по линия на „непречистени отходни води”, явно отново дело на общините, които той порица няколко пъти вече. Попов сякаш забравя, че на първо място е български министър, и то на околната среда и водите, в което си качество би трябвало да е доста по-категоричен, постоянен в изказванията си и най-вече убедителен защо хората трябва и могат спокойно да идват на море на България.

Министърът на туризма Зарица Динкова

До момента на приключването на този материал нито министерството, нито в частност Динкова бяха реагирали на изнесените от НПО-то данни. Стигна се дори дотам нейни бивши колеги (като бившия министър на туризма в последните две служебни правителства – Илин Димитров) да призовават отговорните Министерство на околната среда и водите и Министерството на туризма да вземат официално отношение, докато в разгара на сезона НПО „изнася” скандални новини за състоянието на водата по Черноморието ни.

Набедените

Двата най-замърсени плажа, според думите на Иванов от въпросната асоциация, са Попският плаж в Царево и Приморско-Юг. „Открихме замърсена малка река в Царево, не успяхме да я проследим навътре. Не сме сигурни дали това не е отходна тръба. Открихме и една тръба до плажа, където има разрушен комплекс. Там има канализация, която може би е изграждана. На този плаж всичко това може да се види, да се помирише. Няма никакъв спор – замърсяването се вижда дори без анализи“, заяви той. „За Приморско-Юг има силно замърсена река зад плажа, в която се вливат тръби от хотелите. Имаме свидетелства на хора, че нощем вливат. Визуално тази река е наистина замърсена“, допълни още.

Въпросният експерт, който свободно борави със стойностите, а през последните дни не спира да дава и изявления по медиите, обаче по никакъв начин не може да обясни разминаванията в данните с тези на РЗИ. Нещо повече, след като Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация призова всички негови колеги да започнат да завеждат дела срещу въпросната асоциация, която в „убива туризма”, Сергей Иванов най-нагло заяви, че съветва прокуратурата да започнела от РЗИ-Бургас, т.к. не си вършела работата.

Кметът на Царево Георги Лапчев изрази острата си реакция след въпросните данни, като беше категоричен, че явно се касае за планирана атака срещу българските курорти, добавяйки, че няма информация в района на въпросния Попски плаж, да има такава канализация, от която да се изливат отпадъчни води.

Кметът на Приморско Димитър Германов също се изказа категорично, като допълни, че няма замърсяване в района на Приморско и Китен, а доказателство са легитимните проверки на отговорните органи, но въпреки това сам е инициирал вземането на актуални проби, лично е говорил с редица институции и експерти, поискал е и актуална информация от медицинския център, които са го уверили, че няма никакви индикации за повишена заболяваемост, която може да бъде свързана по някакъв начин с анонсираните замърсявания.

Добре организирана акция срещу родния туризъм?

Както стана ясно, именно в момента тече договаряне с големите туроператори за сезон 2024 г., а след раздуханата от медиите ни истерия, е напълно възможно браншът да претърпи огромни щети. Надали моментът е случайно подбран, а още по-малко вероятно е въпросното НПО така случайно, именно в разгара на сезона и преди договарянето за следващия, да му е хрумнало да оповести подобни данни.

Немалка вина имат и огромна част от медиите ни, които в търсене на „шок, сензация, жълтини”, побързаха да излязат със заглавия, че „морето ни е замърсено”, „някои плажове са 41 пъти над нормата”, а някои директно написаха, че „Всеки летен почивен сезон по Черноморието е съпътстван от множество оплаквания на туристите за здравословни проблеми” (Клуб З). Откъде въпросната медия черпи такава информация, остава отворен въпрос, при положение че таквиа статистики реално няма.

Атаката беше продължена и от други НПО активисти (например Тома Белев, който е по-известен като част от „Зеления октопод, усвоил милиони и милиони евро през годините), които побързаха да заявят, че МОСВ не оказва необходимия контрол, а РИОСВ трябвало да спрат разрешителните за строеж, споменавайки, че в общините Несебър, Бургас, Приморско и Царево се строяло в нарушение на всякакви закони. Всъщност Белев още преди известно време беше изредил в свой пост в социалната мрежа куп причини, поради които родното Черноморие отстъпва на гръцките плажове.

Цялата тази уж случайна синхронизация навежда на мисълта, че всъщност няма нищо случайно, а се касае за предварително договорена атака, явно целяща да предизвика отлив на туристи.

Между другото, вероятно вече сте позабравили, но буквално дни преди тази истерия, властваше една друга, отново касаеща родното Черноморие, която гласеше „морето няма да става за къпане до края на август, страшни бури заплашват живота на туристите”. Да, факт, морето беше бурно, но това трая няколко дни, след което се успокои. Както подчертаха тогава и климатолози „През няколко години се случва да има силно вълнение, няма нищо необичайно”. Но остава въпросът защо преобладаващата част от родните ни медии отново заложиха не просто на истерията, а на призивите да не посещаваме родното море поне до края на август.

Ами историята с рекорднооооо скъпата пържола и уж измамемения клиент, която пържола всъщност се оказа традиционно по-скъпият рибай стек, ама не само у нас, а навсякъде по света. Единственото, което разбрахме, е, че някакъв смугъл наш сънародник за сефте чул, че имало и такова чудо в менюто. Е, това не попречи няколко седмици, включително още даже, медиите ни да коментират безбожната надценка по родното Черноморие и алчните ни хотелиери.

Гадно, по-гадно, България

Свидетели сме и на параноя в социалните мрежи, която цели да ни убеди, че от родното по-лошо НЯМА, еле пък от отвратителното ни море. Изведнъж отнякъде изплуваха и купища потърпевши, които били с обриви, имали тежки стомашно-чревни проблеми, болниците били препълнени и прочее... А как хубаво било в Гърция – ау, ако знаете.

Макар да не искам да влизам в ролята на контраатакуваща, всъщност няма нищо по-редно и правилно от това да си говорим истината. А тя е, че безспорно проблеми по и около морето ни, подчертавам ПО и ОКОЛО, а не В, има, има и пльоснати без никаква естетика хотели, на места има и в излишък бетон, тук-там със сигурност сме принудени да изтърпим по някоя друга местна мутра, обаче тръгнем ли по тази нишка, нека продължим. В така любимата на родните фейсбук списващи Гърция безспорно има повече плажове, но и безспорно голяма част от тях са доста каменисти. Безспорно има и кристално чисти води, но още по-безспорно в тях дебнат доста и опасни морски създания (скатове, морски таралежи, скорпиони и прочее), докато ние си се жалваме само и единствено от медузите ни. А знаете ли, че спасителите по техните плажове са по-скоро изключение, отколкото правило, като коментари, че през последните години има рекорден брой удавени, може да бъдат прочетени по техните медии, но никъде няма призиви туристите да спрат да посещават плажовете им, а само да са по-внимателни. За ежегодните тежки пожари, често с жертви, нека да не отваряме дума.

Ако преминем към Турция, няма как да не отбележим, че ежегодно има наистина сериозни случаи на масови чревни проблеми, генерирани от all inclusive хотелите им, а още по-неприятната тема е, че също ежегодно, без да преувеличавам, на аквапарковете там, поне едно дете се прощава с живота си. Но да сте чули за такава масова истерия тук, призоваваща да не посещаваме комшиите ни? Оставете това, но да сте разбрали за такава антикампания, ширеща се по техните медии, в която журналисти или популярни техни лица да апелират да не се посещават плажовете и хотелите им? Е, разбира се, че няма и да чуете, защото това си е наш български патент. Умопомрачителен патент, защото родното плюене се прави единствено заради спорта, а покрай наистина съществуващи проблеми, умело се вмъкват и абсолютно субективни усещания, както и категоричната и необяснима омраза към нашенското, периодично избуяваща в словесна диария, която омаскарява всичко българско.

Да коментираме ли градове, чиито брегове са на океани и постоянно има нападения от акули, обикновено завършващи със смърт. Не знам как въпросните туристически дестинации по света са толкова популярни. Е, всъщност знам – там си нямат българи. Просто си представям ние да бяхме в тази ситуация. Постоянно щяха да се пускат призиви – българският океан убива туристите, нашите акули са най-свирепите, държавата не прави нищо, за да предотврати атаките на хищниците, спрете касапницата по родните океани, забранете туризма! И прочее, и прочее.

А защо трябва да си кривим душата и да не си признаем, че имаме страхотно море, щадящо слънце (да, на други места то буквално гори и не е подходящо за слънчеви бани), няма крайно резки амплитуди от много студено до много топло по време на летния сезон, а и не само, пясъкът ни е хубав, нямаме отровни морски обитатели. Срамно ли е да си кажем истината?

Важните въпроси

На дневен ред са въпросите – кой и поради каква причина е платил за тези изследвания, кой е решил да бъдат направени след мелтема (вятър, който духа в близост до черноморския бряг и предизвиква опасно мъртво вълнение), при който винаги има известно замърсяване, защо са избрани устията на реки (цитирам въпросния Иванов от НПО-то – „река в Царево, река в Приморско”), като там също замърсяването винаги е по-голямо?

Има ли въобще друга страна, в която населението, начело с т.нар. интелектуален и обществен елит, да се самолинчува непрекъснато на всякакви теми – чуждото все е по-хубаво и желано, родното е посредствено и елементарно. Има ли друга държава, в която дори и наистина реалните проблеми, да бъдат не просто преувеличавани, а непрекъснато натрапвани от медиите, като по този начин се подлива вода на цели браншове. Всичко, което се случва у нас, го има навсякъде другаде. Разбира се, накъде повече, другаде по-малко, но както вече стана въпрос, някои „екстри” даже ги и нямаме. Обаче какво от това, когато отваряйки произволна медия, родният читател бива буквално ударен като с мокър парцал от думите „Родното море е рекордно мръсно”, „Не ходете на Черноморието до края на август, има страшни бури”, „Ешерихия коли мори летовниците у нас” и прочее, и прочее. И то, пак повтарям, в разгара на сезона. Наистина ли има наивник, който вярва, че подобни ударни заглавия целят да помогнат за разрешаване на проблеми? Не се ли касае всъщност за престъпно действие, насочено срещу бранша?  Крайно време е управляващите да реагират адекватно, като предприемат всички необходими мерки, за да бъде прекратена тази вакханалия срещу туризма ни.


В категории: Бизнес , Бургас


Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
23
Коментара по темата
23.
Хаха
21.08.2023 16:33:07
0
18
Дори и да не е мръсна водата (а как да не е, като детето 1 от 1 вдига температура на Бг-морето, а в Гърция - никога), остава невероятният проблем с бг-батките, които се изживяват като хотелиери, ресторантьори, таксиджии и т.н. Простни, нагли, алчни... Трябва да фалират поне по веднъж всички, за да се усетят къде бъркат!
22.
възмутенa майкa
21.08.2023 14:22:11
8
11
Бетономорието отгаваря на матряла тук, възпитаните неходим тук на море.
21.
Да
21.08.2023 14:02:50
3
1
¤Øɔ
¯¯──__ ╱╱
¯¯──_ℓ¯¯╳ (
Ɔ' ¯≡=─_.)
╱.≡≡﹋ Cc'¯¯─..
╭╯S/¯¯\.($
└;╻ ¯¯¯Ƨ/#
¯*&@$$#*'
20.
Warrior
21.08.2023 13:49:19
2
27
Тодор Живков каза: Другари, социализама се оказа едно недоносче.
Не е виновен либерализмът и капитализмът.
Виновни са новите богаташи, които станаха за една нощ либерали, капиталисти и демократи.
Това са бивши висши офицери от Държавна сигурност, бивши висши партийни другари и бивши директори и номенклатурчици.
Разбира се, много от тези хора измряха, но техните деца и внуци поеха бизнеса в свои ръце.
19.
35 години мутро-капитализъм .
21.08.2023 13:01:13
8
32
Стига сте хейтили, това ни е наследството на тоталният капитализъм реализиран от правителствата Иван Костов, Симо Горския и Боко Тиквата. 30 години здраво унищожаване на един модел за морски туризъм с помутрагенен български. Не може да се издават разрешителни за строеж на хотели и кооперации по морето, без да са налични мощности за преработка фекалните води и изпускане в морето на пречистени води. Ама защото всичко ни е давай парите и ще го мислим после, България от оазис природен и чисто море, се превърна в антиоазис и бетон с фекални води заустени на 30м. от брега вместо на 150м. Наглостта на мутро-богаташите и пословичното примирение народа, ни доведе до тук. Никаква визия за морския ни туризъм от властта за минимум 30г. напред и всякакви пишман журналисти пишещи каквото им платят, е на път да приземят всички хотелиери с майбах, ролс ройс, ламборджинита и ферарита. И да се върнат там където им миришеха чорапите. Докато либералите управляващи страната ни заработват ежедневно грантовете САЩ и трупащи военни цели за Искандерчета.
18.
До 17
21.08.2023 12:52:01
1
37
За Испания става дума, в Гърция никога не са строили незаконно или неразумно!
Испанците сринаха цели курортни комплекси поради презастрояване и навреме се усетиха , че губят позиции в туризма !
17.
Лост
21.08.2023 12:43:20
1
29
А нещо да кажете колко хотел чета бяха съборени преди време в Гърция? Даже някои от тях бяха на техни съдии и прокурори.
16.
До 14
21.08.2023 12:43:06
6
20
Защо не уточниш, че там, където туристите спират "безплатно" няма ни тоалетна хартия, ни вода, понякога и тоалетна няма ?
15.
Nа всички е известно
21.08.2023 12:40:09
6
35
че нашето , родното РЗИ за "чеп за зеле не става" !
Всеки инспектор или началник може да бъде купен евтино и бързо ...
Което води до хиляди незаконни зауствания на канализации в морето...
А и статийката третираща проблема звучи смешно- един вид ние си знаем, че имаме замърсявания по морето ни, но защо някой го обявява точно пък сега, когато се подписват договорите ??!
Ако го беше обявил , един вид, по друго време , нямаше а е толкова голям проблем !Щом мръсотиите на политиците обикновено изплуват в предизборно време, защо тук да е иначе ??!
14.
Тук е пълна лудница
21.08.2023 12:34:17
4
28
Всеки реве че му искат пари за паркинг. А където спрат безплатно туристите след тях изпражнения мокри кърпи и всякакви други гадости
13.
Другари
21.08.2023 12:25:56
2
35
Ние сме единственото племе може би и афганистанското което се самоунищожава.
12.
Asas
21.08.2023 12:16:26
0
39
Спрете да си изхвърляте боклуците в морето просто е . Ако нямате къде да ги изхвърляте не започвайте бизнес просто е . Държавните органи като ДНСК, РИОСВ, КЗП, бабх и други подобни да си вършат съвестно работата просто е. Уважавайте клиентите не ги обичайте ,не ги лъжете просто е . Ама не е за прости хора.
11.
Той
21.08.2023 12:14:14
6
41
Всяка вечер Бургас смърди не се диша,а ни убеждават че няма замърсяване на въздуха. И едва ли не е кристално чист...та на носа си ли да вярвам или на измервателните им уреди..та и с морската вода така..
10.
Яжте ми уя
21.08.2023 12:11:19
7
45
Всички хотелиери и ресторантьори, нито реални осигуровки плащате нито работно време спазвате, ддс-то ви 9% а цените до небето, обслужването леш щото не давате заплати, фалит за всички боклуци и да не съм чул детски плач!
9.
Нямаш левче за WC ?!
21.08.2023 12:09:07
6
18
Не си за морето. В Гърция е по-евтино!
8.
9% ДДС
21.08.2023 11:54:19
0
38
30% ПО-ВИСОКИ СМЕТКИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ...
7.
паткан
21.08.2023 11:52:39
7
39
Правилно - мръсни ръце

Не трябва да се пипа храната в т.нар ресторанти по черноморието. Още по малко - да се консумира. Поне повечето от тях.
Няма никакви стандарти за хигиена.
Докато има обяви за работа от типа - "Търсим готвач за сезона. Може и без опит" - няма да стъпя повече в тази клоака.
6.
В България
21.08.2023 11:28:14
3
63
няма туризъм, има мутризъм, и е крайно време престъпниците с излъскан през годините имидж да разберат, че повечето българи, както и повечето чужденци, са отвратени от тях и будалите направили грешка веднъж са на изчерпване.

Самото море няма нищо общо с нежеланието ни да бъдем на море в България. Нещо повече, България имаше много хубави плажове и курорти, а и все още се намират. Фактът че са окупирани от вас и превърнати в отвратителни места по всевъзможни начини е причината за нежеланието на хората да ги посещават. И аз предпочитам липса на пясък и други независещи от хора неудобства пред развалено настроение и пладнешки обир всеки ден от родния мутризъм! Въпреки че живея в морски град, предпочитам да съм на морска ваканция навсякъде другаде, но не в България! Истина е, че превръщането на плажовете в непоносими шумни клубове е световна умишлена политика за тероризиране на населението, но все пак толкова отвратителни условия откъм храна, обслужване и алчност и пълно разминаване между цена и качество едва ли има някъде другаде. Аз поне не съм виждала, а съм ходила на доста места.
5.
Малко са ги били тези от НПО-тата.
21.08.2023 11:10:01
36
15
Малко са ги били тези от НПО-тата а и пишман министрите от ПП-ДБ-ЛГБТИ. Що не ревяха при бай Тошо, щото след 24 часа щяха да са храна на рибите в морето. Докато България се управлява от либерали, ще е така.
4.
Marinero
21.08.2023 11:08:30
5
49
Най-добрата реклама за туризма може да направи само самият туризъм. Бранша да не хленчи на правителството като напикано дете на майка си, а да се заеме да си създаде позитивен имидж. Иначе ей къде е шенген, после на кой ще се оплакват?
3.
19.08.2023
21.08.2023 11:08:16
8
68
Това отчитат от Центъра по заразни и паразитни болести
С близо 50 процента са се увеличили стомашно-чревните заболявания за последните две седмици у нас. Това отчитат от Центъра по заразни и паразитни болести.

Ми дай да умираме само и само да направим кефа на хотелиери и ресторантьори, а?!
Това криене на фактите е престъпление и е сравнимо с премълчаването за Чернобил!
2.
буба
21.08.2023 11:04:23
13
50
ами истината боли и не е приятна освен това е с мирис на л...а.колкото и зор да си даваме замарсяването се вижда и усеща а нащо бг лайноморие
1.
Някой си
21.08.2023 11:01:13
6
67
Наблегнете на строежа на пречиствателни станции, не на хотели и няма да имате проблем.
Много просто е.
Но алчността е по-важна.....давай да строим хотели, а фекалиите - в морето....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори