×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Последните думи на Алексей Петров към гардовете: Спокойно, няма страшно, чакайте ме тук!


18 Август 2023, Петък, 13:00 ч.
Автор: Флагман

Убиецът съумял да избяга с колело, 

„Спокойно, няма страшно, чакайте ме тук“ – това били последните думи на Алексей Петров към гардовете му малко преди разстрела вчера по обед, твърди ПИК. Петров наредил на гардовете си да го чакат в района на „Воденицата“ и поел нагоре заедно със спътничката си и треньорка по тенис Мирослава Михайлова. Не бил въоръжен, нито с бронежилетка.

От охраната пробвали да му възразят и предложили нагоре да се качи поне едно момче. Петров възразил. "Беше суперспокоен, изобщо в последните месеци твърдеше, че няма никаква опасност и бе притъпил обичайните си мерки за сигурност", разкриват от обкръжението му.

Алексей Петров бил разстрелян с ловен куршум тип „бренеке“, твърди ПИК. Убиецът се е появил зад него и Мирослава и е стрелял от разстояние 3-4 метра. Предполагал е, че бизнесменът е с бронежилетка, затова се е целил директно в дясната част на главата.

Убиецът на Алексей Петров съумял да избяга с колело, описват осведомени с показния разстрел.

Алексей Петров от около година имал ежеседмичната традиция да обикаля Витоша в района на Алеко. Компания му е правела треньорката по тенис Мирослава Михайлова, рехабилитаторка в Правителствена болница. Двамата често се срещали и на кортовете на болницата. Петров играе тенис повече от 30 години.

Петров и Михайлова обаче нямали точно установени дни през седмицата за излетите в планината. Уговаряли се предния ден, според графика на бизнесмена. За уговорката знаела само охраната му, както и роднини.

Във фаталния ден двамата оставили автомобила на Михайлва в началото на пътеката и тръгнали нагоре пешком към другия й край. Там трябвало да ги чака колата на Петров.

Спътниците едва изминали 50 метра, когато проехтели първите изстрели. Явно заговорниците са имали предварително информация за излета точно в този ден и час. Подготвили са се, като са били наясно с конкретния маршрут на двойката и пътеките, по които преминава. Самият килър е бил в маскировъчно облекло.

Странното е, че Петров е наредил на охраната си да го чака при колата, далеч от мястото, където е решил да се разхожда. Възможно е телефонът на Алексей Петров да е бил подслушван дълго време и оттам заговорниците да са черпели данни за маршрутите и намеренията му.

При първия изстрел Алексей Петров паднал на земята. 

Мирослава Михайлова била ранена и почнала да крещи за помощ. Наблизо имало двойка чужденци, които се разхождали. През техният телефон дамата подала сигнал на 112.

20 минути по-късно дошла линейката и първите служители на МВР.

Чужденците незабавно били разпитании разказали, по какъв начин имали чувство, че някой ги следи, докато се разхождали. Чули и нещо да шумоли в храстите, след което приехтял гърмеж.

Вследствие, описват, че чули и още изстрели. И виковете на жената.

Според свидетелския им разказ, в този миг колоездач с камуфлажно облекло и огромна раница на гърба напуснал региона. Вместо да се спуска надолу, обаче той се движел встрани. Това е и причината, разследващите да смятат, че извършителят на покушението е бил с велосипед.

"Убийството е професионално направено. Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата", каза пред bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР.

"Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел в малка цел", добави той.

Убиецът на Алексей Петров – килър с камуфлажни дрехи, оттеглил се пеш.

"Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е професионалист като Алексей Петров да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда често", обясни доц. Иванов.

"На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат "Калашников" или ловна карабина", посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

"Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в „ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления", подчерта той.

Профилът на извършителя

"Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от „самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел", обясни бившият ректор на Академията на МВР.

 Според него е възможно извършителят да е чужденец.

Доц. Стойчо Стойчев даде вероятните направления, по които стрелецът е можел бърза да напусне местопрестъплението. "Заградителните мероприятия в София са тотално безсмислени. Старите планинари по Витоша ще ви кажат, че трасето на Драгалевския лифт е най-бързото и право до "Черни Връх", а оттам само Господ знае накъде.

Ако ме питате като офроудър ще ви кажа, две направления:

а) Ярлово - Лисец - Яребковица - Дупница;

б) Чуйпетлово - Боснек - Студена - Перник.

И двете трасета водят лесно към малките ГКПП-та със Сърбия и Северна Македония. В Сърбия и Босна майстори с много опит в такива неща има бол", написа Стойчев във Фейсбук.

Според източници на БНР по Алексей Петров и неговата спътница е стреляно с ловно оръжие, най-вероятно карабина или ловен автомат. Те обаче използват не сачми, а патрони за стрелбата.

Изяснява се и колко и кои хора са знаели за обичайния маршрут на убития. По случая работи оперативен щаб в МВР, който беше създаден часове след инцидента. Към момента от вътрешното министерство не съобщават нови данни около разследването.


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
....
18.08.2023 15:07:29
1
4
Алексей Петров бил разстрелян с ловен куршум тип „бренеке“, твърди ПИК.

Ако е гръмнат с бренеке няма да има глава бе г-да журналя.
2.
Може пък
18.08.2023 14:30:22
0
5
Тук, в България да имаме уникалният случай професионалният убиец да бяга с колело, с ОГРОМНА раница на гърба !??
1.
Нищо чудно
18.08.2023 13:46:24
3
8
да е чужденец... Що професионалисти довлякоха от Фашрайна! На тях никой няма да им наруши и спокойствието - сакън да не им наранят чувствата... горките "бегълци" от "война"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори