×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зловещи разкрития за намерения в шахта труп, безработният барман убил приятеля си за пари


Зловещи разкрития за намерения в шахта труп, безработният барман убил приятеля си за пари
Части от тялото на 41-годишният мъж, който бе обявен за издирване, са изхвърлени и във Витоша, каза лавният секретар на МВР Живко Коцев
14 Август 2023, Понеделник, 08:41 ч.
Автор: Флагман.Бг

Трупните останки са изхвърлени на различни места в столицата с автомобил, каза главният секретар на МВР Живко Коцев

Безработен барман е убиеца на мъжа, чието тяло е намерено в шахта в София. Престъплението е заради неуредени финансови отношения. Това каза в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той разкри зловещи подробности. Убиецът е 32-годишен. След като разчленил тялото на приятеля си, изхвърлил останките на различни места в София.

"Убийството на мъжа, намерен в шахта в София, е извършено в жилището на улица „Раковски“. В него са намерени части от тялото. То е било наето под наем от заподозрения за извършеното престъпление", заяви Коцев.

"Предполагаемият извършител пребивава на територията на столицата от известно време. Той е инициали В.В., на 32-години, криминално проявен, доскоро е работил като барман", добави той. 

"Жертвата е 41-годишен столичанин, който е обявен за издирване. Постъпил е сигнал от близък роднина на 8 август. Започнало е бързо издирване и изясняване на всички обстоятелства и факти. Трупните останки са именно на този мъж", обясни Коцев.

Широк кръг от експерти проучва навиците на жертвата, установяват близкото му обкръжение. Става ясно, че мъжът е убит още на 8 август следобед. В Студентски град е намерен използван от него мобилен телефон. В рамките на разследването и събраните доказателство става ясно, че инициаторът на убийството има и съучастник.

"Трупните останки са изхвърлени на различни места в столицата с автомобил, който е собственост на близък на извършителя на престъплението. Самият автор на деянието няма собствен автомобил и шофьорска книжка. Двамата са задържани за 72 часа. Установено е цялото движение на извършителя на престъплението. Чували с трупни останки са намерени и в природен парк "Витоша"", обясни Живко Коцев.

Криминалистът Иван Савов пък коментира в „Тази сутрин“, че докато не се разбере конкретният мотив за престъплението, няма да са ясни всички подробности за него - а именно какво е накарало убиецът да прояви тази жестокост и защо точно срещу този човек. „За това, че мотивът е личен, говори начинът на извършване на престъплението. При друг мотив извършителят нямаше да постъпи така - да има разчленяване на тялото и да бъде укрито на две различни места. Според разследващите убийството е извършено на осми август, тогава е подаден и сигнал за издирване на убития мъж. Положени са доста усилия, за да не се хване човекът", добави той.

Според него е добре за разследването, че самият извършител не е предприел веднага мерки да избяга от страната.

"Това донякъде ме озадавача. Тук има и някакъв психологичен момент - извършителят се е чувствал сигурен или е намерил някакво спокойствие след престъплението. Тепърва предстои да се установяват всички подробности. Вторият задържан е бил помагач - помагал е за укриване на следите и на тялото. Претърсвано е жилище на улица "Раковски", което вероятно е на помагача, след това се е стигнало до разплитане на историята", заяви Иван Савов.

Той похвали полицията за бързата и добре свършена работа.

„Това убийство е с личен мотив и е извършено по особено жесток начин. Следите са съвсем съзнателно прикрити. Полицията за пореден път доказа, че има способността да работи експедитивно и заподозреният е заловен", каза още криминалистът. 

Междувременно директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов каза пред Нова телевизия, че 41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда.  Части от тялото му са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки. „Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов.

По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е започнала работата по вероятните версии по изчезването му. „Бързо се ориентирахме за евентуалния извършител на това престъпление. В рамките на около 30 часа установихме всички възможни маршрути, версии и причини за изчезването на лицето. С оперативна комбинация установихме и съучастника в престъплението. Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие вещи и предмети, които биха го уличили в престъплението“, разказва той.

„Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят. Той вероятно губи самообладание, кани жертвата в собствения си апартамент и му нанася удар в тъп предмет в задната част на главата”, посочи шефът на СДВР.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент. „Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната чиния. Те попадат в канализацията на сграда. Намерени са кости на убитото лице в пет отделни чувала в яма на Витоша. Към зловещата находка бяхме насочени от помагача на престъплението. Той е помогнал с пренасянето на точно тези останки към Витоша и кофи за сметосъбиране в района на престъплението”, подчерта старши комисар Николов.

Той подчерта, че извършителят на престъплението е известен на полицията. "Той има стари криминални прояви. От 2013 година е последната му криминална проява за средна телесна повреда. Неговите близки, както и психолозите, с които работихме, го описват като зъл, агресивен човек. Били са в близки отношения с жертвата. Не мога да твърдя категорично дали има някакъв личен елемент. Но по-скоро след провалена бизнес сделка той решава да го убие като най-вероятно му е завиждал за доброто финансово състояние", каза още шефът на СДВР.


В категории: Крими


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
6
Коментара по темата
6.
Луд
14.08.2023 10:39:29
5
6
Я го вижте този главен секретар на мвр какъв мушмурок е .Тя цялата милиция такава като него.Приличо на женски мъж .
5.
A
14.08.2023 10:18:29
0
8
Безработен барман в София ? Някой мързелив ще е
4.
Този май е чел статиите с Рагневски
14.08.2023 09:43:16
0
11
Този извършител май е чел с Рагневски статиите и е попил като гъба как се разчленява труп и се крие в по шахтите, къде му е електрическия трион ? Или сече човека с брадва ? Рагневски, Попчев и Русев сигурно си пият кафето на карето заедно на 3 голям.
3.
Sss
14.08.2023 09:36:04
0
11
Рагевски нещо хахахахахах или ще умре в ареста хахахах
2.
Дааа
14.08.2023 09:11:20
0
25
Янек от дупница изгни знаете че на 500 процента е убит извършитела го знаете но не го вкарвате то е ясно че трупа няма да го откриете но вкарайте извършитела във затвора той по същата процедура пак ще убие и пак ще го скрие и пак няма да бъде задържан до кога
1.
ГДБОББ
14.08.2023 09:01:56
0
15
Защо спряхте коментарите за ЕмКо? Вече сте приготвили бутилките с олио, нали, гиди флегмански мазняри. Аххахахахха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори