×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС готви политическа бомба в Бургаско, обмисля смяната на кмета на Руен Исмаил Осман с Фатме Рамадан


ДПС готви политическа бомба в Бургаско, обмисля смяната на кмета на Руен Исмаил Осман с Фатме Рамадан
Фатме Рамадан може изненадващо да смени Исмаил Осман като кандидат-кмет на ДПС в Руен
08 Август 2023, Вторник, 17:02 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Има вероятност Фатме Рамадан да бъде кандидат за кандидат за кмет, но изчакайте до края на август, каза областният лидер Ахмед Сюлейман

Депутатът от 47-ото и 49-ото Народно събрание Фатме Рамадан може да смени като кандидат за кмет на ДПС управлявалия три мандата и половина РуенИсмаил Осман, научи Флагман.бг.

От няколко дни в социалните мрежи тече усилена кампания с призив: „Аз подкрепям Фатме Рамадан за кмет на Община Руен, не след 4 години, а сега!“, която набира скорост. И това не изглежда никак случайно.

От 10 август (четвъртък, б.а.) започват общите събрания по населени места. Първото село, в което ще се изслуша актива на ДПС е руенското Зайчар, а след това в оперативен порядък ще се премине през останалите 40 селища, в това число и общинския център Руен. Официално целта е да се извършат номинации за кандидат за кмет на община, населено място и кандидати за съветници. А неофициално – да се усетят нагласите сред актива за смяна на Исмаил Осман.

Осман управлява Община Руен от 2009 година, когато замени друг дългогодишен кмет – Дурхан Мустафа, станал част от 41-ото Народно събрание. Тогава Исмаил Осман бе една от младите надежди на ДПС. Застана начело на Общината на 29-годишна възраст и с лекота печелеше избори след избори. Зад гърба си има три мандата и половина, а Руен си остана непоклатима крепост на ДПС.

Днес Исмаил Осман е на 43 години – златна възраст за всеки политик и управник, в която е натрупал достатъчно житейски опит и знания, за да управлява. Защо обаче ДПС се опитва да го пенсионира в момента – остава загадка. Привидно Осман няма гафове, дори напротив – управлява успешно поверената му община и винаги осигурява един и същ брой гласове за партията си.

Потърсен за коментар от Флагман.бг днес Исмаил Осман бе лаконичен. Говори кратко, с обяснението, че има приемен ден и постоянно е в среща с граждани.

„Не бих желал да коментирам тази тема. Това, което мога да кажа е, че аз съм кандидат за кандидат за кмет(!). Но кой ще бъде номиниран от ДПС, ще реши ЦОБ (Централното оперативно бюро). Никой друг!“, каза Исмаил Осман пред Флагман.бг.

Тонът му бе на спокоен човек, уверен, че ще получи подкрепа за нов мандат, но очевидно нежелаещ да коментира персонални номинации на съпартийци, за да не им дава основания за критики. 

Този постер се разпространява в социалните мрежи от няколко дни и не изглежда като самоцелна акция на недоволен жител на Руен, а цялостна кампания за утвърждаването на нов кандидат-кмет

Областният лидер Ахмед Сюлейман обаче не бе толкова сигурен, че номинацията на ДПС за Руен ще е на Исмаил Осман.

„Ще видим какво ще кажат хората. Започваме от четвъртък. Нека да ги чуем по места. Това е важно за нас. Не ме карайте да коментирам поименно, но има вероятност Фатме Рамадан да бъде кандидат за кандидат за кмет. Всички предложения, които ние ще съберем по места ще ги предоставим на ЦОБ, за да решат кой е най-достоен“, уточни Сюлейман пред Флагман.бг.

Централното оперативно бюро на ДПС от години наложи практиката реално да прави конкурс за желаещите да станат управници на неселените места. Те се явяват на интервю, защитават програма за управление и показват визията си в краткосрочен (eдин мандат) и дългосрочен план (три мандата).

Интересна тенденция е, че в последните години ДПС все по-често налага жени за избираеми позиции, за да покаже, че е модерна просперираща партия, а и дамите показаха, че се справят много добре. Пример в това отношение е Илкнур Казим, кмет на Момчилград.

Спряганият кандидат за кмет на Руен Фатме Рамадан е на 37 години, завършила е ПГ по химия „Акад. Н.Зеленски“ в Бургас, а след това придобила бакалавърска степен по неорганични и химични технологии в университет „Проф. д-р Асен Златаров“, има три магистратури – „Технология на водата“, „Стопанско управление“ и „Екология“, завършила е училището за политика „Димитър Паница“, преминала е през летен университет по демокрация, има и стаж в Европейския парламент. В CV-то й личи работа на ръководна позиция в „Черноморски солници“, както и в сферата на образованието. Омъжена е с едно дете.

Флагман.бг разговаря и с нея днес, но тя бе предпазлива. Даде да се разбере, че ще бъде кандидат за кандидат за кмет (по стилистиката на ДПС).

„Разберете ме, не искам да говоря по тази тема. Имаме си процедури. Спазваме ги!“, каза Фатме Рамадан пред наш репортер преди минути.

В Руен усилено се спекулира, че силна роля при избора на кандидата за кмет на Руен ще има бившият управник Дурхан Мустафа. Той е член на Централния съвет на ДПС и съветник на лидера Мустафа Карадайъ.

„Моето име постоянно се свързва с някакви процеси, а аз се стремя да съм далеч от тази сфера. Имам бизнес в сферата на земеделието. Насочил съм усилията натам. Мога да споделям само лично мнение, а то е, че в Руен има очаквания за промяна. Дали ще е Фатме Рамадан, за която вие ме питате, или Ахмед Сюлейман (областният лидер, б.а., който според Мустафа също е кандидат за кандидат за кмет), или пък Мехмед Хамид (кмет на Планиница) няма особено значение, защото нашите избиратели очакват промяна – да се даде път на нови хора“, коментира пред Флагман.бг Дурхан Мустафа.

 

 
51
Коментара по темата
51.
real
15.08.2023 12:46:32
3
3
мечо йалаката решава всичко той диктува в руен това никой не иска да го разбере но ще видите неговата мощ и организация
50.
Планиница
14.08.2023 18:41:45
2
8
Целта е да се свали Исмаил Осман от власт и на негово място да поставят Мехмед Хамид, куклата на Дурхан. Какво е направил Мехмед Хамид за Планиница?Едно голямо Нищо! Винаги е действал само в свой интерес. В селското училище работят само негови хора. Майка му, жена му, леля му......
Работят в кавички. Когато им скимне, тогава ходят на работа. Училището е затънало в мръсотия, няма кой да чисти. От време на време новата директорка мете пред училището от страх да не я сменят. Присвоил кмета общинските имоти и сега ги продава скъпо прескъпо. Такива ми ти работи в Планиница и сега в РУЕН.... Ама че нахален. Капацитет никакъв. Само усмивки раздава. Пълен олигофрен .
49.
каравел
09.08.2023 11:00:50
2
12
фатменце, бомбата която сте взели в ръката си е изгърмяна отдавна.трябва да я смените с друга!
48.
Ахмед бомбата
09.08.2023 10:56:12
2
20
Благодарение на политическите ви бомби ,вече в Сунгурларе, Айтос, Поморие и Бургас няма ДПС.
47.
ruenec
09.08.2023 10:28:37
6
10
Дали ще е Фатме Рамадан, за която вие ме питате, или Ахмед Сюлейман (областният лидер, б.а., който според Мустафа също е кандидат за кандидат за кмет), или пък Мехмед Хамид (кмет на Планиница) няма особено значение, защото нашите избиратели очакват промяна – да се даде път на нови хора“

За теб няма значение, защото сте в една и съща схема..Както и да е ти ще си печелившият...
46.
Тактиките на Доган
09.08.2023 10:23:28
10
8
Очевидно заради властта, Исмаил предаде партията си. Какво означава аз съм кандидат, а за ДПС решава ЦОБ. Може би това е било изпит за неговата лоялност, но очевидно остана на поправителен.
45.
фатме
09.08.2023 10:21:48
2
14
Фатменцее!Кажи на всички да разберат какви схеми направихте с дурхан, амет и мехмет??
44.
Зайчар
09.08.2023 09:14:29
3
16
Политическата бомба ще избухну след местните избори на партийните избори.Тогава ще е голямото чистене.
43.
Kataveler
09.08.2023 08:52:53
5
15
Фатме беше секретарка на Дурхан в областния щаб на ДПС в Бургас и много бързо се издигна в партията! Питам как?
42.
Няма какво да се коментира
09.08.2023 06:25:47
0
3
Конституция на република България


Чл. 11.
(1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
(2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна.
(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
41.
*********
09.08.2023 00:25:42
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
40.
Джеми Юмер 69
08.08.2023 23:51:08
3
4
Руен е добре има големи магазина ,а в Зайчар кучета на яли . Така ли е ?
39.
Дайте ни подкрепа!
08.08.2023 23:30:29
1
4
Дойде време гущера да си скъса опашката.
38.
Мусайбе
08.08.2023 23:15:53
5
5
Аз искам Амет Дуган за става призиденд. Що в турския език няма женски род? За какво ми е тая да става кУмет като няма бургия. Ние жените не ги зачитаме за ора, козата по става нещо от нея само дет неможе да готви
37.
Сарая
08.08.2023 22:56:54
1
1
Ей тук гуси!
36.
*********
08.08.2023 22:54:48
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
Fatme
08.08.2023 22:47:12
7
12
Ismail Osman e nomer 1
34.
Абдал Ал Сабах Иб Се Рахат
08.08.2023 22:46:02
2
6
Платена статия за да раздразнят техният си МАТРЯЛ.Сериозните жители на Общ. Руен не обръщат внимание на подобни биологични отпадъци.
33.
До Дурхан и Ахмед
08.08.2023 22:45:05
3
15
Дурхан и Ахмед двамата говорят за Промяна в община Руен. От тяхното изказване разбирам че работят за Продьлжаваме Поомяната защото тяхното мото е искаме промяна. Sizi gidi sizi !? Partiyi batırmak istiyorsunuz!? Kaleyi yıkmak istiyorsunuz!?
32.
А.Й. ШАБАН - СЕКРЕТАРКА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РУЕН
08.08.2023 22:44:44
0
1
няма нужда да се трият коменатарите всеки ми знае сладурчета от флегма
31.
*********
08.08.2023 22:21:37
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
30.
*********
08.08.2023 21:48:03
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
29.
Джеми Юмер 69
08.08.2023 21:24:11
1
7
Трябва да направят Кауфланд или Лидл в село Зайчар да се развие малко и нашято село !
28.
Емне Мюмюн
08.08.2023 21:22:25
0
4
Според мен трябва да стане Ахмед Доган много е точен .
27.
Ъ
08.08.2023 20:10:21
0
4
Кандидат за кандидат за кмет? Това наистина ли го е казал тъй човекът, или авторът тъй го е написал?
26.
До Durhan
08.08.2023 20:08:47
10
7
Фатмето ще е Депутат, Мехмед кмет а Идмаил в къщи !
25.
СНЕЖА
08.08.2023 20:07:05
12
9
Стиго толково на Исмаил, време е за младите
24.
Durhan
08.08.2023 20:06:15
9
6
Фатмето ще депутат,кмет ,областен какво то кажа.
И Айтос ще разбере

Anladin mi
23.
Въййй
08.08.2023 19:57:11
1
12
Сега чувам че ще питат хората..вай вай.
То там който и да посочат ще го изберат.
22.
Язон
08.08.2023 19:51:46
0
11
Голям праз, че ДПС си е избрало поредната кукла на конци. Когато му дойде времето други ще командват парада.
21.
*********
08.08.2023 19:28:30
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Руен
08.08.2023 19:22:49
5
26
Дурхане, Дурхане ти стоиш зад всичко това. Искаш да управляваш зад завесата. Това което првиш в момента е в плюс само на опозицията. Руенци когато разберат че ти стоиш зад всички нови кандидати като Фатме, Ахмед, Мехмед Дпс в Руен може да загуби Общината.
19.
Aitos
08.08.2023 19:07:54
4
23
Bravo Ahmed(Durhan)sled kato razbi strukturite v Aitos, Sungurlare, Burgas, Pomorie doide red na Ruen!
18.
Mumun
08.08.2023 19:01:56
9
10
Ostavete go çoveka da si izplati apartamentite ve
17.
Ахмед от Люляково
08.08.2023 18:57:09
10
12
Крайно време е за промяна. Този самозабравил се дерибеи вече очевидно му тежи службата. Идва в единадесет на работа,влиза през задния вход и си тръгва в три. По селата идва само преди избори. Тогава лицемерно ходи по сватби, присъства на погребения на починали и демонстрира фалшива съпричастност.Не ни трябват такива. Успех на Фатменцето! Ако тя е кандидатът ще гласувам за нея,ако е старият тарикат просто няма да си губя времето да ида до избир.урна
16.
Руен
08.08.2023 18:55:50
8
32
Поръчкова статия! ДПС е сериозна партия. Централата много добре разбира, че всичко случващо се в Руен е дело на Дурхан Мустафа. Той не може да преглътне, че новият екип в Руен вече не го брои за слива! Тоя чакал е бита карта, така,чу кучетата си лаят а керванът върви! Исмаил Осман ще е новият стар кмет на Руен.346c9
15.
*********
08.08.2023 18:41:32
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Семих
08.08.2023 18:38:54
13
8
Най-накрая да си ходи този и.. Мамник Успех Фатме
13.
Знаещ
08.08.2023 18:24:28
0
14
Ще реши Доган, който повече му целуне ръката, той става, ЦОБ МОБ са глупости на търкалета
12.
hhmmm
08.08.2023 18:22:19
0
9
И къде е точно "бомбата"??? Сменят танто за тунту?
11.
фатмето е голяма работа !
08.08.2023 18:21:30
4
16
има триъгълник....... за оформяне
10.
Мечо кузу
08.08.2023 18:19:48
3
13
Мечо,ако остане без башкана си, как ще ядем кузу
9.
Все тая с общината в Руен.
08.08.2023 17:52:41
5
15
Дали ще е Осман, Рамадан, Мустафа, Фатме или Айше все ще си е АНКЛАВ.
8.
*********
08.08.2023 17:52:10
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Исмаил Милионера
08.08.2023 17:40:13
4
13
Исмаил е милионер открадна много от бедните хорица. Собственик е на четири апартамента само в Бургас. Имотите които притежава в Руен са на името на шофьора и Мехмед доктора.
6.
Ъмя
08.08.2023 17:32:35
0
13
Лицицов да зададе въпрос в парламентах как дпс противодейства на мигрантския натиск
5.
Сападжалъ
08.08.2023 17:24:35
2
23
Дурхан и областния Ахмед, яко изхарчиха Исмаил. Да е честито!
4.
Ruenli
08.08.2023 17:23:26
5
11
Исмаил е милионер в имоти и пари. Имотите му са прехвърлени на други лица
3.
Хаирсъзин
08.08.2023 17:21:45
3
8
У аз така ги променям нещата.Е не в такъв период- мандат,но ....през 20 минути го местя,от единия крачол в другия:)
2.
Руен
08.08.2023 17:19:37
4
14
Тоест дори и ДПС да не го издигне, Исмаил пак ще бъде кандидат, така ли ? Това се разбира от думите му.
1.
Али
08.08.2023 17:17:59
8
21
Да ,трябва променя.След три мандата кметовете си мислят ,че кметското кресло е бащиния
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две деца са спасени при голям пожар в "Люлин" Две деца са спасени при голям пожар в "Люлин" Екип на пожарната се е отзовал бързо на инцидента и децата са били изведени невредими, а пожарът е изгасен Студени досиета: Защо убиха Степан Рибарков Студени досиета: Защо убиха Степан Рибарков Подозират, че е изпълнил мократа поръчка за ликвидирането на Илия Павлов Бивш вицепремиер изненадващо застана до Борисов. Връща ли се в политиката? Бивш вицепремиер изненадващо застана до Борисов. Връща ли се в политиката? Лидерът на ГЕРБ се изказа ласкаво за него  В неделя времето ще е ужасно В неделя времето ще е ужасно Оранжев код за половин България  Той е бесен, заплаши Фънки с уволнение от Капките Той е бесен, заплаши Фънки с уволнение от Капките Най-добрият приятел на певеца Константин си позволи в ефир да направи шокиращи коментари, които уронват престижа на предаването и с това доста е ядосал продуцента, а и част от екипа и участниците Екшън край Поморие едва не завърши с брутален бой Екшън край Поморие едва не завърши с брутален бой Две групи от 30 човека се събрали за масово меле край бензиностанция „Петрол“ Ще хвърлим държавата в още по-голям хаос, ако гласуваме вот на недоверие срещу кабинета "Главчев", смята Никола Минчев Ще хвърлим държавата в още по-голям хаос, ако гласуваме вот на недоверие срещу кабинета "Главчев", смята Никола Минчев Проблемът с Даниел Митов е, че той е зам.-председател на ГЕРБ, а едно служебно правителство трябва да бъде равно отдалечно от политическите сили, подчерта депутатът от ПП-ДБ Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов
"Лудогорец" е на 3 точки от рекордната 13-та поредна титла "Лудогорец" е на 3 точки от рекордната 13-та поредна титла Разградчани с лесна победа срещу Хебър и са все по-близо до златото  Основната версия за кървавия ад с българи в Турция, Основната версия за кървавия ад с българи в Турция, Водачът на авариралото МПС е българин, по първоначални данни до инцидента се стигнало след отказ на спирачки Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Миналата година Канарските острови са посрещнали 16 милиона туристи, което е седем пъти над населението от 2,2 милиона души Как стратегията на Биби Нетаняху рухна Как стратегията на Биби Нетаняху рухна Доверието в Нетаняху се срина до 15% Бил Гейтс: До две години ще ви храня с вкусни химически масла, за да спасим планетата (Видео) Бил Гейтс: До две години ще ви храня с вкусни химически масла, за да спасим планетата (Видео) „Работим по това да ги направим толкова евтини, че хората да предпочитат само тях“, обещава милиардерът филантроп Бойко Борисов: Никой не е помогнал на Путин повече от ПП-ДБ Бойко Борисов: Никой не е помогнал на Путин повече от ПП-ДБ 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго, допълни той Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори