Рецепта за гювечета с пилешко и картофи
Чудесна идея за вашия обяд или вечеря
Необходими продукти:
- 400 г пилешко месо
- 3 картофа
- 4 скилидки чесън
- 50 г масло
- 4 печени белени червени чушки
- 12 кисели краставички
- 100 г топено сирене
- 4 яйца
- червен пипер
- чубрица
- сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата за вкусни гювечета е да обелите картофите и да ги нарежете. Поставят се на дъното на гювечетата, като се разпределят равномерно.
След това пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава със ситно накълцания чесън в маслото за кратко. След като е готово го добавете в гювечето.
Съдовете се похлупват с капачетата и се поставят за 40 минути във фурна при 200 градуса. Докато се пекат гювечетата нарежете киселите краставички, печените белени червени чушки и топеното сирене.
Щом картофите са омекнали и пилешкото е изпечено, се добавят киселите краставички, чушките и топеното сирене. Върху всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва с малко червен пипер, чубрица и сол и се похлупва с капаче. Печете още 20 минути и сервирайте
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
