Рецепта за сладкиш с рикота и ягоди
Ефирен сладкиш с рикота и ягоди - наслада за небцето
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 4 бр.
захар - 160 г
прясно мляко - 100 мл
олио - 100 мл
брашно - 250 г
бакпулвер - 1 ч.л.
ванилия - 1 бр. (0.2 г)
ЗА ПЪЛНЕЖА
рикота - 250 г
грис - 2 с.л.
захар - 2 с.л.
пресни ягоди - 300 г
пудра захар - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата заедно със захарта се разбиват на крем. На струйка при непрекъснато разбиване се добавят прясното мляко и след него олиото. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя на няколко пъти към яйчената смес. В друга купа се смесват рикотата, две супени лъжици грис и две супени лъжици захар. Разбъркват се на сравнително гладък крем. В намазнена и набрашнена тавичка се излива кексовото тесто.
В него на равно разстояние се слага по една супена лъжица от крема с рикота. Във всяка купчинка от рикота се бодва по една ягода, а ако плодовете са в повече, се нареждат и отстрани. Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути. Когато изстине се поръсва с пудра захар. Сладкишът с рикота и ягоди е готов.
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
