×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Младите българи с очакване за заплата от 4000 лв., стартова от 1000 лв. не им стига


Младите българи с очакване за заплата от 4000 лв., стартова от 1000 лв. не им стига
Голяма част от младежите са с нереалистични очаквания за заплатата си, показва проучване
22 Юни 2023, Четвъртък, 10:20 ч.
Автор: Флагман, снимката е илюстративна

Bceĸи втopи oт aнĸeтиpaнитe твъpди, чe би ce зaвъpнaл дa живee в poдния cи ĸpaй, aĸo мy бъдe пpeдлoжeнo aдeĸвaтнo paбoтнo мяcтo

В Бългapия пpeoблaдaвaщaтa чacт oт paбoтeщитe xopa  мeждy 18 и 35 гoдини oчaĸвaт в близĸaтa eднa гoдинa възнaгpaждeниe oт 4000 лeвa. Зa paзлиĸa oтпpeди няĸoлĸo гoдини, днec млaдитe бългapи цeнят тpyдa cи дocтa пoвeчe. Опpeдeлят мeceчнa зaплaтa oт 1000 лeвa ĸaтo твъpдe ниcĸa, зa дa зaпoчнaт paбoтa. Kaтo жeлaнo възнaгpaждeниe в близĸaтa eднa гoдинa пoвeчeтo пocoчвaт жeлaнo възнaгpaждeниe oт мaлĸo нaд 4000 лeвa (cлeд дaнъци).

Toвa пoĸaзвa пpoyчвaнe нa ЈТN зa тeндeнциитe в нaглacитe нa млaдитe бългapи пo oтнoшeниe нa бъдeщeтo им в личeн и пpoфecиoнaлeн плaн. Πpaви впeчaтлeниe, чe oчaĸвaниятa нa жeнитe пo oтнoшeниe нa зaплaщaнeтo ca мeждy 14% и 36% пo-мaлĸи oт тeзи нa мъжeтe.

Aдeĸвaтнaтa зaплaтa e пocoчeнa ĸaтo нaй-вaжeн фaĸтop зa ĸoмфopт нa paбoтнoтo мяcтo oт 68% oт aнĸeтиpaнитe. Cлeд тoвa идвaт пpиятнaтa и пpиятeлcĸa paбoтнa cpeдa (45%), дoбъp бaлaнc paбoтa - личeн живoт (43%) и гъвĸaвo paбoтнo вpeмe (41%), уточнява money.bg.

Bceĸи втopи oт aнĸeтиpaнитe твъpди, чe би ce зaвъpнaл дa живee в poдния cи ĸpaй, aĸo мy бъдe пpeдлoжeнo aдeĸвaтнo paбoтнo мяcтo. 43% oт зaпитaнитe плaниpaт дa cтapтиpaт coбcтвeнa ĸoмпaния, зaщoтo cмятaт, чe e пo-пepcпeĸтивнo oт тoвa дa ca cлyжитeли, a 26% твъpдят, чe пpeдпoчитaт дa ca инфлyeнcъpи пpeд paбoтa нa зaплaтa. 


В категории: Бизнес


84
Коментара по темата
84.
Bg
26.06.2023 15:23:21
0
0
Баси и тема.
- чичо Аврам, стария евреин е казал, ако искаш да живееш трябва да работиш, а ако искаш да живееш по добре, трябва да измислиш нещо друго .
83.
До 66
25.06.2023 08:55:17
0
3
Какво едва ли бе пич. Разликата ти от 600 до 1500, дето е 900 лв и си се доказвал да я заслужиш след 11 години на някакъв льольо дето те експлоатира и много други, ти я правя от една допълнителна поръчка, а съм на 25. Младите се научиха, че в свят с милиони възможности, е много по-добре да работиш на свободна практика, стига да имат акъл. Тия 900 лв разлика даже ще ти кажа, че ги изкарвам за 15-20 часа труд. Така, че не си много прав, младите не се доказват на някакъв си измислен договор и Льольовци дето експлоатират хора.
82.
Ядениее и пиинииие
24.06.2023 10:42:34
0
6
В нормалните държави си има минимално заплащане, което може да ти покрие спокойно нуждите. А когато говорим за квалификация, работодателите се бъркат на дълбоко. Само селският чорбаджия продължава да иска допълнителни квалификации и умения, да дава 1000 лв заплата, а разходите за месец да са 2000. Еми искам някой да ми обясни, как човек работещ в магазин, където не се изискват някакви умения, да може да си покрива разходите. Стандартният отговор е: "Да стане ИТ специалист". Драги чорбаджии, някой нов отговор да сте измислили?
81.
Рррр
24.06.2023 07:38:24
2
3
Изначално има много сбъркани неща. Да започнем от социалните помощи - такива трябва да има само за хора, които не могат да работят по здравословни причини. За другите трябва да са ограничени максимално във времето или да им се дават в замяна на положен обществено полезен труд. Разсъжденията на някой хора са - как пък да не тръгна да работя за едни 800 лв. /примерно/, като ми ги дават и без да си мръдна пръста. Имам висше образование. В началото /чакайки да реализирам мечтата си и да работя по специалността/, съм била продавачка на сергия на пазара на Младост, след това на пункт за изкупуване на вторични суровини /клиенти 90% от малцинствата - знам им манталитета/. И да, заплащането не е било много, но поне съм си изкарала парите сама и не съм чакала мама и тате да ми плащат кафето... Сега вече си работя по специалността, получавам добро за стандарта ни в БГ заплащане, но и за миг не се срамувам от предишните си работи. И никой не е дошъл да ме хване за ръчичка и да ми изсипе едни пари даром. Всичко е изработено, изстрадано, платено от мен с много труд, усилия, саможертви, компромиси със самата мен. Наистина никой не ти е длъжен! Факт - всеки трябва да получава достойно за труда си възнаграждение. Но процеса е двустранен - даваш и получаваш съответното... Масово служителите, работещи с клиенти, нямат елементарни обноски и отношение към клиента.
80.
до 43
23.06.2023 20:30:57
2
2
и кое му е недостижимото? Като си бачкатор няма да живееш у центъра ще си живееш в някое село в къща за 5-10 к и ще си пътуваш до цеха в града или с тарялсника или с транспорта. Ще се отопляваш както намериш за добре и т.н. Като не искаш да се развиваш няма да ревеш никой не ти е длъжен понеже теб те мързи да учиш. Нещата са прости - заплата ти е оценка на знанията и уменията които може да предложиш. Когато знанията и уменията ти са лесно заменими от всеки каква заплата искаш?
79.
До 78
23.06.2023 19:55:42
1
7
Ти явно си доста заухава халка и нямаш абер тези с чантите и колите откъде са им парите?Ами борчове се нарича, заеми и бързи кредити, 90% от тези дето ги гледаш са с минимум по 5 бързи кредита и лизинг на кола и нямат трици в гъза си!
78.
Цените са европейски защото хората имат пари
23.06.2023 14:58:10
4
3
Вижте само какви коли се карат редовно :). Бургас вече както и София,Варна все излизат нови и по- нови коли :). Хората ходят масово на почивки и дори старци виждам. Вижте заведенията когато би трябвало да се 'работи' ВСИЧКО Е ПЪЛНО!!. Вижте моловете.. мъже,жени,момчета,момичета излизат с по 3-4 торби дрехи,обувки.

Вижте им дрехите и вижте колко апартамента средно имат вече накупени. Вижте им къщите и апартаментите как са им обзаведени. Всички тези хора са намерили начин да изкарват повече от 2000лв на месец. Според мен под 5000-6000лв не падат, може и повече,не ги знам.

Хич не ме интересува дали помагат на хората у нас или вредят. ТЕ ВЗИМАТ ПАРИТЕ А ВИЕ НЕ. Идеята е да се развиваш някакси (НАМИРАШ СИ ГО).

Как може аз и един приятел да се познаваме от деца и знам,че родителите му имат доста имоти
10+ имота и хич не ме интересува как са ги взели. Дали крият доходи НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Ти да имаш толкова имоти си е трудна работа. Хората си мислят,че си пей сърце и паричките идват е така.

Един наем средно по моретата и на добри квартали,локации не пада под 750-800лв. Айде правете си сметката ако взимат 7000-8000лв тези хора колко ли хубав живот ще имат в Бургас :).

Това не значи,че трябва да му завиждам на момчето,че се е родило в заможно семейство и факта,че е сам е голям +. В Бъдеще то ще ги наследи и ако има разум ще инвестира в имоти които имат потенциял за лято и дългосрочно отдаване. Така печелят едни хора пари. Други чрез професия. Въпроса е за тези които нямат и двете. Какво правите вие?.
77.
До 75
23.06.2023 13:41:54
4
2
Не виждаш нищо нереално? Върни се в 8ми клас, отвори учебника по икономика и виж как работи тя. После се върни и си изтрий тъпия коментар и не забравяй да ми дадеш палец надолу, защото не просто си несъгласен с мен, а си и необразован.
76.
4500
23.06.2023 11:29:30
0
2
старите да искат повече . Баланса стари и млади е 9 към 1 . Младите са на политиците и другите печеливши професии децата. На морето милярд и два се правят . идват 5-6 милиона туристи олинклузив . за батискаф да не събират .
75.
мда
23.06.2023 11:09:38
1
12
Младите хора сега са свободни с право на избор да пътуват и живеят, къето си искат. Виждам какво става около мен, завършиха, кой средно, кой висше, поработиха 1-2 години в България, хванаха самолетите и заминаха за чужбина. Казват, да, и там се работи, но когато си читав човек те ценят, заплащат ти достойно, с парите които получаваш, нямаш грижи, че ще си покриеш режийните разходи за месеца, малко от малко да си правиш сметките, можеш и да спестяваш. Животът е далеч по-спокоен от тук.
Ето сега хотелиерите, пак рев, че нямало кадри и ходят ги издирват от чужбина да се връщали, а всички знаем, че до преди няколко години беше редовна практика, цяло лято да работиш и накрая да не ти платят. Само, че младите сега не се вързват на тая и хубаво правят. По-старите поколения, прекланяха главица и животът им мина в мизерия.
В много страни от Западна Европа, цените са колкото тука, че и по-ниски, а масовите заплати са по 1500-200 евро. не виждам нищо нереално и тук да са по 3000-4000 лв, но явно хората масово развиват стокхолмски синдром. Да не мислите, че и там всички са кадърни и работливи.
74.
До 73
23.06.2023 10:54:08
1
8
Палячо, палячо, няма какво да ти се обяснявам къв съм и що съм. Ти ми кажи какво работиш и с твоя труд какво си допринесъл за общото благо!!! Няма какво да се занимавам с утайки като теб. Ти си една вредна твар за планетата. Поне да беше безполезен, за да те защитя, но ти си вреден!!! Хем нищо не става от теб, хем мърсиш планетата с претенциите си! Аз не говоря каква да е минималната заплата, защото не работя на заплата и не ми пука какви са заплатите. Аз говоря, че разни олигофрени като теб с купени или преписани дипломи, които претендират, че са с нещо повече от един боклукчия, а реално сте дори по-нисши, няма как да претендирате да живеете в пъти по-добре от метачката на улицата!!! Аз говоря , че метачката на улицата и ти трябва да имате сходен стандарт на живот, защото и двамата сте еднакво полезни и безполезни!!!! Не може ти да претендираш, че си повече от една метачка и трябва да печелиш 20-30 пъти повече от нея, като реално дори си по нисш от нея и тя има по-голяма стойност за света от теб!!! Нагледал съм се на калпави лекари, зъболекари, строители, адвокати и кви ли не УЖ образовани нищожества. Ако ти беше умен и имаше работа, щеше да си я работиш, а не да се пениш във форумите и да обясняваш кой какви заплати трябвало да взима. За такива нагли отрепки като теб само газова камера!!!
73.
До 71
23.06.2023 10:28:07
3
4
Жалко е, че съществуват индивид като теб, от които няма нищо полезно. Пари си виждал само по филмите. В тази страна бедняците най-много се надувате по форуми колко пари имате. Нивото ти на интелект, грамотността ти и липсата на логика са достатъчни за да покажат на всички, че..... си от нищоставащите и нищопраявещите. За това се и пеневиш толкова тук :) Трудно е когато ти покажат мястото публично. Жалка история си! Когато ти свършат доводите и започваш да нападаш.... това е достатъчно за всички да разберат не само, че си беден... но и необразован :) Хайде със здраве и ходи реви за минималка! Явно толкова си можеш!
72.
Няма лошо
23.06.2023 09:37:24
5
10
Нека си искат големите заплати, но нека и покажат умения, качества и знания за тези пари. Все пак трябва да има баланс, нали? Обаче нито хората са добре образовани(макар, че имат дипломи) и имат манталитета да работят здраво, нито бизнеса в БГ е стигнал до еволюцията да гледа иновативно и да инвестира усилия и средства във човешкия капитан.
Реалността е: Ганьо си мисли, че от първия ден трябва да е шеф и нищо да не пипа, а българския “бизнесмен” да бъде феодален господар и буквално да се разпорежда със живота на работниците си!
Това са две, абсолютно противоречащи се тенденции, типични за българина.
И като става въпрос за образование и бизнес… Масово се набляга на 2-3 специалности или сектора в образованието, а българския бизнеса е 80% търговия(покупко-продажба, внос-износ)почти без никакво производство.
71.
До 69
23.06.2023 09:30:13
4
5
Абе олигофрен, не се гледай в огледалото, докато пишеш и класифицираш кой какъв е, нищожество! Виж са ква си безполезна отрепка и тогава се изказвай! Аз пари имам бе мухъл, но гледам да съм обективен и такива мижитурки като теб дето се правят на професори, а за нищо не става, най ги мразя! Един боклукчия е милион пъти по важен за планетата от теб!
70.
еха
23.06.2023 08:24:54
2
1
ако дадат на готина мацка 4-5 хиляди, що да не се вземем . любовта не е пари . чужденка неискам, а докато си работи ще се порадваме . боко взима толкова, а да здава власта неиска - води хората към глад .
69.
до 64
23.06.2023 07:42:13
3
2
А с такива като теб е стигнал до тук :) Дори не осъзнаваш с какъв интелектуален дефицит си! Това, че си беден е в следствие на липсата на мисли в твоята глава :) Учебниците са много. Ти толкова не си видял през целия си мизерен живот. За това си беден, и прост, и нищоставащ.
68.
Бачо Том Соуел
22.06.2023 20:47:59
2
2
Вуйче,ти хубаво му обясняваш,че никой не му е длъжен с нищо само,че тази дебилна соцпростотия идва от Запад този път и се налага все по-агресивно там,така че е въпрос на време вятърът от там да задуха и тука,а както виждаш облъчените вече са налице.
67.
Вяско
22.06.2023 20:41:22
2
9
За 1000лв, освен да ми почешите макарите, не виждам друго какво може да стане.
66.
Бургас
22.06.2023 19:42:52
2
16
На 53 съм ,преди 11г започнах с 600 стартова ,сега съм с 1500,и аз искам 3000 ,но не дават .Първо трябва да се докажеш ,да бъдеш съвестен ,отговорен и после да претендираш. На младите им пожелавам успех ,но едва ли.
65.
До 60
22.06.2023 19:13:14
1
4
От Каховска замърсяването на морето в Украйна кой ще го чисти , бе? Щом чистачите са прости и не заслужават уважителен труд, тогава няма да ги пращат да чистят! Те инженерите са достатъчно умни и за 2 светлинни години ще създадат роботи -чистачи, няма проблеми! Ей сега оставят замърсяването от Каховското водохранилище, за да може украинските АйТи и инженери да си го изчистят сами с достойните си заплати!
64.
До 60
22.06.2023 19:07:57
1
8
Абе мноогооо си слабоумен, бе! Защо не си пиеш хапчетата? Абе ти знаеш ли, че ако няма чистачи ще умреш от хиляди заболявания , бе! Знаеш ли кви бактерии, паразити, микроби, гъбички и тем подобни ще се завъдят по улици, хотели, заведения, болници, цехове и прочие, а? Според теб чистача е прост и не заслужава подходящо заплащане? Ами тогава ше пращаме тебе да чистиш по болници, по казани, по кланици. От такива олигофренчета като теб няма да се оправи света! Някво малоумно зубраче, което наизустило един учебник и повтаря като папагал, без да мисли, щот явно не може да мисли, а само да рецитира наизуст
63.
До 61
22.06.2023 18:53:34
0
8
Важно е да знаете преди да коментирате, че правото на труд не е абсолютно според законодателството. Минималната заплата гарантира, че работодателите няма да плащат по-малко, но не и че получаващият тази заплата ще има "нормален живот"(каквото и да значи това). Имате още доста да учите :)
62.
61
22.06.2023 18:31:25
1
4
Ниакк не бъркам :) Минимална заплата ТРЯБВА да се премахне! Няма я в почти всички държави в ЕС. Има минимално заплащане на час. Иди и разбери каква е разликата. Не ме интересува минималката.. АКо някой работи на минимална заплата, то той крие доходи и трябва НАП да му прави ревизия на 6 месеца и да доказва как оцелява на минималка! Ей толкова е лесно! Няма гарантиране в нищо! Това ти написах по-долу! Ако не ти стигат... си е твой проблем! Научи нещо и стани стойностен служител! Всички на минималка са пиявици и нищо повече!
61.
МРЗ 1000 лева
22.06.2023 18:23:43
2
3
Мисля, че смесваш две теми. Въвеждането на минимален базов доход - социална мярка, гарантираща доход на всеки, независимо дали работи. За това съм абсолютно съгласен, че е паразитиране върху работещите и можещите.
Минималната работна заплата не позволява на работодателя да експлоатира служителите си за нищожно заплащане. А спорът беше по-точно за размера на МРЗ, който трябва да гарантира, че дори и най-неквалифицирания работник ще получи минимално достойно заплащане за труда си, тоест сума, с която да може да покрие жизнените си потребности. МРЗ я има в почти всички държаави в ЕС и в България е значително по-ниска. По-ниска е дори от Сърбия, С. Македония и Ч. гора, които не са в ЕС.
60.
До 43
22.06.2023 17:53:36
4
8
Няма такова нещо като "нормален живот"! Това, че някой е некадърен не му гарантира оцеляване! Имаш право на живот, но нямаш право на паразитиране! Ако не се справяш... си търсиш изхода! Няма "базови неща"! Имаш право да живееш, но не и някой да те издържа. Минималната заплата не е гарантиран доход. Никой не може да те накара да работиш, но паралелно с това не можеш да изискваш минимум жизнен стандарт. Очаквай скоро да изчезне пенсията като социална придобивка. Просто НЯМА пари! Тогава какво ще правиш? Пак ще ревеш, че някой ти е длъжен? Да, ама НЕ! Ако си необразован имаш една посока на развитие => учене! Ако не ти се получава... оцеляваш както можеш! Съжалявам, но не е честно да вземат от можещи и знаещи! Ако не ви харесва... ами вземете и научете нещо... стига мрънкахте! Социалните подаяния за неставащи и неможещи(изключвам болните хора) са своево рода откуп, който плащаме на нищоставащи и нищоможещи за да не ни обират докато спим. Както виждаме и това не работи. За мен не трябва да има НИКАКВИ помощи(освен за болните хора). И да, искам партрида за здравни осигуровки и пенсия! Така е честно! Свикнали сте все някой да ви носи на гръб, но това ще се промени! Защото така е ЧЕСТНО!
59.
до 56
22.06.2023 16:49:40
1
3
Чудесно, но да бяха чули и как се работи за такива заплати!
58.
До 57
22.06.2023 16:46:49
2
3
И това го написа човек, който е плачевно неграмотен. Неграмотността е част от простотията. Сега сам прецени къде се позиционираш! И още нещо, простите винаги са повече. Това не значи, че всички са такива. Подобни мнения са дефиниция за този, който ги пише.
57.
хахаха
22.06.2023 16:40:10
4
29
Наборите след 2000 година са родени в най-хубавото и спокойно време, без никви лишения, имат всичко, айфони, маркови дрешки, големи джобни им дават, постоянно по кафенцата и моловете, нищо общо с тия израстнали през 90-те, тогава си беше топ мизерия. За тва и ся са толкова нагли лапетата и имат нереалистични очаквания. Мислят си че всички са им длъжни и ще смучат от родителите си докато могат. Безспорно тва е най-простото поколение раждано до момента, на едно ниво са с м*нгалите от гетата, само по цвят на кожата са различни. Само като видиш ква мизерия оставят след себе си по пейките и беседките.
56.
браво
22.06.2023 16:34:40
1
9
Значи са учили добре математика и знаят, че сме в Европа. 2000евро е добре за стартова заплата.
55.
Ало, Враца?
22.06.2023 16:19:27
1
9
Сега, тоя филм, готов съм да дам 5000лв. заплата го забравяте. Защото като дойде някой с потенциал пак е на 1000лв и след 3 години ако не е избягал. Всички знаем, че не сте готови да дадете 5000лв., защото не ви се дава, а не защото всеки е некадърен.
54.
До 43
22.06.2023 15:38:17
1
9
Голяма част от населението ще стане т.нар. "ненужни хора". От там насетне нищо, което си написал не е вярно! В един момент едно 70% - 80% от населението ще стане тежест. така че не разчитай на разсъжденията си.
53.
до 43
22.06.2023 15:31:51
3
20
Ама ти вярно живееш в пещера, а? Никой не ти дължи нищо! Това не е комунизъм, не е и социализъм. ТИ имаш задължение да си намериш мястото САМ. Произвеждаш нещо според уменията ти и възможностите ТИ! получаваш заплащане според това, което си си поискал и договорил. Ако САМ си се съгласил на малко... кой ти е крив? Кой ти е длъжен? Никой не ти дължи дори базовите неща :) Държавата не ти дължи нищо! Защото държавата сме всички ние! А аз не ти дължа нито храна, нито жилище! Както и ти не ми дължиш нищо! Лява и дясна ръка и се справяш сам! Дължиш на децата си! Те не ти дължа нищо! Схващаш ли картинката? Светът се е справял с по-малко хора :) И с повече може. Възпоризвеждането нито е право, нито задължение. И не, не е в интерес на държавата. тя ще е добре и с 3 милиона жители. Всичко това се случва в главите ви само защото търсите оправдание за исканията си. А те са несъстоятелни. Сам си :) И никой не ти дължи нито работа, нито жилище, нито храна... НИЩО! Колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-бързо ще мръднете от дъното.
52.
до 47
22.06.2023 15:30:49
2
18
От ПМГ биха останали само тези, чиито родители имат някакви сериозни бизнеси в града, в които те биха работили и впоследствие наследили. Но според мен там такива деца са по-скоро изключение там. Обикновено са умни хора без мая и връзки, които знаят че единствено собствените им сили ще им дадат възможност за нормален живот и затова веднага се изстрелват там където могат да постигнат такъв с интелект и труд, и тези места естествено не са по тези ширини.
51.
Gai Banio
22.06.2023 15:30:07
3
16
Сега всичките комплексирани милицонери и киртаци в сивият сектор ще ревнат под тази статия защото бачкат за едни 1300лв от десетилетия и до преди две години си мислеха че са високоплатени а то сега една чистачка на кенефи в мола взема същите пари.
Отскоро започнах да се разтоварвам и звъня на обяви в алото.
За квалифицирани позиции където в чужбина дават 3500-4500 евра тука предлагат някакви смешни 1500лв и те осигуряват на минималната заплата като ги чуя с тези схеми и им се смея и затварям барем си вземат поука но ме съмнява трябва по често и повече хора да го правят и ще се усетят накрая да вдигнат заплатите.
Всички цени са европейски само заплатите робски.
Неможе един
50.
Искането е без пари!
22.06.2023 15:24:06
5
7
И аз искам частен остров, ама няма. И да, някои ги заслужават, но не много. Повечето са търтеи, които си мислят, че трябва да им паднат от небето, срещу нищо в замяна. Малцина са тези в България които знаят какво означава работа и професионално и възпитано отношение.
49.
Българин
22.06.2023 15:17:29
4
20
За Българският стандарт 1500 лв нето за млад човек с малко или без опит е ок.

За човек с опит поне 3000 лв нето.

Това е на база цените на супермаркети, заведения, гориво, ток и тн.

Всичко под тези заплати е мизерстване.

И се стига до тук.

В България много малко работодатели могат да дадат такава заплата.

Следователно младите и хората с опит напускат странта и отиват в друга страна където могат да им дадат такова заплати.

Тенденцията продължава..... 4 милиона скоро....
48.
мда
22.06.2023 15:04:50
0
17
Интересно, колко абитуриента от ПМГ (2023) ще останат в Бургас. Аз знам за два випуска, дето от паралелка "математика с английски" останаха само по едно. Всички други напуснаха, града или държавата.
47.
оффф... до 43.
22.06.2023 15:02:33
6
8
Разсъжденията ти са първобитни като от преди 70 години и тогавашния строй и ще ти кажа защо.

Ниското образование и квалификация не са нещо перманентно.

Заминах временно в държава, която не ми признаваше висшето и опита. За нула време изкарах обучение за мотокар и закърпих положението, вместо да искам някой да ми подари пари.

2023 година е - да се образоваш и квалифицираш можеш във всеки един момент.
Всеки бедняк, който има телефон с интернет може да се квалифицира БУКВАЛНО докато седи в кенефа, вместо да гледа смешки.

Защото квалификацията не е наизустяване на сурови лекции и соц.професорчета, които си въобразяват, че те превъзхождат в нещо.

Хора вземат ТРИ минимални заплати на месец само защото са научили как да работят с програма, гледайки уроци в YOUTUBE.

Минималната заплата гарантира, че този на който не му се работи ще продължава да взема чужди пари без да му се работи.

Оцеляването е естествен инстинкт, когото убиваш в бедния човек когато му правиш подаръци и го възнаграждаваш за мързела му
46.
Ойт
22.06.2023 14:59:39
1
16
И докато чакат да им дадат 4 бона, живеят с 5 лв на ден, изпросени от родителите им.
45.
До 42.
22.06.2023 14:59:24
0
12
То убаво сте се наредили, но дано не ви се наложи да отидете при някой доктор-тройкаджия с 800лв заплата.
44.
Da
22.06.2023 14:30:09
4
15
Давайте им на деца пари бе цървули работодатели в гроба ли ще си ги носите и коли и пари и курвите
43.
До 39
22.06.2023 14:29:06
5
12
" А защо смяташ, че някой трябва да ти гарантира оцеляването и възпроизвеждането?" Защото не живеем в джунгла и всеки да е оставен да се спасява сам, а живеем в държава в цивилизована Европа (макар и с най-ниските заплати). Държавата има и социални функции чрез възможностите си да регулира правилата. Минималната заплата е за хора, които по една или друга причина са с ниско образование и квалификация. Това не означава, че тези хора трябва да умират от глад, а просто, че трябва да имат нормален, но не луксозен живот. Хората със средна или по-висока заплата разбира се имат по-висок стандарт, но базовите неща: храна, жилище с отопление и вода, образование, здравеопазване, възпроизводство трябва да са достижими дори за хората на минимална заплата. Възпроизвеждането на работната сила е в интерес както на държавата, така и на бизнеса. Като няма хора, как ще има държава. Така че, да, държавата чрез регулациите си провежда и демографска политика, стараейки се да гарантира възможността за възпроизводство на населението.
42.
XX
22.06.2023 14:21:25
4
13
Моят баща беше активен борец против фашизма и капитализма и взе четиристаен апартамент без да чака ред. Аз бях офицер от Държавна сигурност и сега вземам тавана на пенсийката. Бульхарске жекиджие, има да чакате високи заплати.
41.
Трудно ще се намират хора под 2000лв вече
22.06.2023 14:05:36
1
20
Голяма част от младежите са с нереалистични очаквания за заплатата си, показва проучване
----
И защо да са нереалистични? Защото не искат да работят за 1000лв, колкото дават пишман бизнесмените, за които пишете статии всеки ден ли?
40.
Фес
22.06.2023 14:04:08
7
10
момче дето го питах за столицата на България и ми каза на България не мога да ти кажа столицата, ама на Бургас е сарафово да ми иска повече от 1000 лева е несериозно
39.
До 34
22.06.2023 13:49:58
8
6
"Минималната заплата гарантира оцеляването и възпроизвеждането на хората." А защо смяташ, че някой трябва да ти гарантира оцеляването и възпроизвеждането? Хората, които седят и чакат на минимална заплата за по-скоро замърсители без цели и визия за развитие. Няма гарантирано оцеляване на този свят! Всеки сам си оцелява. Ако до сега не сте го разбрали... значи сте живяли впещера.
38.
Българина
22.06.2023 13:32:28
2
8
Не знам за колко ще се хванат, НО поне амбицията на младите е на ниво :)
37.
чесънойл
22.06.2023 13:29:41
4
22
В Нефтозавода им дават големи заплати, за които плащат с години от живота си. Масово там се умира на по 50, или ако си още жив ще си със един куп здравни проблеми, и на 50 ще си като 100 годишен. Да не говорим че имат нощни смени и т.н. Парите не са най-важното, важно е също и колко работиш за парите които взимаш. Имам познати в ИТ сферата, които взимат по 5000 лв и от 8 часа работен ден, 6 часа си цъкат игри, филми, сериали, и си работят от вкъщи. Естествено 5000 лв заплата за ИТ сектора не е нещо невроятно, особено за София. Там хората със знания и желание за работа спокойно взимат под над 10 000 лв. Мизерния нефтозавод може да се води топ работодател само в нашия умрял селски град, всъщност има един куп други работи, на които можеш да взимаш повече пари, да работиш по-малко и да не си скъсиш живота с 20 години. Разбира се изключения правят шефчетата там с огромните заплати, но те са просто подставени лица и дори не стъпват там.
36.
така е
22.06.2023 13:29:26
1
17
Съвсем нормално е заплатите да са такива. На един млад човек му трябват много повече пари, за да може да си издържа семейството, да си осигури жилище, да си гледа децата. Друг е въпросът кой какво може да предложи като възможности. Като изключим калпазаните и ниско образованите, които само искат, а нищо не дават насреща, има и много читави млади хора, които работят и не могат да свържат двата края. Икономиката ни е неконкурентна, нетехнологична, работата която се предлага е за ниско квалифицирани кадри. На практика един човек със средно образование може много по-лесно да си намери работа, като бачкатор, отколкото един образован. На много малко места се дават заплати по 4000 лв чисто и тези работодатели не страдат от липса на кадри, няма текучество. Тези, които посотянно реват, че нямат кадри са фирми еднодневки, които не предлагат нито адекватни условия на труд, нито сигурност на работното място, нито реални осугуровки, дори и да твърдят, че дават "големи" заплати.
35.
До 32
22.06.2023 13:11:51
0
13
Много вероятно е да си прав! Според мен 15 минутния град е в основата на това. Жилищата стават все по-недостъпни и скоро маса народ ще е под наем. Това е процес, който се наблюдава в Западна Европа. Ще се създадат "квартали", които в един момент ще привличат хора от определена прослойка. Така по естествен начин се отделят бедни от богати. Следва всеки да си живее и работи в квартала с опция за преместване в по-добър... клоняща към нула. Не че ще е забранено.... просто бедните трудно ще стигат нивото на развитие на богатите. Интересни време следват.
34.
МРЗ 1000 лева
22.06.2023 12:52:10
3
10
МРЗ трябва да стане поне 1000 лева, защото последните години инфлацията е доста висока. В България 780 лв., т.е. 399 евро. За сравнение сходни държави: Румъния - 605 евро, Сърбия - 460 евро, С. Македония - 483 евро, Ч. Гора - 533 евро. Не говорим за Централна Европа и балтийсските страни, където е около 700 евро. Минималната заплата гарантира оцеляването и възпроизвеждането на хората. Това е механизъм на държавата да гарантира на работещите, че никой няма да експлоатира труда им и да са работещи бедни.
МРЗ 50% от средната е нормално ниво за ЕС. Има и държави, в които е 55% (статитстика на Евростат).
Политиците няма да я направят 50% от средната заради критериите за Еврозоната, към която се стремим в момента (рязко увеличение ще предизвика по-висока от допустимата инфлация) и защото защитават с предимство интересите на работодателите.
Нормално е младите да искат заплати подобни на тези в останалите държаави в ЕС, след като цените в България са подобни. С 3000 лева на месец едно 4-членно семейство си покрива основните разходи.
33.
кй
22.06.2023 12:42:40
0
34
И Бургас отдавна е на дъното по заплати.
32.
ХХ
22.06.2023 12:34:36
12
10
ДО 25

"Има магазинери,пощальони,служители по бензиностанции,гумаджийници,бармани,сервитьори и т.н и.н и т.н Те кога ще си изплатят жилещата?" - няма да имат собствени жилища. Ще живеят в кварталите в социалки. Като в ЕС. Нали това искате, а не комунизъм, дето 80+ % имаха собствено жилище/
31.
Кочо
22.06.2023 12:30:48
2
22
Едва на 1% от младите които тепърва ще започват борбата с живота сами, ще им се усмихне щастието да вземат подобни пари. Образователната ни система е съсипана и продължава да се съсипва, младите израстват в интернет което ги кара да си мислят че живота е бесен и всичко трябва да се случва лесно и без усилия, нямат необходимите качества да бъдат отговорни и ценностни кадри в който и да е бизнес освен ресторантьорския или хотелиерския. В България частния бизнес изнемогва, държавни предприятия не останаха, всичко това благодарение на 30г некадърно управление на тъй наречените ни политици. Ако искат да вземат добри пари тук в Бг това няма как да се случи, ще им се наложи както и на другите преди тях да си търсят късмета извън Бг. Жалка картинка сме. Държавата е погубила надеждите на хората и ги е изпъдила от страната си.
30.
ХХ
22.06.2023 12:29:10
7
3
ДО 15

"Хората искат,нормална европейска заплата!" - та какво значи това? Щото и аз искам 6-ца от тотото...
29.
До Номер 14
22.06.2023 12:22:20
5
18
Явно не си запознат, че всяка година се печатат трилиони долари, които се раздават във вид на субсидии и невъзвръщаеми кредити на безработни бизнесмени, които имат фиктивни фирми и по цял ден обикалят курортите, СПА салоните, баровете , бутиците, докато идиотите бачкат за жълти стотинки. Пари за безусловен базов доход има в изобилие, но се раздават само на НАШИ хора!
28.
до чичо вачо
22.06.2023 12:21:19
3
19
що да му давам 4000 , като мога да му давам 800 и да наема 3 , 19-годишни пикоманки на по 1000 лв да седят само в офиса и да ми правят тръби на смени
27.
До 17
22.06.2023 12:11:34
2
20
Какво означава “трябва да дадеш” Това “дайте да дадем” няма да се изкорени тук,никога! Не може в тази държава да има 7 милиона инжинера! Инжинер ри ще ти продава хляба,или трябва инжинер да ти сервира вечер в ресторанта? Що за глупости? Тези хора,не заслужават ли добра заплата?
26.
Бачо Том Соуел
22.06.2023 12:11:00
5
15
Начи в икономиката нещата не се определят от искане и мерак,а от търсене и предлагане,така че ако има много дето искат,а няма кой да им го предложи ще си останат с искането.Българската икономика оцелява благодарение на това,че подбива цените,а това става в голяма степен и благодарение на по-евтината работна ръка,така че не виждам как някои другаре очакват да вземат европейски заплати при положение,че продуктите и услугите,които произвеждат и предлагат ще са на същите цени като местните на Запад.За чий ще му е на западняка да купува и ползва наши,дори качеството да е същото,което всички сме наясно,че много рядко е така.Който иска европейски заплати никой не го спрял да ги получи нейде из Европа,но там ще трябва и да работи,а не само да иска и да имитира дейност,както обикновено става в България.Виждал съм такива и съм чувал приказки от сорта,абе тея искат много да им работиш и хоп обратно в България да изтрезняваш в колцентърчето за два бона на месец
25.
До 20
22.06.2023 12:07:17
3
21
Не може всички да са инжинери :) Има магазинери,пощальони,служители по бензиностанции,гумаджийници,бармани,сервитьори и т.н и.н и т.н Те кога ще си изплатят жилещата? Или един магазинер няма какво да ти предложи?
24.
шуре баджо
22.06.2023 12:06:57
11
26
в нефтозавода вземат по 4-5К обикновенни офисни плъхоци , трябва да са благодарни на руснаците и да им целуват краката че им дават такива пари за нищо правене , има и лица в нефтозавода вземат по 50К и нови волва от магазина на всеки 3 години, в завода може да се попадне само по 2 начина , кръвна връзка или полова връзка, друг начин няма, само затова не ме кефят руснаците като бизнесмени, яко шуробаджинащина , в това отношение американците са малко по човечни, дават шанс на всеки който умее да си върши работата, даже и на хора от улицата дават шанс да се докажат в американски компании, а тея връзкарски истории са от комунизма
23.
До 20
22.06.2023 11:49:33
3
16
Ти пък големия биснес мен . Раздава пари зад компютъра . И каква работа ще даваш за 5000 лева че нямало да издържат . Чикии за износ ли ще правят ?
22.
ХОРАААА...
22.06.2023 11:34:32
12
19
Хората не разбират,че средната заплата в Бургас и Варна е 1500БРУТО!. Знаете ли защо?. Защото масово хората не учат и не се развиват. Когато учиш и се развиваш в продължение на години заплатата ти ще расте :).

Много по-лесно е да седиш на едно работно място с години и да чакаш повишение,което не идва. Просто намерете нещо което да ви изкарва странични доходи или учете нещо което ще ви изкара повече.

В морските градове само ИТ специалистите взимат над 4000лв заплата,защо?. Защото са учили. Заплатите там растът до 10,000лв и нагоре стига да искаш да си роб на повече пари.

Реално всичко над 2500чисто е 'добра' заплата,но до толкова,че да имаш спестени едни 200-300лв и това е. Всичко над 4000лв е доста добра заплата и те слага в ТОП 5% от населението. Макар,че не са ТОП пари,но са страшно мн, факта,че средната е 1500 говори много и всичко над това е добра пара.
21.
Чичо Вачо
22.06.2023 11:32:16
13
22
4000 нето е 5500 бруто. Няма проблем ще му дам работа за 5500лв., но едва ли ще издържи и месец. Аз съм съгласен да платя висока заплата, ако въпросния човек върши много работа, точен и коректен - такива са малцина. Повечето си гледат телефоните постоянно и се чудят как да не работят. Когато работиш - работиш, когато почиваш - почиваш, няма средно положение. Всеки иска много пари и лека работа, но тази мечта изчезна със социализма.
20.
До 14 xxx
22.06.2023 11:31:37
10
17
Ами ето кога ще се изплати жилището: когато квалификацията на един служител стане такава, че да има какво да предложи и да си отстоява позицията! Има заплати и по 5000 лв в Бургас! За инженерни кадри, с опит и ЗНАНИЯ, МОТИВИРАНИ И С ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА! Добре е да разбереш смисъла на това! Обаче където и да се обърнеш адвокати, психолози, икономика и финанси! Тотална разлика в предлагана квалификация и търсенето на специалисти! Защо ли??? Ами защото да завършиш право и икономика е много по-лесно от това да станеш инженер! И освен това е много по лесно да седиш под климатика в офиса, отколкото да се разхождаш по обекти с работни дрехи! Другите изводи си ги направи сам!
19.
чоки
22.06.2023 11:31:15
6
26
не бих пратил сина си да си съсипе здравето като бачка по 12 часа 6 дена в седмицата за да може някой изедник да купува бмв-та на любовниците си и да ги разкарва по почивки, по добре да е здрав и като остарея аз да ме гледа , пак ще взема заплата като личен асистент , така че тука в БГ схемата не се получава , тези на високо искат това което тези на ниското не могат да дадат, предреволюционна ситуация
18.
До 14
22.06.2023 11:16:53
3
16
Те сега, ако са по 150 000€ на 2000 лева заплата, кЪ я мислиш тая работа да останат на същата цена? Ще станат 300 000€
17.
оффф...
22.06.2023 11:12:05
8
34
СЪГЛАСЕН съм, че никой в БУРГАС не трябва да започва работа за 1000лв.
В такъв случай минималната заплата НЯМА да има значение.
ОБАЧЕ
за да искаш да ПОЛУЧИШ такава заплата, трябва да имаш какво да ДАДЕШ.
Трябва да МОЖЕШ и да ЗНАЕШ.

Познавам хора от фирми в Бургас, които даваха 3000 лв за работа с ЕДНА програма преди няколко години, когато 1000лв в Бургас се водеше добра заплата.
Назначаваха уж обучени дипломирани студенти и трябваше да им обясняват програмата ОТ НАЧАЛО.

ДИПЛОМАТА за ВИСШЕ означава само, че си преписал на няколко изпита докато си друсал кючеци с парите на баща ти.

Тук, където работя има хора, които искат 1500лв, а не знаят как се пише текст в EMAIL!

МЛАДИ хора не могат да преведат едно изречение от АНГЛИЙСКИ при положение, че ползват телефони, компютри, филми, приложения на английски от ДЕЦА.

Като искаш ПАРИ трябва да МОЖЕШ!
Като те МЪРЗИ ДА НАУЧИШ да МОЖЕШ нещо - нареждай се са социални помощи при малцинствата
16.
Ало, Враца?
22.06.2023 11:11:18
3
30
С 1000лв. аборт ли да си платиш, дете ли да гледаш. Моля да обяснят работодателите!
15.
Ххх
22.06.2023 11:09:56
5
37
Хората искат,нормална европейска заплата! Но гледам тук коментиращите са съгласни да получават малко пари :) Незнам,то е плачевно,толкова надупени хора има,че е страшно даже! При средна цена от 150 хиляди евро за жилище,кога точно един млад човек,ще си го изплати? Естествено,че ще искат големи заплати :)
14.
До 9
22.06.2023 11:05:28
9
12
Нека въведат базов доход и тогава ще разберете къде серат гладните!
Парите за този Базов доход от къде ли ще дойдат? -за един прЕател питам.
13.
градски
22.06.2023 11:03:16
2
15
От детската за по-малко от 5хил на месец не се мърда :)
12.
Време е да се появи и това поколение,
22.06.2023 11:02:46
2
32
което ще иска достойно заплащане. Тези, които сега работят са с миши манталитет и не смеят гък да кажат на работа. вкъщи се надуват, та чак ще се пръснат! Промяната ще дойде тогава когато хората в БГ започнат да имат топки. Текущите около 99% са заврени в дупката си и нищо повече, за това работят за огризки.
11.
Рррр
22.06.2023 10:57:29
9
29
Няма лошо, но... Първо да завършат нужното образование /пък било то и за сервитьор, строителен работник, доставчик и т.н./, след това на практика малко, после съответния стаж и ако се докажат като знаещи, можещи, уважаващи клиента - да си ги получават!
10.
Е нормално е
22.06.2023 10:56:19
5
37
Бизнесмените очакват от малка и бедна държава да печелят милиони и милиарди от едно магазинче, ресторантче, хотелче, цехче, нивичка и прочие. Щом бизнесмените наглеят за супер богатства, то работниците трябва да са хипер прости да им работят за хляб и сол!!! Ако се въведе Безусловен Базов Доход, тогава бизнесмените ще развържат кесията за работниците и ще купуват по-малко Бентлита, Ролекси, Гучита. Само че точно това е причината да няма Безусловен Базов Доход, защото на мафията и трябват роби!
9.
До нормалния 1 Ами
22.06.2023 10:53:39
14
12
Убеден съм че си суперквалифициран, с квантовата механика сте на ти, а IQ то ти е над 150 и съвсем основателно искаш заплата от 20.000 евра на месец!
8.
ss
22.06.2023 10:53:17
5
50
Така трябва. Младите си ценят труда и няма да се примирят като нас дъртите да работят за стотинки. Като искаш да развиваш бизнес ще си плащаш, иначе си прави семейна фирма.
7.
Байчо
22.06.2023 10:51:27
2
42
Със сигурност има и такива млади българи,
които заслужават и повече, но по мое наблюдение повечето не могат да ги заработят.
6.
Супер!
22.06.2023 10:50:27
7
34
Някой може да измисли как да си ремонтираме банята и колата от компютъра! Имайки предвид че една немалка част от мъжете вече ходят на козметик по често и от жени, си обяснявам защо едно поколение е известно като "снежинки": искаме всичко веднага, живеем само за мига, цялата заплата я харчим до стотинка, вземаме кредит за екзотични екскурзии и т н! Накратко- живеем си живота! Нищо лошо, изборът е личен!
5.
български интелект
22.06.2023 10:50:11
16
41
не стига че е прост като гъдулка и виси по кафенетата а ми претендира за "хубава" заплата
4.
хм
22.06.2023 10:46:11
22
78
А какво предлагат насреща, че да взимат подобна заплата? По цял ден седене в тикток ли?
3.
Мързеливи, тъпи и нагли
22.06.2023 10:45:14
30
50
Младите българи ще умрат от глад като спрат да ги дондуркат мама и тати !
2.
Ами
22.06.2023 10:44:58
2
64
Нормално , с европейски цени заплата 2000 евро даже е малко .
1.
Селянин
22.06.2023 10:35:09
1
37
Нали искахте свободен пазар. Ами така работи свободният пазар. Искаш 4к заплата нищо не знаеш. Работодателя дава 1000 лв за експерт с десетилетия опит. Единия няма работници, другия няма доход. Накрая и двамата клякат и има сделка, до момента в който и двамата не се появи по изгодна възможност на пазара. С намаляне на броя на маТряла, условията за работника ще стават все по изгодни. Като гледам колко хотела не отвориха заради липса на персонал и как заплатите се вдигат всеки ден за супер прости позиции, нещата отговарят на анализа ми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери Девет пожарникари се борят с огнената стихия Влоши се състоянието на пожарникаря, ранен при спасителната акция след катастрофата в Пловдив Влоши се състоянието на пожарникаря, ранен при спасителната акция след катастрофата в Пловдив Той е преместен от Клиниката по травматология в интензивното отделение Маскирани разбиха автомати на автомивка и задигнаха само 20 лева Маскирани разбиха автомати на автомивка и задигнаха само 20 лева Ремонтът им е по-скъп от оборота, каза един от собствениците Затварят университетите от 20 май, студентските такси остават Затварят университетите от 20 май, студентските такси остават Недопустимо е магистър да взима колкото хигиенист, каза председателят на Съвета на ректорите Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Нелепо е да товарят с това задължение битовите потребители, коментира проф. Владимир Колев  Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си локация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? На територията на нашата област е обявен жълт код за валежи, каза губернаторът на Благоевград За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК
Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори