×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Да, България": Честит Прайд, скъпи приятели!


17 Юни 2023, Събота, 14:29 ч.
Автор: Флагман

И Българската православна църква с обръщение за Прайда 

Позиция за гей парада в София на "Да, България", публикувана в страницата на формацията във Фейсбук:

"Първо бъди човек, а след това бъди какъвто искаш", казва една стара поговорка.

За нас разбирането за човечност е неразривно свързано с това да проявяваме уважение и да защитаваме достойнството на всеки човек, независимо от неговата или нейната полова или расова принадлежност, религиозни предпочитания и сексуална ориентация.

Години наред определени сили като по учебник преповтарят хибридни атаки срещу световното цивилизационно съвремие и се опитват да ни върнат там, където на тях им е угодно. Те искат България да се разграничи и отдалечи от ценностите, които изповядва демократичният, цивилизован свят.

За нас думата патриотизъм означава да зачитаме и браним човешките и граждански права на всеки българин. В България хората от ЛГБТИ+ спектъра нямат равни права с другите българи. Не им е гарантирано спокойно съжителство, споделени права и задължения, право да се грижат за партньора си по достоен и подобаващ начин и да го наследяват при смърт.

Предразсъдъците срещу тях продължават да доминират обществения разговор. Правят се опити да бъде разделено обществото с агресивно и враждебно говорене срещу определена част от българското население. Упражняването на насилие, подбудено от омраза срещу сексуалната ориентация, не се преследва изрично от закона.

Когато на 1 декември 1955 г. Роза Паркс отказва да освободи мястото си на бял мъж в автобуса в Монгомъри, Алабама, това дава началото на процес, който води до премахването на расовата сегрегация в цяла Америка.

Борбата на нашите ЛГБТИ+ сънародници днес, макар да приема цветна, празнична и съвършено миролюбива форма, е не по-малко важна. Стремежът им да бъдат видяни, разбрани и зачетени е не просто легитимен; той е тяхно фундаментално човешко право.

Различността не е слабост или недостатък; тя ни прави не само по-пъстри и по-видими, но и по-устойчиви, по-силни – както като граждани, така и хора.

Честит Прайд, скъпи приятели!

Ето и обръщението на Българската православна църква по повод провеждането на гей прайда:

ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ,

Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 17 юни  (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост.

Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции  сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие  - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от  обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения.

Цялата православна антропология, категорично заявява, че единствената цел на човешкия живот, включително телесното му битие, е да прославя Бога. Тя подчертава и Христовата заповед: „Бъдете съвършени, както е съвършен Небесният ваш Отец” (Мат. 5:48); както и увещаването на св. апостол Павел – „прославете Бога в телата си!” (1 Кор. 6:20).

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето.

Светият Синод е силно обезпокоен и от факта, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде използвана отделна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдатели и дори участници в това неприемливо събитие, защото „който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина“ (Мат. 18:6).

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 17.06.2023 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината.


В категории: Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
15
Коментара по темата
15.
Явор
25.06.2023 18:51:09
0
0
След като се коалираха с ГЕРБ предателите от Да България загубиха доверието на хората. Всякакви други позиции са без никакво значение.
14.
Росен
19.06.2023 22:23:36
0
1
Безсрамници и безумници!
13.
Виктор
19.06.2023 12:33:14
0
0
точно както във вица, к'ви са тези Едуард? Пе******ти, милорд.
Само народа ли не разбира намека на ДБ и шефа им!
12.
emo
19.06.2023 11:45:31
0
0
от дб умират да яхват вълната обаче
11.
до 10
18.06.2023 23:32:52
0
0
Така е, но Парцалев не навираше на никого в очите факта, че гей! А и той си беше просто гей, не противен клоун! И мен не ме интересува какво прави който и да е зад затворени врати, стига сексуалната му ориентация да не се превръща в нова религия налагана на мнозинството и особено на децата!
10.
ДБ
18.06.2023 16:41:19
0
1
Не ми пречи това,че някой е различен. Това е негово право. Ако е талантлив като Сър Елтън Джон,Фреди Меркюри или Джордж Майкъл, възхищението ми от таланта му не е по-малко.
Парцалев беше обичан от всички,не защото е гей,а защото е гениален артист и скромен човек .
Всички сме деца на майката природа.
9.
Тревор
18.06.2023 10:49:34
0
1
Пеераси сър!
8.
Аlex
17.06.2023 16:50:31
0
11
От дълбоката българия ицко иванов и наско от батин ли водят парада? Двама юристи без трудов стаж, а наско е последния агент от ДС!
7.
Без коментар...
17.06.2023 16:40:31
1
6
Защото ще е обиден по темата и съдържащ неблагобриятни за ануса констатации.
6.
Аlex
17.06.2023 16:34:22
5
9
Укрогейове няма ли? Веднага тревога! Не може без жълто сини знаменца!
5.
Да, педерунгели!
17.06.2023 16:18:39
2
11
Да ви е честита и благословията на ДС!
4.
Ма моля ви се
17.06.2023 16:05:27
3
11
БПЦ в която е пълно с педофили и гейове...
3.
Хахахах
17.06.2023 15:31:08
3
22
Няма коментари от проДАй Българскте избиратели, опссс сетих се-всички са на прайда и перат мазни тромпети!
2.
Пешо
17.06.2023 15:00:32
5
30
От толкова натиск на джендърски и еврогейски формации започвам да се чувствам неудобно, че се оказвам един от малкото нормални хора и то мъж. Кой както си иска да се чувства и изявява, но нека да е зад стените на собствения му дом или клуб. Стига са ни навирали под носа разни прайдове и флагове!
1.
аз
17.06.2023 14:49:24
5
23
честито и на вас ,гейове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори