×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънземни и космически кораби? Наистина ли?!


Извънземни и космически кораби? Наистина ли?!
Изведнъж, просто ей така, правителството на САЩ "призна", че инопланетяните от 70 години кацали и катастрофирали на Земята. Да, бе!
16 Юни 2023, Петък, 13:00 ч.
Автор: Кит НАЙТЛИ, Превод: Георги РУСЧЕВ

В последните дни и месеци масово се обсъжда темата, но защо точно сега

В края на миналата седмица почти всички медии по света „гръмнаха” с новината, че американското правителство има наличен напълно запазен извънземен космически кораб, който е катастрофирал. Предполагаемото „разкритие” дойде от Дейвид Груш – „бивш” служител във военното разузнаване, който е решил да „надуе свирката” и да разкаже пред пресата как въпросният космически кораб изкривявал пространството и времето, бил по-голям отвътре, отколкото отвън и че някои от работниците са се разболели след работа по него.

Преди ден пък Груш обясни, че Ватиканът знае за това още от Втората световна война и че едва ли не Папата е помогнал на Бенито Мусолини да „спаси” паднало НЛО.

Ако предположим, че нищо от това не е вярно, новина няма. Все пак много хора досега са излизали да обясняват подобни откачени истории без доказателства. Това може да става по напълно органичен начин, но и могат да бъдат част от инсценировки на държавата. При всички случаи обаче пресата винаги се радва да ги отразява защото 1. Действат като разсейващи материали от истински важните неща и 2. Дискредитират истинските „теории на конспирацията” чрез асоциация.

Убийственото първо предаване на Такър Карлсън в Туитър загатна кой взриви язовира в Украйна и какво крият в САЩ*

Но не това се случва с Девид Груш и неговите разкрития.

За начало Груш не само получи място в праймтайма на редица медии, но и на тезите му се даде поне малко валидност. Той говори без открито да му се подиграват и без дори да се задават контра въпроси. Ако сравним с предходни подобни случаи контрастът е очевиден. „Факт-чекърите” май пропуснаха готина история този път?

Психологическата операция с НЛО-тата, която привидно се води в момента, не започва с Груш. Администрацията на Байдън през последните месеци и години активно „храни” обществото с подобни истории. Няколко примера:

През юни 2021 г. разузнаването на САЩ пусна доклад, в който се твърди, че е известно, че има неидендифицирани летящи обекти във въздушното пространство на страната.

През януари т.г. Пентагонът пусна документи, които твърдят, че са регистрирани приблизително 247 „неидентифицирани въздушни феномена” само през 2021 г.

През февуари 2023 г. Байдън обяви, че ще създаде работна група, която да изследва НЛО-тата.

Интересното в случая е, че медиите грабнаха тези истории и то сериозно. Те са навсякъде и то не представени по начин „Хаха, идиотите вярват в извънземни”. Наистина този път приемат твърденията насериозно или поне се правят. А това им поведение дойде още преди Дейвид Груш да разкрие неговата история.

През февруари The Guardian излезе с коментар от началника на Великобританската асоциация по изследване на НЛО, озаглавена „Повечето НЛО-та – както китайски шпионски балон – могат да се обяснят рационално. Но какво става с останалите 2%?”.

После през април Live Science попита „Истински ли са извънземните?”

Малко по-късно същия месец бе разкрито, че шест различни “доносници” по отношение на НЛО феномените са участвали в групово изслушване пред членове на Конгреса.

През май журналът „Популярна механика”, който е познат с „разконспирирането” на конспирациите, свързани с 11 септември, публикува заглавието „6 солидни причини, заради които наистина можем да вярваме в извънземни”. Седмица по-късно от НАСА публикуваха и техните разкрития.

После, ако можете да повярвате, в деня, след като Груш обяви публично своята история, имаше регистрирана катастрофа с НЛО в Лас Вегас, Невада, която стигна до международната преса. А ден по-късно The Hill съобщи, че вътрешни източници твърдят, че „информацията за НЛО е умишлено и неправомерно прикривана от Конгреса”.

Вчера The Independent опита да отговори на въпроса, който трябва да е в устите на всички „Защо всички говорят за НЛО, въпреки че няма ясни доказателства за него”, а Fox News, в интервю с пилоти от Военновъздушните сили на САЩ дискутираха „достоверните твърдения” за наблюдавани НЛО-та, които се случвало „ежедневно”.

Дори гласове от алтернативната дясна и консервативна сфера – хора, от които по принцип се очаква да се някак скептични, също се „качиха на влака”.

Рефренът е ясен – САЩ признават нещо, което досега са отричали. Или че всичко това „изтича” напук на желанията на правителствата. Това са глупости.

Правителства не „признават” нищо – дори понякога и факти от физиката и биологията. Те просто използват езика на „признанието”, за да положат семената на определен разказ. Това никога не е било по-очевидно от сега.
Да взмем предвид факта, че на Груш вече му бе позволено да свидетелства пред долната камара – привилегия, която досега не е давана на никой друг „теоритик на конспирациите”. Нещо повече – бившият адвокат на Дейвди Груш е Чарлс МаКълоу – първият, назначен директно от Сената човек, който да инспектира дейността на американското разузнаване в период 2010-2017 г. Така въпросният „доносник” получава най-високата платформа в страната, докато бива репрезентиран от „бивши” официални лица от разузнаването.

Така ли се третира доносник, който те излага и който поставя под риск тайните планове? Не , така се третира актив от твоите собствени редици, който е поставен на това място, за да наложи история, която службите искат хората да чуят. Очевидно това е новият наратив. Истинският въпрос е

ЗАЩО?

Наистина той засега няма отговор. Може би цели да разсее вниманието, но в същото време е странно да играеш такава карта, когато налице са „климатичните промени” и „специалната военна операция”, която продължава. Няма да споменаваме и пандемията и предстоящите такива. Аргументът, че разсейва вниманието от нещо по-важно не може да се задържи дълго. Но и обичайните заподозрени – пари и власт, също не са издържани. В крайна сметка до какво ново законодателство може да доведе разкритието?

Възможно е Груш да е подставено лице – както много пъти досега се е случвало – чиято цел е единствено да дискредитира „истинските” разкрития по темата. Да е там, за да направи така, че изследователите по темата с НЛО-тата да изглеждат като глупаци, когато и той самия бъде разконспириран като шарлатанин.

В графичния роман на Алан Мур Watchmen главният герой цели да прекрати Студената война, като обедини човечеството под всеобщата заплаха за извънземна раса от друго измерение, която иска да унищожи планетата. Той се аргументира, че така двете воюващи страни на запад и изток ще прекратят разногласията си заради новата заплаха. Въпросът е дали това наистина може да проработи?

Кой знае? Светът от известно време вече не работи по логиката. Съществуват ли извънземни? Идват ли тук да падат с космическите си кораби на Земята през последните 70 и повече години? Не знам, но се съмнявам.
Но знам, че – дали наистина, или не – ако го правеха, то това нямаше да е по новините, освен ако не е с определена цел. И го знам, защото да базираш вярванията си на това, което което и да е правителство казва, е както ирационално, така и исторически неграмотно.

Правителствата по света могат едновременно и изненадващо да обясняват, че извънземните са истински, ама така твърдяха и за редица други неща, които се оказаха неверни. До къде ще стигнат сега с тази история? Никой не знае, но ето нещо интересно:

По-рано този месец от SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence, или Търсене на извънземен разум – организация, която се занимава точно с това, което означава името ѝ) направиха упражнение за това как биха могли техните системи да реагират, ако действително извънземни решат да се свържат с нас. Това е от огромно значение, тъй като една част от хората вече добре знаят, че обикновено тези учения „предсказват” бъдещето.

Върховната ирония във всичко това е, че тези, които до вчера бяха наричани „теоритици на конспирацията”, скоро ще трябва да обясняват на приятелчетата си, че извънземните НЕ съществуват.

 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 4
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 4
8
Коментара по темата
8.
До 3
17.06.2023 16:19:42
0
1
Кю!
7.
Хахаха
16.06.2023 23:45:38
0
1
Коментар 2 кърти :)))
6.
Комлука
16.06.2023 18:18:08
0
5
В Комлука само извънземни има и добре си живеят на нашата планета. Храним ги, помощи им даваме, а те се размножават. Скоро ще ни превземат.
5.
Hahaha
16.06.2023 18:04:38
2
4
Извънземните които са при американците - говорят на руски :)
4.
111
16.06.2023 17:49:25
0
2
Те, Идват!!!
3.
Кин дза дза
16.06.2023 16:48:45
0
4
Ку!
2.
ъ...
16.06.2023 16:06:20
5
10
Русчев, пак си забравил да си сложиш шапката от алуминиево фолио и от кораба-майка са те облъчили...
1.
3lv na km 5lv parvona4alna taxa
16.06.2023 15:43:14
1
4
Da bqha na slan4aka minalto lqto
Oba4e mnogo skapo gorivoto tam
I trqva6e da polzvat taxitata
Ot togava nqma da kacnat pove4e tam

Sq moje dasa na zakintos ili sardinia ibiza
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори