×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само Бургас с ясен победител на изборите за кмет, в ключовите общини - балотажи


Само Бургас с ясен победител на изборите за кмет, в ключовите общини - балотажи
В края на изборния ден: Бойчев (вляво) не се отпуска да ликува за Бургас, Зафиров очаква балотажите в областта
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Октомври 2011, Неделя, 19:09 ч.
Автор: Бесове.бг

Високата избирателна активност показва, че на хората им писна платените цигански гласове да определят съдбата им

Само в Бургас сред големите градове в областта изборите за кмет приключват още на първия тур с потресаваща победа на кандидата на ГЕРБ Димитър Николов, който събира около 70 процента от гласовете на избирателите. Още месец преди изборите приблизително такова бе одобрението на хората за работата му през изминалия мандат, затова резултатът бе очакван.

Във всички останали морски общини най-вероятно ще има балотажи. В Несебър най-много гласове събират кандидатът на ГЕРБ Атанас Терзиев и досегашният кмет Николай Димитров. С интересен похват следи текущите резултати местният сайт nessebar-news. Вместо песни, като Дарик, или книги, той си служи с ...хранителни продукти от супермаркет "Черно море. Според него там най-много се купува кметската сушеница - 51%, а след това върви и гъбената салата - 37%. Другите стоки се харчели по-слабо.

В Приморско трима кандидати са с равни шансове – досегашният кмет Лиляна Димова, издигнатият от ГЕРБ Димитър Германов и Димитър Димитров. Тук обаче все още много хора не са гласували. В Нова Паничарево има голямо струпване на цигани, които напират да гласуват, но вотът върви бавно поради дългата бюлетина, която затруднява полуграмотните избиратели. Пред секциите стоят полицаи и пазят реда, след като от ГЕРБ – Приморско са подали сигнал, че са възможни безредици.

Голямо струпване на чакащи към 19 часа имаше и пред две секции в Царево – до автогарата и до началното училище. Студено е, вали дъжд и хората са премръзнали. И тук, както и в повечето общински центрове, няма паралелно преброяване и резултатите към този момент са съвсем ориентировъчни. Според тях победител ще бъде излъчен на балотаж между досегашния кмет Петко Арнаудов от БСП и кандидатът на ГЕРБ Георги Лапчев. При стартът на предизборната кампания Арнаудов имаше голяма преднина и се очакваше да спечели още на първи тур, но Лапчев постепенно намали разликата между двамата. Днес син автомобил "Хонда Акорд"  с регистрационен номер А 8093А цял ден следи по стъпките Арнаудов и го заснема с камера. Пътуващите в колата са запечатвали във видеото и лицата на всички, които са излизали от неговия щаб. Арнаудов е бил сниман дори и когато е отивал към полицията да подаде жалба за преследването.

Изборите в Царево бяха помрачени от трагичен инцидент –  от инфаркт почина 40-годишната Евдокия Гочкова, майка на две деца. Тя беше застъпник на Петко Арнаудов и сутринта имала пререкания с председателя на избирателната комисия, тъй като  не отворил навреме избирателната секция. Около 11 часа тя почувствала силни болки в сърцето и припаднала. Лекарят от пристигналата на място линейка само констатирал смъртта й. Евдокия Гочкова имаше частен бизнес и стопанисваше сметището в Китен.

В Карнобат се очаква балотаж като сигурен участник в него е досегашният кмет Георги Димитров, който ще има за съперник най-вероятно Атанас Атанасов. 

Втори тур, по предварителни данни, се очертава в Айтос, където се очаква кандидатът на БСП Евгени Врабчев да се състезава с представителя на ДПС Ружди Хасан.

Огромни са неяснотите и за съставите на бъдещите общински съвети. Какви формация ще участват в тях и коя колко общински съветници ще има ще бъде ясно най-рано утре сутринта. Затруднено е и паралелното преброяване, тъй като около една трета от хората категорично отказват да кажат за кого са гласували.

Изборният ден е удължен официално с още един час заради високата избирателна активност. Това ще бъде едно от най-важните неща на тези избори – явно на хората им дойде до гуша платен цигански вот да определя тяхната съдба и тръгнаха към урните.

Вижте какво настроение завари наш екип в щабовете на основните опоненти - ГЕРБ и БСП в Бургас (вижте видеоматериала):

В последните часове на изборния ден атмосферата в щабовете на основните опоненти от ГЕРБ и БСП в Бургас беше напълно различна. Социалистите следяха напрегнато новините по националните телевизии и приемаха сигнали от целия регион за нарушения от страна на ГЕРБ. Разпространените предварителни данни за ясен победител за кмет в Бургас още на първи тур, съвсем свали градуса на настроението в червената централа на ул „Фердинандова”. Положителната новина за Столетницата е, че все пак е втора политическа сила в морския град.

Областният лидер на партията Атанас Зафиров каза, че изборите се характеризират с опорочаване, тъй като в Приморско и Царево има струпване на хора пред секциите, които искат да гласуват, но може да не успеят.  Според Зафиров от ГЕРБ масово са купували гласове, особено в морските общини. Докато той анализираше обстановката в областта, от Созопол получи сигнал, че застъпник на ГЕРБ в село Вършило е изтървал нервите си и е пребил двама свои опоненти.

По същото време в областния предизборен щаб на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти” кипеше живот. Почти всички публични лица на партията, начело с областния лидер Димитър Бойчев бяха там на крак и събираха данни за вота в общините от региона. Във весело настроение, уверен в успеха в Бургас беше и общинския лидер Иван Вълков. Бойчев не се нае да коментира представянето на партията в общините от региона, каза само, че иска първо да види крайните резултати.




В категории: Власт , Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
8
Коментара по темата
8.
очевидец
25.10.2011 18:23:05
0
2
браво на Павел Маринов!!! единствено той е достоен и великодушен мъж, хитър и далновиден политик, щото даде по баничка и малка боза на умствено недоразвити деца от интерната и ги спечели за застъпници, после те го съпроводиха дружно в неделя до изборната секция така си вдигна рейтинга и бургазлии му се възхитиха
7.
Tuty Fruty
23.10.2011 20:29:02
3
6
Кои бяха тези НФСБ?......
.....сектата на Симеонов ли беше.....
6.
balotaj
23.10.2011 20:26:49
3
3
kmeta 6te e momata no 6te ima balotaj polezno e za burgas
5.
mo6ennizi
23.10.2011 20:24:37
0
3
kak kazaha kakvi sa rezultatite kato nqma 1 protokol prebroen
4.
mo6ennizi
23.10.2011 20:24:34
1
3
kak kazaha kakvi sa rezultatite kato nqma 1 protokol prebroen
3.
Георги Димитров
23.10.2011 19:59:52
3
0
Къде сте НФСБ има ли ви изобщоооооо заядливци.
2.
*********
23.10.2011 19:32:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
*********
23.10.2011 19:28:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори