×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Николов подобри рекорда на Йоан Костадинов от 1999 г., а ГЕРБ взе цялата власт в ОбС


Димитър Николов подобри рекорда на Йоан Костадинов от 1999 г., а ГЕРБ взе цялата власт в ОбС
Димитър Николов: Още е рано да кажа дали ще сменям зам.кметове, не очаквах и толкова голяма победа, оставете ме да се опомня
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Октомври 2011, Неделя, 21:22 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Управляващите няма да имат нужда от сателитна подкрепа, а опозицията е буквално разбита

„Не очаквах такава победа, защото социологическите проучвания сочеха, че ще има балотаж, така поне излизаше от щабовете на моите опоненти“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който, според междинните резултати печели с невиждана от тоталитарно време преднина пред другите претенденти с цели 69 %. Най-висок ръст в подобен вот от началото на демократичните промени е регистриран през 1999 г., когато на 16 октомври за втория си мандат червеният кмет Йоан Костадинов съкруши СДС-кандидата Васил Илиев с 63% срещу 27 %.

Тази вечер, въпреки бръснещия вятър, дъжда и ниските температури, пред седемте колони на кметството в Бургас, активистите на ГЕРБ развяха знамена и още в 20,30 часа, доста преди да е излязла първата извадка от ОИК и скандираха с броене от 1 до 26 – колкото е броят на общинските им съветници в новия ОбС, макар и все още неофициален. На практика това означава, че управляващата на национално ниво партия взема цялата власт в община Бургас и решенията на Общинския съвет като цяло няма да се влияят от променливото настроение на сателитните партии, чиито лидери симпатизират на ГЕРБ. Опозицията пък е напълно разбита, тъй като се очертава да вземе не повече от 20 места общо. Като се има предвид,че политическите врагове на ГЕРБ в местния парламент в предходния мандат бяха като цяло разединени и водачите им не се понасяха един друг, сега се очертава картина на тоталното им обезличаване.
 
Еуфорията на ГЕРБ пред кметството в 20:30ч., докато кметът им дава първото си интервю за втория си мандат
В ГЕРБ радостта от победата е огромна, тъй като тя е показателна за добре свършена работа – както по време на цялата кампания, така и през изминалите четири години. Дори и в най-смелите си прогнози местните гербери не си даваха повече от 15 съветници, затова и самите не можеха да повярват как е възможна подобна грандиозна победа. При условие, че през 2007 г., когато ГЕРБ бе в най-големия си възход, тук групата бе едва 14-членна, а групата на Валери Симеонов й дишаше във врата със своите 13 представители.
„Нормално е, щом кметът има 70% да издърпа напред и листата, затова нека му бъдат благодарни от ГЕРБ – това е признание за неговата неуморна работа“, казаха от най-близкото обкръжение на Николов. Засега не може да се прецени на колко гласа се равняват 26-е съветници и дали броят на гласовете за тях драстично се разминава с броя на гласовете за мажоритарния Николов.

Шокът и ужасът в останалите щабове е неописуем, защото е рано да се пресметне кой колко съветници ще има.
Утре рано сутринта Николов пътува за София, тъй като трябва да присъства на важно заседание в МРРБ. Предстои му тежък разговор с министър Лиляна Павлова за забавени инфраструктурни проекти, свързани с пътния трафик.

Тази вечер правеше впечатление, че пред вратите на кметството ликуваха само гербери – стари и нови общински съветници. Кметът пристигна заедно с водачката на листата Магдалена Манолова, която обаче много бързо бе изтикана назад от останалите активисти, които започнаха да целуват своя победител, да го прегръщат и да скандират името му. Най-любвеобилна беше зам.областната управителка Златина Дукова, която и най-продължително, заради високия му ръст, протягаше нагоре ръце и подскачаше, за да го нацелува от всички страни, забелязахме ние. Двете най-важни дами от този мандат Диана Йорданова и Снежина Маджарова, както и общинският координатор депутатът Иван Вълков застанаха до Николов за интервютата му пред националните медии.

Очаквайте след малко първото интервю с кмета Димитър Николов


В категории: Власт , Политика


24
Коментара по темата
24.
hacsjfzfov
05.11.2011 19:51:33
0
0
QAIzaP , [url=http://spphvvvbeoyn.com/]spphvvvbeoyn[/url], [link=http://nygzgxusnkbi.com/]nygzgxusnkbi[/link], http://foypyixihjjh.com/
23.
cmuxhe
03.11.2011 19:57:55
0
0
Jb38w6 <a href="http://bykbfgarnxum.com/">bykbfgarnxum</a>
22.
ccqigkr
29.10.2011 19:43:52
0
0
a7guh8 , [url=http://dwvfqvmyuhfa.com/]dwvfqvmyuhfa[/url], [link=http://vhvofgykjrzt.com/]vhvofgykjrzt[/link], http://mhcmqfjbutav.com/
21.
Snowy
27.10.2011 17:36:25
0
0
Hats off to whoever wrote this up and potesd it.
20.
До Асен и.......
24.10.2011 20:09:13
0
0
Браво на вас младежи. Върнахте времето с 22 години назад. Под команда, от страх, всички да гласуват под строй. Щастлива съм че напуснах родното място, красивия Бургас и прекрасното море. Сега когато ме хвани носталгията ви попрочитам и ми минава. Толкова злоба, ненавист и злъч има само у българина. Асене, познавам те и се чудих защо толкова милееш за партията на Бойко , та се сетих. Това е фашистка партия, а ти като ученик имаше намалено поведение за писане на фашистки лозунги и фашисткия кръст. Мисля , че по би ти отивало да поддържаш Сидеров , а не Борисов. Но те са еднакви. Истинските българи не се оплуват, не се подиграват с възрастта, затова и аз не можах да понеса тази омраза. Хубаво е да се отнасяш с уважение и към победителя, и към победения , а най- вече към възрастните хора. Не забравяй и нас ни чака да остареем!!!
19.
Asen Prodanov, Burgas
24.10.2011 13:56:07
1
1
Историята ни сочи с безброй факти и примери, че само комунистите са ненадминати майстори на фалшификациите, провокациите, манипулациите и погромите. Затова в днешно време вече не останаха хора, които да им гласуват доверие. Освен 5 - 6 автобуса "Чавдар" с попикани старчоци в деменция с бетонирани глави, които се надяват да ни върнат в най-мрачните безвъзвратно отминали времена. Да се оценяват сегашните резултати като фалшификация е най-безочливото и нагло твърдение на удобно прикрит зад анонимността комуняга. Дори Гьобелс - министъра на пропагандата на Третия райх не е стигал до такива абсурдни изопачавания на истината. Но от комунягите могат да се очакват най-гадните и долни лъжи - понеже умират и те като змиите в такъв момент най-много хапят и плюят отрова. Безполезно, отрепки! Единственото менте в случая сте именно вие - червените изроди. В отчаяния си стремеж да преиначите до неузнаваемост фактите си печелите само още повече презрението на хората.
18.
Тоталитаризъм!
24.10.2011 13:08:28
2
2
ФАЛШИФИКАЦИЯ! Най-наглата и безочлива ФАЛШИФИКАЦИЯ! Върнахме си Тато! Само че сега ще им викаме Боко Картофа, Цецо Фаса, Роско Мантинелата и Мими Захарното петле или Мими Близалката, а за по-просто Чупа-Чупс! СТРАШНИ времена идат, народеее! Събуди се, осъзнай се, спомни си, че ИМАШ ГРЪБНАК, а не само език и гербери, като капаци на конете! ХОРА сме, а не овце или кучета, или картофи!!! Защото Бургас се превръща в Нюрнберг образец 1923-1926 година, който подготвиха за старта на Хитлер, а през януари 1933 година оттам Хитлер взе властта и оттам обявиха началото на 3-я райх! И по примера на Хитлер, нито Боко, нито Мими са генератори на нови, СВОИ идеи, но много успешно ги КРАДАТ (като гласовете ни) и ги представят като СВОИ (като гласовете ни)! Скоро ще започнат да забраняват профсъюзите/синдикатите, другите партии, а догодина може да започнем и книги да горим пред БСУ! Боже, пази сляпо да прогледа!!!
17.
Митко Атанасов
24.10.2011 10:43:48
1
5
Видя се, че когато човек работи отдадено, има позитивно и приятно излъчване, показва резултати ще бъде избиран безапелационно и за колкото мандата си поиска! Не ме интересува крадат или не, интересува ме да се прави нещо и хората да са добре! Живял съм 10 год в Германия и там крадат, но хората са добре и това не ги интересува. Тук сме гладни и естествено да ни дразнят хора, кариеристи забогатели от политиката.
16.
Илиян Калоянов
24.10.2011 09:18:24
1
4
към Стефан Тодоров - Поне десет години бях член на СДС, но после се преориентирах към Атака, защото са безкомпромисни към циганската напаст. Но като видях че сложиха Димчо Грудев - тотално неизбираем кандидат, ми стана пределно ясно че Атака няма да класира свой човек за кмет на Бургас. Затова не гласувах изобщо за кмет, знаейки че загубата е неспасяема. Съгласен съм със Стефан Тодоров, че партийните централи провалят шансовете си с неизбираеми кандидатури. Това е факт за всички ни.
15.
до № 10
24.10.2011 09:07:07
2
4
Прав си Асене, наистина през последните 67 години Бургас не е имал такъв успешен и способен кмет, като Димитър Николов. Затуй е тая мощна подкрепа на вота. Помня обаче един кмет на Бургас - с твоята фамилия, не знам какъв ти е, но той нищичко не направи за Бургас, само се перчеше и лапаше, та чак дотам че и неговите - сините го отсвириха по средата на мандата му, нали. А Йоан пък направо се осра от лапане, но поне замаза очите с някоя градинка тук-там и то за цели 12 години. И другите преди това бяха все фигуранти, недопринесли никаква полза за Бургас. Та на техния фон Димитър Николов направо изпъква като отличник. И ако не бяха те такива некадърници, сега Димитър Николов нямаше да изглежда такъв първенец.
14.
Стефан Тодоров
24.10.2011 08:50:19
1
5
Хич не съм изненадан пък аз от резултатите - отдавна се виждаше и от самолет че бургазлии одобряват Димитър Николов и има защо - наистина е най-успешния кмет на Бургас. Останалите кандидати не му бяха конкуренти. Просто партийните централи не си свършиха работата и не подбраха личности, които да са избираеми. Още като видях, че БСП излезе с кандидата Павел Маринов, веднага разбрах, че с него ще загуби вота тук. Грешния недалновиден избор, а може би шуробаджанащината и личните сметки провалят шансовете на иначе силни партии - това е истината. Този резултат беше предопределен още в началото на изборната кампания. И сега е тъпо партийни лидери да се правят на изненадани моми, просто те са виновните в случая и трябва да си подадат оставките! Ако имат достойнство, разбира се.
13.
Клониран
24.10.2011 00:25:04
4
4
Яя гледай ти, Бургас се уреди да бъде напълно обновен, което беше започнато преди 2-3 години, а горките нещастници плюят ли, плюят. Ми така е, всички виждат какво се прави за Бургас, само другарите не виждат. :)
12.
към Мария Ангелова
23.10.2011 23:45:38
4
5
Аз не симпатизирам на ГЕРБ, но избрах Николов, най-добрият кмет, който някога е имал Бургас. Все се чудех, как е възможно Йоан Костадинов да бъде избиран толкова дълго, никой от моите приятели не му симпатизираше, но... факт, беше 12 години кмет. Така, че не търсете логика, нито пък непременно гласовете са купени, просто на местни избори се гласува за личности, това е!
11.
ДПС
23.10.2011 23:04:16
4
4
Добре че ние от ДПС подкрепихме Николов като колегите от синята коалиция и тези в Комлука
10.
Asen Prodanov, Burgas
23.10.2011 23:00:29
4
8
Ей, комунягите, почнахте вече да пикаете газ от злоба и безсилие, нали! Не ви помогнаха манипулациите, провокациите и лъжите, въпреки че исторически сте се доказали като най-активни и печени в подривната дейност. Повече от месец тук ви обяснявам, че хората няма да гласуват доверие на избранника ви Павел Маринов, най-вече защото е червена подлога, а това автоматично го прави неизбираем. Обяснявах ви и защо хората няма да гласуват доверие на останалите кандидати, като джуджето-грандоман Ваклин Стойновски, далавераджиите Георги Манев и Георги Иванов, аутсайдерите Валери Симеонов и Димчо Грудев, нещастниците от опашката Мария Инджова и Радостина Господинова. Повече от месец ви набивах в кухите манерки, че реален шанс има единствено Димитър Николов. Днес булгазлии ви го доказаха с вота си - категорично и убедително. Защото Димитър Николов е наистина най-успешния кмет на Бургас през последните 67 години. Хората тук държат да възложат именно на този човек поне още един мандат, защото той доказа, че е изключително полезен за града ни. И никой трезвомислещ гласоподавател не би рискувал да избере който и да е от горепосочените статисти за кмет. Ето защо, бургазлии решително избраха от раз Димитър Николов. Резултатът 7 към 1 в полза на Димитър Николов сега болезнено ви боде очите, но той беше очеваден далеч преди днешните избори. До последно не го осъзнаха само слепците и злонамерените към прогреса, тоест вие, червените боклуци.
9.
Мария Ангелова
23.10.2011 22:50:46
6
7
има нещо гнило в тези цифрички,процентът на плевнята е същият както на ГЕРБ през юли 2009 на парламентарните избори - към 41, ОБАЧЕ : тогава целият народ се вдигна да гласува за ГЕРБ, а сега се вдигна да гласува против ГЕРБ, т.е. сега за ГЕРБ гласуват само техните структури и членове, т.е. към 10-тина %, от къде идват останалите 30 % резултат ?!?!?!Всичко е фалш и измама, не познавам човек, който да симпатизира на ГЕРБ
8.
силно озадачен
23.10.2011 22:39:32
8
6
Не вярвам на тези изборни резултати - сигурно са подменени бюлетини, протоколи на ОИК и крайните цифри в ЦИК /съставена по конституция на квотен принцип както е парламента/, полицията превозва хартишките, абе....нещо ми мирише тая работа
7.
do N6
23.10.2011 22:36:03
3
4
и да четат, и да не четат
четири години ГЕРБ-ерски лайна ще метат
6.
Алооо,Марко
23.10.2011 22:19:03
2
1
Абе вие от сайта защо не триете постовете на малоумници дето не четат ми само храчат без да мислят.Хора,четете бе,четете бе и после коментирайте,защото Касабова много неща ви е написала тука,ама не четете,бе, не четете!!!!Жевата направо ви е казала на къде отиваме при това положение.
5.
Сарафов
23.10.2011 22:18:55
2
6
Страшно готина снимка-малоумник до малоумника-особено в десния и край.Горкия кмет Митко който ще трябва да работи с тези хора.Но пък ще са послушковци.Дано само не им възлагат да правят нещо за града.
4.
Марко Костадинов
23.10.2011 21:59:04
5
3
И как точно автора на публикацията разбра че ГЕРБ е ебсолютен победител-сигурно е някаква врачка.Аз пък съм сигурен че Герб ще вземе около 30% от местата в общинския съвет.Явно днешното и изгонване и се е отразило доста отрезвяващо но в подлизурковска посока.Вероятно в комплект със съпруга си патриот се канят да се завъртят около Герб......?!
3.
БЪЛГАРИЯ УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ !!!
23.10.2011 21:55:12
7
16
ЕТО ТОВА Е, НОВАТА ДИКТАТУРА, КОЯТО САМИ СИ ДОКАРАХА БУРГАЗЛИИ, ДИКТАТУРАТА на ГЕРБ и ПОСРЕДСТВЕНОСТТА, ДЕМОНСТРИРАНА НАГЛО и ДОБРЕ ПЛАТЕНА. ЧЕТИРИ ГОДИНИ, ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ на ГЕРБ НИ ПРЕДСТОИ в БУРГАС

ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО, ЯВНО ГОСПОД ВЕЧЕ НЕ Е БЪЛГАРИН, ЩОМ СЕ ПРЕДАДЕ ПРЕД МИЛИЦИОНЕРСКИЯТ БОТУШ ...
2.
Вакльо
23.10.2011 21:43:44
2
7
Какво стана с моя балотаж?
1.
Брадата
23.10.2011 21:37:11
1
8
Ученика надминава учителя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори