×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави Ангелов пребит по поръчка от Къро? Платил 50 бона


31 Май 2023, Сряда, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над главния редактор на “168 часа” и списание “Космос”

Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро и лично присъствах, когато той даде парите на посредника, който трябваше да намери извършителите.

Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над главния редактор на “168 часа” и списание “Космос”. Ангелов беше нападнат пред дома си на 17 март 2020 г. от трима маскирани. Днес подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, тренирали в залата на Валентин Давидов - човека, който според Серафимов е взел парите от Къро, за да възложи поръчката на братята и техния приятел.

Същият Валентин Давидов е в управителния съвет на боксов клуб “Фаст” заедно с Деан Генов - бодигарда, който беше разстрелян в Кейптаун заедно с Къро, съпругата му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса “Къра” в район “Слатина”, която официално е на Каменов.

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по думите му е събирал парите от обектите му. Контролирал паркингите, борсата, както и нелегалното производство на цигари. Твърди, че е контактувал постоянно с него до есента на 2020 г., когато е разпитан по разследването за побоя над Слави Ангелов, както и по делата срещу Васил Божков и много други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов потвърди показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 г., като добави и нови детайли от това, на което е станал свидетел.

“Едната причина за поръчката беше една карикатура относно Каменов, в която се казваше “... прати Къро да ги омаа...”. Това беше публикувано във вестника и Къро беше побеснял. Това беше януари или февруари, точно когато започна пандемията”, разказа Серафимов пред съда.

Всъщност карикатурата е по темата с публикуваните тогава от прокуратурата записи на разговори на Васил Божков с братята Боян и Цветомир Найденови при раздялата на общия им бизнес с хазарта. В тях се чува как Божков им казва, че са живели под похлупак и че Къро му е предложил да ги “омаа”. Още тогава стана ясно, че Красимир Каменов и Васил Божков са близки.

“Това знам, това чух от Къро и ако той ме е излъгал, значи аз ви лъжа в момента. Васил Божков му се обади по телефона. Бяхме в офиса му в къщата на ул. “Секвоя” №35 в кв. “Бояна”, на втория етаж - аз, Къро и Валентин Давидов. Телефонът ми е с постоянни локации и може да бъде извадено от службите къде съм бил, защото се отбелязва всяко място, на което съм ходил”, разказа Серафимов.

След това извади телефона си и с разрешение на съда направи справка в него за датите и местата, на които е бил. Показа и снимка на мерцедеса на Каменов, както и бус, който се ползва от охраната му. После разказа, че Вальо Давидов е нещо като отговорник за охраната на Къро, а в групичката бил и Любомир Иванов-Любо Полицая, който беше застрелян на 25 март 2022 г., месец преди Серафимов да се яви в съда като свидетел.

“Тогава Каменов говори с Васил Божков по телефона и му каза, че той ще се оправи със ситуацията. След това извика Вальо Давидов и говорихме специално - ставаше въпрос да пребият Слави Ангелов. По думите на Каменов човек на Божков донесе 50 хил. лв. и ги даде на Вальо Давидов. Това стана същия ден. Аз бях свидетел на получаването на тази сума пари. Той го пита кого ще прати и Давидов отговори: “Абе тия хора са проверени”. Те биха преди това зъболекаря на Каменов, който беше казал едно изречение на криво на Светла (бившата съпруга на Къро - бел. авт.), защото са закъснели с детето”, твърди Серафимов.

Д-р Георги Цалов е пребит в 21,30 ч на 20 февруари 2017 г. по същия начин като Слави Ангелов, съвсем близо до дома на журналиста.

Оставил колата си и тръгнал към входа, в който живее. Разминава се с две момчета с качулки. В момента, в който се изравнили, последвал жесток удар в главата му. Опрял се на стената. Последвал втори удар. Момчетата се редували да го удрят с боксове в главата в продължение на минута.

Тогава се появил друг младеж с качулка, който започнал да го удря по десния крак с бухалка или с тръба. Три пъти го ударил по десния крак, а след това веднъж по левия и го счупил. Тогава д-р Цалов паднал на земята.

По същия начин е пребит и Слави Ангелов 3 години по-късно. Според разследването и обвинителния акт изненадващо при разминаването, докато Ангелов тръгва към входа си, го удря един от близнаците и го поваля на земята, след това идва брат му, а накрая Бисер Митрев започва да го налага с метална тръба по краката. 

Никола и Георги Асенови през 2020 г., когато още бяха в ареста.
“Вальо Давидов каза, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, защото той ми каза отвън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и след това замина преди Гергана Каменова за ЮАР - края на януари или началото на февруари. Давидов замина преди нея и след това през май замина и Каменов, след като ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му дейност, която е обект на други дела и други досъдебни производства”, разказва свидетелят, който се оттеглил от групировката на Къро, защото научил, че иска да го убие заради информацията, която има за него.

Според него Валентин Давидов се е обадил на биячите 2 дни преди нападението над Ангелов. Лично той му го казал. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му казал, че работата е свършена.

“Звънна ми сутринта веднага след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, защото е известен журналист, а той ми каза: “Абе, колега, какво ще стане? Това е един драскач”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм присъствал на поръчката, но не съм присъствал на побоя”, разказа още Серафимов.

Той посочи в залата подсъдимия Бисер Митрев. За него казва, че близнаците са го взели с тях и точно той е счупил крака на Слави Ангелов, докато е бил на земята. Знаел го от Къро.

Бисер Митрев също е обвинен за побоя.
Серафимов е давал показания по делото за побоя над Слави Ангелов първо като анонимен свидетел. След като обаче намира некролог на вратата си с неговата снимка и имена, е разпитан вече като явен свидетел. При разпитите в полицията му е показван запис от побоя на журналиста.

“Единият има специфично ходене, т.е. този, който прилича на Бисер по телосложение. Има специфична походка с такова по-странно патешко ходене. От това, което видях от записа за близнаците - единият е по-едър, а другият е по-слаб. Не ги различавам, а и не мога да кажа нищо, защото на записа това са хора с маски. На записа се вижда как едно високо момче си мери крачките, приближава се и удря Ангелов.

След това започват да го удрят и единият, който отговаря на телосложението на Бисер, започва да го удря с някакъв предмет по крака. Оприличавам лицето с предмета на Бисер, защото другите двама са по-високи и са по-слаби”, разказва Серафимов. Заради противоречия в показанията му пред съда бяха прочетени показанията му пред разследващите, които са две години и половина по-рано. Там Серафимов твърди, че познава Бисер Митрев. Събирал се с приятели в кафене в кв.“"Надежда”. Тренирал кикбокс. Познавал и близнаците Георги и Никола Асенови. “Виждал съм Вальо Давидов да ги тренира. Аз съм тренирал в същата зала и съм гледал техни тренировки. Двамата близнаци визуално са еднакви, като единият е малко-по-едър. Чувал съм от Вальо Давидов, че са добри състезатели. Виждал съм ги как тичат и как нанасят удари. Походката им е специфична. И двамата ходят, като кривят тялото си настрани - наляво и надясно. Бисер също има специфична походка. Той е по-едър, по-пухкав от близнаците. Има доста заболявания. При походката на Митрев има едно кривене, което е специфично за него”, разказва Ивайло Серафимов пред разследващия полицай на 26 откомври 2020 г., след като некрологът му вече е разлепен.

В тези показания той говори много повече, отколкото пред съда. Тогава твърди, че при поръчката за побоя над Слави Ангелов в къщата на Къро в “Бояна” са присъствали освен той, Каменов и Валентин Давидов, но и Михаил Иванов и Орлин Алексиев, който е бивш общински съветник в София и бизнесмен.

Източник:24 часа 


В категории: Разследване


5
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
5
Коментара по темата
5.
Вижте и
31.05.2023 17:21:10
3
4
Руския..начи личната карта е виновна..!
4.
Ангелов
31.05.2023 17:19:15
3
4
Тъкмо, онзи се е устроил богат живот и му завидиха по,, български,,..!
3.
Бауу
31.05.2023 16:56:43
3
6
Както казваше Мъйнов в един от скечовете си " бежиш, бежиш от советской медициной далеко не убежиш" .
2.
поръчан
31.05.2023 15:25:30
3
6
ми ша го поръча я.....кът са прай на много отворен славиту,тъй става.....
той да са благодари,че са го оставили жУв......щото можеше да,, гледа,, китките,откъм корените......мхм....
1.
Къро Мъро
31.05.2023 12:54:58
3
27
За кучето кучешка смърт, за кучката също!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори