×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Габриел избегна парламентарните репортери, Дончев „умерен оптимист“ за правителство


Габриел избегна парламентарните репортери, Дончев „умерен оптимист“ за правителство
"Това, което не е обсъждано, са министерства, позиции и имена“, обяви Томислав Дончев за срещите с БСП, ДПС и ИТН днес
Ключови думи: ГЕРБ, парламент
11 Май 2023, Четвъртък, 17:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

С БСП, ДПС и ИТН обсъждали политически формули

Кандидат-премиерката Мария Габриел отказа да се яви и да отговаря на въпроси пред парламентарните репортери. Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател днес проведе няколко срещи в Народното събрание в търсене на съгласие за съставяне на правителство.

Сутринта хвърли "бомба". Тя обяви пред групата на ГЕРБ-СДС, че ако стане премиер, правосъдният й министър ще внесе искане за отстраняване на главния прокурор.

Впоследствие Габриел имаше разговори в зала „Запад“ с групите на ДПС, БСП и ИТН. След срещите обаче тя избягваше репортерите.

Накрая от името на ГЕРБ ситуацията обобщи зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Той бе с Десислава Атанасова, а Мария Габриел слезе от втория етаж, където е зала „Запад“, по алтернативното стълбище.

Дончев благодари на всички участници, които се отзоваха на днешните разговори.

„Разговорите бяха конструктивни, невинаги лесни. В крайна сметка става дума за различни партии с различни виждания, позиции, цели и приоритети. Бяха обсъждани проблеми, рискове, възможности, политики, включително и политически формули, възможни и невъзможни формати. Това, което не е обсъждано, са министерства, позиции и имена“, обяви Томислав Дончев. Той отказа да отговаря на въпроси на репортерите, включително и на питане „Флагман“ защо Мария Габриел не се явява пред медиите.

Все пак подхвърли, че е „умерен оптимист“ за съставянето на правителство.

 


В категории: Политика


Гала се изложи много
Гала се изложи много 09/05/2024, Четвъртък 16:00 0
Издъхна Царят на мечоците
Издъхна Царят на мечоците 09/05/2024, Четвъртък 15:53 0
Флагман.БГ Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката 09/05/2024, Четвъртък 15:32 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката На 88-годишна възраст ни напусна Юлия Трашлиева Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите По време на изпълнението всички смятаха, че е без бельо  Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Главчев така и не уточни дали ще бъде спазен зановият срок за обявяване на изборните резултати Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори