Как да сварим яйцата за Великден
Един трик за повече здрави яйца
Великден наближава, а подготовката за празника вече върви. Погрижили сме се за декорацията на дома, остава да помислим за празничната трапеза и разбира се, за боядисването на яйцата, което е и най-забавната част от подготовката.
Как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме най-малко поражения и повече здрави яйца за боядисване?
Всяка домакиня има своите трикове. Някои поставят яйцата върху застлан на дъното на тенджерата тензух или кърпа. Други добавят към водата щедро количество сол и оцет или пък слагат яйцата да се варят след като водата вече е завряла.
Днес споделяме с вас още един трик.
Измийте яйцата с хладка вода и ги подредете в тенджера, така че да има малко разстояние между тях, да не се блъскат едно в друго. Сипете студена вода, колкото да ги покрие (около 3 см отгоре им). След това добавете 1 супена лъжица оцет.
Оставете водата да заври и яйцата да кипят около 30 секунди. След това изключете котлона и покрийте тенджерата с капак за около 12 минути. Яйцата трябва да са перфектно сварени, затова продължете с тяхната декорация.
А какви са вашите трикове за варене на великденски яйца? Споделете с нас.
Източник: Az-jenata.bg
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
Атакуваха с фекалии офис на ДПС в Бургас
Вандал наряза гумите на близо 30 автомобила в столичен квартал
Български топ щангист е уличен в ползване на допинг
