×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Страната е заплашена от фалит, иде замразяване на доходите и заем от МФВ, предупреди финансовият министър


Страната е заплашена от фалит, иде замразяване на доходите и заем от МФВ, предупреди финансовият министър
За катастрфично състояние на националните финанси, съобши министър Росица Велкова
15 Март 2023, Сряда, 19:10 ч.
Автор: Флагман

Поставят се дори условия за промяна на фиксирания към настоящия момент курс на лева към еврото

Има опасност за валутния борд, страната е заплашена от фалит.Трябва да затегнем коланите, ако не се спазва бюджетна дисциплина, ще стигнем до заем от МВФ. Доходите трябва да се замразят, а увеличение с 10% на заплатите в държавния сектор ще има само там, където те не са увеличени през 2022 г. Такова признание направи на пресконференция министърът на финансите Росица Велкова.

Пред България има сериозни финансови проблеми с поддържането на фискалната стабилност, страната ни дори е заплашена от фалит, предупреждава в доклад до Министерски съвет служебният министър на финансите Росица Велкова-Желева, чиито подробности разкрива БГНЕС.

В него се посочва, че съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото.

"За неопределено време се налага отлагане на присъединяването ни към еврозоната. Може да се наложи взимането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност. Това ще наложи сериозни финансови рестрикции. В тази ситуация ще се стигне и до замразяване на доходите", пише финансовият министър и твърди, че това са само част от сериозните проблеми пред които е изправена страната ни.

На поредица от предизборни срещи бившият премиер Бойко Борисов призова кабинетът да каже какво е истинското положение на държавните финанси. А вчера огласи и същите, будещи безпокойства данни.България е изправена пред свръхдефицит и риск да прибегне до заем от Международния валутен фонд (МВФ), нещо, което според експерти страната ни е правила повече от 20 години.

„Министерството на финансите е идентифицирало възможни мерки в приходната и разходната част на бюджета за 2023 г. и в средносрочен план, с които да осигури фискалната устойчивост и спазване на Маастрихтските критерии, които ще бъдат дискутирани в рамките на подготовката на законопроекта за държавния бюджет за 2023 г.“, се посочва в доклада на Росица Велкова.

„Без предприемане на консолидиращи мерки, се очертават следните рискове:

- сериозно се влошава в средносрочен план поддържаната фискална устойчивост;

- променя се структурата на разходите в полза на постоянните разходи за социални плащания и възнаграждения;

- увеличава се рискът от включване на страната ни в процедура по прекомерен бюджетен дефицит, което може да доведе до санкции от ЕК, в т.ч. и спиране на ЕС плащания;

- вероятност за влошаване на кредитния рейтинг на страната“, се казва в доклада на служебния министър на финансите.

Росица Велкова предупреждава правителството, че ефектът от прилагането на всички досегашни политики от последните парламенти като увеличаване на помощите, вдигането на пенсиите и заплатите и нереализираните инвестиционни разходи, водят „до значително увеличаване на разходите на бюджета за 2023 година и в средносрочен план дефицитите са отново в порядъка от 6-7 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП)”.

Два от сериозните рискове пред страната ни според анализа на министерството на финансите са още: „Повишаване цената на дълговото финансиране и затруднения при емитиране на външни и вътрешни заеми, което ще създаде ликвидни проблеми за финансиране на бюджетни разходи, както и до значително повишаване на лихвените разходи за обслужване на дълга.

При този сценарий може страната ни да ползва заем от МВФ, който също ще наложи рестриктивни фискални изисквания като условия за получаване на заема“.

Вторият сериозен проблем е, че „при запазване на очертаните негативни тенденции за дефицита се увеличава възможността с ускорени темпове да се приближим до горните граници на дълговия критерий от 60 процента от БВП“.

Следва още по-притеснителната част от доклада на министерството на финансите, в която се посочват и необходимите стъпки за овладяване на притеснителната финансова ситуация в страната. „Част от мерките са неотложни и непопулярни, като в приходната част засягат мерки в областта на данъчната политика – отпадане на намалени данъчни ставки за ДДС и акцизи, увеличаване на акцизните ставки за електронните цигари и други тютюневи изделия, облагане на свръхпечалбите и засилване на фискалния контрол, определяне на 100 % дивидент за държавата от държавните предприятия и др.“

Росица Велкова-Желева настоява да се направят незабавни коригиращи мерки на финансовата политика, заложена от предходното управление на Кирил Петков като премиер и Асен Василев като финансов министър.

Според нея тези мерки се съдържат в проект на Министерския съвет за одобряване на параметри, допускания и мерки за разработване на проект на Закон за държавния бюджет на България за 2023 г., актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2023-2025 г. като мотиви към него, и средносрочна бюджетна прогноза за периода 2024-2026 г.

„Разработените от Министерството на финансите разчети показват, че при запазване действието на приетите през 2022 г. политики и отразяване на фискалните ефекти от влезли в сила нормативни актове, предопределящи приходите и разходите, целогодишният ефект за 2023 г. предполага значително влошаване на бюджетното салдо на сектор „Държавно управление“ в размер на 6,9% от БВП, за което Министерството на финансите сигнализира още през месец август миналата година“, коментира министърът на финансите и твърди, че това е резултат от политическите мерки, взети от последните няколко парламента.

Росица Велкова-Желева подчертава, че в резултат на мерките, които бяха предприети от 47 Народно събрание „целогодишният ефект от прилагането на тези политики и изместването на нереализираните инвестиционни разходи водят до значително увеличаване на разходите по бюджета за 2023 г. и в средносрочен план дефицитите са отново в порядъка на 6-7% от БВП“.

По думите ѝ, при тези параметри, без предприемане на консолидиращи мерки, растат икономическите рискове. Сериозно се влошава в средносрочен план поддържаната фискална устойчивост. Променя се структурата на разходите в полза на постоянните разходи за социални плащания и възнаграждения и липса на гъвкавост за отпадане на действащи и реализиране на нови политики и програми.

Увеличава се рискът от включване на страната ни в процедура по прекомерен бюджетен дефицит още на база на прогнози за нарушаване на фискалните правила, което поражда задължения за предприемане на незабавни, коригиращи мерки, неизпълнението на които може да доведе до санкции от Европейската комисия, включително и спиране на плащания от ЕС.

Сериозна е перспективата България да отложи за неопределено време присъединяването си към еврозоната или дори да ѝ се поставят условия за промяна на фиксирания към настоящия момент курс на лева към еврото.

Има вероятност от влошаване на кредитния рейтинг на страната, се казва още в доклада.

Други затруднения са свързани с повишаване цената на дълговото финансиране и затруднения при емитиране на външни и вътрешни заеми, което ще създаде ликвидни проблеми за финансиране на бюджетните разходи, както и ще доведе до значително повишаване на лихвените разходи за обслужване на дълга.

При този сценарий може да се наложи страната ни да ползва заем от МВФ, който също ще наложи рестриктивни фискални изисквания като условие за предоставянето на заема.

Променената икономическа ситуация в България може да предизвика запазване на очертаните негативни тенденции за дефицита и да увеличи възможността с ускорени темпове страната ни да се приближи до горните граници на дълговия критерий от 60% от БВП.
За преодоляване на тези рискове правителството следва да положи всички усилия за придържане към цифровите фискални правила и ограничения по Закона за публичните финанси, съответно да предложи постоянни консолидационни приходни и разходни мерки за достигане на целевите нива на дефицита за периода 2023-2026 година“, настоява финансовият министър.

Запитана защо дава такава пресконференция в предизборна ситуация, финансовият министър откровено отговори, че не е имала такова намерение. Просто секретен доклад на МФ е изтекъл в медиите, но не от нейното ведомство.

 Не е разглеждана средносречна прогноза, не е разгледан проектозакон за бюджет за 2023 година, а само концепция. Съгласно т. нар. удължителен закон за бюджета, до края на април трябва внесем проектозакон за държавния бюджет. В тази концепция основното решение, което се взе, е че ще бъде заложен дефит от 3% от БВП, заяви финансовият министър Росица Велкова.

Дефицитът за 2023 г. възлиза на на 6,9 от БВП на начислена основа. На 3 април ще се представи проектобюджета за обществено обсъждане, а на 26 април да се приеме от Министерския съвет и да се внесе в Народното събрание.

В пакета данъчни закони и приходни мерки, ще се въведе еднократна солидарна вноска за второ полугодие на 2023 г. - данък свръхпечалба, разробетен за всички юридически лица, на базата на принципите, залегнали в регламента, обяви тя.

Предвижда се повишаване на акциза на електронните цигари, вейпове, завишаване на фискалния контрол, както и предварително деклариране на ДДС на рискови стоки, посочи Велкова. Според нея тези мерки ще може да се спази т. нар. швейцарско правило при индексирането на пенсиите от 1 юли.

Ръст на заплатите в бюджетния сектор ще има 10% само там, където не е имало увеличение през 2022 г.

Министерството на финансите ще внесе проектобюджет с 3% дефицит, подготвят се промени в данъчната политика.

Бюджетът предвижда:

- Въвеждане на еднократна солидарна вноска за второ полугодие на 2023 г. или т. нар - данък “Свръхпечалба”, който ще бъде разработен за всички юридически лица, на база на принципите, които са залегнали в регламента. Това е еднократен данък, поясни финансовият министър.

- 100% дивидент от всички публични предприятия след приспадане на счетоводна загуба

- увеличение на ТОЛ таксите. Тарифата се променя с акт на МС.

- Увеличение на концесионни възнаграждения с инфлацията

- Възстановяване на някои от ДДС и акцизните ставки, които бяха намалени и изтичат на 1-ви юли. Запазени ще бъдат тези на хляба, брашното, бебешките храни и книгите. Ще бъде увеличен и акциза на електронните цигари - или т.нар. вейпове

- Засилване на фискалния контрол и предварително задължение да се декларира ДДС при рисковите стоки.

“С всички тези мерки ще може да се осигури и гарантира изпълнение на швейцарското правило от 1 юли при индексирането на пенсиите, да се гарантира изплащането на увеличените заплати, като се има предвид, че се получи голяма асиметрия в заплащането на бюджетния сектор, допълни финансовият министър.

Предвижда се още увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10%, само на тези, които не са получили никакво увеличение през 2022 г.

И още: При изпълнение на така заложените приходи, възнагражденията в двете приходни агенции да бъдат увеличение с 15%, а при изпълнение в рамките на стоте процента - с 10%.

Това, около което се е обединил служебният кабинет, е предложението, което ще бъде представено пред новите народни представители. “Ако този проект не бъде приет, ще влезем в свръхдефицит. Ако дефицитът бъде увеличен над 3%, това означава, че трябва да има по-висок дълг, няма да отговаряме на критерия за дефицита, което би създало проблемност от набиране на ликвидност от международните капиталови пазари и загубване на перспективата за влизане в еврозоната”, предупреди Велкова. Тя обясни още, че държавата не е изправена пред фалит, ако бъде приет бюджета в рамките на 3% дефицит.

 Министърът на финансите Росица Велкова обясни на пресконферениция какво е истинското положение на финансите на България.

На няколко поредни срещи с избиратели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призовава президента Румен Радев назначеният от него служебен кабинет да огласи истинското състояние на финансите


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
93
Коментара по темата
93.
ХХ
18.03.2023 01:00:40
48
1
Нали искате ЕС? Свиквайте с инфлацията. А с мизерията вече сте свикнали. Тя Тиквата си ви каза на европеидите, че сте про.с.таци, дето заслужавате да бъдете мачкани.
92.
ХХ
18.03.2023 00:55:02
48
2
Единствено най-некадърните и неграмотни мързели искат еврозона....
91.
XX
18.03.2023 00:48:14
48
1
Така е в ЕС!
90.
ДС
17.03.2023 17:41:07
2
3
Продължавайте да изнасяте безвъзмездно оръжие за украйна американски Подлоги, след изборите ще охраните още 3-4 тулупа, не че сега не го правим и след годинка ще се молим я американците, я руснаците да натиснат голямото червено копче.
89.
dgd
17.03.2023 17:04:31
1
0
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⠤⠄⠀⠀⠀⠀⡔⠉⡢⠒⢄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⠖⠉⠲⠶⢶⠉⠁⠀⠈⢰⠀⠀⣀⣸⡀⢇⠀⢸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠤⣀⠀⢀⣀⣀⣀⢤⢟⡍⠁⢰⠉⣠⢤⡕⠘⠀⡼
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⠒⠒⠚⠪⣅⣀⣠⣤⡞⠉⠡⢄⢨⠚⢣⡼⢀⠄⠀⡇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣎⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿⡇⢸⠀⢸⠘⢄⣘⡀⠘⡄⠘⡄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣸⠀⠀⠀⢀⣿⣤⠭⣍⣙⠤⣴⠊⠢⣀⠀⠈⠉⡆⠀⡇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣴⣾⣿⣿⠀⠀⠀⢸⣿⣿⢤⠀⢸⠻⠻⠧⡀⠈⢱⠤⠊⠀⠀⡇
⠀⠀⠀⠀⢠⣼⠋⡕⢉⣡⠤⠤⢤⡈⡿⠇⠈⠉⡏⠉⡓⢺⣿⣶⠊⠀⠀⠀⢸⠀
⠀⠀⠀⠀⣾⠃⢰⠁⠈⠉⠀⠀⠈⢷⢳⡦⠤⠤⠧⠤⢷⣚⣿⣿⡆⠀⢀⡠⠊⠀
⠀⠀⠀⠀⢹⣆⣘⢄⣀⣀⣀⣀⣀⣾⠾⠭⠤⣀⣀⣀⡿⠟⠿⠿⠓⠊⠁⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠘⣿⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣏⠀⠀⠒⠉⠉⠉⢣⣄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⢰⣮⣷⣶⠤⠒⠒⢊⡸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⣿⣿⣷⣶⣶⣿⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣾⡇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⣾⣿⠿⠿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡟⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⢀⣴⣿⠇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣿⣷⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣀⣴⣶⣾⣿⣿⣿⣦⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣰⣿⣿⣿⣶⣦⣤⡀
88.
Леля ви
17.03.2023 14:04:57
4
21
Ей номер 86,откри топлата вода, братми --"Времената са лоши. Децата вече не слушат родителите си и всеки е тръгнал да пише книги."
Марк Тулий Цицерон, около 50 г. пр. н.е.
87.
Партенката на Флагман
17.03.2023 10:35:38
3
4
Редакцията да слуша внимателно какво казва министърката, а не да повтаря глупостите на Цветанка от Лице в лице. Това не е журналистика, а търсене на сензации.
86.
ВеРНО
17.03.2023 04:52:19
32
6
сме номер 1 по ,,разбирачи,, и ,,професори,, по всичкология в света на глава от населението....Ганьо ,,разбира,, и е ,,спец,, по всякакви ремонти ,автомобили ,финанси,политика,жени и прочее дейности за каквито там се сетите,за всичко има решения и ръси,, акъл,, наляво и надясно ,без някой да го е питал или молил за това...ама виж,да оправи собствения си жалък и смешен животец ...е това вече не го може по разбираеми причини....
Е затова и цял свят ни се сме......хахахаха
НЕЩАСТНИЦИ.....
85.
Леля ви
17.03.2023 04:32:31
3
37
Хубаво е че се знае че е малоумна,иначе щяхме да сме на опашка да превръщаме, каквото имаме в лева в евро.
Абе тва сериозно: вижда се капацитета,ми стани,лельо управител на някой месарница ?! Или,ко си с амбиции-на Кауфланд,примерно! Там пенсионерите дето се бият за промоции ше ти вярват,щото сега голям смях падна и куцо,кьораво,сакато те гаври по ТВ студията.
Ако е поръчка от зелените чорапи- мисли,утре може да те пратят да обърнеш резерва в рубли,ма на твоя г*з се пише !
84.
гражданин
16.03.2023 22:13:53
0
3
А комета ще ни удари ли скоро !?
83.
Парапетгейт
16.03.2023 20:07:53
1
4
Баси и Държавата! Жената на Полка , хищната хиена, обслужвала сексуално Цвилю, Полка и Кукубенд ни я натресоха за Пример-Първа дама Втора употреба.
82.
Кирил
16.03.2023 15:40:15
7
5
Още 1 година на власт Продължаваме промяната и една евро ще стане 100 лева. Мръсни боклуци!
81.
бургаски
16.03.2023 10:50:07
3
6
След като тази партенка бе публикувана и тук, вече съм спокоен, че е тотална измислица :D Благодаря ви, Флагман, че мислите за моето спокойствие
80.
До 77
16.03.2023 09:44:00
0
4
ми отивай ве интернет воеводо. Що не си отишъл ми само лаеш като пинчер. Много си смел пред клавиатурката ама само да там. За действия да не те търсим както и другите лаещи като теб
79.
Някой
16.03.2023 09:31:24
7
8
Радев ще успее да провали съвсем държавата ни. Заради неговите руски интереси ни отрязаха за Еврозоната и за Шенген. Некадърните му министри замръзиха цялата държава. Този русороб трябва да бъде съден.
78.
Радевата зима
16.03.2023 09:31:06
4
7
е като Виденовата и Лукановата зима! Не знам защо има такива, дето са очаквали нещо друго.
77.
сдсфс
16.03.2023 09:18:52
7
7
Май трябва да има убийства с камъни по площадите ! Лично аз ще бъдя на първия ред с най-големият камък !
76.
Резултатите от
16.03.2023 09:08:31
3
12
2 години президентска република, блокаж на всички институции и отказ за съставяне на нов бюджет. Всичко това в перфектен синхрон със статуквото на ГЕРП, ДПС и БКП. ГЕРП през Ковид раздадоха кинти на сульо и пульо, и надуха държавните заплатки, а БКП надуха социалките и пенсиите. A президентчето отказа да направи нов бюджет на прага на световна финансова криза и война, и сега ще ядем овес. Хипопотама му сега се сети, че харчим вече година пари, без да знаем колко имаме.
75.
XX
16.03.2023 07:42:36
4
9
Ние, бившите ченгета и комунисти, сме си много добре. Имаме фирми, офшорни сметки, големи пенцийки. Дреме ми на шурката за народа. Да духат супата про'с'тасите.
74.
Славейков махала бейби
16.03.2023 07:27:37
15
14
Все пак кирчо е кокорчо управляваха 5 месеца. За 5 месеца ну могат да стигнат даже баце. Стига глупости. Герп, бсп и дпс са за прокуждане от държавата!
73.
Шарлатани вън
16.03.2023 07:03:54
12
19
Щом докараха държавата до фалит, предлагам всички онези, които с фанатичен блясък в очите потриваха потни кунки и казваха: "Не ни интересува кой ще дойде на власт, важното е да свалим Боко", да поемат най-голямата финансова тежест. Да бъдат обложени с данък "Аз фалирах държавата, защото докарах шарлатани на власт".
Росенските пирати, Харвардските шмекери, жълтопаветните гризачи, Мунчо Киртака , отровните , Мая Общата и вся останала стволач миризлива от промяната.
72.
Не открихме нищо,
16.03.2023 06:37:49
10
21
нищо, изкарайте го с белезниците! Какви сте вие, бе, паляци? Къде е краденото от Борисов? Спецов, перфектната ч.рка рови, Прокуратурата рови, алкохолика прави обиски в пещерата на Аладин..Къде е накраденото, къде са тоновете евра и суджуци? Няма. Набийте си го между ушите!
71.
ИСТИНАТА
16.03.2023 06:04:59
9
25
БОРИСОВ , ДОГАН да връщат откраднатото от Държавата и няма драма . СМЕШНИЦИ .
70.
нср
16.03.2023 05:16:55
6
16
НЕ чувате Клаус Шваб човека директно го каза :
До 2030 ГОДИНА НЯМА да притежавате НИЩО и ЩЕ бъдете"щастливи"
Тоес висока чудовищна инфлация,огромна безрабатица е фураж от скакалци и щурци вместо месо сиреч живот на младеж Бангладеш без грам кеш
69.
Добре дошли!
16.03.2023 01:43:32
7
16
Дори да се смени властта и да се състави правителство, това трябва да стане цивилизовано. Щом политиците са толкова некадърни, че едно евро не могат да вземат от Европа и никоя банка не иска да рискува и да дава мангизи ня крадците ! Не измекяри, като Христо - плондера и Гнома да плашат с "всенародни" бунтове. Искам да народа да ги натири на кучето в задника. Само за 2 години сме задлъжнели с 100%
Единственото място, откъдето веднага, могат да се влязат свежи пари е летния туристически сезон. Не бива да плашим хората да идват, както тиквениците на Копейката, които разпърдяха, че България влизала във войната, което е лъжа, разбира се. Ако и този клон сами си отрежем наесен- жална ни майка.
68.
Katunat
16.03.2023 01:13:25
1
2
Otiva kam nebeto...
67.
До 35
16.03.2023 00:27:51
4
15
дрън дрън че пляс. Мнозинството хора са необразовани и най важното без желание да се образоват. Ако решат могат да изкарват много добри пари има много примери. Но е по лесно да си караш по течението и да мрънкаш. Бунтове в България няма и няма и да има. Има само разни интернет воеводи плашещи с наред съд и до там. Баланс няма и никога не е имало. Още от време оно краля/жреца и тия около него са притежавали 80/90 % от богатството на дадена територия. Останалите са били роби. И сега е същото. Другото е някаква утопия. Когато почне да се говори за "справедливо възнаграждение" веднага се почва хейта - тия лекари не са нядоха бялата мафия. Тия учители само реват за заплати не се наядоха. Тия с ресторантите само мамят мама им недна и т.н. Айде кажи сектор където са се опитали да направят "справедливо възнаграждение" и мнозинството да не е ревнало как не заслужават. Дай пример? А мнозинството са прости необразовани и бедни лично по техен избор. Могат да прекарват часове в тъпи сайтове или да пият с приятели или да гледат телевизия но не могат да отделят по няколко часа на седмица да се образоват придобият нови умения и да си подобрят заплатата и живота? Сори личен избор.
66.
kurti
16.03.2023 00:20:04
1
15
тоя слон къде се кри досега ами не излезе пред нито една медия да го констатира това или ебиим майката на народа с две думи
65.
кравар
16.03.2023 00:17:42
3
13
тия дето ни съветват сега да стягаме коланите да ги стягат стига ние вече да плащаме за тяхното забогатяване и после да се губят в маглата съдете ги да отговарят пред обществото защо ни докараха до тук стига плямпане и народа бизнеса да се чуди кой път да хване аман вече Махайте ги да идва да ни Управляват от Европа нашите политици не стават стига безмислени избори и разни партиики от никаде
64.
градски
16.03.2023 00:07:31
5
19
БВП на глава от населението 11хил долара... Средна брутна заплата на държавен служител над 20хил лв на година. 500хил на държавна хранилка и се увеличават... Нормален развой на събитията.
63.
ХХ
15.03.2023 23:48:46
13
10
Нали искате да сте като в ЕС? Защо ревете?!
62.
мишка
15.03.2023 23:40:35
3
24
В МВР и МО е пълно с хора който са на пенсия заплата ...Докога ?!!!! това са ненужни пиявици кой трябва да дойде да ги разкара тия с години се дъвче едно и също от там ще дойде и процент за дигане на Заплатите на тези който вършат и тяхната работа !!!!
61.
До 36
15.03.2023 23:31:18
6
3
хаха милия. Само това ли те топли? Евентуален крах на ай ти сектора у бг-то че да останат без работа тия смотани с незаслужено големите заплати зад комповете? Когато живота ти е тъп и празен и нищо не си постигнал поне викаш другите да са зле че да се почувстваш ти малко по добре? Мечтай както и че балона на имоти ще се спука това са ви любимите лафчета - ще видите ай ти тата като останете без работа и ще видите вие как балона ще се спука и тия с много апартаменти ще станат бедняци :) Жалка история
60.
Зак
15.03.2023 22:58:22
28
8
Излизаме от ЕС и всичко се оправя гаранция !
59.
Кую
15.03.2023 22:46:46
7
17
Лизача със големите уши краде повече от банкярския толуп.
58.
Ха ха ха
15.03.2023 22:28:46
29
17
Продължавайте промяната, ваща мама боклуци. С Бойко зле, без Бойко още по зле.
57.
hhmmm
15.03.2023 22:15:30
7
21
Гълъбите на Крадев ще ни обвържат към световната банка! Виденов може да беше всякакъв, но той не позволи България да бъде заробена от МФВ-та. Тез са решили да ни довършват..
56.
Old school
15.03.2023 22:08:13
3
23
Ей прасе гнусно ти дали си пред фалит а? Твоето семейство пред фалит ли е а? Твоята банкова сметка пред фалит ли е а? Гадни мърши не се накрадохте
55.
До 51
15.03.2023 21:57:17
10
16
Браво. Точно в десятката. Българите спестяват, а разни завършили Харвард живеят на заем. Когато решат ни губят спестяванията. Убеждават ни, чрез медиен натиск, колко колко нещо са спестяванията. За сметка на нашите спестявания, живеят те обаче. Стига. Времето им свърши. И сега виждам как се опитват да предизвикат криза, ама няма да стане.Аз пари няма да тегля, никой около мен също. Нито апартамент ще купувам.
54.
Зурлата
15.03.2023 21:56:18
0
18
Когато те управляват говеда и слуги на чужди интереси така е,бахти мършите продажни и вас мрак ви чака,всичко е до време, продажни безбожници.
53.
Хунтата вън!
15.03.2023 21:54:02
3
20
Спасявай се, Велкова , белия автобус зарежда на бензиностанцията.
52.
Партенки 24/7
15.03.2023 21:51:17
3
15
Къде са тия 8 млрд от кражби годишно? Намерите ги и ще вържем баланса на пенсиите за годината.
51.
до 49
15.03.2023 21:44:43
3
15
България доскоро се водеше за някакъв икономически стожер! Дълговете бяха наистина малки, в сравнение с други държави. Разбира се, тези резултати се постигаха на гърба на народа. Тук демоцидът винаги е бил по-жесток и от най-големите ограничения в Гърция, да речем. Както видяхме, и в най-трудните им времена никоя кирия не дойде да бърше български задни части!

Проблемът обаче е, че money changers не обичат такива спестовни народи, защото цялата им финансова магия се крепи на кредит и дългове. Затова тази неблагоприятна за тях политика трябваше да се промени. Те не обичат и толкова много собствени жилища. Скоро и това ще се промени. Бездруго данъците върху жилищата тук са изключително ниски, което е и една от причините за хилядите заключени коптори.
50.
до 15
15.03.2023 21:34:55
1
17
В България мафията може да си има държава, но все пак мафиотите не са мнозинството от населението, така че продажбите на скъпи коли не са индикатор за положението на мнозинството.
49.
?
15.03.2023 21:29:28
4
16
Италия,Гърция, Португалия фалираха,че ние ли :)))
48.
до 38
15.03.2023 21:22:06
4
7
А, тук много грешиш! Ковидиадата беше/е просто медицинско прикритие на финансовата операция ЛЪЖА-19. Тя винаги е била финансова и причината за нея се е породила още през есента на 2019. Ако не беше финансова, нямаше Световната Банка да оповестява очаквания и край - 31 март 2025. Дали това ще е само край на операцията или и нашият физически край засега не е съвсем ясно...
47.
до 29
15.03.2023 21:17:43
1
8
колега, сектора се напълни с комплексирани селяндури като теб което е жалко. бъди скромен, че с работа пари не се правят
46.
до 44
15.03.2023 21:08:25
3
13
Това е вярно, но си пропуснал всичките цион... пардон, комунисти... между Жан и Радев.
45.
Веднага свалете санкциите !
15.03.2023 21:06:53
19
24
Бре ?
Ама нали Русия трябваше да фалира бе ?
Санкции , санкции , санкции ...
И к'во стана сега ?
44.
Реалист
15.03.2023 20:54:18
16
35
След управление на КОМУНИСТИ абсолютно винаги идва глад , мизерия и фалит.Комунистите са като скакалците , те унищожават всичко.Стягайте коланите след Тодор Живков , Андрей Луканов , Жан Виденов сега и Румен Радев гарантирано е глад , мизерия , едри въшки и фалити ни очаква.Винаги е така след управление на КОМУНЯГИ.
43.
Хахах
15.03.2023 20:53:55
11
34
Тя държавата е фалирала преди 10 години, до сега се имитираше, че е добре, няма производства, но пък има 300 хиляди държавни служители ако не и повече и това са едни пиявици от там да погледнем така наречените строители те с какви парички строят през последното десетилетие, а.исва ред и на така наречените земедилски производители без производство и още куп недоразуминия с които Тиквата се гаври с нас и те така
42.
Туранагата
15.03.2023 20:43:48
6
16
Ей племе заспал,какво още трябва да стане,за да ви уврът кратните и да разберете че никой от управляващите корумпете,нито Резидент,абсолютно никой не го интересува за вас,там да фалират държава и да опоскат всичко.Казал съм много пъти,без да им се пусне кръв и лайна,няма да станат нещата.Не да ходим като идиоти да гласуваме, а влизане в парламента и да ги вадим като салами. Без кръвчица бяха да се промени нищо,колкото се промени 30г.
41.
До 34
15.03.2023 20:40:10
0
15
Е Ок. Ама, ако всички станем елит. Представи си какво става. Сбор от хора, които се мислят за елит. Нали, за това сме ние, обслужващия персонал. Хората, които садят ягоди, хората, които берат ягоди, хората от ресторантите, хотелите, миньори, цехове за каквото ти дойде акъл и прочеее.....Не оспорвам нормалното ви по-високо заплащане. Но, оспорвам наглото и гадно поведение...Видите ли "Ние сме уникални и без нас не можете". Или "Ние сме господстваща класа, а вие нисши". Пак казвам, взимай си твоите 10к или колкото там са, но се приземи. Бог е един и не си ти. Нито колегите ти. Живей в мир и спокойствие, какво ти пречат толкоз нормалните хора. 7da
40.
до 33
15.03.2023 20:38:48
0
7
За да бъдем "позитивни", трябва да се отбележи, че почти всички измислени "държави" са фалирали, начело със собствениците на резервната валута...
39.
Ало,Ваньо..
15.03.2023 20:35:07
4
20
Баш крадеца на крадците буци ще се раздели с едно кюлче и всичко ще е ок.
38.
КороноТъпак
15.03.2023 20:34:55
10
14
Май забравихте :
Ша умрем ! Ша умрем ! Идва камиона за сладолед а в него чували за трупове.

Е това е финансов Ковид.
Ша фалираме. Ша фалираме. Иде МФВ ! Сменяме курса.
ТРЕБА СПЕШНО В ЕВРОЗОНАТА ИНАЧЕ.... КОВИД !!!

Наистина ли още вярвате на плашилата от телевизионият екран ?
Проблема е в ПОЛИТИЦИТЕ НИ !
Пазара не им дава заеми а наличието на валутен борд ги прави зависими да не могат да харчат както биха харчили и могат да харчат в евро зоната.
Български политик с неограничени заеми, ох бабанко. МЕЧТА !

Да живее БОРДА и долу Еврозоната !
Хакайте си бустера и хич да не ви дреме на Ковида !
Бил ви каза 2025 пандемия !
37.
Зеления чорап
15.03.2023 20:33:45
10
25
Това е активно мероприятие на зеления чорап, а.к.а. резидента (да, правилно написано е). Последни жалки опити на руските мижитурки да върнат БЪЛГАРИЯ под техен диктат, и да вземат за пореден път каквото и колкото могат. Но вече е късно пътят на родината е ясен.

Винаги задавам на русоробите един въпрос - ти защо не имигрират в Сибир, защо децата им не се образоват там, защо не живеят там?
36.
#29
15.03.2023 20:32:58
4
11
Какво ИТ сладурче, неграмотно, мамино сладко! Горкото май не е чуло кого обслужваше "някаквата" банка и какво се случва във въпросния сектор в САЩ. Ама някой да не си помисли, че това ще има последствия тук! Нееее, проблемите са само за американците! България е уникална цитадела за всичко - банки имоти, ИТ, и каквото си помислиш.Тук е рогът на изобилието, който не се поддава на никакви провокации отникъде!
35.
До 29
15.03.2023 20:30:08
1
13
Въпросът не е дали цените бъркат теб и колегите ти. А, в това дали бъркат мнозинството хора. Когато мнозинството не му стигат парите стават бунтове, нарушават се всякакви системи, включително банковата. А пък да бе говорим, че след 3СВ, ай ти ще е най-ненужната работа. Ти, лично имаш интерес да има баланс и всички хора да получават справедливо възнаграждение. Тогава на никой няма да му пука за милионите ти /ако въобще ги имаш/ , а хората ще живеят спокойно. С омраза не става. Омраза от твоя страна, води до друга омраза.
34.
До 31
15.03.2023 20:29:26
6
13
ок ама не само ай-ти -тата сме добре с парите. Ето един тираджия международен започва със заплата колкото в нашия сектор. Е да после не стига до такива повишения като при нас но парите са добри стига да ти се работи. Пилоти на самолети РВД-та моряци капитани не съм чул да се оплакват също дето не са ай-ти. Ама и там акъл и учене се иска а тука мечтата на повечето е да им откриели завод за да работят еднотипна работа без да мислят да кръшкат после салатата ракията тв-то и айде.. масово е това. Който му се учи и развива винаги ще успее. Останалите ще мрънкат и ще говорят кой им бил виновен - все някой друг но никога те. Те дето дори един английски не искат да научат понеже видиш ли някога са учили руски и смятат че това им стига. Развитие - нула. Всеки бива оплют от тях - мани ги тия алчни кръчмари нека им. Тия зърнопроизводители кво реват искат само да печелят - тия учители колко им дигнаха заплатите пак недоволни и т.н. и т.н.
33.
Оооо
15.03.2023 20:27:17
4
20
Това е стара работа. Ние сме фалирали вече 30 год
32.
Гейтролер
15.03.2023 20:22:14
11
25
И никога не забравяйте! Руменрадевата мафия „пътя на копринката“ е в пълна СИМБИОЗА с Боковата мафия. Само се вгледайте в бизнесмените -авери на Радевата Копринка и тези на Боко Тиквата – едни същи са!
31.
До 28
15.03.2023 20:20:50
1
16
Ок. Ама населението на планетата е сбор от хора. Мъдрите отдавна са прозрели, че за да има мир, трябва баланс. Останалото е конфронтация. Никой не не пречи на ай ти. Ясно е, че правят нещата които ползваме като телефони и прочее. Ама това не означава, че достойно заплащане не трябва да имат хората, които хранят ай ти, тези които им правят дрехите, тези, които им правят колите, или тези които им сервират. Иначе, ще си останете 100000 ай ти в Бг, ще се тупате в гърдите и ше ядете компютри. Муа ха ха.
30.
ТБС
15.03.2023 20:19:36
3
27
Не чух да се намалят заплати на кърлежите от парламента и министерствата, обаче. Не чух и да спират да хрантутят разни паразити от Усраина и други нелегални терористи. Не знам какво ще замразите, ама и на два метра е студено.
29.
ай ти ай не ти
15.03.2023 20:14:56
27
13
така е като масово сте неграмотни прости и вярващи на всичко написано у фейса кой ви е виновен? Прости хора вълнуващи се само от материални неща губещи си времето вместо да учат и да се образоват в клюкарстване жлъч завист и мислене на далаверата дето ще им оправи живота. Хора дето мечтата им е да им построят заводи за да работят еднотипна проста нископлатена работа. Наричащи хората с компютри - цаиси, меки китки, женчовци и че компютрите нищо не произвеждали. Не произвеждат ама там глада за кадри не секва и стартовата заплата е няколко хиляди ама там хората искат работа а не празно дрънкане колко си велик. А същите тия хора дето дрънкат как не произвеждали нищо компютрите не си продадат копторите в града и да си накупят ниви и да се изхранват от земеделие що така? Друго си е да си у градо да си прост и тъп и да лаеш наляво и надясно.

Та така на мен и колегите дето нищо не произвеждаме заплатите ни ги дигнаха и цените не ни бъркат а вие?
28.
до 22
15.03.2023 20:13:54
5
15
МВФ се занимава предимно с бананови републики, така че това е официално признаване на този факт, за голяма изненада на младите пишман еврогейци, които си мислеха, че боговете са им станали братя, понеже, разбираш ли, губернията Бълхария е в "клуба на богатите", сиреч са поканили магарето на края на сватбата, да опере пешкира на някои гуляйджии! Време е да се запознаят с глобалния унищожителен фонд! Неслучайно ни довличат и експерт в обслужването на бананови територии - бившият американски посланик в Хаити. Нормално е в такъв момент да излезе на дневен ред и въпросът за дългогодишния фалшив курс на еврото тук. Той не е в никакъв случай реален в губерния която не произвежда почти нищо.
27.
*********
15.03.2023 20:11:11
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
Бат Танас
15.03.2023 20:09:43
23
9
Ами да променим курса , да стане 1:1 ,да го духат еврогейците
25.
До Стан
15.03.2023 20:06:34
16
6
По-лошото е, че не се вижда изход. Пак ще ходят зависими от партии хора да гласуват. Пак, всяка партия, за да не изгуби зависимите няма да прави компромис. Пак ще има избори и пак същата въртележка. Е...какъв е изхода. Коалиционно правителство, все едно какво. Ама ташаци нама никой. Обратното са прогнозите на МФ - фалит. И виновни ще са партиите.
24.
H24 hermes
15.03.2023 20:04:57
16
1
3ampa3aBaHe idelo
23.
Много велики
15.03.2023 20:03:57
15
5
флегмански експерт финансови коментатори преди няколко дни си го местеха от единия крачол в другия когато "някаква" си американска банка фалирала и дори това им доставяше удоволствие... Дали и сега правят същото? Дали са също толкова щастливи?
22.
Пълен Променлив хаос
15.03.2023 20:01:23
4
38
Защо някой 25 години по-късно споменава думата Международен валутен фонд, който младите хора вече не знаят какво е означава. Щом се поставя под въпрос лева, това е достатъчно обезпокоително!Tези политици, които отричат доклада на МФ, не искат да бъдат уличени в условията на предстоящи избори, че те са виновниците за финансовото състояние на държавата. „Ако те признаят, ще трябва да се гръмнат, да се откажат да ходят на избори и да се пенсионират. Те естествено не искат да признаят истината и затова твърдят обратното.
21.
До автотора
15.03.2023 20:01:18
1
22
Ами сподели, коя е компанията. Колко продажби имате и прочее. Не ми казвай, колко приходи имате. При инфлация е ясно, че са повече от миналата и два пъти повече от по-миналата. Просто цените растат. Кажи, дали имате увеличение на продажбите или спад. И на каква база е това увеличение. В смисъл, само богати клиенти купуват, а имате спад сред други социални групи, които преди са купували или как е точно. Като, човек, който казваш че отговаря за пазар, няма как да не си направил анализа.
20.
Стан
15.03.2023 20:01:09
8
36
Ами, на кой му пука за дереджето ни? Цяла година управляващите ни се занимават с оръжие за Украйна, бюлетини, събаряне на паметниж и санкции.. Насанкционирахте ли се сега? Ма**** ба.
19.
Пиянството на един народ!
15.03.2023 19:55:30
16
36
Този балон на който долетяха Кирил и Асен се спихна...Най-после някой трябва да изтрезнее.
Е, спокоен съм, че онова, за което дудня от около 2 часа след доклада на МФ министър Велкова се потвърди от авторитетни икономисти като Любо Дацов и Красен Станчев, особено в частта "оттук насетне". Нещо, което не се харесва нито на лявоцентистката ПП, нито на социалната БСП.
18.
MiB
15.03.2023 19:54:27
7
20
Да , а сега държавата ще прибере увеличението на пенцийките.
Тъпо, лековерно племе и магаре да ви бяха подали и него щеше да го направите Президент, Премиер, Министър на финансите.
17.
запознат
15.03.2023 19:52:04
31
13
Истината е следна да се затегнат коланите дефиита да стане 3 % за да станем членове на еврозоната за да обеднеем повече това е самата истина
16.
"Промяната" нанесе щети, които нямат поп
15.03.2023 19:50:11
11
42
От година и половина говорим, че се теглят заеми безобразно - по 600 милиона на месец. Няма как накрая да не дойде Видовден. Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес. Бизнесът, който е на светло. Това ще бъде един огромен данък, ужасен данък!Новите Жан-Виденовци обикалят страната и казват, че можем всичко да си купим, че даже ще ни остане и за агнешко за Великден!!!
15.
До Автора
15.03.2023 19:49:25
32
22
Не знам страната от какво е заплашена. Работя във известна компания за продажба на коли и като гледам бедният българин как купува коли за по над 30 хил. лев. Нещо не ми се връзват нещата.
14.
Боко+радев=гняс
15.03.2023 19:44:14
29
59
На въпрос дали има причини да се смята, че курсът лев/евро може да бъде променен, от БНБ отговориха: "Не, няма такива причини.

Международните валутни резерви на Българската народна банка, които обезпечават левовете в обращение, са на най-високото си ниво за последните 30 години.

Подобни твърдения за промяна на курса лев/евро са некомпетентни и безотговорни".

От централната банка посочиха още, че не са водени разговори между техни представители и на Министерството на финансите относно евентуална промяна на курса.

От БНБ допълниха, че "такава промяна е невъзможна“.
13.
qko
15.03.2023 19:43:28
20
5
Който е теглил кредити в лева ще е на далавера :)
12.
Гасете лампите, има как!
15.03.2023 19:43:22
48
52
Няма как накрая да не дойде Видовден! Харвардската тройка ни превърна в бананова република! Излагацията беше толкова пълна, че чак глупостта преливаше. И се разливаше по държавната чаша. Обичайният юзър във Фейсбук, дето цял ден си святка емотикони, дава ли си сметка какво направиха тримата луди? Завлачиха държавата на дъното. И сега пак искат властта. Ще спасяват фискалната стабилност тези, заради които ще ни спрат и плащанията от ЕС. България е фалиралата държава на кирчовците, "глобалните" хора, дето най-големият лапнишаран в историята на България довлече с патриотичен възглас, че ще променят държавата. Е, промениха я. Просто я фалираха. Само не им я давайте да я спасяват! Че ще й спрат и тока.
11.
Силвия
15.03.2023 19:35:46
18
43
Как ще има пари в бюджета като МВР и МО е пълно с "пенсионери с оставане" които взимат пенсия и заплата-само тях да махнат и пари за увеличение на заплатите ще има-само те са хиляди и всеки месец лапат,лапат,лапат....
10.
Ханко Брат
15.03.2023 19:33:39
35
47
Спонсорирано от ГЕРБ!)
9.
Извод
15.03.2023 19:33:03
10
33
Айде честито на масата хора със заеми в договорите на които има текст при промяна на фиксираният валутен курс дълга се преизчислява по него. Сега далаверата че си купил нещо на 800 евро на квадрат може да се окаже голяма опасност за много хора
8.
всеобщо мнение
15.03.2023 19:28:16
12
55
Кочината отдавна е фалирала...
От момента ,когато дивия селяндур Ж.Желев
продаде националните интереси на краварите и миризливия циганин - И.Костов
хариза икономиката и съсипа умишлено селското стопанство.....
От тогава до сега само крадене.крадене.крадене...и измами
7.
Факти
15.03.2023 19:27:11
44
41
Имаме трета поредна година с инфлация от 50-70% на година или по 1 процент на седмица. Лева тотално се обезценява и без да пада борда! Ако падне борда няма да изгубим много повече, така или иначе инфлацията яде лева и еврото
6.
Аналог
15.03.2023 19:27:02
8
61
Края на 1996; фалити на банки, хиперинфлация! Управлява БСП! Началото на 1923: дългова спирала, рекордна инфлация! Управлява правителството на президент, подкрепен от БСП! Никога не съм предполагал че ще го преживея 2 пъти в един живот!
5.
Помияри, сър
15.03.2023 19:25:41
26
65
Надявам се утре г-жа Велкова да не е министър. Това, което тя е написала и умишлено е изтекло в медиите, е саботаж на валутния борд, и влизането ни в еврозоната, всяване на паника сред населението. Според мен, това е престъпление. В нейния доклад има текст, в който е записано, че има риск за курса на лева, установен от валутния борд“, така коментира Георги Кадиев от „Левицата!“ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS изказванията на министър Велкова.

„Това е координирана атака от нея, с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, допълни той.

Работата на министър Велкова е да повишава приходите, аз не виждам мерки за повишаването им, посочи Кадиев.
По негови не може да има вечно помощи и намалено ДДС, а фирмите получават компенсации вече две години. За тези години те е трябвало да оптимизират потреблението на електроенергия, да инсталират фотоволтаици, смята той. „Помощите не може да са до безкрай и не може да са еднакви за всички“, уточни политикът.
Кадиев каза, че министър Велкова трябва да обърне внимание на НАП, защото събираемостта по ДДС е много ниска.
4.
коментар
15.03.2023 19:23:10
44
73
Герберските калинки започнаха да плашат предизборно.
3.
Нормален
15.03.2023 19:18:25
30
73
Такива парализирани от страх неудачници кой ги направи министри! Да си заравят главите в пясъка и да поплачат някъде.
2.
komunista
15.03.2023 19:17:16
5
13
Очакваме
1.
Asas
15.03.2023 19:14:17
28
78
Така не трябва да говори финансов министър освен ако не служи на чужди на България интереси .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори