×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Лафка“ си отива от Бургас, нощем вдигат павилионите


„Лафка“ си отива от Бургас, нощем вдигат павилионите
Тази акция с крана е от спирката срещу УМБАЛ-Бургас и е от снощи
15 Март 2023, Сряда, 18:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

От Община Бургас казаха, че договорите за наем на обектите изтичал и всички ще бъдат премахнати

Около 23 часа снощи специална техника отцепи част от бул. „Стефан Стамболов“ при автобусната спирка срещу УМБАЛ-Бургас. Репортер на Флагман.бг видя как кран с няколко работници предприе действия по вдигането на павилион „Лафка“, намиращ се на тротоара към парк „Света Троица“.

Дали това е последният обект на отиващата си ера, която преди около десетилетие разпалваше политическите страсти в града. Така и никой не разбра кой бе действителният собственик на стоящите вече близо 3 години, заключени с катинари, павилиони, с които беше осеян целият град Бургас. Това бяха най-апетитните точки за продажба на вестници и цигари, а след това и на празни надежди от хазартни талони с големи печалби. Имаше даже и табели за раздаване на бързи кредити.

Общо в цялата страна в периода 2010-2012 година бяха поставени близо 2 хиляди такива обекти, в които имаше дори напитки и пакетирани стоки. Официално павилионната верига „Лафка“ се водеше като собственост на „Булгартабак Холдинг“, но всичко това бе в периода, когато депутатът на ДПС Делян Пеевски бе мощен медиен магнат.

Така изглеждаше „Лафка“ досега на същата тази спирка

Плащан ли е наем за тези обекти, изтекъл ли е договорът им и има ли още подобни в Бургас, запитахме днес Общината.

Ето какъв е отговорът:

Все още има останали такива павилиони на „Лафка“, те са разположени на позиции по одобрената предишна схема за преместваемите обекти, по реда на чл.56 от ЗУТ. Техният срок изтича тази пролет. Досега имаха действащи разрешения за поставяне и за тях се плащаха дължимите наемни такси, казаха за Флагман.бг от пресцентъра на Общината.

Затова нямало правно основание да бъдат премахнати по институционален ред. След изтичане на срока на разрешенията за ползване, наемателят поетапно и за своя сметка е започнал да премахва обектите и да освобождава заеманите от тях места.

По наблюдения на Флагман.бг, все още има градове, където лафките си стоят непокътнати и явно на никому не пречат, въпреки че са изчерпали предназначението си. Например в община Пещера, която е в обичайния избирателен район на Пеевски.

 


В категории: Бургас


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
14
Коментара по темата
14.
Симеон
16.03.2023 13:30:06
0
1
Lafka имаше кредит от ББР, като в същото време работеше и с VTB Capital.
Добра идея, още от времето на Стефан Софиянски, но много лошо изпълнение в годините 2010-2012...
13.
До 8
16.03.2023 09:40:41
0
5
Тръгна си друг път. Тези бутки мислиш че са му важни ли. Има много по голям бизнес в Бургас
12.
веднага
16.03.2023 07:58:54
1
8
спешно и от Стара Загора; грозни и запуснати
11.
Хабиб ал Султан
16.03.2023 05:23:08
0
18
Шиши каза бай бай АЗ отлитам за ДУБАЙ имам много кеш ще инвестерам в пясъчен копнеж
10.
Перун
15.03.2023 21:47:22
1
20
Keнеф ли вдигат,на свински,черепчо,соколчето и тиквичката схемата.Бая време изкара и пито платено.Народа си коментира и плаща...шефовете им също.
9.
Haha
15.03.2023 21:41:45
2
28
Лафка изпра милионите
8.
Разгеле
15.03.2023 20:53:48
1
30
Пеевски си тръгва от Бургас
7.
Ами
15.03.2023 20:13:55
7
21
Иване у цял свят има такива павилиони и сергии. Те работят денонощно и снабдяват желаещите цигари, вафли, безалкохолни или алкохолни напитки нон стоп. Това, че не си клиент, не означава, че няма други. И по цял свят са по спирки или площади.
6.
Али
15.03.2023 19:24:29
4
17
Някой може и да поотслабне ! Ама надали !
5.
Иван
15.03.2023 19:20:35
10
33
Всички стари павильони трябва да се премахнат,грозят града ни трябва да са хубави да имат wc и мивка.Не някакви грозни павильони от панти века да седят по спирките и по парковете.
4.
Да му мисли
15.03.2023 19:06:06
6
56
първа инвестиционна банка.
Тия павилиони са с нейни пари.
Всъщност с наши!
Държавата им изкупи акциите на 4 пъти по-висока цена от борсовата.
Нищо не са върнали още.
Трайте си да ви крадат боко-шиши-доан!
Цървули!
3.
сс
15.03.2023 18:51:10
1
22
Ако ги вдигат през деня, ще има големи задръствания.
2.
Minister Zemedelie
15.03.2023 18:46:58
6
4
Ako dodi nqkoi drug dron mone da ne e ve4e ot tqh prevzeta

Kat mu izsipqt nqkoi korab
1.
Добре дошли
15.03.2023 18:39:06
28
52
В превзетата от борисов, доган и пеевски държава!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори