×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Има как“, но няма кой


„Има как“, но няма кой
След решението си да се явят заедно на изборите, самоименувалите се „Добри сили” ДБ и ПП бяха изправени пред драматична ситуация
24 Февруари 2023, Петък, 16:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Но ДБ, а явно вече и ПП, не могат и не искат да осъзнаят, че традиционно лошите резултати на първите, и нестабилните на вторите, са резултат и от неадекватни кандидати

Едва започнали да редят листите си, след решението си да се явят заедно на изборите, самоименувалите се „Добри сили” ДБ и ПП бяха изправени пред драматична ситуация. Бившият шеф на Изпълнителната агенция по горите и ексдепутат от "Промяната" Александър Дунчев публично обяви, че в партията му има задкулисие при  реденето на листите в София-област, и лично Кирил Петков му е казал, че трябва да отстъпи водаческото място на ДБ.

„Започнах да губя доверие от Кирил /Петков/ и му го казах вчера”, заяви още Дунчев. „Трябва да се направи компромис“, са мотивите на Кирил Петков.

Всъщност Дунчев публично изказва една обществена тайна, която от години мъчи предимно ДБ, а явно отскоро и една от най-новите формации на политическата ни сцена – ПП. Достатъчно е да си припомним драмите на ДБ във Варна, където отдавна местната структура на ДСБ не иска Стоян Михалев за водач, но той им бива натрапен няколко пъти поред, за сметка на доста популярното лице на десницата в окръга, адвокатката Стела Николова, която обаче никога не е била водач на листата. Или пък Плевен, където на парламентарните избори за 46-то НС хората на Христо Иванов наложиха бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски за водач на листата за сметка на Стоил Яков, който беше единодушно одобрен от националното ръководство на ДСБ, но бламиран от  "Да, България". Или пък нееднократните изказвания на бившия председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет Методи Лалов (който преди по-малко от две години я напусна с мотива "различията с някои от политическите ми съдейственици"), който поиска оставката на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева – част от Изпълнителния съвет на партията, след като ги обвини в недемократичност, именно заради реденето на листите.

А какво ли предстои в Габрово, където бившият депутат от БСП  и веднага припознат от „Добрите сили” като техен съмишленик Явор Божанков повежда общата листа.

Към момента актуалната черна овца е Александър Дунчев, който съвсем доскоро беше пример не само за ПП, а и за всички „демократи”

Дунчев – актуалната черна овца

Сега Дунчев е лошият. Не просто лош, а: „предател”, инструмент на ГЕРБ”, „продажник”, боклук”, „мизерник”, „леке” и прочее. Макар проблемът наистина да е систематичен, изведнъж черната овца се оказа човекът, повел война срещу изсичането на горите, един от малкото принципни хора в ПП, човекът, който наистина има каузи, за които се бори не от вчера, а повече от 15 години.

А някой задавал ли си е въпрос каква подкрепа получи той от ПП и защо, когато можеха, те не отделиха Изпълнителна агенция по горите от Министерство на земеделието, храните и горите, която беше една от дългогодишните му каузи. Вероятно е неудобен, защото разкри злоупотреби в управлението на горите, дори когато засягаха управляващата коалиция, в частност – БСП и поради което се стигна до оставката на зам. министъра на земеделието Атанас Добрев (избран от квотата на БСП).

Разбира се, той обаче няма общо с типичния партиен функционер, който е готов да лиже задници (с извинение, б. а.), за да се добере до заветното място в НС. Няма общо и с хора като Атанас Атанасов, Антоанета Цонева, Радостин Василев, Бойко Рашков, които поради различни причини са крайно недолюбвани от гласоподавателите на партиите си, но винаги са на избираеми места. Първият и от години го крепят на лидерското място в ДСБ, където поради поредното му преизбиране за председател се саморазпусна младежката организация. Да преведем – шепа несменяеми лица, предпочетоха да елиминират с действията си цялото МДСБ на партията, с всички последствия, които това ще донесе, но не и да бъде изместен Атанасов от лидерското място.

Но ДБ, а явно вече и ПП, не могат и не искат да осъзнаят, че традиционно лошите резултати на първите и нестабилните на вторите са резултат и от неадекватни кандидати, за които хората не искат да гласуват и не разпознават като изразител на идеите си.

Шепа несменяеми лица, предпочетоха да елиминират с действията си цялото МДСБ на партията, с всички последствия, които това ще донесе, но не и да бъде изместен Атанасов от лидерското място
 


Още черни овце

Вероятно избирателите на „Добрите сили” са забравили, но по време на кампанията си, кандидатът за президент на ДБ Лозан Панов предупреди, че те готвят предателство към симпатизантите си, задкулисно кроейки планове да управляват с БСП, споменавайки индиректно и „новите спасители” ПП и Румен Радев...  Разбира се, Панов веднага също бе набеден за „предател”, „луд”, „неадекватен”, „безсрамник”, като нееднократно му беше казано да мълчи, защото вреди на ДБ, на ПП, на  „демократична общност“.

Не забравяйте и че той също говори за задкулисие: „На „демократите“, които предстои да ме нападнат, броейки думите ми в изборни гласове, ще се наложи да кажа, че „царят е гол“. На избирателите пък ще кажа, че мълчанието и задкулисните договорки, с които години наред ни мамеха, доведоха до това отвращение от политиката”.

За Методи Лалов и критиките му към Иванов, Цонева и Мирчев, довели до анатемосването му, вече стана дума. Стана дума и за цялото МДСБ, което беше нарочено за бухалка в ръцете на опонентите на мон женерал Атанасов, а около поредното му преизбиране имаше и още драми, които доведоха до изключването от партията на председателя на структурата в столичния район "Лозенец" Елена Спасова, както и до оттеглянето на Цецка Бачкова, която беше сочена като реална алтернатива на Атанасов и беше основния му опонент на последните вътрешни избори за лидер на ДСБ. Същата беше свалена и от листите, защото „я изместваха с преференции на предишните избори” (по думите на Атанасов).

Към момента актуалната черна овца е Александър Дунчев, който съвсем доскоро беше пример не само за ПП, а и за всички „демократи”.

Компромиси, компромиси, компромиси и „Не е сега моментът”

Обяснението винаги е просто, по-точно, две са вечните обяснения. Първото е, че в името на успеха, трябва да се правят компромиси, Партията (вече – коалицията) винаги е права, а индивидите са просто бурмичките, които трябва да мълчат и да се трудят неуморно за партийното благо. А-ха си посмял да надигнеш глас, а-ха те обяват за изменник, заради чиито действия резултатите са по-ниски. А-ха си посочил грешки, които всъщност ще доведат до провал, ако не бъдат поправени, а-ха са те набедили за предател. Много демократично, нали?

Да не забравяме, че именно при задкулисните договорки, се изисква от партийните функционери да правят компромиси. Компромиси със себе си, компромиси с обещанията, компромиси с ценностите ти, с всичко. В името на Партията!

„Не е сега времето”, е още по-любимият лайтмотив. Времето обаче никога не е подходящо. Преди избори – абсурд, подобни дебати ще повлияят на резултата. След избори – не, не, сега ще се сключват коалиции. Месец, два по-късно –  няма начин, реди се нов кабинет. Тихо, запазете мълчание, наведете глава – това е основният принцип, действащ в не една и две партии, но особено открояващ се в ДБ, вече и в ПП.

Интересното е, че когато Явор Божанков се опълчи на партията си, тогава именно ДБ и ПП го аплодираха заради смелата му, по думите им, постъпка. Е, говорейки вече за Дунчев, не става дума за смела постъпка, а за грозно предателство.

Бойко Рашков - част от припознатите, говори се, че отново ще води листата в Перник

Припознатите

Паралелно с другарския съд, който се прилага върху неудобни на лидерите и плановете им хора, ДБ и ПП са отворили широко вратите си за доскорошни идеологически врагове.

Един от големите любимци на „промяната” е небезизвестният както в близкото минало, така и сега Бойко Рашков – комунистически следовател от Живково време, бивш член на БКП, бивш депутат от БСП, но сега ново лице в Промяната, от когото се очаква да победи мафията. Не просто се очаква, а през изминалата година той беше нееднократно хвален с работата си като министър на МВР –  и от ДБ, и от ПП. Сега се говори, че както и на предишните избори, той отново ще води листата в Перник.

Или пък Калина Константинова, едно от остриетата на ПП, което през 2014-2017 г. беше съветник по въпросите на административната реформа на Румяна Бъчварова и вицепремиер в тогавашното правителство на Бойко Борисов.

Или внесените от ИТН Иво Атанасов и особено Радостин Василев, нашумял предимно със скандалите, в които участва или сам инициира – заплахи срещу бивш съпартиец, заплахи срещу журналист, политически назначения и далавери в ръководеното от него към онзи момент Министерство на младежта и спорта.

За да стигнем и до най-новата звезда в отбора – Явор Божанков. Божанков, който изглежда вече новите му партньори са забравили, че беше разследван и за купуване на гласове, забравили са, че е политически номад, първо опитал в ДСБ през 2014 г., когато лично Радан Кънев в Горна Оряховица го представя като младото лице на партията, но разбрал, че няма да се утвърди бързо, Божанков бързо се преориентира към другия полюс – БСП. Сега пък реши отново да опита нещо по-перспективно. За да бъде поощрен, получи и лидерското място в листата на ДБ-ПП в Габрово.

А сега накъде

“Довери се на разума”, призоваваха ни на предните избори от ДБ, сега посланието на „Добрите сили” е „Има как”. Избраха да оповестят него и обединението си с шепа НПО-та не кога да е, а на  19 февруари, когато почитахме Апостола на свободата и 150-годишнината от неговата гибел. И не как да е, а с хепънинг, озвучен от силна музика и широко ухилени лица, докато на сцената Кирил Петков ни цитираше думи на Левски, в които бившият ни министър-председател припознавал, видите ли, тяхната коалиция. На 19-ти февруари точно... Е, да, явно имаше как и този светъл образ да бъде използван за политически цели.

Има и как да затънем повече, нали знаете?


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
Fff
25.02.2023 11:01:56
1
1
Дунчев винаги е бил Троянски кон в промяната, още откакто настояваше гербаджиите в горското да не ги сменят. Потомствен чиновник, отгледан от Тиквун.
13.
партията на посредниците
24.02.2023 18:34:44
9
29
Хората се убедиха в това, че „промяната“ носи със себе си само разруха!
Рашков е лицето на Промяната, очакваният и програмиран резултат от Програмираната Промяна, заложена от комунистическия интелект.
И вече е на ход следващата логична стъпка на този интелект - коалиция между ПП и ДБ.
Какво по-логично от това, след толкова години на преход, да се прегърнат, напр. един комунистически следовател като Бойко Рашков и един комунистически прокурор като Атанас Атанасов. За съжаление, докато има шарлатани, ще има и шарани.
12.
флагман
24.02.2023 17:55:54
36
12
Статията е пълна с злоба и ирония виж снимката и лъжи. А ние да пожелаем пълен успех на добрите.
11.
В новината за “ истинските намаления”
24.02.2023 17:17:28
4
16
В Бургас големи намаления, голямо чудо: Това там Кирил Петков ли е, младоженеца ;)
10.
GOOD
24.02.2023 17:15:29
18
8
да г0 на бухам в гърлото на Виктория
9.
brom
24.02.2023 17:07:00
15
39
Много добре сте ги изтипосали крадливите, лъжливи и мръсни харвардски боклуци! Това заслужават!
8.
Asas
24.02.2023 16:54:22
42
23
С такива поръчкови и платени от гррб статии ще ме накарате да гласувам точно за пп-дб
7.
Смях
24.02.2023 16:45:00
24
1
Само завършен кретен би си направил труда да ходи да гласува.
6.
Няма
24.02.2023 16:42:26
0
3
желаещи, защото няма келипир.
Няма корупцийка!
5.
*********
24.02.2023 16:41:38
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Мърша
24.02.2023 16:40:57
28
18
Мърши сте флегмани. Трийте коментарите, ама дълбоко знайте че сте мърши!
3.
ХХ
24.02.2023 16:24:06
25
9
Сашко Дунчев да не губи вяра в харвардците, ами да заминава директно за Украйна - на истинския фронт да се бори за ценностите и идеите си.
2.
*********
24.02.2023 16:18:59
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Аш колсун
24.02.2023 16:15:46
35
30
Много ниска топка ,бе Колеги от Флагман
Къде е журналистиката в това семпло материалче
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност
Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори