×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Картите са раздадени, вижте листите на водещите партии за вота във 2 МИР-Бургас


Картите са раздадени, вижте листите на водещите партии за вота във 2 МИР-Бургас
Водачите на листите на големите партии и коалиции са известни отдавна, интригата беше за разпределението на избираемите места
Тема в развитие
"Български възход" ще се бори за два мандата в Бургас, вижте листата Севим Али за листата на ДПС в Бургас: По-обединени и силни сме от всякога! БСП регистрира листата си в Бургас, ще се бори за поне два мандата Иван Алексиев: Отбор се води със силен капитан! ГЕРБ-СДС отново ще е първа политическа сила на 2 април Водачите на две листи в БСП набъбнаха Когато управлявахме ние, имаше предсказуемост, хората знаеха утре какво ги очаква Промяната в Бургас бе унищожена от партия СЕК, смята бившият депутат от ПП Димитър Ташев Картите са раздадени, вижте листите на водещите партии за вота във 2 МИР-Бургас Тодор Байчев: БСП-Бургас има сили не за два, а за три депутатски мандата! Първо във Флагман.бг! Вижте листата на ПП-ДБ, има една голяма изненада Спрягат Павел Маринов за водач на "Левицата" в Бургас. Той е категоричен: Напуснал съм политиката! Ето кои са кандидатите за народни представители в листата на БСП-Бургас за вота през април БСП подрежда листата си в Бургас утре, очаква се водач отново да е инж. Петър Кънев "Български възход" напълни залата на Конгресния център в Бургас и даде мощна заявка, че ще е фактор на вота Комитова ще води листата на БВ в Бургас, ген. Янев започва преговори за широка коалиция
виж още
скрий
23 Февруари 2023, Четвъртък, 13:12 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Кампанията започва на 2-ри март, а регистрацията на кандидат-депутатите тече в момента 

Регистрацията на листите за предсрочните парламентарни избори на 2 април вече започна в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас.

Големите партии стратегически изчакват последните дни, но Флагман.бг разбра кои заемат избираемите места и какви са плановете на 8-те водещи формации, имащи шанс да станат част от следващото НС.

Подреждаме партиите и коалициите според резултатите им от последните парламентарни избори - през октомври 2022 година.

Тогава ГЕРБ-СДС победи във 2 МИР Бургас, спечелвайки 34 833 гласа.

Второто място бе за Продължаваме промяната с 24 475 гласа, трети ДПС - 20 241 гласа, четвърти "Възраждане" - 13 231, пети БСП - 11 685, шести "Български възход" - 7798 гласа и  седми "Демократична България" " с 7265.

ГЕРБ-СДС

Коалиция ГЕРБ-СДС няма да прави промени в първите шест места, сочи предварителната информация на Флагман.бг.

Водач остава Жечо Станков, който си извоюва първата позиция с високата лична подкрепа в цикъла от избори, започнал от април 2021 година.

Това ще е напълно заслужено, защото Станков бе сред най-активните бургаски депутати, а освен каузите, за които се бори в парламента помогна и на много етажни собствености да съберат необходимите подписи за санирането на сградите и общо взето постоянно бе сред избирателите си.

Станков на няколко пъти се появи в различна роля - влезе остро на Кирил Петков и Асен Василев и опровергаваше техни твърдения за затварянето на т.нар. "Маришки басейн" и пренасочените пари за енергийна ефективност от кабинета "Петков".

Жечо Станков отново ще бъде водач на листата на ГЕРБ-СДС и ще е напълно заслужено

Второто място в Бургас отново е за Любен Дилов-син, а трето и четвърто са съответно за Галя Желязкова и Андрей Рунчев.

На петата позиция, която е на ръба за влизане в следващото НС остава за председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов, а шестата – за младия икономист Румен Ангелов

ГЕРБ е в отлична кондиция за вота, а по общини структурите ще работят на предела си, защото за тях това ще бъде своеобразен тест преди местния вот през октомври. Те трябва да спечелят категорично, за да парират в зародиш амбициите на потенциалните им опоненти.

"Продължаваме промяната-Демократична България"

Листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ бе най-очаквана, защото всички се питаха как двете партии ще разпределят избираемите места.

Както Флагман.бг вече съобщи, в понеделник тук инкогнито е пристигнал националния съпредседател на ПП Кирил Петков, който е съобщил пред тесен кръг от партийни функционери, че е извоювал първите три места за ПП.

Кирил Петков с ядрото на Промяната в Бургас. На тази среща той е съобщил, че е успял да извоюва първите три места тук за ПП

Водач ще е Константин Бачийски, втората позиция след леки колебания е поверена на Христо Симеонов, а третото място – на Богомил Петков от Севлиево, който бе депутат и в последното НС от 2 МИР Бургас.

Четвърта, пета и шеста позиция са за „Демократична България“. Имената на техните кандидати ще бъдат утвърдени на срещата на Националния съвет на ДБ утре в 18 часа, научи Флагман.бг.

Очакванията са на четвърто място да е Димитър Найденов, пети – Даниела Божинова, а шестото място – за кандидат на ДСБ.

ДПС

В ДПС са прогнозируеми и определено не обичат да правят резки промени. Заради ще заложат на същата листа. Водач остава Севим Али, който вече се утвърди като политик от национална величина и има солиден опит в няколко народни събрания.

Второто място е Ешереф Ешереф, а третото – Фатме Рамадан.

Севим Али се самоизгради като политик от национална величина. Той вече е безспорен фактор в ДПС и никой не поставя водаческото му място под съмнение

В партията смятат, че е напълно реалистично да спечелят отново 3 мандата от региона.

Предвид ниската избирателна активност, която очакваме на този вот и връщането на хартиените бюлетини, се очаква, че резултатът за Движението действително ще е по-висок и нищо чудно отново да пратят трима в парламента от Бургаска област.

БСП

БСП нареди листата си на Областен съвет в края на миналата седмица. Водачът ще се определи от Националния съвет и на 99,99 % това ще е инж. Петър Кънев, който е обединителна фигура за социалистите от региона.

Второто място тук е за зам.-директора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Станимир Баев, третото място традиционно е за Тодор Байчев, който разчита на силна преференциална кампания, а четвърти този път е управителят на Транспортна болница Чанко Мирчев.

Инж. Петър Кънев е обединителна фигура за бургаските социалисти 

Бившият депутат и парламентарен секретар на Министерството на земеделието Тодор Байчев изрази увереност пред Флагман.бг, че отново ще имат два мандата в Бургас предвид връщането на хартиената бюлетина.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Факт е, че част от избирателите на левицата се притесняваха да гласуват машинно и изобщо не отидоха до урните. Това бе отчетено и на последната Общинска конференция на БСП в Бургас.

„Възраждане“

Във „Възраждане“ отново дават Бургас на националния си зам.-председател Цончо Ганев. Втори ще е общинският лидер в областния център и бивш депутат в 48-ото Народно събрание Борис Аладжов, трети – Звезделина Каравелова от Несебър, а четвърти – Александър Койчев.

Борис Аладжов почти сигурно ще влезе отново в парламента, заедно с водача Цончо Ганев, но едва ли "Възраждане" ще имат сили за трети депутат 

Друго знаково лице за партията – Виктория Георгиева, която блесна на няколко протеста в Бургас, отстъпва петата позиция и се оттегля на седмо място.

Макар и в партията да се самонадъхват, че този път ще вкарат 4-ма от Бургас, трезвата оценка сочи, че ако са в кондиция ще имат отново 2 мандата.

„Български възход“

Партията на Стефан Янев показа мощ още преди старта на кампанията и събра над 500 човека на Областното събрание на 17 февруари.

В последните месеци в младата политическа формация работеха здраво, за да изградят структури във всички общини в Бургаска област и резултатът е налице. Дори Стефан Янев бе впечатлен от постигнатото и призна, че винаги е давал за пример бургаската структура.

Български възход създаде силни структури за кратко време

Пред Флагман.бг Стефан Янев съобщи, че водач в 2 МИР ще е Виолета Комитова.

Второто и третото място ще са за областния председател на БВ Стоян Грозев и общинския координатор Манол Тодоров. Строителният предприемач Георги Кузманов, Тодор Мархолев, Асен Бонджев и Явор Жеков ще са на следващите места в листата.

„Левицата“

Новата лява формация ще заложи на Георги Кадиев, бургазлия, ексдепутат от БСП, достатъчно популярно име в националната политика.

Второто място се очертава да е за Даниел Иванов, икономист, председател на Обществения съвет на ОУ „Антон Страшимиров“, а третото място – за Юлиана Мръчкова от квотата на „Движение 21“.

Засега социологията не измерва влиянието на „Левицата“ и е трудно да се предположи дали коалицията на Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и отцепниците от БСП ще премине 4-процентовата бариера.

От извънпарламентарно представените партии обаче те са най-близо до този пробив.

Има такъв народ

Листата на ИТН ще бъде готова до събота, научи Флагман.бг. Големият въпрос е дали първото място в Бургас отново ще бъде поверено на Ивайло Вълчев. Според непотвърдена информация самият той не желаел да участва, тъй като политиката му е твърде чужда.

Сценаристът на Слави безспорно е харизматичен кандидат, но на няколко пъти бе избиран за депутат и винаги отказваше да седне зад парламентарната банка.

„Лоялен е на Слави и ако Дългия го помоли – веднага ще приеме“, казаха наши източници от ИТН. В случай, че откаже водач тук ще е бившият заместник областен управител Тодор Иванов, а след него ще се нареди друго разпознаваемо лице на партията – Боян Хлебаров.

Според неофициална информация на Флагман.бг бившият депутат в три парламента - Златомира Мострова няма да влезе в листите на ИТН – нито в Бургас, нито в някой друг регион.

 




22
Коментара по темата
22.
Zorro
24.02.2023 00:51:26
2
1
Бургас да не би да се събужда???
Ти да видиш
21.
ЛЕВИЦАТА има друг водач на листата.
23.02.2023 21:02:59
1
3
Коригирайте си инфото за коалиция "Левицата", водач на листата ще е лидера на АБВ-гр.Бургас, а именно з.м.с. Антон Коджабашев.
20.
Апостол Недялков
23.02.2023 20:19:53
7
7
Наближавам Христовата възраст. Въпреки, че развивам добре IT бизнеса си извън страната, преди 2 години се завърнах тук, защото повярвах на Промяната. Вече не. Отново си тръгвам. Бургазлия съм и ще ви кажа, че заради недоразумението Бачийски и разните Машини и компания от обкръжението му, аз приключих с Промяната. Същата тази Промяна, която сега гради устоите си по модела ГЕРБ - ДПС. Съжалявам за усилията и надеждите, които хвърлих за последните две години, за да вярвам, че нещо ще се промени. А моят роден Бургас губи, заради елементи като Бачийски и лакеите му. Да са живи и здрави, а вие, уважаеми съграждани, мислете за кого и как гласувате. Бог да пази България!
19.
Васко
23.02.2023 18:14:20
1
20
за герб, цитираните по долу в коментари Андрей, Жечо и Галя поне не са си сменяли партийната принадлежност, за разлика от върти гъз като Любен и придворния му шут Маринчев-с мазната коса. Той себе си не може да приведе в ред, Обшината ще ми съветва.
18.
ВЪПРОС
23.02.2023 17:22:43
8
7
за ГЕРБ листата ОК.Но какво прави недоразумението Андрей Рунчев?Общински чиновник т.е. от нашите данъци си получава заплата и бонуси,че и Общински Лидер! Очаквахме да видим Георги Маринчев в листите вместо да придружава и лакейства на Л.Дилов.Маринчев е експерт с безупречна репутация и морал! за ИТН - че няма да влязат е ясно то и затова недоразумението Златомира Мострова бяга като дявол от тамян.Мишките първи бягат. Иначе успех на всички в поредните избори!
17.
ясно
23.02.2023 16:49:51
1
2
пак пари на вятъра. Партиите не осъзнаха ли, че пак са в дежавю. То така и така няма какво ново да кажат, поне предизборните пари да ни ги раздадат на калпак, да видим и ние нещо от тези избори
16.
Ееееее
23.02.2023 15:29:09
8
28
Точно тези четиримата от ГЕРБ ще са причина за провала им в Бургас. Един от тях няма, който да е работил някаква почтена и нормална работа. Един не е допринесъл с нещо хубаво за града ни. Хайде за Дилов е ясно що за стока е и какво прави тука, ама Рунчев и Галето!?!
15.
Zapoznat
23.02.2023 15:04:35
35
7
Жечо ще е новият кмет на Бургас, защо въобще ще влиза за няколко месеца в парламента ?
14.
:)
23.02.2023 15:04:22
1
14
дълбаем дълбаем и дълбаем , няма дъно и това е
13.
*********
23.02.2023 14:54:36
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
.
23.02.2023 14:29:19
0
12
"И едните, и другите са маскари!...”
Бай Ганьо
11.
*********
23.02.2023 14:28:15
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
www
23.02.2023 14:26:18
4
10
ПП направо прецакаха ДБ- а сега да видим, дали ДБ ще вкарат същия брой депутати, както в миналия парламент?
ПП ще вкарат, но за мстката на ДБ- Кирето мами наред!
Поне , ако бяха ГЕРБ великодушно биха им дали няколко водача на листи...
9.
www
23.02.2023 14:21:41
3
31
Защо им е на ГЕРБ тази Галя?
Изключително неподходяща , че и на трето място...
Не сме ѝ чули гласа, камо ли да участва активно някъде- я предизборна кампания, я в Парламента, а и твърде неразпознаваема е !Че сто пъти по-добре е да се сложи всеки друг !
8.
www
23.02.2023 13:54:34
2
61
Хора без биографии, без семейства, без житейски опит, без трудов стаж. Парашутисти, връзкари и мамини детенца, лансирани "да ни оправят". Те собственият си живот не могат да оправят, неспособни са да изкарат и 2 лв. на свободният пазар, но тръгнали държавата да управляват.
7.
Пехливанов
23.02.2023 13:52:02
2
4
чист и неопетнен
6.
Пешо
23.02.2023 13:48:10
0
26
Български възход в залата имаше около 140 човека, от които поне 30 бяха журналя и снимачи, а другите 100 се надяват да припечелят по 150лв за застъпник, кого лъжат с бройка 500?
5.
Бачийски
23.02.2023 13:45:02
4
45
Бачийски няма ли най-после да смени тази бяла риза?
4.
4
23.02.2023 13:41:46
3
23
Защо същите които нищо не направиха. Този първия само лае и се държи като на селски панаир. Аре моля!
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.02.2023 13:34:32
12
22
АЛО ГЕРБАДЖИИСКИТЕ ТРОЛОМЕ ДЕ СТИ БЕ ???????????????????????????????????????????????????????НЕ СА ВИ ПУСНАЛИ ""ОПОРКИТЕ"""И КИНТИТЕ ОТ ""ЧИКМИДЖЕТУ ""ЛИ ?????????????????????????????????
2.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.02.2023 13:30:26
11
28
Жечо Станков ""ОПРОВЕРГАВАЛ ""твърдения на други партии !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХА като им гледаме всеки ден ""КАПО ТУТИ КАПИ ТО""как ""ОПРОВЕРГАВА""от екрана с НАГЛИ ЛЪЖИ КО ДА МИСЛИМ ЗА ОСТАНАЛИТЕ!!!!!!!!!
1.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.02.2023 13:21:59
14
34
ГЕРБАДЖИИСКИТЕ ЛЪЖЦИ СЛЕДВАТ ПРИМЕРА НА БАШ ЛЪЖЕЦА ОСВИДЕТЕР.ЛСТВАН ОТ СЪДА КАТО ЛЪЖЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори