×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК, очакват санкциите по "Магнитски" да повлияят на вота


ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК, очакват санкциите по "Магнитски" да повлияят на вота
Имаме амбицията да сме първа сила и да свърши политическото безвремие, обяви Томислав Дончев
15 Февруари 2023, Сряда, 10:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Влизането на ДБ в коалиция с ПП силно затормозявало шансовете за сформиране на правителство

Явяваме се с амбицията да сме първи и да свърши политическото безвремие. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред репортери. То стана след подаването на документите в ЦИК на коалицията ГЕРБ-СДС за регистрация за изборите на 2 април.

На въпрос смята ли, че списъкът "Магнитски" ще се отрази на изборните резултати, Дончев отговори: "Вероятно ще се отрази. Как, в каква степен ми е трудно да отговоря, но, вижте, по отношение на списъците "Магнитски" аз не мисля, че ние сме си задали всички въпроси още, да не коментирам дали сме намерили всички отговори. Единственото сигурно е, че това е ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България като общество, като институции, като правораздавателна система, защото ако можехме, ако бяхме в състояние, нямаше да стигаме до списъците "Магнитски" - 1, 2, не знам дали има и продължение."

"Да си първи е важно, защото това означава, че събираш най-много подкрепа, което пък означава обществена консолидация, сила, да водиш и останалите, и обществото напред. И това е нещо, от което не просто ние имаме нужда. Това е нещо, от което съм убеден, че обществото ни има нужда. Имаме куп нерешени въпроси в сферата на енергетиката, образованието, икономиката, социалната сфера, инфраструктурата, практически във всички сфери; въпроси, задачи, които трябва да се решават бързо", коментира зам.-председателят на ГЕРБ. 

"Но най-важно е, както казах, ще си позволя да се повторя - този двугодишен цикъл от политическо безвремие да приключи", добави Томислав Дончев. 

Според него, участието на потенциален партньор (на ГЕРБ) като "Демократична България" в предизборна коалиция с "Продължаваме промяната" "силно затормозява шансовете за сформиране на ново правителство - надявам се не ги прави невъзможни". 

Румен Христов - председател на СДС, изрази надежда разликата между първия и втория да е по-голяма, за да се улесни съставянето на правителство. 

Гледайте тук:

 




23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
Омерта
15.02.2023 13:33:08
10
11
⚫️Очаквано, типично в стила на Борисов, той се разграничи от Горанов и го хвърли под автобуса за да спаси себе си и партията си. В битката си за оцеляване той е готов да жертва всеки и те го знаят. Неслучайно му благодарят публично, че са депутати, целуват му ръка и не смеят да натиснат пулта за гласуване без благоволението му.
⚫️Тъй като ГЕРБ симулират активно евроатлантизъм, те не си позволиха да оспорят списъка и отговориха уклончиво за отговорността и вината си. Жертваха Горанов, но как си представяте, че злоупотреби с такъв мащаб са ставали без благословия и отчитане към вождовете? Дори ми изглежда, че си отдъхнаха, че в този списък имат само един представител.
⚫️САЩ и Великобритания поставиха в санкционен списък знакови български политици. Но къде е главния прокурор? И нямам предвид къде в списъка е той, това е друга тема. Къде е прокуратурата и защо бездейства, когато корупцията е видима не само от българското общество, но и отвъд Ламанша и отвъд океана?
22.
Шарлатани вън
15.02.2023 12:40:10
1
20
Гей Цезар Петкоффф известен със своя показно екстравагантен, ексцентричен и жесток деспотизъм. Той е запомнен като Лудия летец от Канада заради странните му действия и решения. Киро Маниака- "Не ме прекъсвай, не съм ти дал думата" при срещата с транспортни фирми, безнадежден психопат. Омерзителното в т. нар. творчески мисирки от Нова и бТВ да повъздишат по лявата промяна с измама като незадоволени монахини. Левите резби, променкаджиите дръзват да плюят по държавата в чужди посолства , подир незабавно облизват плюнката си поемайки с нея и други телесни течности вече не свои. Навеждането пред чужденците пипетките и дабълтките , Петлю без перушината наричат "граждански дълг" , а дори и "доблест".
Аз обаче наричам това предателство и измама, а не промяна!
21.
Чао ПП, досвидание ДБ
15.02.2023 12:34:05
6
15
Просто Кировците са тъпи, но лакоми далавераджии!
Не случайно ДАНС проверява разминавания при машинния вот.
Настимир Ананиев, Асен Василев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO!
Колкото и да се пените, колкото и да писукате, бумерангът на съдбата се връща със страшна сила и удря всички прокопиеви подлоги! Коалицията NEXO ще повтори съдбата на криптофараоните!
20.
ГоранOFF
15.02.2023 12:27:32
13
13
Това че Боко и др. гербери се отричат от Влади не е изненада. Веселото ще почне, когато Горанов се отрече от тях и пропее.
19.
Истината е че ОПГ ПП+ДБ са мафия
15.02.2023 12:13:23
4
22
Самият факт за тази координирана атака към ГЕРБ-СДС от преживяващи в Дубай и Разград престъпници е показателен, че мафията е в потрес и уплаха!
Коалицията NEXO е финансирана с мръсни пари, но това не се афишира, въпреки че Тренчев е осъден, както Асанчо за далавери и измами в грандиозни размери!
Байдън младши е същия, но както той,така и прокопиевите проксита, не се осветляват като престъпници, защото са либерасти!
Колкото повече се натиска ГЕРБ-СДС, толкова повече се увеличава омразата към САЩ и слугите му в България!
Нормалните хора се осъзнаха, че при Бойко живота бе по-добър, а тези проксита на САЩ са пиявици, стърт-ъп компания за бързи кредите и ограбване на България!
18.
Времето е наше
15.02.2023 12:02:12
17
10
Може би сега е време всички почтени членове и симпатизанти ,каквито без съмнение има и в Герб ,Дпс, и Сдс да се разграничат от тези компроментирани организации .
17.
Последни патрони на соросоидния кръг Капитал!
15.02.2023 11:50:09
7
22
В продадената и предадена държава България на САЩ лично от Румен Радев и „ПП“-тата му, Мустафата я докара дотам НАГЛО И АРОГАНТНО да демонстрира, че България е управлявана официално от САЩ. А страницата на американското посолство във ФБ играе ролята на Пресцентър на българския министерски съвет.
16.
След април ББ Премиер и бoй на ПиПетките
15.02.2023 11:47:00
11
28
Колкото да се въртят Киро, роднини и приятели, пътници са с еднопосочен билет за топлите острови! Смешници измислени, подновяват си международните паспорти и си прехвърлят сметките към Вирджините!
Днес траверсата ГугЛена се произнесе, че не е добре да се протестира срещу Киро Снежинката!
Страх тресе коалицията на маргиналите, Бойко се връща като освободител!!!
Дори Червеният шаман, Росен Карадимов призна, че одобрението на Бойко е в пъти по-голямо от това на коалицията на мафиотската подмяна!
15.
до 14
15.02.2023 11:36:23
24
17
Помага на бабс ти хвърчилото. С нетърпение чакам да вкарат и Бойко в Магнитски. Предполагам, че ще ви помогне още повече... да изпаднете от властта
14.
ГЕРБ е №1 не се гаси,това що не гасне
15.02.2023 11:32:47
16
28
"Магнитски", Морфов, Дайнов, коалицията ПП - ДБ и инфлацията помагат на ГЕРБ. Нещата вървят към убедителна победа на Борисов! "Магнитски" е интрига, все едно при тях корупция няма. Аман от"помощта" на великите сили! Защо не посочиха грантаджиите на "Америка за България"? Тук сработва обратният ефект - симпатизантите на Борисов започват да се чувстват пряко застрашени, като в същото време дълбокото им убеждение е, че обвиненията са несправедливи, *а самите те - като общност, са жертви на заговор, целящ дори физическото им унищожение*. Следователно техният единствен изход е да се активизират максимално пред изборните урни на 2 април. Това вече е въпрос на оцеляване! Към стигмата "Магнитски" се прибавят и други дискриминационни спрямо ГЕРБ сюжети от последно време - изявленията на режисьора Александър Морфов за "гербаджийските боклуци" и поведението на преподавателя Евгений Дайнов, който пише шестици, ако плюеш ГЕРБ. Какво следва - ще ти откажат болнична помощ, ако си гербер ли?!Всичко това парадоксално работи за Бойко Борисов, който много правилно го артикулира - "ние сме сами срещу всички, като Левски сме", и това е работещата стратегия!
13.
Усещане
15.02.2023 11:26:38
11
8
Аууу усеща са магнетизма в ъова видео, остана надеждата да се деактивира с хартиени бюлетини.
12.
Прокопиев се оказа сляпо петно в Магнитски
15.02.2023 11:25:20
5
17
Да обявиш война на корупцията в българската енергетика и да пропуснеш
разградския енергиен бос и основния корупционен кръг в България –
„Капитал“, е като да обявиш война на наркобароните по света и да
пропуснеш Пабло Ескобар например. Така че липсата на името на Прокопиев само затвърждава подозренията, породени и след изкарването на първия списък по „Магнитски“, че от инструмент за възпиране на руското влияние и корупцията, санкциите по Глобалния акт се израждат в състезание по надцакване с доноси пред посолствата на натовските ни партньори и по-конкретно на САЩ и Великобритания.
11.
Коалицията NEXO са мафията
15.02.2023 11:22:14
11
17
Няма флашка, няма коалиция на войстващата флашка!
Болни са завалиите, кой ще гласува за тях, като ги няма фалшивите гласове от мадуровките :))))
Управлява ни партията "Америка за България" под името ПП и ДБ. Да размахват "Магнитски", тая тирания на Сорос, в корумпирания Брюксел!
10.
367
15.02.2023 11:14:32
18
19
МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ-СДС. ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
9.
Haha
15.02.2023 11:01:36
17
16
Защо да повлияят на вова те ваще избиратели са си едни и същи на хранилката ,цялата администрация и близките им . Вие нови избиратели няма те .
8.
Бюлетин
15.02.2023 10:54:33
15
14
България е задушена в политико-олигархичен октопод,където изпълнителна съдебна и местни власти са поставени в състояние на зависимост.Общество с недостатъчно голяма критична маса ,с недостатъчно силна воля за промяна.Това ни обезкървява,обезлюдява и видимо изоставаме дори от държави като Румъния.
Ситуация,в която евроатлангическите ни партнъори да посочат конкретни лица и тежки корупционни практики,свързани с управляващата доскоро пп "Герб ",ясно показва,че това вече не е само наш проблем.
7.
Куньо
15.02.2023 10:47:56
1
15
Народа няма търпение да ходи да гласува, въпроса е за кои хайдуци?
6.
Бит с магнит
15.02.2023 10:44:13
18
32
Герберастите на предният списък Магнитски бяха плъзнали по телевизиите и сееха жлъч, обаче сега като ги вкараха и тях и вече Магнитски не тежи хохо
5.
Работа, работа, работа
15.02.2023 10:42:25
17
34
В затвора ще бъдете първа сила. Спор няма. Дано има в най-скоро време още попълнения от вашето ОПГ в "магнитски".
4.
Защо ли смятат така оптимистично?
15.02.2023 10:41:43
18
34
Хем очаквали санкциите по "Магнитски" да повлияят на вота, хем имали амбицията да са първа сила... Е как да стане тая работа? Пишете ги едни 8-10% на пясъка, ако не можете да ги избиете с купен вот
3.
Не ново
15.02.2023 10:34:12
21
23
Всъщност преди списъка "Магнитски" Герб-Сдс бяха вече втора сила.
2.
О’БРАЙЪН ШАНТАЖИРА БОЙКО БОРИСОВ НА СРЕЩА!СРЕЩАТА
15.02.2023 10:31:30
15
32
Така или иначе, показателното и знаковото от този скандал е, че американците – и то на ниво „началник отдел“, вилнеят като башибозук, все по-брутално и безнаказано на тази територия, която очевадно се е простила с националната си сигурност. Редят партии, изнудват и заплашват да заличат всеки, който не подкрепя ДБ и ПП. Това последното е – пълна катастрофа и директно показва в каква продажна кочина е превърната държавата ни от продали се политици на чужди интереси.
И една алюзия от днешния ден към ултиматума даден от американеца, че който не подкрепя ПП и ДБ ще бъде заличен от политическата сцена. Днес Ива Митева заяви, че коалицията „Заедно“ щяла да подкрепя ПП и ДБ, ако влезе в парламента. Сещайте се сега на кого служи „Пътя на копринката“ на „Златния“ (Николай Копринков), Орлин Алексиев, Димитър Илиев и останалите бизнесмени, които в сянка скалъпиха тоя „нов“ политически тюрлюгювеч.
1.
KTB 6 mil. Leva
15.02.2023 10:29:31
29
23
Banda oligofreni kat vojda si
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори