×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спасителите към живи ангели, извадени от руините: Не заспивай, ще ти купим шоколад!


Спасителите към живи ангели, извадени от руините: Не заспивай, ще ти купим шоколад!
Земетресението е страшно за всички, но най-плашещо е то за децата. Било е толкова силно, че сгради са рухвали за секунди
08 Февруари 2023, Сряда, 14:38 ч.
Автор: Флагман.БГ

Докато усилията продължават, трогателни кадри на бебета и деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда

Турция и Сирия бяха разтърсени от две опустошителни земетресения. Докато усилията на спасителите продължават, трогателни кадри на бебета и деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда. Земетресението е страшно за всички, но най-плашещо е то за децата. Било е толкова силно, че сгради са рухвали за секунди. 

Във видео, разпространено от Ройтерс, се вижда как спасители вадят малко дете от развалините в сирийския град Азаз. Момиченцето е съвсем мъничко и е без родителите си. В земетресението умира майка му, която е бременна. Загинало е и другото дете в семейството. Единствен жив остава бащата, който има счупвания. 

НЕ ЗАСПИВАЙ - ЩЕ ТИ КУПИМ ШОКОЛАД

С тези думи турски спасители се опитват да държат в кондиция малко момче, попаднало под руините. 

На клипа се вижда как те го карат да им говори, за да не заспи. Междувременно турският спасител се опитва да го извади от парчетата бетон, с които е затрупано. 

В област Малатия две деца са извадени живи изпод развалините 12 часа по-късно.  

Хаос и бягащи в паника хора - това показват снимки, разпространени от информационните агенции.  

Малкият Шахин - изваден жив 30 часа по-късно

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче.

Добри новини и за 6-годишната Елиф, спасена 30 часа след труса

Спасителните екипи, работещи в Антакия на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

Герой, оцелял 31 часа под руините

Бебе на 15 месеца беше спасено изпод развалините на срутила се сграда в южния турски окръг Кахраманмараш днес, 31 часа след разрушителното земетресение.

5-годишно момиче беше спасено в Кахраманмараш 7 часа след земетресението

Седем часа след опустошителното земетресение, в Турция успяха да спасят затиснатата под руините 5-годишна Айше. През цялото време, пише CNN Turk, екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.

 

Бебето Мехмет се превръща в лъч надежда

2-месечното бебе Мехмет от Хатай е извадено живо изпод развалините 29 часа след земетресението, пише CNN Turk. 

След помахване с ръка и „Добре съм” - спасението на Джан

14-годишният Джан се вкопчва в живота, помахвайки с ръка. Така момчето от Кахраманмараш показва местоположението си на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на бетонните блокове, струпани върху него, продължава 4 часа.

Две деца и майка им се измъкнаха живи изпод развалините

10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на срутената сграда, в която живеели в Кахраманмараш.

Таха, Умай и Баде - поредните герои на труса

Спасяването на три деца - Таха, Умай и Баде, върна надеждата в Хатай. Децата успешно са извадени изпод останките на техния дом, за да бъдат откарани за лечение в болница.

18-месечната Рагад, която губи бременната си майка

18-месечната Рагад излиза невредима изпод руините след опустошителното земетресение в Сирия. Тя и баща ѝ оцеляват, но бременната ѝ майка, братчето и сестричката ѝ - на 4 и 5 годинки, нямат този късмет.

Харун от Сирия

Видео от момента на спасението на малкия Харун, разпространено от световните агенции, трогна света. На кадрите се вижда как спасители вадят момчето изпод купища отломки, докато се опитват да го успокоят с думи. 

КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ - СЪВЕТИ ОТ БЧК

 

1. Запазете спокойствие

2. Отключете вратите и застанете под касите, тъй като те са най-стабилни

3. Не използвайте асансьор, а стълби. 

4. Ако разполагате с т.нар. „бедствен пакет“ с лични документи, пари, вода, дрехи, вземете го с вас. 

5. Не бързайте да напускате сградата, а изчакайте да премине земетресението.

6. Преди да помагаме на други хора, подсигурете собствената си безопасност. 

източник: telegraph.bg, ladyzone.bg


В категории: Животът


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
9
Коментара по темата
9.
zapoznat
08.02.2023 17:09:23
0
5
Това с касите на вратите не важи. Не трябва да се застава под касите на вратите!
8.
До 5
08.02.2023 16:44:05
6
2
Може да се обърнеш към вожда си в Кремъл, за смирение и да си изтегли орките от свещената украинска земя.
7.
Абсолютна
08.02.2023 16:12:27
0
8
Глупост е това със стоенето под рамките на вратите. Напротив - там не трябва да стоите. Отваряте широко входната врата / за да не се заклини/ на жилището и бягате под СБ греда или близо до СБ стена.
6.
Ноунейм
08.02.2023 15:56:34
0
6
Нелепо е да се твърди ,че под касите е въобще сигурно .Това е същата глупост някой да твърди ,че ако се удариш челно с 200 км в час с голям Мерцедес или Ауди или БМВ и ще оцелееш.Няма никакъв шанс.При земетръс над 6.5 степен по Рихтер и при лошо строителство особено на многоетажна сграда шансовете са нищожни.Буквално Господ трябва да спаси точно теб.Ако си например на шести етаж а сградата е 12 етажна,как една рамка на врата ще те предпази от тонове маса от бетон и желязо при земетръс например над 7 степен?Само човек който няма елементарна култура и базови познания по физика може да изкаже толкова глупаво мнение.Даже и японците ,които са пионери в технологията "плаващ кофраж" десетилетия наред се стремят да подобрят технологията на строителство ,като все пак никой не може да победи законите на физиката!
5.
Ноунейм
08.02.2023 15:49:21
7
5
Предупреждение от Господ !Към всички хора по света....да се спре с агресията,алчността ,стремежа към превъзходство и излишна власт.Смирение....!Нека Запада добре да гледа и само да си представи ако продължава да притиска Русия и се стигне до Световен военен конфликт,всички просто ще загинем на мига и дори няма да можем да си припомним тези кадри от Турция и Сирия ,които биха ни се сторили като "лошото "време с тих дъжд....
4.
До 1
08.02.2023 15:38:17
0
8
Абсолютно съм съгласен. Не може, за да ти четат статиите да пускаш все разнопосочна информация, за да има коментари и да печелиш. Все ни учат при земетресение да заставаме точно под касите. Вчера или оня ден пуснали някакъв журналист, който твърди, че от спасители знаел, че не е така. Нали точно тези спасители ни учат така....Оставам настрана въпроса, защо "медията" непрекъснато се прави на средновековен съд и обявява присъди от свое собствено име, както и неморалния факт да да публикува снимки от фейсбук на мъртви хора, жертва или на престъпление или на самоубийство. Друг факт е, че медията явно не е запозната с Моралния кодекс на журналиста. И следващ е, че непрекъснато бълва фейк нюз. Е...що за "медия" е....
3.
До 1
08.02.2023 15:35:09
1
6
Ти на този шизофреник григор лилов ако му видиш теориите за всичко от катастрофи, убийства и квото се сетиш, ще паднеш.
2.
Въй
08.02.2023 15:28:41
0
5
Дървената каса на врата на тухлена стена е изключително стабилна. Точно под нея ще застана. И гипсокартона е издръжлив на земетресения, даже много.
1.
питам
08.02.2023 15:08:21
1
25
2. Отключете вратите и застанете под касите, тъй като те са най-стабилни

а точно вие преди два дена писахте че това е най опасното място и било мит
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори