20 български доброволци тръгват към Турция
Те ще помагат при издирването на оцелели
20 български доброволци тръгват към пострадалите от земетресението в Турция региони. Те са част от Националната асоциация на доброволците и отрядите им реагират при бедствия и аварии, съобщава Нова телевизия.
Доброволците ще помагат при издирването на оцелели, както и при разчистването на руините от рухналите сгради.
България е една от първите държави от Европейския съюз, които изпратиха помощ към Турция. Екипите направиха няколко курса с военните самолети „Спартан”. Страната ни изпрати и система за издирване. На терен ще работят доброволци, планински спасители и следови кучета.
„Нашата задача е чрез групата за спасяване с кучета да се опитаме на места, които от турския Червен полумесец ни посочат за претърсване и вероятно има все още живи. Да направим, така че да локализираме тези места, да подадем информацията къде точно трябва да се търси”, заяви Емил Нешев - директор на ПСС.
„Спасителите и кучетата ще бъдат разположени на борда,така че да изпълним безопасност задачата. Имаме достатъчно опит в изпълняването на транспортни задачи, включително при дефицит на време, включително при такива кризисни условия”, заяви подполк. Димчо Добрев - зам. - командир на 16 авиобаза.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
