×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емил Кошлуков призна: Да, филмът за Ботев е слаб, има много недостатъци


Емил Кошлуков призна: Да, филмът за Ботев е слаб, има много недостатъци
Филмът стигна при нас в много късен етап, когато вече беше заснет суровият материал, обясни генералният директор на обществената телевизия
07 Януари 2023, Събота, 16:31 ч.
Автор: Флагман

Държавната телевизия е отпуснала 100 хил.лева за лентата на Максим Генчев

"Да, качеството на този филм е слабо - има редица недостатъци. За съжаление не винаги всичко, което заснемаме, е шедьовър". С тези думи генералният директор на БНТ Емил Кошлуков коментира пред колегите от Offnews частично финансирания от БНТ филм "Ботев", режисиран от Максим Генчев. На 2 януари по БНТ беше излъчена телевизионната премиера на продукцията, която е създадена с партньорството на обществената телевизия, въпреки че започва като "crowdfunding" кампания с подкрепата на община Калофер.

Максим Генчев след критиките за филма му "Ботев": Завиждат ми!

Тази седмица генералният директор на БНТ Емил Кошлуков беше изслушан в парламентарната комисия по култура и медии заради вълната от критики, заляла филма на Максим Генчев. Изслушването беше поискано от БСП, които искаха да знаят на базата на каква предварителна оценка е бил финансиран "Ботев".

В Народното събрание (НС) Кошлуков съобщи, че за двете филмови сесии, в които е бил директор на обществената телевизия, над 12,5 млн. лева са отишли за българското кино, както и са били създадени над 40 нови продукции, което е прецедент за последните пет години.

Още за филма "Ботев" на Максим Генчев и ролята на сина му Матей

По време на комисията стана ясно, че БНТ е отпуснала 100 000 лева за продукцията на "Ботев", което съставлява около 30% от бюджета на филма. Общата стойност на филма е около 350-360 000 лева.

Кошлуков обясни, че при одобрението на финансирането, от БНТ са поискали становище от историка от Великотърновския университет проф. д-р Пламен Павлов, който е отговорил, че сценарият отговаря на историческите факти.

Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев

Кошлуков обобщи, че филмът не му е харесал, както и на много други хора, но че не е имало как да знае как как ще изглежда финалният продукт, което е нормално за снимачния процес. "Филмът стигна при нас в много късен етап, когато вече беше заснет суровият материал", обясни Кошлуков. Директорът на БНТ обяви, че въпреки това е бил е длъжен да излъчи филма, защото в противен случай това би било безстопанственост.

Вчера от БСП внесоха проекторешение в парламента за възлагане на одит на Сметната палата извършване на одит за съответствие на управлението на публичните средства и дейности на БНТ за периода 1 януари 2021 г. До 31 декември 2022 г. Срокът за извършването на одита е до 31 март, а срокът му за внасяне в НС е 30 април. Проекторешението ще бъде разгледано в пленарната зала.

След като Нинова обяви намерението си да внесе искане за одит, Кошлуков реагира като каза, че не това е проблем, защото Сметната палата така или иначе проверява обществена телевизия всяка година.


В категории: Животът


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
13
Коментара по темата
13.
до Данчо Ментата
08.01.2023 09:42:52
0
6
Мента, помня те едно време като сменяше валута на главната в Бургас. Винаги беше в компанията на 3-4 мургави от Кумлука за охрана. Хората те подминаваха, ти обаче ходеше подир тях. Много беше гнусен. То не, че сега не си.
12.
Чакайте бе
08.01.2023 09:34:14
0
2
Че той Генджев е помак, не знаете ли?
11.
Данчо Ментата
08.01.2023 09:13:14
2
2
Така става, като дадеш на русофилски боклук и некадърник пари. Резултатът винаги е плачевен. А Кошлуков е поставен там от ДПС, за да обслужва точно такава измет.
10.
Максим некадърника
07.01.2023 23:40:08
2
5
Ааа, що? Продължавайте да му финансирате глупостите на генчев! Пари като вестници, пък и детето трябва да трупа опит. 69a7d
9.
жестоката истина
07.01.2023 22:08:51
5
6
"Държавната телевизия е отпуснала 100 хил. лева за лентата на Максим Генчев"

Дааа, за скапаната "лента на русофило-комунето Максим Генчев са отпуснати 100 000 лева от НАШИТЕ пари.
Така си беше и по времето на скапания СОЦ, когато скапаняци като Максим Генчев правеха (пишман) филми за "джин гиби Левски" и други скапани бози.
Сега си е пак същото, както при скапания СОЦ.
8.
Бай....
07.01.2023 21:40:56
3
5
Кошлуков е един педераст от затвора !
7.
Като има Американска и Англисаксонка
07.01.2023 20:48:49
13
9
намеса ,докато Иван Тренев и неговите господари Англосаксонците дирижират и подменят Историята на България и киното ни ще е в ръцете на Ротшийлдови .

Нито филма "Дякон Левски" е направен по Български автентичен сченарий и сюжет ще гледаме старите филми като "Пътят към София";Време разделно";Козият рог".

Смърт за Асен и Киро Канадската джендърска формация и Американския парламент.
Майка ви ще ебем!
6.
Народеее?
07.01.2023 19:57:08
4
17
Като не можете да правите шедьоври няма да се захващате да правите филми! Като сте некадърни дайте път на кадърни хора! Шаламанов!
5.
Иванов
07.01.2023 19:32:35
1
14
Истината е една просто тези наши кинаджии ме могат да правят филми и сериали толкова са бездарни че няма накъде повече,но двете частни тв. Не престават да дават тези бози аз не мога да се сетя дори само един филм или сериал който да ме накара да го гледам дори с години,а този Кошлуков незнам как го избраха ,а шеф на БНТ това не е тв. А е изцяло зависима от властта тв,която дава от сутрин до вечер само лаладжийски предавания и он еъра са същите
4.
И?
07.01.2023 17:22:19
6
15
На кой му пука ! Парите нали са държавни!
3.
Мими
07.01.2023 16:56:16
1
30
Лошото на този псевдо-режисьор Генчев е, че се мисли за топ в професията, а не ставаи за сценичен работник! То бива да си толкова бездарен, ама чак пък толкова. За сина му също няма смисъл да се коментира, а е нужно да запазим минутка мълчание...
2.
!!!!!!!!!!!!
07.01.2023 16:39:02
3
39
Турчин не се е гаврил така с Ботев както този наркоман кошлуков и създалите този резил. И да наркоман противен е, стоял съм на маса с него като е шмъркал. Забранете тази гавра веднага мръсни некадърници, крадци на държавни средства
1.
Нони
07.01.2023 15:49:06
3
27
Maksim genchev da vrashta parite pak se izdani kakto se provali i za levski.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори