×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С държавни пари решаваме кризата с частната “Алма Тур”. А на хотелиерите в Сънито кой ще плати?


С държавни пари решаваме кризата с частната “Алма Тур”. А на хотелиерите в Сънито кой ще плати?
Шефката на държавното "Слънчев бряг" АД Мария Михалева (вдясно) е и регионален шеф за Южното Черноморие на "Алма Тур-Бг" АД, което е твърде странно съчетание
Тема в развитие
Керванът си върви, а министър Трайков лае, че станалото с руските туристи е безумно Прокуратурата погва "Алма тур" Шефът на "Алма тур" пред самоубийство? 60 руски туристи остават блокирани по Черноморието И финландски историци зарязани на летището в Бургас Зам. министър Иво Маринов в двойна роля в цирка „Алма Тур” С държавни пари решаваме кризата с частната “Алма Тур”. А на хотелиерите в Сънито кой ще плати? Руска телевизия показва гаврата с туристите на летището в Бургас Борисов праща правителствения самолет да вози блокираните туристи Залог за над 25 млн. лв. в основата на скандала между „Алма Тур Флай” и „България Еър” Три министерства подхванаха скандала с руските туристи Светлина в тунела – след обяд излита за Москва първата група от 100 човека Настаниха изнурените 380 руски туристи в хотел „България“ Дълг от 7 милиона лева на "Алма тур" към "България еър" държи над 10 часа 500 руснаци на Летище Бургас Стотици руски туристи блокирани на летище Бургас
виж още
скрий
11 Септември 2011, Неделя, 16:49 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора
Източник: Дневник

Още 11 полета на “България еър” под въпрос до края на септември заради дълговете на туроператора
Проблемът с извозването на туристите започна в петък сутринта, когато "България еър" отказа да обслужва групите, чиито организатор е туроператорът "Алма тур". Причината според съобщение на авиокомпанията е, че едно от дъщерните дружества на "Алма тур"- "Алма тур флай" не е заплатило за самолетните билети и има дълг към авиопревозвача от 7 млн. лв. Така бяха отменени няколко полета до Москва, Санкт Петербург, Хелзинки и Рига, което според различни информации засегна минимум 600 души от Русия, 180 от Финландия и около 50 от Латвия, а представители на правителствата в България и Русия се намесиха в спора.

Днес от "България еър" съобщиха, цитирани от БТА, че до края на деня ще бъдат превозени всички блокирани в Бургас и Варна пътници. От компанията уточняват, че ще се осъществят четири полета. От обясненията на авиопревозвача стана ясно, че преговорите между двете страни ще продължат.

На този етап не е ясно дали е извършено плащане към превозвача от някои от партньорите на "Алма тур", какъвто беше случаят вчера, когато един самолет все пак излетя за Москва.

Вчера над 260 от блокираните oт петък руски туристи се прибраха в родината си. 180 от тях отпътуваха за Москва с полет на "България еър", платен от руски туроператори по информация на транспортното министерство, а 80 други- с правителствения самолет, изпратен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Днес прибирането на туристите с държавен полет е широко отразявано от руските медии, като някой споменават, че е имало готовност и от руска страна да бъдат изпратени самолети, ако не се намери изход от ситуацията. Още вчера представителят на руската агенция по туризъм, който беше командирован спешно в България, определи блокадата на туристите като "тежка" и "срамна", обявявайки, че се надява споровете да бъдат изгладени.

Днес към Рига отпътуваха и група туристи от отменения в 5 сутринта чартър на "България еър". Те отидоха на летището в Бургас около обяд, където се качиха на самолет на латвийска авиокомпания. Пред бургаските медии част от пътниците заявиха, че още вчера са знаели, че самолетът им няма да излети по план и хотелиерите са удължили престоя им, докато стане ясно кога ще отпътуват.

Хотелиери в Бургас и Слънчев бряг пък обявиха готовност да приберат всички останали туристи, докато се налага.

По-рано тази сутрин в телефонни интервюта за предаването "Неделя 150" представители на "България Ер" и "Алма тур" взаимно се обвиниха за кризата с туристите и си отправиха покани за продължаване на преговорите помежду им до намиране на изход.

Управителят на "Алма тур" Любомир Панковски призна, че една от 15-те фирмите в групата - "Алма тур флай", има задължения към "България Ер" и това е известно на дружеството - майка. Той призова да не се изнася непотвърдена информация за размера на задълженията, които по информация на превозвача са за над 7 млн.лв.

Руските туристи, които станаха заложници на финансовия спор между "България ер" и "Алма тур", възнамеряват да търсят правата си в съда, съобщи кореспондентът на БНР в Москва.

"Съдебните искове ще бъдат заведени срещу туристическата компания "Алма Тур", която е прибрала парите за билети, но както се оказа в последствие, те не са стигали навреме до авиокомпанията. Тази практика продължавала отдавна", уточнява БНР и допълва: "Ако "Алма тур" е превеждала парите за билети, то го е правила към дъщерната си компания "Алма флай", която има договор с "България ер". По-нататък следите им се губят".

В Бесове.Бг се обадиха няколко от големите хотелиери в Слънчев бряг, обезпокоени, че няма да получат парите си от “Алма тур”. Никой от собствениците на почивни бази в най-големия комплекс не е допускал, че след като служителката на “Алма Тур” Мария Михалева едновременно е и изпълнителна директорка на “Слънчев бряг” АД, може да се стигне до подобен абсурд. До края на септември “България еър” трябва да осъществи по договор с “Алма Тур‘ още 11 полета, но това няма да се случи ако част от дължимото - 7 млн. лв. не бъде изплатено. При това положение кризата не изглежда преодоляна, а напротив - за да запазим имиджа си на туристическа дестинация вероятно правителството ще продължи да инжектира финансово частния авиопревозвач, така както бе отпуснат правителственият самолет за един курс до Москва.

В категории: Бизнес


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
5
Коментара по темата
5.
интересно
11.09.2011 22:05:06
1
3
И кое точно е написано от въпросния автор? последните 2 изречения ли?!
4.
*********
11.09.2011 21:44:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
3.
до 2-ри
11.09.2011 19:49:38
2
3
Михалева ли е виновна, че собственика на фирмата не е платил?! Що не търсите собственика?
2.
hotelier
11.09.2011 18:33:35
1
2
KOI 6TE POISKA OSTAVKATA NA MIHALEVA ILI TQ E NAZNA4ENA TO4NO ZA TOVA DA SE IZTO4VAT DARJAVNI PARI
1.
частник
11.09.2011 16:58:58
0
7
Това е изключително нагло и нахално поведение на нашите управници...ГЕРБ пак направиха евтин популизъм за сметка на бюджета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-безсърдечният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-безсърдечният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори