×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Ицо Хазарта разследва кой „има човек“ в Народния театър


Депутатът Ицо Хазарта разследва кой „има човек“ в Народния театър
Пиарката на Доган разбуни духовете в театъра, а депутатът Петров повдига въпроси към министър Минеков по реда на парламентарния контрол
20 Декември 2022, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Иска от министъра на културата поименно щатно разписание и размера на заплатите на служителите

Рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта започна разследване на кадровата политика в Народния театър „Иван Вазов“. Депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) е подал въпрос по реда на парламентарния контрол към служебния министър на културата Велислав Минеков, изисквайки подробни справки като за прокурорски разпит.

„Както е добре известно, от известно време насам в Народния театър „Иван Вазов“ съществува конфликт между ръководството на театъра и служители, работещи в него“, аргументира се Хазарта.

Припомняме, че крамолите са свързани до голяма степен с назначението на близката до Ахмед Доган Велислава Кръстева за пиар на институцията.

„В пресата се хвърлят всякакви твърдения между лагерите, с които се подчертава наличието или, съответно, липсата на управленска компетентност у лицата, управляващи културния институт“, пише депутатът на проф. Минеков.

Хазарта пита министъра: „Каква е кадровата политика на Народен театър „Иван Вазов“, културен институт с национално значение и второстепенен разпоредител с бюджет от системата на Министерство на културата, за периода 11.04.2022 г. до сега?“

Депутатът моли в отговора да бъде включена следната информация: поименно щатно разписание с инициали на служители, включващо основно и допълнително месечно възнаграждение на служителите, с отбелязан размер и дата на изменение на размера на трудовото възнаграждение със заповед на работодателя или с допълнително споразумение, както и с отбелязания брой участия на актьорския състав в представления на седмична база; списък на договори, сключени с физически лица на основание Закона за задълженията и договорите с посочен предмет, цена на договора, срок, инициали на лицето/а, с което/ито е сключен съответният договор; списък на договори, сключвани с физически лица на основание Търговския закон с посочен предмет, цена на договора, срок и инициали на лицето/а, с което е сключен съответният договор; правилник за работната заплата; правилник за вътрешния трудов ред; заповеди, свързани с вътрешния трудов ред и/или трудовата дисциплина; брой и длъжност на лица с прекратени трудови правоотношения за периода, ведно с дата и основание за прекратяването; брой и длъжност на новоназначени лица по трудови правоотношения за периода, ведно с дата на постъпване на работа.

„Моля информацията да включва периода от 11.04.2022 г. досега, като всички изменения за периода да бъдат изрично упоменати (напр. напуснали или новоназначени служители, развалени договори и др.)“, пише изпълнителят на песента „Имам човек“, като подчертава, че чака писмен отговор от министър Минеков.

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
18
Коментара по темата
18.
Га6
21.12.2022 09:34:44
6
2
Боже опази до къде стигнахме-Хазарта да разследва театъра. Ако някой трябва да бъде разследван, това е този който направи това недоразумение депутат.Кога ще разследват лъжеца Киро и тези около него от които се чуват само глупости и нагли измислици.
17.
МАНАФЯН
21.12.2022 07:37:44
0
5
СЛЕД ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ОСТАНА Белот, проститутки, ловни стопанства, рекет, интервюта, Пеевски, Котараци, рекет,къщи за гости,бело, футбол, Юнкер, Симитли, тенис, проститутки, ловни стопанства, Пеевски, Котараци, белот,рекет, белот, терца, ленти,ТИМ, рекет, ленти, ленти, Хемус, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Мата Хари, Цецо, рекет, Вебер, Гелосания домус, рекет, белот, тенис, мачле, кюлчета, всичко коз, Симитли, футбол, бело, ленти, министерски съвет, Хемус, рекет, бело, Руско/Турски поток, язовири, ТЕЦ-Варна за доган, ловни стопанства, варненско езеро за доган.........
16.
Fak
21.12.2022 05:13:19
3
5
Значи ,според Крум Зарков ,той е пребил котката на Нешкови при неизбежна самоотбрана ...Котката му се нахвърлила ,издрала го ,и се готвела да го изяде ...така той бил принуден да вземе на секундата решение ,да я елеминира ,като с изнедващо за котката действие я тресне в стената ,за да спаси живота си !Не за друго !
Депутатина Христо и той от този отбор на промяната - наркомани, забъркващ се в скандали, агресивен, нагъл, неграмотен Келеш.
15.
*********
21.12.2022 03:13:59
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
От 13
20.12.2022 23:06:35
1
2
Може да не е негова, ама не е хубаво да се ползват вече. Трябва да си купят порцелан или нещо за многократна употреба.
13.
Тука ми се струва
20.12.2022 23:04:33
3
2
Струва ми се, че гледа лошо. И чашката пластмасова... Теъв употреба ли са още тия чашки? Трябва ли да вземем пример?
12.
Pff
20.12.2022 22:43:32
2
2
Aide mola vi sa flegmi, toa narkoman drusa samo ot skypoto
11.
Абориген Балкански
20.12.2022 19:56:55
1
6
Не си разбивай главата в стена от зависимости оплели цялата държава / ние сме единствената европейска държава с средновековни взаимоотношения с исторически труднозаличими трайни последици/ през вековете не попаднахме на читави поробители
10.
Number of the beast
20.12.2022 19:50:09
0
10
Няма нищо лошо да се иска от министъра (без значение служебен или партиен) информация за начини на назначаване и доходи на държавни служители, даже трябва да има регистър за доходите на всички държавни и общински служители (без да се нарушава ЗЛД), защото това са наши пари, които ако са неприемливи като суми могат да се разпределят за децата ни, родителите ни, здравеопазване, спорт, инфраструктурата и т.н.
9.
N+++
20.12.2022 19:29:55
4
10
Не се занимава с това, което го може, а с глупости- не е наред!!!
8.
Пълен Потрес
20.12.2022 19:29:41
4
21
Велислав Минеков естествено се хили налудничаво. Както винаги. И бръщолеви такива идиотски глупости за Народния театър и директора на театъра, че те е срам, че живееш в такава зеленочорапова държава кочина, и че имаш такъв САМОДОВОЛЕН ПОСРЕДСТВЕНЯК за министър на културата. Поставен два пъти на този пост от Румен Радев.
Такива лъжи, закани, малоумщини плещи за Народния театър Минеков, че е СРАМ! ИСТИНСКИ СРАМ! И ако в България имаше истинска театрална гилдия, досега да са се вдигнали и да го ометат от поста.
Обаче Минеков с налудничавото хилене и салиерското злобно погледче заплашва, че бил „замислил нещо“, ама нямало да го каже още, а Цецка Ризова се кокорчи срещу него като евтина бар-дама, готова да се продаде за още едно питие. Ама не в оня бар, където надали тя плаща и надали, когато е очи в очи с Велислава Кръстева и казва това, както услужбиво се тюхка пред Минеков: „Ама, това трябва да спре!“
Кое да спре, мари, Цецке некадърна, тъпотията ти ли?!
7.
Който е кадърен успява
20.12.2022 19:25:20
9
14
Откакто са Кръстева и новия директор,заплатите в театъра станаха по 5-10 хиляди лв,в другите театри едвам си докарват до 1500 лв,завистта не е добър съветник
6.
не разбрах
20.12.2022 18:57:47
0
7
с какво толкова е важен Чинеф и семейство,просто държавен служител,а да свирят могат много хора,дори ипоказват
5.
До 4
20.12.2022 18:57:45
9
34
Лъжливите опорки си ги набутай в зания вход!
След погромите на променкаджиите от паветата, държавата задлъжня с милиарди, народа обедня, а твоите шмекери се обогатиха!
Спри се, свърши се с кражбите на ПП и компания, ама ние ще плащаме за мизериите!
4.
До 1
20.12.2022 18:52:31
40
39
А по времето на 12-те "бойкови" лета, колко стотин милиарда си "раздадоха"?
3.
Вън
20.12.2022 18:37:27
34
33
Дпс от театъра и от обществено-политическият живот!
2.
ТБС
20.12.2022 18:32:50
22
46
Хемороида защо не се заеме да разследва назначенията по време на мандата на ПП или му е забранено?
1.
Ицо що не разследваш главата
20.12.2022 18:19:11
20
58
Възнаграждение за погромите през Божковото лято.
Министърът на културата проф. Велислав Минеков и членовете на политическия му кабинет са си дали допълнително материално стимулиране (ДМС) за месец октомври в размер на 50 000 лев!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори