×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Денков: Приех номинацията за премиер в правителство на малцинството с мандата на ПП


Николай Денков: Приех номинацията за премиер в правителство на малцинството с мандата на ПП
Академик Денков обясни, че е твърдо рано за да бъдат посочени конкретни имена, които ще влязат в състава на неговия проектокабинет
15 Декември 2022, Четвъртък, 16:47 ч.
Автор: Флагман

На поканата ни за разговор се отзоваха БСП, ДБ и "Български възход", каза съпредседателят на ПП Асен Василев

Приех номинацията за премиер с идеята, че трябва да потърсим съгласие за най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората."

Това заяви на пресконференция на "Продължаваме промяната" (ПП) акад. Николай Денков, цитиран от Епицентър.

Говорим за кабинет на малцинството, а не коалиционна конструкция, обяви Асен Василев, съпредседател на ПП.

"Започваме разговори с всички политически сили, идеята е да видим какво може да ни обедини", добави той. И обяви, че утре ще изпрати писма покани за среща с всички политически сили в парламента за обща среща. Твърде рано е да говорим за състав на правителство, подчертава номинираният за премиер с втория мандат.

"Никога не съм бил кадър на ГЕРБ, винаги съм бил експерт и в момента съм в качеството си на експерт, но ангажиран политически с "Продължаваме Промяната", заяви Денков в отговор на медиен въпрос.

"Хубаво е да се чуят отговорите на такива въпроси. Отговорът е, че аз никога не съм бил кадър на ГЕРБ. Аз влязох в Министерство на образованието и науката през 2014 година в служебно правителство, именно защото имах експертиза за това как се програмират, подготвят научни проекти - експертиза, която в министерството тогава нямаше. Останах до 2016 година, защото някой трябваше да стартира първата програма за научни изследвания, която България договори, в мое лице, като ръководител на екипа, с Европейската комисия. През 2016 година си подадох оставката. Доколкото си спомням, оставка от правителство на Борисов, може да е имало повече хора, но аз помня двама, единият беше Христо Иванов, аз бях другият. Причините бяха пределно ясни. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в Министерство на образованието и науката", каза той.

Академик Денков обясни, че е твърдо рано за да бъдат посочени конкретни имена, които ще влязат в състава на неговия проектокабинет.

"Кандидатурата вече беше обсъдена с "Демократична България" и днес ще се гласува с националните органи на партиите, които я подкрепят", посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков.

При представянето на Николай Денков той посочи: "Академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно редовно правителство. С богат опит в управлението и член на "Продължаваме Промяната."

Полагаме всички усилия вторият мандат да бъде успешен, каза пък другият съпредседател на ПП Асен Василев. И обясни, че на първоначалните разговори са се отзовали БСП, ДБ и "Български възход".

Василев повтори, че най-важните приоритети за тях са приемането на България в Шенген и Еврозоната.

Според него има шанс мандатът да бъде реализиран. Другите два не по-малко важни приоритета са пакет за облекчаване на бизнеса и социален пакет, които да помогнат на България да стане истинска европейска страна, не само на хартия, добави Василев.

И продължи:

"Смятаме, че тези приоритети могат да са основата, за да се постигне съгласие по политики, оттам-нататък и по персонален състав на съответния кабинет, който да реализира тези политики. Имайки предвид нивото на конфронтация и недоверие, е изключително важно част от тези политики да бъдат предварително приети като законодателство, има причина защо законодателство, свързано със съдебната реформа, което е и част от Плана за възстановяване и устойчивост, не е прието досега. То е изключително трудно, болезннено и разгражда тежки практики, които съществуват в съдебната система. Един кабинет, който има амбицията да работи за това България да влезе в Еврозоната и Шенген, ако това законодателство не е прието, няма как да изпълни този ангажимент. Приемането на законодателството не е достатъчно, но е необходимо условие, за да може праителството след това да си свърши работата. Дали сме оптимисти? Има шанс мандатът да бъде реализиран. Ако ни питатае дали този шанс е голям, виждате ситуацията в парламента, ситуацията между политическите сили. Шансът е поне с една партия по-голям, отколкото беше шансът за първия мандат. Този парламент и сформирането на това правителство имат смисъл, ако могат да работят за България и да реализират тези приоритети."


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
15
Коментара по темата
15.
Мдаа
16.12.2022 06:57:52
0
7
Николай Денков е единственият министър на образованието и науката в света, който си уреди да стане академик, докато беше министър.
Като министър - академик, а като премиер - за какво ли се стяга?
С Киро и Асен по мерки, програми и проекти финансови средства ще усвояват от чужбина те!
Промяната срама няма.
14.
И Т.Н. - и така нататък...
16.12.2022 06:30:53
0
6
Постмодерният прочит на социалистическия лозунг: "Икономиката икономична - дело на всеки", гласи: "Шарлатанията шарлатанска - дело на Киро и Асен".
(От ръководството)
Новите политически проститутки в името на народа и конституцията могат само да крадат и нарушават върховенството на закона.
13.
До 12
16.12.2022 06:18:38
2
5
Смешник , палячо, циганче крадливо от промяната като Кирче смотаняка, асимилира ли ти Простото мозъче за какво е написан коментара.
Това са инженерни дейности, не е за прости наркомани миризливи некъпани като Сандов Миризливото еко лайно , аре у лево да лапаш говната педал смотан.
Ще ядете сопи и пишки педали насрани миризливи от промяната с измамата.
Измамническата банда от промяната разруши държавата.
12.
До 7
16.12.2022 02:45:58
2
5
ква сопа е посерко? Никой българин няма се вдигне. Те краставиците са ви най скъпи в европа и кое ли не ама вие седите и мрънкате тука. Единствените които може да се вдигнат са омразните от вас мангали те поне са сполотени и не търпят като вас. Жалки мрънкачи ей това сте. Сопа - каква сопа ве смешник? Ще живееш и ще продължаваш да работиш за да имат братята безплатен ток вода помощи и т.н. а ти дрънкай тука за сопи смешник хахах То и братята най много гласуват за разлика от вие понеже сте голяма работа.
11.
Чалгар
15.12.2022 20:36:50
3
12
Без Здрасти, аз съм Наско, промяната няма да е автентична. Шарлатаните да не се правят на разсеяни!
10.
Статуквото
15.12.2022 20:16:55
3
19
Ново лице ли е академик Денков от ПП, който обиколи последните 10 години като министър и зам. министър 5-6 правителства на ГЕРБ на Борисов, на Плевнелиев, на Кирчо и на Радев и който стана ”академик”, докато ги държеше тези от БАН за папките като техен принципал?????
ВУЗ-овете го скъсаха и му писаха Слаб 2 като министър!
Аман от шарлатани.
9.
Хахахах
15.12.2022 19:54:21
3
12
Мазната и уродлива сороспия, премахнала по заръка на хамерика за България, всичко българско от учебниците... Това представлява тази уродлива мижитурка, пълно мекотело е, олицетворение на избирателите на Пълни Пендели и проДАй България!
8.
Пешо кура от Поморие
15.12.2022 19:50:46
2
11
Гешев ги метна. Пияния се прави на луд.. Ред ена Кирчо и пе.ала . Щенамерят народната любов отзад
7.
Посредниците
15.12.2022 19:23:47
4
20
Заради нашмърканите променкаджии от ПП, ДБ, БСП ,и т.н. от износители на електроенергия, се превърнахме във вносители .
Перките и батериите не могат да произвеждат достатъчно електроенергия, поради липса на вятър и слънце за определен период.
Сандов Миризливия , Киро Тъпото и Асан жартиерата ще ги галят хората със сопата , ако има режим на тока.
6.
Само Споко!
15.12.2022 19:16:15
21
7
До момента това е единствената нормална кандидатура! За съжаление е тотално неподходящ за опростачения електорат и мутренския му елит. И за радоста на ГРОБ-ДПС разбира се!
5.
Не се беше виждала
15.12.2022 18:39:26
6
22
тази ГНИДА известно време. Дано бъде смачкана!
4.
Б
15.12.2022 17:31:46
3
24
Старшина школник Слави Трифонов ги упростачва в продължение на 20 и повече години.И сега те си направиха партия на простаците,(ПП).А той е в канала.Пей народе чалга и чакай светлото бъдеще.
3.
Парашутист
15.12.2022 17:19:05
6
34
Академик Свищов не е ли отбор от трета дивизия ,аматьорски, шарлатани?
Как се придобива академична длъжност когато си министър?
Комисията е подчинена на началника си.
2.
ддд
15.12.2022 17:01:52
6
32
Явно не искат да се състави правителство. Като гледам кандидатите.
1.
ha
15.12.2022 16:51:39
5
40
господин "вечна учебна година". Ако зависеше от него, лятната ваканция щеше да е седмица. Ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори