×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мария Касимова-Моасе: Мъжът ми искаше да види кръвта ми по стените!


14 Декември 2022, Сряда, 10:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Писателката била жертва на съпруг насилник

Смразяваща изповед за домашното насилие, на което е била подложена близо две години, направи Мария Касимова-Моасе в студиото на предаването "Животът по действителен случай". Пред водещата Алекс Сърчаджиева писателката разкри, че щастливият й брак се разпаднал буквално за ден. В живота на съпруга й влязла друга жена, предполага тя, и "симпатичното момче", за което се омъжила млада по голяма взаимна любов, се превърнало в истински звяр.

"Бягала съм с колата през нощта от къщи, за да не ми се вади нож, за да не бъда блъскана в радиаторите и душена... Той ми крещеше: "Искам да видя кръвта ти да тече по стените!", описва преживения ад с първия си мъж кандидат-вицето на Лозан Панов.

Още преди месеци писателката шокира последователите си в социалните мрежи с ужасяваща история за побой, тормоз, домашно насилие и кръв, в която е била един от главните герои.

Историята е от близкото минало на писателката, журналист и кандидат за вицепрезидент от "Демократична България" и засяга нейна близка приятелка, заради която обаче впоследствие и самата тя осъзнава грубата действителност. Вижте поста на Мария Касимова - Моасе, за случая тя разказа и по телевизията.

"Преди много години живеех под наем с един мъж в едно малко жилище до пазара на "Ситняково". Канехме много гости, беше хубаво време. Един път на вечеря дойде моя сравнително нова по онова време приятелка с гаджето си тогава. Тя беше изключително мило момиче, много работлива, справяше се сама с живота си и изобщо... възхищавах й се. Не й вървеше с момчетата.

Тогава се опитваше да закрепи една млада връзка с един доста неприятен тип. Помня, че ме отвращаваше физически - с една зла, стисната като минус уста, малки очички, които гледаха лошо, груб, подозрителен, честолюбив по оня начин, дето каквото и да кажеш, все си го обидил или имаш някакви задни мисли. Ама какво да правим - заедно са, тя държи на него, значи ги каним заедно и това е.

Дойдоха, много тегаво беше - не знам за какво да си говорим, тя не смее да се отпусне, гледа в земята, хили се пресилено на тъпите му шеги, той е непрекъснато в статус да се заяжда. Тя се засмее, той - "ооо, е много ти е весело нещо". Тя мълчи, той - "ся па млъкна, нещо неудобно ли казах, срам ли те е...". Към края на вечерта, вече и пийнал, този стана много, ама много заядлив. И по едно време си тръгнаха почти пред скарване, което той през цялото време акумулираше. Сви ми се сърцето, но с облекчение му видях гърба. Просто се притеснявах за моята приятелка, която дори в този момент работеше при мъжа, с когото живеех.

Апартаментчето ни беше на последния етаж, в дълъг коридор, на който съседите бяха сложили решетка с врата. Всеки път, като излизахме или се прибирахме, отключвахме и заключвахме тази врата. Годините бяха между 1996 и 1998, крадеше се много, мутрите се бяха завъртели. Та, като си тръгнаха нашите гости, заключихме вратата на решетката и се прибрахме. Още докато разчиствах масата, моята приятелка звънна на звънеца ни долу на входната врата.

В слушалката я чух да крещи, че този я бил. Веднага й казах да се качва нагоре и през глава хукнах към коридора ей така, както си бях - с гъбата за чинии в ръката и без ключ за решетката. Стигнах там и след секунди и моята приятелка беше пред вратата. Цялото й лице беше в кръв.

В този момент и мъжът, с когото живеехме там, дойде до мен на вратата. Аз в пълен ужас от гледката пред очите си треса заключената врата и осъзнавам, че не съм взела ключа. Крещя му да отиде веднага да го вземе, защото моята приятелка стои отпред със счупен нос и трепери, че онзи ще се върне и ще я допребие. И крещя аз, в истерия тръскам вратата и аз не знам защо, и с периферното си зрение го виждам как се офлянква. Не мога изобщо да повярвам, че го прави нарочно и се обръщам да му извикам пак "чуваш ли, иди веднага за ключа, бързо, веднага!" И тоя пак мънка и се върти като шугав на едно място!

Не знам как съм му изревала, но в крайна сметка аз хукнах към апартамента, а той ме изпревари и на вратата ме пресрещна с ключа. Приятелката ми влезе. После не помня какво се случи - знам само, че тоя бияч не дойде. И друго знам - че когато в малките часове се обърнах към тоя мъж, с когото живеех, да го попитам какво беше това нещо с ключа, той ми каза как се бил страхувал за нас, за мен, да не би тоя да направел бой и у нас и тогава какво сме щели да правим...

Обичах този мъж и тази случка не ме накара да го заобичам по-малко. Понякога сърцето подлъгва, нали знаете? Нищо, че животът ти дава знак, ти предпочиташ да не го четеш, да си затвориш очите, да се снишиш. Викаш си "абе не, не е това, нормално е, не е, защото не е искал да й помогне...". И извиняваш. Извиняваш малодушието. Да, извиних го.

А е трябвало да го заобичам по-малко. Тогава още е трябвало. Трябвало е, защото едни години по-късно жертва на тормоз бях аз. От същия този мъж. Е, не ми е чупил носа. На крака си имам прорез от едно стъкло, което се вряза в плътта ми така, че за малко щях да окуцея. Беше изритал яденето, което бях сготвила и йенската тенджера се беше счупила в краката ми. Това не беше най-болезненото. И насинените крака и ръце не бяха. И стиснатото лице с малки кръвоизливи около устата не беше. И събужданията посреднощ за скандали не бяха. И непоносимостта към мен в очите дори не беше. Повече болеше счупената ми душа. На нея й беше най-трудно да се раздели с това, което е обичала, защото трябваше да разбере, че се е лъгала. Че си го е измислила.

Не съм я забравила тази случка, та сега да съм се сетила за нея, покрай войната. Просто паралелът ми се наложи сам. И споменът как моята приятелка плачеше уплашена, със счупен нос и кръв пред решетката на дома ни, а мъжът, с когото споделях живота си, не искаше да я отключи. Не искам никак да наричам това. То само си се нарича. Просто да помним, че един ден в кръговрата на живота ние ще сме насилени. И тогава дано да има кой да ни отвори решетката...

ПП. Приятелката ми днес е добре и щастлива. С любовта, която заслужаваше. Няма такова силно момиче като нея! И не, не е забравила онзи път, как ли би могла?! А мен цял живот ще ме е срам пред нея, че човекът, когото бях избрала до себе си, ме постави в ситуация, за която до ден днешен да не знам как да поискам прошка...".


В категории: Лайфстайл


6
Коментара по темата
6.
Хайде спрете се
15.12.2022 09:16:39
0
2
Видяла жабата,че подковават коня,та и тя вдигнала краче да му подражава.
Та такова е уместното срвнение с прощъпулника на движението "me too" у нас!
5.
Ра
15.12.2022 08:52:05
0
2
Поредната платена кака. Народът има по-важни проблеми та да се занимава с нея. Това е целенасочена кампания, както в САЩ беше с "изнасилените" за да се създава разделение в обществото.
4.
Ван Гог
14.12.2022 13:19:20
0
10
Голямо изкуство ги влече тея скочубри - едната нарисувала портрет на пияндурника Калин Терзийски с кръв,на другата мъжа и искал да нацапа стените с нейната кръв.ГолЕм "концептуален арт" имате във вашите "ПП-ДБ мами/лели" среди.Дайте нещо по-оригинално. Йенска тенджера как се чупи в крак...тая Мария Сантасе нещо е гледала много американски филми и си мисли,че ей така с лекота може да счупиш бутилка бира или шампанско в главата на някого.Същото е и с тенджерата,която дори и не е хвърлена директно към нея.Въобще много глупости изплясква тази неадекватна леля с цел същото посланир като Дианка - "веднага трябва да приемем Истанбулската конвенция иначе ние българските жени ще бъдем пребивани и тормозени от гадния Ганя и на него все ще му се разминава". Кофти актриси сте,и празноглави.
3.
да живее САЩ
14.12.2022 12:08:53
4
17
Нищо не може да ме разчуства така, както мастиите от Демократична България! И винаги прокарващи онова съчувствие и съпричастност, така характерни за САЩ и тяхното гнусно разбиране за демокрация либерализъм!
И само някой да посмее да не покаже съпричастност към курви, педали или негри...тежко му тогава! Значи е женомразец, хомофоб и расист! Само защото не е изразил подкрепа за гнусните им идеи!
2.
Ганчо мамуля
14.12.2022 11:55:16
2
13
Тази пък откъде изпълзя
1.
Я виж ти...
14.12.2022 11:21:56
5
15
И тук вече за втори път през последните дни се прокрадва открит сатанизъм, тип Марина Абрамович! Прозорецът на Оувъртън е толкова разчекнат, че почва да става течение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори