×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да свалите няколко килограма преди празниците


08 Декември 2022, Четвъртък, 20:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Увеличете кардиотренировките

С настъпването на зимните празници все по-често поглеждаме към гардероба. Ами сега? Какво ще облечем на фирменото парти? Ами на Коледа и Нова година? Стоят ли ни дрехите така добре, както очакваме? Увлечени в ежедневието забравяме, че зимният период, освен с повече часове прекарани вкъщи, е свързан и с весели празненства, срещи с близки и роднини и много забавления. Но няма как да изглеждаме добре, ако не се чувстваме така. Със сигурност в такива моменти е добре да премислим диетата си и начина си на живот. Ако и вие сте в подобна ситуация, предлагаме ви няколко лесни за изпълнение съвета, с които ще можете да се освободите от няколко излишни килограма преди празниците. Ето ги и тях:

Не се фокусирайте върху килограмите

Твърде много сме свикнали да се подчиняваме на цифрите. Но редица фитнес специалисти ни съветват, че трябва да използваме кантара колкото се може по-рядко, а най-добре е да се отървем от него завинаги. Защо? В различните периоди от месеца теглото на една жена е съвсем нормално да варира. Това се случва особено преди цикъл, когато тялото на жената задържа повече вода. Точно тогава е и времето, в което ни се хапват повече въглехидрати, които също са причина за задържане на течности. Затова ако сте решили да свалите няколко килограма преди празниците, най-добре е да използвате за мярка шивашки метър, или пък любим чифт дънки. Загубата на сантиметри е сигурен знак, че губите мазнини. И обратно – понякога свалените килограми могат да покажат загуба на течности, но не и на мазнини.

Пийте повече течности

Ще погледнем на приема на вода от един малко по-различен ъгъл. Всички знаем за нейните ползи за здравето, но тя има и други такива. Например – да ни кара да се чувстваме сити за по-дълго. Често пъти тялото ни изпраща сигнали за жажда, които ние бъркаме с глад. Затова трябва да се стараем да си набавяме нужното количество течности преди организмът да е стигнал до положение на лека дехидратация. А сигналът за жажда е именно това. Ето защо приемайте по 1-2 чаши вода всеки час. Ако навън е топло, можете да увеличите количеството.

Преместете вечерята

Още един начин да свалите няколко килограма за много кратък период от време. Ако изместите последното хранене за деня с няколко часа (например около 17 – 18 часа), ще дадете възможност на храносмилателната ви система да работи по-ефективно. Големите количества храна особено късно вечер натоварват излишно целия организъм.

Практикувайте периодично гладуване (фастинг)

Ако сте от хората, които не могат да пазят диети, периодичното гладуване е точно за вас. Какво представлява то? Накратко – това е хранене, базиращо се на консумацията на храни, които харесвате, в количествата, които предпочитате. Условието, което трябва да спазвате е да правите това в определен прозорец от време. Ако започвате, за предпочитане е да се храните 8 часа, а през останалите 16 да приемате само вода или течности без калории. След определен период можете да преминете на 18, дори 20-часов период на „глад“. Този режим е научно обоснован и е поддържан от редица нутриционисти и изследователи в областта на здравословното хранене. Освен отслабване, той може да ви донесе и дълголетие. За фастинга се твърди, че има антиейдж ефект, тъй като по този начин организмът се изчиства ефикасно от ненужните клетки.

Увеличете кардиотренировките

За да направите вашата кардиотренировка още по-ефективна, преди нея нанесете загряващ антицелулитен крем, отгоре сложете стегнат клин, а върху него – сауна костюм. Именно това беше една от тайните, с която Ким Кардашян успя да се втали, за да облече прочутата рокля на Мерилин Монро. След тренировката, нанесете скраб с морска сол, докато си взимате душ. Няколко такива сесии седмично и освен намаляване на обиколките, ще постигнете и стягане на кожата и намаляване на видимостта на целулита.

източник: Az-jenata.bg


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори